כללי אני, רק שאלה...

• הוסף לסימניות
אקדים ואומר שיש מצב שמה שאני יכתוב כאן ישמע לא מקצועי בעליל מכיוון אחד ומקטר מכיוון שני, אבל אולי עם קצת הגיון מהכיוון השלישי.

קיצר, לענייננו.
לפני מס' ימים שמתי לב שאחד הניקים (במחילה שאני לא זוכר את שמו) העלה לכאן אשכול שבו הוא הציע חינם אין כסף מאגר עצום של כ- 100GB (!) תמונה של שאטרסטוק למסירה, שהוא (ככל הנראה) צבר במהלך השנים שלו כמעצב... כמובן שבין התגובות שם היו תגובות שהזכירו את העניין של זכויות יוצרים וכל זה. (כמובן שרק בשביל הסקרנות הורדתי חלק מהמאגר הזה ובאמת, מדובר בחתיכת מאגר שמסודר בצורה יוצאת מן הכלל).

עד כאן הכל טוב ויפה.
היום (רק בשביל הסקרנות לראות לאיפה זה התפתח), שוב חיפשתי את האשכול הזה ולמרבה הפלא כמו שניתן לראות כאן, האשכול נמחק ולא נשאר לו זכר.
ואני שואל, למה? מה ההבדל? יכול להיות באמת שהאתר לא רוצה להכנס לסיבוך משפטי וכל זה. אבל מה ההבדל בין אותו "ניק" שחלק מטוב ליבו את המאגר הזה לבין אותם "ניקים" שמוכרים תמונות (שטכנית, גם מבחינה הלכתית וגם מבחינה מוסרית זה אותו דבר, אם בכלל רוצים לדבר על ההיבט הזה) וכמו שנתין לראות ברגעים אלו ממש מתקיימת בין שורות הפורום מסחרה של ממש על הנושא שנקרא "שאטרסטוק" ושם לא ממש יצא לי לראות מישהו שתוקף את זה, או שאחד מהאשכולות נמחק.

שוב אומר שאני לא בא לקנטר על מישהו ממערכת האתר או על אי אלו מהמשתמשים באתר, רק באתר להעיר נקודה למחשבה.

לשיכולכם.

• הוסף לסימניות
יש צדק בדבריך,
אם כי יש הבדל בין תמונה שבשימוש אצל 2,3 גרפיקאים לבין תמונה שמסתובבת אצל אלפים

• הוסף לסימניות
הערתי שלי:
מבחינה הלכתית, בררתי, אין בזה בעיה
(אם יש מוצר כלשהוא שבעליו לא מסוגל לשמור עליו,
והוא נמצא ברשות הרבים, ללא שמירה
אין לו רשות לאסור על אנשים לקחת אותו מרשות הרבים)

ולגבי קניית תמונות משאטרסטוק דרך אדם נוסף:
להערכתי שאטרסטוק הם הבעייתים בעניין בכך שהם לא נותנים חבילות קטנות במחיר ריאלי,
ואני מאמינה שהם לוקחים בחשבון את ההשלכות של זה
ויתכן שמעלימים מכך עין

• הוסף לסימניות
הערתי שלי:
מבחינה הלכתית, בררתי, אין בזה בעיה
(אם יש מוצר כלשהוא שבעליו לא מסוגל לשמור עליו,
והוא נמצא ברשות הרבים, ללא שמירה
אין לו רשות לאסור על אנשים לקחת אותו מרשות הרבים)

השאלה פה לא על שאטרסטוק אלא על מי שקנה והתמונה אמורה להיות שמורה במחשב הפרטי שלו- האם מותר לו לפרסם ברבים

• הוסף לסימניות
השאלה פה לא על שאטרסטוק אלא על מי שקנה והתמונה אמורה להיות שמורה במחשב הפרטי שלו- האם מותר לו לפרסם ברבים
כשאני בררתי אמרו לי שמבחינה הלכתית כן,
אבל לא למכור את זה ולעשות כסף.
אני אישית לא עושה את זה כי לא שווה לי שהתמונה תופץ בכל המדינה
וגם כי לא בא לי להסתבך איתם לפי המדיניות שלהם

• הוסף לסימניות
בחינם כן ובכסף לא? מעניין
תארי לך שבקשתי מציירת שתצייר לי תמונה של רב,
ומתחשק לי להדפיס את הציור לכל האחיות שלי, זה נשמע די סביר, לא?
אבל לקחת את הציור ולמכור אותו לאנשים ולהרוויח על חשבון הציירת אסור לי, נכון?
כי קניתי ממנה ציור ולא את זכויות היוצרים שלו.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה מבחינת ההלכה - לא בדקתי.
דבר אחד אני לא מבינה -
אותם גרפיקאים שרוכשים בצורה זולה או ללא מחיר - לא מפחדים מתביעה?!
אני מכירה כמה סיפורים על אנשים משלנו ששאטרסטוק תבעה אותם על אלפי שקלים - בגין שימוש מסוג זה.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה מבחינת ההלכה - לא בדקתי.
דבר אחד אני לא מבינה -
אותם גרפיקאים שרוכשים בצורה זולה או ללא מחיר - לא מפחדים מטביעה?!
אני מכירה כמה סיפורים על אנשים משלנו ששאטרסטוק טבעה אותם על אלפי שקלים - בגין שימוש מסוג זה.
ברור ששאטר יכולה לתבוע אותם
זה לא שאלה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ואיך תסבירי את אלו שמשתמשים בפונטים גנובים חופשי וללא עסק רישמי ומוציאים מודעות החוצה?
וחשופים הרבה יותר לתביעות (אלו חברות מהארץ)

פחות מצוי כאן בקשות כאלה

• הוסף לסימניות
הייתי אומרת שדווקא בכסף זה יותר הגיוני לתת בגלל שאני מפסידה קרדיט וממירה אותו בכסף. מה שאין כן בתמונה שאני נותנת חינם שאותה קניתי, נהניתי ממנה ונתתי למישהו אחר שבגללי לא קנה משאטר (=הפסד כספי לשאטר)
בדיוק כמו בלצרוב העתק של דיסק לחברה במקום שתקנה אותו.

אבל מעניין החילוק שנעשה בתשובת הרב.
אני בזמנו שאלתי אפילו על פריפיק חינמי בלי לתת קרדיט וקיבלתי תשובה שלא לעבור על כללי האתר.
כל אחד ישאל את רבותיו.
לא הייתי ממליצה לפרסם היתרים גורפים ברבים.

• הוסף לסימניות
ברור שכל אחד ישאל את רבותיו.
וברור שאני קונה תמונות משאטרסטוק כי זה שההלכה מתירה לי
לא יעזור לי בתביעה איתם
ולגבי זה שלתת בכסף זה יותר טוב זה ממש לא נכון,
כי לא רק שאת 'גונבת' משאטר,
את עוד עושה עליהם קופה

תארי לך שאני קונה דיסק של שוואקי ב-60 ש"ח,
פורצת אותו ומוכרת כל דיסק ב-20 ש"ח

• הוסף לסימניות
אם אני לא טועה הדעה הרווחת בהלכה בדברים מעין אלו היא כזו:
אם אתה לא היית קונה את הדיסק, הרי שמותר לך להשתמש בו.
אני שמעתי את זה על דיסקים ופונטים.

(נראה לי שזה תלוי בנידון אם קיים מושג 'קנין רוחני' ועד כמה בדברים הללו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה