דרוש מידע אנחנו מעונינים לשפץ אבל שנינו עובדים

• הוסף לסימניות
רוב מפקחי הבניה לא נמצאים כל הזמן, מדובר על מישהו שנמצא כל הזמן.
קבלן טוב יפתור את כל הבעיות, ויגרום שהרבה בעיות לא יתחילו.

• הוסף לסימניות
שלום, אנחנו רוצים לערוך שיפוץ רציני ממש, משהו שאמור לקחת לפחות 4-5 חודשים +, אבל שתינו עובדים.
הרבה אומרים שכאשר בונים אין תחליף לנוכחות רציפה של בעל הבית (ומפקח בניה זה מענה חלקי. אין כמו האדם עצמו, שאיכפת לו והוא מעורב).

אבל, רגע, כל מי שמשפץ הוא מובטל ??

איך משלבים ?? הבו פתרונים.
ממליץ על חיים, גם אם לא תיהו שם שנה תוכלו להיות רגועים, מומלץ מאד,
ואם אתם לא סומכים גם על זה אפשר לקחת מנהל בניה שהוא גם מפקח, אם תרצו יש לי מישהו בשבילכם.

• הוסף לסימניות
בלי גזענות, אם הקבלן יהודי אפשרי לא להיות כל הזמן (שהוא יהיה!)
אם הוא... עדיף שתהיו שם.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קבלן טוב ומפקח מעולה .
לנו היה קבלן פצצה שטעה בשיקול דעתו בדבר ממש קריטי שהתגלה בסיום הבניה. המפקח שהיה די דפוק פספס אתה הענין לנו כחסרי הבנה בתחום לא היה מצב לגלות את הדבר עד לסיום הבניה וגם זה כי יש לנו עין חדה. למעישה כדי לתקן את הבעיה היי צריכים לפרק כמעט את כל הבית מה שהותיר את ההעיה כמו שהיא.
חבר טוב שהוא מפקח א' א' אמר שזה בעיה של המפקח הוא היה אמור לעלות על זה מיד.

• הוסף לסימניות
מנסיון כאחד שעובד בתחום הבניה,

צריך קבלן טוב אפילו ערבי, ומנהל ומפקח עבודה טוב שיודע מה ומתי צריך לבדוק.
זה לא קשור להאם הוא כל היום בשטח או לא, זה קשור האם הןא בשטח בזמנים הנכונים והאם הוא ידע לבדוק את המערכות בצורה נכונה שלא יהיו תקלות בהמשך....

לשמור מאוד שהמנהל ומפקח בניה לא יהיה הסכמים מתחת לשולחן עם הקבלן...
לצערי, רוב מפקחי הבניה כיום לוקחים עשרות אלפי שקלים מהקבלן, דבר שגורם שהמפקח עובד אצל הקבלן יותר מאצל הלקוח...
כמובן, זה נוגע לדמי התיווך שהפקחים לוקחים מחנויות האספקה, של הריצוף, של הדלתות, האלומיניום, מטבחים ועוד ועוד...
חייבים איש אמין ומקצועי, שכל האינטרס שלו הןא רק לשמור על הלקוח. וכמובן שהשכר היחיד שהוא מקבל זה מהלקוח... זה נדיר, אך קיים...

• הוסף לסימניות
אין תחליף לביקור אישי, כנאמר: "הרוצה לאבד מעותיו ישכור פועלים ואל ישב עמהם. . ."
חובה! לבקר במקום. לא חייבים כל יום ובאותה שעה, אפשר לשמור על אפקט ההפתעה,
אבל כן לצוץ מדי פעם.
ראיתי מניסיון. גם קבלן יהודי, מצוין, אמין וישר כמו שהיה לי, לא נמצא כל הזמן בשטח.

אישית ראיתי שברגע שיצאנו מהבית השיפוץ התחיל להזדחל.
התחלתי לבוא לבקר, בתחילה הייתי תופסת אותם כל פעם בהפסקת אוכל.
הסתובבתי בבית, שאלתי שאלות, בדקתי, ראו שאני בעניין וחזרו מהר -מהר - מהר לעבודה.
אחרי היומיים הראשונים הם תפסו שאנחנו באים כלל יום, וכבר לא יצא שתפסתי אותם בהפסקות אוכל . . .
יתירה מכך, בכל פעם שהייתי מגיעה הקבלן היה איכשהוא בשטח 2 דקות אח"כ.
(כנראה הפועלים היו מעדכנים אותו שהמפקחת הגיעה . . .;) )
בקיצור - אם את רוצה לוודא שהעבודה מתנהלת כמו שצריך - תעשו טובה לעצמכם ותעקבו אישית.
תקפצו בבוקר מוקדם לפני, אחה"צ בחזור, בערב. . .
העיקר שיראו שזה חשוב לכם. המון הצלחות.

• הוסף לסימניות
אין תחליף לביקור אישי, כנאמר: "הרוצה לאבד מעותיו ישכור פועלים ואל ישב עמהם. . ."
חובה! לבקר במקום. לא חייבים כל יום ובאותה שעה, אפשר לשמור על אפקט ההפתעה,
אבל כן לצוץ מדי פעם.
ראיתי מניסיון. גם קבלן יהודי, מצוין, אמין וישר כמו שהיה לי, לא נמצא כל הזמן בשטח.

אישית ראיתי שברגע שיצאנו מהבית השיפוץ התחיל להזדחל.
התחלתי לבוא לבקר, בתחילה הייתי תופסת אותם כל פעם בהפסקת אוכל.
הסתובבתי בבית, שאלתי שאלות, בדקתי, ראו שאני בעניין וחזרו מהר -מהר - מהר לעבודה.
אחרי היומיים הראשונים הם תפסו שאנחנו באים כלל יום, וכבר לא יצא שתפסתי אותם בהפסקות אוכל . . .
יתירה מכך, בכל פעם שהייתי מגיעה הקבלן היה איכשהוא בשטח 2 דקות אח"כ.
(כנראה הפועלים היו מעדכנים אותו שהמפקחת הגיעה . . .;) )
בקיצור - אם את רוצה לוודא שהעבודה מתנהלת כמו שצריך - תעשו טובה לעצמכם ותעקבו אישית.
תקפצו בבוקר מוקדם לפני, אחה"צ בחזור, בערב. . .
העיקר שיראו שזה חשוב לכם. המון הצלחות.
חד וברור,
אבל שוב: המסקנה של דברייך היא שאם שני בני הזוג מרותקים למקום העבודה שלהם, והמקסימום שהם יכולים לתת זה ביקור בבוקר וביקור אחה"צ, אז זה יעלה להם ביוקר באיכות השיפוץ...

• הוסף לסימניות
אם רוצים מישהו שיהיה כל הזמן בשטח זה מקפיץ אץ העלות בלפחות ב60 אלף שקל כי מפקח בניה מבקר בדרך כלל פעם ביום או אפילו פחות
אולי אפשר לקחת אברך, או כל בבויניק - שיותר מבין שיבקר שם כל שעתיים

• הוסף לסימניות
מנסיון גם כמשפצת וגם כאדריכלית.
הכי חשוב קבלן טוב, ושנמצא בשטח (הקבלן שלי היה כמעט כל שעות העבודה בשטח. וכל הזמן הציף דברים)
אבל חובה מישהו שילווה ויהיה זמין כל קריאה ובעיה. ביקורים בלילה לא נחשב לענין זה.
זה יכול להיות מפקח (שחוץ מביקורים מזדמנים זמין לפתירת בעיות שצצות בשטח) או אדריכלית שעושה לווי ופיקוח. זה בהחלט יכול להיות גם בעלי הדירה אבל אם זה לא רלונטי לכם 2 הראשונים יכולים בהחלט לעשות את רב העבודה.

לדעתי בשיפוץ שלי הוקפצתי לשטח 2-3 פעמים בשבוע. לפעמים בהתראה קצרה.
אז זה ממש לא חיב מישהו שיהיה כל יום ובטח לא כל היום אבל העיקר זה הזמינות.

• הוסף לסימניות
מנסיון גם כמשפצת וגם כאדריכלית.
הכי חשוב קבלן טוב, ושנמצא בשטח (הקבלן שלי היה כמעט כל שעות העבודה בשטח. וכל הזמן הציף דברים)
אבל חובה מישהו שילווה ויהיה זמין כל קריאה ובעיה. ביקורים בלילה לא נחשב לענין זה.
זה יכול להיות מפקח (שחוץ מביקורים מזדמנים זמין לפתירת בעיות שצצות בשטח) או אדריכלית שעושה לווי ופיקוח. זה בהחלט יכול להיות גם בעלי הדירה אבל אם זה לא רלונטי לכם 2 הראשונים יכולים בהחלט לעשות את רב העבודה.

לדעתי בשיפוץ שלי הוקפצתי לשטח 2-3 פעמים בשבוע. לפעמים בהתראה קצרה.
אז זה ממש לא חיב מישהו שיהיה כל יום ובטח לא כל היום אבל העיקר זה הזמינות.
קבלנים נמצאים רוב הזמן בשטח???

כמה מוסיף עלות של ליווי אדריכלות?? (כי זה גם פותר מלא שאלות שצצות פתאום כמו למשל הזזת מיקום צינור)

• הוסף לסימניות
קבלנים נמצאים רוב הזמן בשטח???

כמה מוסיף עלות של ליווי אדריכלות?? (כי זה גם פותר מלא שאלות שצצות פתאום כמו למשל הזזת מיקום צינור)
כמו שציינו תלוי מי הקבלן.
יש כאלה שחולקים הרבה זירות וכאלה שמתמקדים באתר או בשניים וכך יכולים להיות רב הזמן בשטח.
אלו שעובדים בהרבה מקומות מן הסתם בכל אתר שמים איזה מנהל עבודה ואולי חלקם גם יודעם את העבודה.
אבל מהנסיון שלי קבלן טוב שנמצא בשטח מתיחס לפרויקט כמו לבייבי שלו שווה הרבה. פותר הרבה בעיות, משגיח על בעלי מקצוע השונים ומונע בעיות.

לגבי לווי של אדריכלית אין לי מושג עלויות. אני לא עושה את זה. אבל ראיתי אצלי בבית שזה לגמרי אפקטיבי (לא לקחתי מפקח) ואני יחד עם קבלן טוב היה בהחלט מספיק. וגם עבדתי תוך כדי. רק שהעבודה שלי היתה גמישה ובהחלט הייתי זמינה לקבלן ככל שהיה צריך (כאמור 2-3 פעמים בשבוע לפעמים על הבקר, לפעמים משהו מפתיע ולפעמים בסוף היום)

• הוסף לסימניות
בלי גזענות, אם הקבלן יהודי אפשרי לא להיות כל הזמן (שהוא יהיה!)
אם הוא... עדיף שתהיו שם.
תבינו שישנם יהודים בתחום שנוהגים כמנהג ה.... וגם אם הקבלן יהודי הפועלים הם.... ולכן הכי טוב לקחת מפקח חיצוני שעוקב אחרי ה.... ויודע את החולשות של ה.... ומה נקודות התורפה שאותם צריך לבדוק!

• הוסף לסימניות
חד וברור,
אבל שוב: המסקנה של דברייך היא שאם שני בני הזוג מרותקים למקום העבודה שלהם, והמקסימום שהם יכולים לתת זה ביקור בבוקר וביקור אחה"צ, אז זה יעלה להם ביוקר באיכות השיפוץ...
זה ממש לא מה שאמרתי. להיפך, ביקור בוקר\ אחה"צ הוא מצוין רק שעדיף לשלב לפעמים גם באמצע. . .
וכן, חובה להיות זמינים לפחות טלפונים למליון דברים שעלולים לצוץ. (והם צצים!)

• הוסף לסימניות
אין לכם הרבה ברירות חוץ מלקחת מפקח אבל יעלה הון ל4 חודשי עבודה
כמו שאמרו לקחת אפילו אברך שמבין ענין ויגיע כל כמה שעות לבדוק ולהעיר ולא ירושש אתכם כמו בעל מקצוע..

• הוסף לסימניות
הכי חשוב לפני התחלת הבנייה-ללכת לראות עבודות של הקבלן,
ולוודא שהוא עושה עבודה שעוברת את הביקורת שלכם, ויותר מזה, לברר איך הקבלן
בהתנהלות, תקשורת,לקיחת אחריות, עמידה בזמנים, דיוק, וכו'
ואם אתם מליון אחוז מרוצים-לא חובה שיהיה מפקח בנייה, וגם-אין צורך ש"תהיו לו על הראש",
מספיק לבוא פעם ביום- לראות אם מרוצים, ואם יש שינויים, תיקונים, וכו'.
(וגם-אם יש לכם "שגעונות" על דברים מסויימים, דיוקים וכו-צריך לברר, ולדבר ע"כ מראש, כדי שלא להתאכזב)
אפילו כדאי לשלם ע"ז לקבלן יותר יקר, העיקר הרוגע הנפשי לאורך התקופה. (לדעתי כמובן:))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה