אני כבר גמרתי את כל החדרים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;966833:
1. אהבתי את הרעיון לשקיות, אבל לא ממש הבנתי איזה ווים מספיק גדולים ומכילים, אכפת לך לצלם לי דוגמה?
2. שעוונית: הכוונה למפות השולחן השקופות שמוכרים לפי מטר? אני הולכת לאמץ את הרעיון אבל בארונות אולי בהפוכה, ז"א במקום כל שנה לגזור נייר לבן לפי מידת המדפים לגזור פעם אחת שעווניות ולשים לפני פסח על המדפים. במקרר אני הולכת לאמץ את זה לכל השנה.
ממש פרקטיקה שאני אוהבת, תודה!
תודה רבה

1. חשבתי על זה, אשתדל לצלם בהמשך היום.
2. כפי שכבר כתבתי בתגובה הקודמת - אכן כן.
ואם את רוצה להניח רק בפסח אז אני ממליצה לקנות את ה-PVC העבה יותר.

חני

• הוסף לסימניות
במקום שעוונית אני משתמשת בפוליגל לבן.
מניחה על כל ארון, מגירה וכו' לפסח, ומשאירה שם עד שנמאס לי...
מתנקה בקלות, לא זז (חתוך בדיוק בגודל), ונותן מראה יפה.
מומלץ!!!

• הוסף לסימניות
שקיות שמים מתחת למזרון, לא שמעתם על זה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י כוכב מאיר;966775:
לקנות לילדים עוגיות כשרות לפסח לימים שלפני פסח, וחסל לחץ של פירורים, נראה לי שאפשר גם עוגיות עם קטניות לאשכנזים עד פסח
בהצלחה

לא עוגיות מצה עשירה (לאשכנזים)!
פירורים של זה בבית חמורים כמו פירורי חמץ!

• הוסף לסימניות
השקיות היפות - ממוינות פחות או יותר ל-3 גדלים, ותלויות בארון התליה על 3 קולבים
הרבה יותר נוח ונגיש מאשר מתחת למזרון...
וסתם בכל תחומי הבית, מנסיון: נוח+נגיש = מסודר כל השנה

• הוסף לסימניות
החלק הכי חשוב בערב פסח מלבד ביעור חמץ זה :
בית רגוע.

אם את רוצה שילדיך לא יזכרו את ערב פסח כדבר מלחיץ וקשה - תשרי רוגע ושמחה
את זה הילדים שלך יזכרו בחיים.
ולא מה הספקתם ומתי.
...

אני גם עוד לא התחלתי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמע;966786:
עיצה נפלאה ששמעתי עליה לפני שנתיים:

בשבוע האחרון לפני החג משתמשים עבור הילדים בסט בגדים אחד בלבד.
בכל ערב למכונה, למייבש, ובבוקר שוב מוכן ללבישה.
החסכום בעבודה ובערימות הכביסה הוא אדיר ומפנה את הראש והידיים לטיפול בענייני הפסח.

לא יכולה לומר שאני מקפידה עליו תמיד, אבל נעזרת בו במידה זו או אחרת.

העיקר תנסו גם להנות בימים האלה!!

שאלה:
האם רק אני עבודת כמעט עד פסח, או שיש פה עוד כמה שמסתדרות עם עבודה - עבודות פסח בבית כמעט עד לחג?
תנו טיפים לתמרונים!!!
בטח שלא רק את :)
זה לא פורום מורות...
הטיפ שלי: להתחיל מוקדם.
איזה טיפ מבאס!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;966823:
מדפי המקרר שלי מבריקים כל הזמן כי גם אם נשפך משהו אני צריכה רק לשלוף את השעוונית לשטוף תחת הברז (נשטף מאד בקלות), לייבש קלות ולהחזיר. תענוג!

זה מאמץ את המקרר (לא סתם עושים את המדפים בצורה מאווררת)!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י למען דעת;966951:
זה מאמץ את המקרר (לא סתם עושים את המדפים בצורה מאווררת)!

ברוב המקררים החדישים היום, המדפים ממש לא מאווררים (רשת וכאלו), הם עשויים מפלטות אטומות של פלסטיק או זכוכית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;966852:
שקיות שמים מתחת למזרון, לא שמעתם על זה?

ואם ישנים על המיטה? כמו כן העצה נוחה לשימוש רק במזרני חדר ילדים, ולא במזרני חדר השינה, שקצת כבד להרים אותם.

• הוסף לסימניות
קחו לוח שנה, (תדפיסו, אנחנו גרפיקאיות, לא?) ותתחילו ללכת מהסוף.
ביום הזה והזה יש לי עוזרת והיא תעשה X, ולכן ביום הקודם אני יסדר את הארון וכו' באותו החדר, לפני שבת הגדול אני עושה X וכו', כך תראו כמה זמן נשאר ולמה לא מתייחסים השנה.
ולזו שנתנה את העצה לזרוק כמה שיותר, גם אני בעד, אך זה ממש לא הזמן. מיונים עושים בחופש הגדול או בחנוכה. (או בחופשת לידה). עכשיו רק 'מוציאים מנקים ומחזירים'.
בהצלחה, ובברכה שנשאר שפויות.

• הוסף לסימניות
אסור לקרוא את ההודעות פה.......
אני ממש מרגישה נלוזה ולא יוצלחית ובאופוזיציה קטנה עם עוד כמה פה
שעוד לא ממש גמרו את המטבח........

או כמו שהגגנת של הבת שלי בת השלוש כתבה בערך כך ב"דף קשר":
"לפי דברי הבנות, בתיכן כבר נקיים לפסח ונותר רק לפרוס את מפת ליל הסדר
אי לכך, בואו לנקות לי את הבית!!!"
כמה צחקתי....... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שוצי;966972:
אסור לקרוא את ההודעות פה.......

:)

ולו מהסיבה שבזמן שקוראים את ההודעות, אפשר לנקות עוד מדף.

מעבר לכך, לא רוצה להלחיץ, אבל הבית שלי כבר גמור לפסח (לא מגלה של איזו שנה..)

בענין מיון בגדי ילדים: כשאין ילדים בגיל הבגדים, ויש עדיין מקום בארון, תשאלי את עצמך, אם היה לך ילד בגיל המתאים כיום הייתי מלבישה? אם התשובה חיובית - לארון. אם לא - החוצה!

חלונות - עדיף לסיים מה יותר מהר, כדי שנספיק להנות מכך, יען כי בין שבוע ליומים לפני פסח, מגיע שרב ואבק צהוב..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;966833:
1. אהבתי את הרעיון לשקיות, אבל לא ממש הבנתי איזה ווים מספיק גדולים ומכילים, אכפת לך לצלם לי דוגמה?
תודה רבה

בבקשה:
1. תמונה של הווים ללא שקיות
2. השקיות תלויות על הווים
3. הארון סגור - אין זכר לשקיות.

קבצים מצורפים

• 17.jpg
    1.2 MB · צפיות: 23
  • 10.jpg
    1.3 MB · צפיות: 33
  • 19.jpg
    1 MB · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
כילדה אני זוכרת את אמא שלי מתחילה לנקות ממוצאי ט'ו בשבט כדי שלא יהיה לחץ...
שבוע לפני פסח היינו מתחילים לבשל לאפות ולהקפיא לפסח.- אז היה צתחיל הלחץ הגדול של החמץ בתוך הפסח.
כשניסיתי להעתיק מודל כזה בבית שלי זה לא הלך
א. זוג צעיר מה כבר יש לנקות מט'ו בשבט? מקסימום מד' ניסן.
ב. שבוע שלם מטבח פסח? תהה בעלי וסובב לי אצבע ברקה. איפה נאכל? נזוז? ננשום?:)

היום אמא שלי מתחילה כבר בחנוכה שאז הבנים הנשואים + חתנים אין כולל ערב ובאים לעשות פסח.
ולאט לאט היא מגיעה ל.. שבוע לפני פסח להתחיל לבשל...
אני כיום מגיעה ליומיים לפני פסח להתחיל לבשל (פשרה...:))

אבל ישנו טיפ אחד גלוי וידוע לכל העמים. ולכל עם ועם ככתבו וכלשונו
יום לפני בדיקת חמץ טיול ל...אנשהו
והתמריץ שעומד אי שם מאחורי הר הנקיונות בכוחו לגרום לכל הניסים של יציאת מצרים כולל יציאת החמץ והבית מוכן על כנו של פסח מעט לפני הזמן
ולילדים היתה אורה...

• הוסף לסימניות
כן, אצלי חוץ מחדר ילדים והמטבח הכל נקי לפסח (בית 5 חדרים עם שתי אמבטיות וחדר כביסה גדול), התחלתי בתחילת שבוע שעבר ונכנסתי לטרנס מסחרר והגעתי למצב שביום חמישי פשוט התמוטטתי...
עכשיו ישאלו השואלים, מה הלחץ?
ביום ראשון שעבר הסתיימו השבע-ברכות של אחותי, ותאריך הלידה המשוער בימים הקרובים, אז, מה לעשות, חייבים לגמור הכל אחרי ולפני...
אז גם זה לא טוב...
בכל אופן השיטה שלי (שבשנה שעברה הוכחה כמוצלחת לדעתי) שבכל יום-יומים מסיימים חדר אחד, מהמסד עד הטפחות כולל הוזזות והרמות וחלונות ווילונות, מנסיון ההרגשה שעוד חדר "ירד מהרשימה" נותן דחיפה ועידוד להמשיך.

• הוסף לסימניות
בכל יום, מעבר להספקי ההכנות לפסח, להקדיש לסדר בבית.
לסגור פינות, לסיים מטלות פתוחות שהשאירו שאריות ולהעביר את הבית למצב שפוי.
זה יכול לתת הרבה כח להמשיך הלאה בנקיונות המתישים.

וגם.. למצוא זמן בערב להרגע קצת, לשתות כוס קפה ולקרוא עיתון בנחת, גם אם זה בא על חשבון ניקוי הפלורוסנט...

• הוסף לסימניות
אצלי תלויה רשימה של כל חדר והאובייקטים לניקוי ואני הולכת ומסמת בכל פעם כשמשהו נוקה. זה מקל מאד. בנוסף, כדאי להקדיש כל יום חצי שעה לניקוי וככה לאט לאט מתמעטות המטלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תמנתי;967240:
אצלי תלויה רשימה של כל חדר והאובייקטים לניקוי ואני הולכת ומסמת בכל פעם כשמשהו נוקה. זה מקל מאד. בנוסף, כדאי להקדיש כל יום חצי שעה לניקוי וככה לאט לאט מתמעטות המטלות.

הרגע המאושר שמוחקים מטלות מהרשימה...אין כמו התענוג הזה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....