- הוסף לסימניות
בשבילנו זה נקרא גוי!!!
וגם את זה לא ניתן לאסור...כנראה בגלל שזה לא בדיוק דבר ששייך לאסור.
למה לא ניתן להורות על זהירות?וגם את זה לא ניתן לאסור...
אני מתחיל לחשוד שבחייכם לא ביקרתם בלונדון.. אני צודק?!
מתוך ויקיפדיה:אגב, יש לציין שלמרות שבהרבה מקומות יש אנטישמיות, אבל במקומות בהם המוסלמים מצויים יותר, הסיכון לביטוי אקטיבי של האנטישמיות גבוה יותר.
זה שלא קרה כלום, זה לא אומר כלום.הסתובבתי עם בעלי בלונדון בלבוש חסידי מלא ולא נתקלנו באף מקרה אנטישמי.
(הכוונה לא לסמפורד היל אלא למרכז לונדון -משמר המלכה -גולדן איי- מוזיאונים - הרודס )
כי יש כאלה שבשבילם לבוש זה הרבה מאד!זה שלא קרה כלום, זה לא אומר כלום.
עדיף לא להתגרות ולכן כדאי ללכת עם סוודר/מצחיה וכו'.
לא הבנתי על מה הויכוח פה?
וגם פשוט כי לא צריך.כי יש כאלה שבשבילם לבוש זה הרבה מאד!
ואגב הסגנון שלך שאתה אומר זה :בגלל שאנו יהודיים אז שונאים אותנו בואו ונהיה גויים....
כי כל זמן שאין סכנה בללכת עם לבוש חסידי ויהודי מלאזה שלא קרה כלום, זה לא אומר כלום.
עדיף לא להתגרות ולכן כדאי ללכת עם סוודר/מצחיה וכו'.
לא הבנתי על מה הויכוח פה?
כי יש כאלה שבשבילם לבוש זה הרבה מאד!
......
הסתובבתי עם בעלי בלונדון בלבוש חסידי מלא ולא נתקלנו באף מקרה אנטישמי.
(הכוונה לא לסמפורד היל אלא למרכז לונדון -משמר המלכה -גולדן איי- מוזיאונים - הרודס )
כי כל זמן שאין סכנה בללכת עם לבוש חסידי ויהודי מלא
אין סיבה להוריד את הלבוש
(אגב זה לא רק אנחנו, זה כל הקהילה החסידית בלונדון)
למה לא ניתן להורות על זהירות?
במרבית המקומות, הרבנים שם בעצמם מייעצים שלא להסתובב בכיפה גלויה, אלא להסתובב עם כובע מעל הכיפה. (אפילו במדריד ייעצו לי כך, למרות ששם יחסית אין אנטישמיות).
ביקרתי גם ביקרתי. ולא רק בלונדון אלא ברוב ארצות אירופה והרבה בארה"ב, ואני כותב כאן מניסיון אישי.
נכון שיש מקומות שאין סיבה לחשוש (כגון: קפריסין) או מקומות שהחשש שם קטן יותר (כגון: הונגריה, איטליה, הולנד, ליטא, פולין, וכו'), אבל יש מקומות ששם מסוכן יותר (אולי בגלל ריבוי המוסלמים המצויים שם), כגון: צרפת, אנגליה, מקומות מסוימים בגרמניה (ברלין, למשל), וכדאי להיזהר שם.
אגב, יש לציין שלמרות שבהרבה מקומות יש אנטישמיות, אבל במקומות בהם המוסלמים מצויים יותר, הסיכון לביטוי אקטיבי של האנטישמיות גבוה יותר.
כנ"להסתובבתי בלונדון בלבוש חרדי מלא ולא נתקלתי באף מקרה אנטישמי. הכוונה לא לסמפורד היל אלא למרכז לונדון
זה - נכון.לא מומלץ לתיירים להסתובב בלבוש יהודי בולט וזועק [ציציות בחוץ, כיפה, כובע וחליפה].
ולמקומיים מותר!
למה?
1. המקומיים מכירים את האוכלוסיה את הרחובות את הנייעס והניואנסים, והם יודעים בגדול מי נחשב חשוד.
2. במקרה של אירוע חריג הם מזהים מיידית שמדובר במצב מסוכן, והם יודעים לאן בטיחותי לברוח.
תייר לא יודע כלום מהנ"ל, וגם אם יתנו לו טיפים זה טיפה מן הים!
כל הנ"ל בגדול נכון ומומלץ בכל אירופה.
נ.ב. שלא שינו לבושם לא מדובר על לבוש כו"ח שזה לבוש שמקורו גויי לחלוטין, וציציות בחוץ כתוב מפורש במשנ"ב שמותר להכניס בין גויים,
ובכלל הסיבה שאתה מחליף לבוש זה לא בגלל שאתה מתבייש ביהדותך ו/או שיצחקו עליך, אלא כדי לא להעיר דובים מרבצם.
וגם הליטאית.(אגב זה לא רק אנחנו, זה כל הקהילה החסידית בלונדון)
ולמקומיים כן מותר להעיר דובים מרבצם?!ובכלל הסיבה שאתה מחליף לבוש זה לא בגלל שאתה מתבייש ביהדותך ו/או שיצחקו עליך, אלא כדי לא להעיר דובים מרבצם.
זו לא הלכה, פשוט המלצה.ולמקומיים כן מותר להעיר דובים מרבצם?!
איך הגויים יודעים לזהות מי מקומי ומי לא?!
אני מניחה שאם המקומיים היו יודעים שיש סיכויים רבים שח"ו יתעורר דוב מרבצו בעודינו מטיילים ברחובות לונדון לבדינו,זו לא הלכה, פשוט המלצה.
לא כל הזמן יש דובים רובצים.
כל השאלה: אם דוב אחד יתעורר, מתי תזהה את זה, וגם אם תספיק לברוח האם תדע לאן?
סטמפורד היל בלונדון מאוד קרוב לאיזור מפחיד של כושים - כך שברחובות הצדדים אכן זה שייךבארץ אני גרה כמה עשרות שנים (ואימי יותר ממני...) ומעולם לא קרה לנו כזה סיפור, אף ברחובות הצדדיים ביותר...
אציין, שב"ה לא נגנב אף דבר בעל ערך, לפני שהיא יצאה היא הרגישה שהתיק "כבד" לה, ורוקנה את כל הכסף, דרכונים, תכשיטים, מצלמה... חסדי ה'!
אני מניחה שאם המקומיים היו יודעים שיש סיכויים רבים שח"ו יתעורר דוב מרבצו בעודינו מטיילים ברחובות לונדון לבדינו,
הם היו מזהירים אותנו, או מציעים לנו לחילופין להוריד את הלבוש.
מכיוון שהם לא עשו זאת, ואני מתארת לעצמי שהם מסתובבים ברחובות לונדון יותר ממך, (בהנחה שהינך תושב הארץ)
מסתבר שהחשש שהינך מתאר נראה רחוק ביותר.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים