דרוש מידע אני כאבא לילדים פשוט מפחד לשלוח את ילדי לגנים מחר, מה עושים?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
@כל בו לרכב , אני באמת מבינה את החרדה הזו, מאחר שזה היה כ"כ מפתיע שבבני ברק 'הבטוחה' יקרה משהו כזה, וב"ה לא רגילים בזה שם, אבל אם תחשוב רגע זה לא פיגוע ראשון בארץ לצערינו ולא גל ראשון...
ירושלים לצערינו כ"כ מתורגלת שהחיים ממשיכים גם תוך כדי פיגועים ומתחזקים בביטחון בה' ולמדים להתגבר על הפחד שתמיד נמצא בלב.
אני הייתי מסבירה לילדים מה קרה ושואלת אותם מה הם חושבים שיעזור להם עכשיו להתגבר על הפחד ולהמשיך את החיים ולפי זה פועלת.
לא הייתי נותנת להישאר בבית גם אם זה מה שרוצים כי זה רק יקבע את הפחד ויגביר חרדה.
אבל פה מדובר בפיגוע שלא נראה כמותו שנים וגם רמת ההרתעה של ישראל ירדה מאד הודות לממשלה שלנו שמחבקת פלסטינים , אבל ללא ספק מדובר באירוע טרור קיצוני מאד ולא דומה בכלל לפיגועים בירושלים
נכון מאד גמני הייתי מסביר לילדים שלי מה לעשות כדי שהיו יותר מפוקסים מהנעשה ברחוב , אבל דעתי שהילד לא הכי מבין כמה זה מסוכן מאד ובצדק כי מחשבה של ילד זה לא מחשבה של מבוגר אחראי וגדוול מהם
בטח את שואלת מה עשיתי היום : באמת לקחתי את הילדים לחיידר לא היה קל מאד אבל אין ברירה ככל שמשאירים את הילדים בבית החרדה מתגברת ואני בתור אבא שגם נכנסתי לסוג של אי וודאות עקב מחבלים שפלים לא הנחתי לעצמי להיות שאנן ומאסס בבית אלא להיפך להמשיך הלאה בחיים מה לעשות הקדוש ברוך הוא לא רוצה לראות אותנו נכנסים ומסוגרים בבית ..

• הוסף לסימניות
מאז שרבי חיים נפטר העיר בני ברק נשארה מיותמת מבחינת הגנה ושמירה
אין לנו מנהיג נשארנו לבד

• הוסף לסימניות
האמת שהמציאות של הבני ברקים קצת שונה מהמציאות של הירושלמים בנושא פיגועים לצערנו.
זה באמת מפחיד כשזה קרוב כ"כ אליך.. אנחנו שוכחים לפעמים פה בירושלים כמה התרגלנו כבר למציאות הזו וכמה לא מרגש אותנו ההתחככות היום יומית עם הערבים

• הוסף לסימניות
ועוד משהו- אחרי צהורים אחרי שחוזרים מהמוסדות לשמוע מהילדים מה הם שמעו מחברים ולארגן להם שוב את המידע בצורה מסודרת ונכונה.
ונתון חשוב מאד
לא לשכוח שילדים מפתחים דמיונות וחיים בדמיונות שווא , ולכן חשוב להעביר להם את המסר בפורפורציה נכונה

• הוסף לסימניות
האמת שהמציאות של הבני ברקים קצת שונה מהמציאות של הירושלמים בנושא פיגועים לצערנו.
זה באמת מפחיד כשזה קרוב כ"כ אליך.. אנחנו שוכחים לפעמים פה בירושלים כמה התרגלנו כבר למציאות הזו וכמה לא מרגש אותנו ההתחככות היום יומית עם הערבים
זה נכון מאד , אבל בירושלים יש מקומות שאתה יודע שיכול להיות התחכחויות בין ערבים ליהודים אז אתה נמנע
למשל אני יודע שבעיר העתיקה אני לא יעבור ויש עוד מלא דוגמאות
אבל פה ברצח בבני ברק זה לא היה אפילו התרעה לפני , פשוט ערבי החליט שהוא רוצה להרוג בלי הסבר
והרצח היה במקום שלא חלמו עליו שיגיע לשם טרור , אין מה להשוות בין ירושלים לבין בני ברק אתמול בקטע של הטרור

• הוסף לסימניות
ירושלים מתמודדת עם זה כל השנה. לצערינו.
מידי פעם יש ערבי שלוקח סכין ומחליט לתקוע אותה ביהודי ה"י.
התפקיד שלנו להתחזק באמונה, וכמובן תפילות.
התפקיד של המדינה, להגביר את הכוננות, את ההרתעה (נראה שכבר פספסנו...) את הביטחון.
1648621786921.png

• הוסף לסימניות
אבל פה מדובר בפיגוע שלא נראה כמותו שנים וגם רמת ההרתעה של ישראל ירדה מאד הודות לממשלה שלנו שמחבקת פלסטינים , אבל ללא ספק מדובר באירוע טרור קיצוני מאד ולא דומה בכלל לפיגועים בירושלים
מאחר שהייתי בכמה וכמה פיגועים אני לא מסכימה עם זה שזה קיצוני ולא דומה לפיגועים בירושלים,
הדבר היחיד ששונה זה ההלם שזה קורה בבני ברק.
נכון שכבר כמה שנים גם בירושלים ב"ה הפיגועים קטנים יותר אבל למשל בשנה האחרונה כמדומני היה פיגוע מחוץ לתחנה מרכזית בירושלים שהמשיך גם בבניני האומה, הייתי באותו זמן בסנטר1 שצמוד לחנות בה היה הפיגוע והחיים המשיכו תוך כדי ובטח מיד אחרי. אנשים המשיכו לעמוד בתחנה ליד החנות הזאת מיד אחרי. כי אין מה לעשות ומתגברים על הפחד. וזה היה נקרא פיגוע קטן.
זה נכון מאד , אבל בירושלים יש מקומות שאתה יודע שיכול להיות התחכחויות בין ערבים ליהודים אז אתה נמנע
גם נכון, אבל גם כשקרה הפיגוע במלכי ישראל ע"י עובד של בזק החיים המשיכו תוך כדי ולא הפסיקו אפילו לקחת עובדים של בזק.
וזה היה יום עם פיגועים בהיקף שבאמת היה חריג.
לצערי הייתי באותו יום ב2 זירות של פיגועים ברצף ואז הגעתי לגאולה- אחרי הפיגוע שם.
ויכולה לומר שהאנשים בכל הזירות מיד אחרי המשיכו את החיים.

ואני ממש מקווה שבני ברק תמשיך להיות בטוחה וללא פיגועים, ושלא תתרגלו לפחד.

• הוסף לסימניות
אבל פה ברצח בבני ברק זה לא היה אפילו התרעה לפני , פשוט ערבי החליט שהוא רוצה להרוג בלי הסבר
והרצח היה במקום שלא חלמו עליו שיגיע לשם טרור , אין מה להשוות בין ירושלים לבין בני ברק אתמול בקטע של הטרור
בירושלים בכל מקום הם נמצאים. הכבישים שלנו עוברים בתוכם וכבר התרגלנו למציאות הזו. ע"ע הרכבת הקלה.
אני הייתי צריכה להזכיר לעצמי הבוקר ליסוע בדרך חלופית ולא לעבור דרכם.
וברוב הפיגועים אין התראה קודם, תמיד ערבים החליטו להרוג בלי הסבר, לצערנו.
הם הרימו ראש ומעיזים להגיע למקומות שלא הגיעו קודם, כמו בני ברק, אני לא זוכרת פיגוע בחדרה.
אבל אין מה לעשות, כשזה מתקרב אלינו לתוכנו זה מפחיד הרבה יותר.

• הוסף לסימניות
נכנסתי הבוקר למכולת בשכונה חרדית בירושלים... בשעה שבע וחצי....
אני, שני פועלים ערביים ועוד שני ילדות קטנות שבאו לקנות לחם...
אם ה' לא ישמור עיר....
והעיקר לא לפחד כלל...

• הוסף לסימניות
בירושלים בכל מקום הם נמצאים. הכבישים שלנו עוברים בתוכם וכבר התרגלנו למציאות הזו. ע"ע הרכבת הקלה.
אני הייתי צריכה להזכיר לעצמי הבוקר ליסוע בדרך חלופית ולא לעבור דרכם.
וברוב הפיגועים אין התראה קודם, תמיד ערבים החליטו להרוג בלי הסבר, לצערנו.
הם הרימו ראש ומעיזים להגיע למקומות שלא הגיעו קודם, כמו בני ברק, אני לא זוכרת פיגוע בחדרה.
אבל אין מה לעשות, כשזה מתקרב אלינו לתוכנו זה מפחיד הרבה יותר.
ואני בתור אבא הרגשתי אחריות גדוולה ולהגיד שהיתה לי תחושת בטחון שהבאתי את הילדים לתלמוד תורה זה לא היה קל בכלל , כל הזמן שננתי לעצמי מה היה קורה אילו ילדי היו נשארים בבית היום
התוצאה היתה : ילדים מתוסכלים חסרי אונים , וגם שהייתי צריך להעסיק אותם יותר ולגינה או לכל מקום קצת מפחיד להסתובב עד שהשקט יחזור
אבל בואו נראה ימים יגידו... בנתיים יש לנו ממשלה מאד חכמה וטובה כלפי הערבים

• הוסף לסימניות
רק שאם יש יום שהוא מועד" יותר אני מעדיפה כמה שפחות לצאת.
חושב שפחות מועד שיקרה יום אחרי יום פיגוע באותו איזור..
היום עבר סירטון שמישהו שואל את אחד הפועלים הערבים האלו
שבצומת הזו שמתחת לביתינו (אלו שמעבירים אותי ואת כול משפחתי מידי יום)

שאלו אותו מה אתה אומר על הפיגוע היום בבני ברק שנרצחו אנשים
והוא ענה: "מה אכפת לי מהם" (משהו כזה...)
מהיכרותי עם ערבים רובם כלל לא מעניין אותם הסכסוך לא אכפת לו כלום
הדבר היחיד שאכפת לו זה שלא יפטרו אותו מהעבודה

• הוסף לסימניות
הם הרימו ראש ומעיזים להגיע למקומות שלא הגיעו קודם
גם בלי פיגוע העזות שלהם עלתה מדרגה בהצקה זלזול בזקנים ומוגבלים בשאגות צחוק הפחדות
ובנסיונות נוספים שאכמ"ל בפרט ברכבת הקלה.
היו כמה מקרים שהסתיימו רק כשקראו לאיש בטחון. אמנם "רק " הצקה אבל פוגע בבטחון האישי.

• הוסף לסימניות
ואני בתור אבא הרגשתי אחריות גדוולה ולהגיד שהיתה לי תחושת בטחון שהבאתי את הילדים לתלמוד תורה זה לא היה קל בכלל , כל הזמן שננתי לעצמי מה היה קורה אילו ילדי היו נשארים בבית היום
התוצאה היתה : ילדים מתוסכלים חסרי אונים , וגם שהייתי צריך להעסיק אותם יותר ולגינה או לכל מקום קצת מפחיד להסתובב עד שהשקט יחזור
אבל בואו נראה ימים יגידו... בנתיים יש לנו ממשלה מאד חכמה וטובה כלפי הערבים
טוב מאוד.
ובכנות, לא אמור להית שלא יהיה פחד, אלא כמו שעשית- לא להיכנע לפחד ולא לתחזק אותו.
גם אני לעיתים מסתובבת מפוחדת ועולה לי מחשבות מה יקרה אם... הערבי הזה בדיוק יחליט לירות או ההוא יחליט להוציא סכין, ההוא סתם יעשה תנועה 'לא מכוונת' עם המיכשור שיש לו ביד, וההוא יחליט לעלות למדרכה עם הרכב, או הטרקטור... קיצור, הערבים כבר נתנו לנו מליון אופציות של אפשרויות תקיפה... :(
אבל עושים מה שצריך ולא מפסיקים שגרה.
ויכולה לומר שכל פיגוע שקורה מעלה לי שוב ושוב את החוויות וההרגשות שהיו לי בפיגועים שהייתי בהם,
(ברור שלא באותה רמה כמו בפיגוע עצמו)
וכל פעם זה שוב ושוב לשנן ולתחזק את הביטחון בה'.

• הוסף לסימניות
טוב מאוד.
ובכנות, לא אמור להית שלא יהיה פחד, אלא כמו שעשית- לא להיכנע לפחד ולא לתחזק אותו.
גם אני לעיתים מסתובבת מפוחדת ועולה לי מחשבות מה יקרה אם... הערבי הזה בדיוק יחליט לירות או ההוא יחליט להוציא סכין, ההוא סתם יעשה תנועה 'לא מכוונת' עם המיכשור שיש לו ביד, וההוא יחליט לעלות למדרכה עם הרכב, או הטרקטור... קיצור, הערבים כבר נתנו לנו מליון אופציות של אפשרויות תקיפה... :(
אבל עושים מה שצריך ולא מפסיקים שגרה.
ויכולה לומר שכל פיגוע שקורה מעלה לי שוב ושוב את החוויות וההרגשות שהיו לי בפיגועים שהייתי בהם,
(ברור שלא באותה רמה כמו בפיגוע עצמו)
וכל פעם זה שוב ושוב לשנן ולתחזק את הביטחון בה'.
לגמריי נכון , אנחנו נמצאים בתקופה לא קלה בכלל
עוד מעט שאני יוציא את ילדיי מהתלמוד תורה אני מקווה מאד שיחזרו מחוזקים עם מלא בטחון
מה שברור שנהגתי נכון מאד ודאגתי לעצמי לבריאות הנפש שלי וחיזוק בטחון האישי גם שהטרור מרים ראש לא להיכנע
לרגש אלא להשליט את השכל על הרגש

• הוסף לסימניות
לכל כדור יש כתובת
צריך להמשיך ולהתנהל בחיים
יש השתדלות להיות בערנות מוגברת
והדבר היחיד האמיתי שאפשר לעשות זה להתפלל ולהתפלל

• הוסף לסימניות
אני עושה עכשיו קורס רכז ביטחון ובמפגש אתמול דובר על טיולים ואמר לנו המדריך שהוא יודע איפה בדיוק הנקודה שבה התרחש האסון בנחל צפית לפני מס' שנים ואם הם היו מגיעים חצי שעה מאוחר כבר לא היו נותנים להם להיכנס למסלול ואם היו מגיעים חצי שעה מוקדם היו מספיקים כבר לצאת מאפיק הנחל (הוא לא אמר את זה בקטע דתי...)

בקיצור-- מה שכולנו מכירים "לכל כדור יש כתובת"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה