מה זה?וישמרו אותם בתוך הטוטואים.
הגלילים של נייר הטואלטמה זה?
רק חשבתי על זה למה רק אני פה קוראת לזה אג'ואים, ואני רואה את מה שכתבת...כולם כאן בני ברקים?
איפה האג'ואיסטים?
וייכנסו (כ"ף רפויה!) לגן העיר (כל גינה מעפנה נקראת גן העיר) לשחק כלואים (שבויים).הירושלמים יעשו אבו יויו באלכנוס וישלמו מאאאתיים שקל על האג'ואים. וישמרו אותם בתוך הטוטואים.
אוישהויש
גם בבני ברק אומרים לורדיםחחחחח בתכלס אף ירושלמי היום לא מדבר ככה (חוץ מהאג'ואים) זה רק הזקנים... (זיין, ועיין עם סגול-ז' ו-ע')
אבל יש משהו שירושלמים אומרים וזה מפריע נוראא איך שמי שלא ירושלמי אומר- הירושלמים אומרים לורדים ומציצה, וכל השאר אומרים טושים וסוכריה על מקל.... אני לא מסוגלת לשמוע את המילה טושים...
ויתחייסנו....(מלשון חייסן, משחק שלא ביושר)וייכנסו (כ"ף רפויה!) לגן העיר (כל גינה מעפנה נקראת גן העיר) לשחק כלואים (שבויים).
קראתי על זה לאחרונה איזה מהלך.מענין אם יש בעיה בגוגואים של משמשי שמיטה......
במיוחד אם לקנות אותם בכסף- זה נקרא לסחור בהם, לא?
אם כך- מתעוררת השאלה האם מותר בשבת...אבל לאג'ואים יש ערך, בעיני ילדים
והם גם סוחרים בהם בכל מיני דברים.
www.prog.co.il
זה נכון מאד, והשנה גם לא צריך לבקש רשות, אבל חשוב לשים לב שהילדים שומרים על הקדושה של הפירות.כדאי לנסות למצוא בסביבתך משפחה עם עץ משמשים. כאשר הם גדלים בחצרות המשמשים לרוב מתולעים. בעלי העץ שמחים שעוזרים להם בקטיף כי הכמות גדולה.
גם אני שואלתי את עצמי את השאלה הזומותר בכלל לשחק בגוגואים של משמשים קדושים?
גם אני שואלתי את עצמי את השאלה הזו
יש כאן מישהו שיכול להחכים אותנו בזה?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: שמואלזון1 //