אנשים רגישים מאוד.

מצב
הנושא נעול.
שלום רב לא ניסית לגמד מהקושי הפוך באתי להגיד שאין אנשים כאלה זה לא המצב שאמור להיות זה מחייב הבנה והכלה אבל אנחנו מתייחסים בסלחנות יתר וכך אנחנו משאירים את הבעיה על כנה לרמים ברור שהם צריכים להבין אבל ברמה הטיפולית והאמת הסובייקטיבית זו לא צורת חיים בריאה וטובה ומחייבת שיפור ואפשרית לשיפור מה שהציק לי זה ההתייחסות עליהם כאופי כזה ושלום כך אנחנו קוברים את האדם עם הבעיה מאשר לפתור אותה ולאזן אותה

שלום רב לא ניסית לגמד מהקושי הפוך באתי להגיד שאין אנשים כאלה זה לא המצב שאמור להיות זה מחייב הבנה והכלה אבל אנחנו מתייחסים בסלחנות יתר וכך אנחנו משאירים את הבעיה על כנה לרמים ברור שהם צריכים להבין אבל ברמה הטיפולית והאמת הסובייקטיבית זו לא צורת חיים בריאה וטובה ומחייבת שיפור ואפשרית לשיפור מה שהציק לי זה ההתייחסות עליהם כאופי כזה ושלום כך אנחנו קוברים את האדם עם הבעיה מאשר לפתור אותה ולאזן אותה
שוב מגיבה, למרות שאני לא נוהגת להתווכח
אופי זה אופי, הוא ניתן לשינוי ולעבודה אך חייבים ראשית להכיר בו
ולא לומר "אין אנשים כאלה" כי יש!
המציאות היא שכ 15% שהאוכלוסיה הם אר"מים

למיטב הבנתי גם יש קשר בין ארם להפרעות קשב, ואני מקווה שהיום כבר מכירים בכך שהפרעות קשב הם לא רק דבר בחירי

למיטב הבנתי גם יש קשר בין ארם להפרעות קשב, ואני מקווה שהיום כבר מכירים בכך שהפרעות קשב הם לא רק דבר בחירי
וודאי שיש קשר (אך כמובן לא אצל כולם)
עקב הרגישות הגבוהה, אר"מים מוסחים מכל רעש או אי נוחות
יש גם קשר בין אר"מ לויסות חושי

אופי בהגדרה שלו זה מאפיין של האישיות מה שאת מדברת על רגישות יתר זה מגיע מגורמי סביבה ומתוחזק על ידם לכן קשה לי להסכים בהגדרה של הדברים רק מה שחשוב להבהיר שהאדם שנמצא בתוך זה הוא אכן מרגיש שזה הוא וזה האופי שלי מה שאפשרי בטיפול לשנות את הדבר ולהתחיל להשיל את הריגשות הזו מסדר היום

מה שאת מדברת על רגישות יתר זה מגיע מגורמי סביבה
לא נכון
זה אכן יכול בהחלט להיות מופשע מגורמים סביבתיים,
אך בפירוש יש כאלה שנולדו כך וכך יישארו.
ייתכן שאינך מכיר את הנושא,
ניתן לראות עליו הרבה חומר בחיפוש גוגל פשוט
לדוגמא

בלת"ק
אציין הערה שהספר אנשים רגישים מאד מערבב בין 3 סוגי רגישות, לא כל אחד רגיש לשלשתם, ומצד שני לפחות חצי מהאוכלוסיה רגישים לאחד מהם...
1. רגישות כלפי אחרים
2. תחושתיות חזקה
3. מופנמות - עולם ממוקד פנימה (יתר הרחבה יש בספרי יונג).
בהרבה מאד מקרים אין קשר בין שלשת הסוגים.

כמו שלא אומרים לאוטיסט תצא מזה
יש מחקרים על פעילות מוחית שונה אצל אנשים רגישים מאוד
וחוץ מהתמודדות זו גם מתנה! לא הייתי מוותרת עליה

ברמה המוחית, מחקר מ-2014 תועדה הפעילות המוחית אצל אנשים רגישים מאוד באמצעןת סריקות מוח (fMRI). התוצאות מלמדות על פעילות מוגברת באזורים הקשורים למודעות, אמפתיה, קשב ותכנון פעולה (Acevedo et al, 2014).
המקור כאן

זה לא המצב שאמור להיות זה מחייב הבנה והכלה אבל אנחנו מתייחסים בסלחנות יתר
הבנה והכלה זה לא אומר סלחנות יתר.. יש הבדל עמוק ומשמעותי מאד בין 2 המושגים שציינת
אין קשר להפרעות קש"ר. יש קשר למוסחות גבוהה
ד"ר איליין ארון מסבירה את זה בהרחבה בספר 'ילד רגיש מאד'
בקצרה - בהפרעת קש"ר ישנה פעילות מוגברת בצד השמאלי של המח
ולעומת זאת אצל אנשים רגישים מאד נצפתה פעילות מוגברת בהמיספרה הימנית.

מה שכן ברור שהרגישות הגבוהה עלולה לגרום בהרבה מקרים למוסחות יתר, אבל לא על רקע ADD
הפעילות במח שגורמת לזה שונה, ולכן לא יעזור טיפול תרופתי של קש"ר לאר"ם מוסח
ברור שגם יכול להיות אר"ם עם קש"ר אבל זה נדיר מאד (לאר"ם יש יכולת ריכוז מדהימה ומפותחת יותר משאר האנשים, אבל נטיה מוגברת למוצפות..)

ברור שגם יכול להיות אר"ם עם קש"ר אבל זה נדיר מאד (לאר"ם יש יכולת ריכוז מדהימה ומפותחת יותר משאר האנשים, אבל נטיה מוגברת למוצפות..)
זה בדיוק מה שרציתי לומר,
אכן למרבית הרגישים מאוד יש יכולת ריכוז מאוד מפותחת

לפי סטטיסטיקות (אין ממש מידע מבוסס כי Hsp זאת תכונה שלא ממש מוגדרת מדעית) דווקא נראה שיש שיעור גבוה יותר של הפרעות קש"ר מבין הhsp ביחס לכלל האוכלוסיה.
כמו כל מושג נפשי בפרוג כשאנשים מגלים תכונה משליכים עליה את כל הרגשות שלהם (וכמו שקרה פה באשכול עם נרקיסיזם שיצא לגמרי מכל קו סביר...).
הספר של המקורי אדם רגיש מאד הוא ספר חובבני שלא מתייחס להרבה פרמטרים יסודיים, זה לא יוצא דופן במדעי החברה והרוח... הרעיון הכללי כנראה נכון, אבל אל תנסו לדייק בכל מילה, זה עוד לא שם.
נתחיל עם הודעתי הקודמת.

הספר של המקורי אדם רגיש מאד הוא ספר חובבני שלא מתייחס להרבה פרמטרים יסודיים
אתה מדבר על הספר הזה?
1743090929739.png

הוא ספר שנכתב על בסיס אלפי מחקרים
מפסיכולוגית ומM.A. בטיפול באמנות הבנתי שהספר אמין ומחקרי מאד
יש לציין שע"מ להבין תוצאות מחקרים היטב יש להשקיע בלימודי הסטטיסטיקה בלימודי התואר

במילים אחרות, אנשים רגישים מאד הם כל טיפוסי הIntuition-feeling המופנמים
וחלק מטיפוסי הIntuition-feeling המוחצנים
ע"פ התאוריה של יאנג (ששוב, כמו כל תאוריה טמפרמנטית יש חולקים עליה)

אני מבין את הצורך כאדם רגיש לגונן על המקום שלך כרגיש אבל זה בר שינוי וגם התהליכים הפיזיולוגיים במוח משתנים אחרי טיפול כי המוח מגיב אחרת לאירועים כי הגוף מנתח אחרת את האירועים אני מדבר מנסיון על עצמי ועל אחרים

אני מבין את הצורך כאדם רגיש לגונן על המקום שלך כרגיש אבל זה בר שינוי וגם התהליכים הפיזיולוגיים במוח משתנים אחרי טיפול כי המוח מגיב אחרת לאירועים כי הגוף מנתח אחרת את האירועים אני מדבר מנסיון על עצמי ועל אחרים
אתה כותב עכשיו משהו בערך כמו
שאם בנאדם הוא חכם הוא לא חייב להישאר כך, וזה בר שינוי והוא יכול להשתנות במוח ולהפוך לטיפש...........
אין שום סיבה שבעלי רגישות ועומק ישנו תהליכים פיזיוליגיים במוח כי הם פשוט יפסידו את החיים היפים שלהם.

אופי בהגדרה שלו זה מאפיין של האישיות מה שאת מדברת על רגישות יתר זה מגיע מגורמי סביבה ומתוחזק על ידם לכן קשה לי להסכים בהגדרה של הדברים רק מה שחשוב להבהיר שהאדם שנמצא בתוך זה הוא אכן מרגיש שזה הוא וזה האופי שלי מה שאפשרי בטיפול לשנות את הדבר ולהתחיל להשיל את הריגשות הזו מסדר היום
תסלח לי אבל זה בוטה מאד מה שאתה אומר- מה זאת אומרת להשיל את הרגישות? הרגישות היא נתון קיים לטוב או למוטב, מה שצריך לעשות זה לווסת אותה כדי שעומס הרגשות לא יפריע לחיי היומיום ולתפקודו של האדם הרגיש

מה הדרך "להשיל" רגישות?
ועל סמך מה אתה אומר את זה?

נכון שאפשר לשנות במידה מסוימת, לא את תהליכי העיבוד אלא את החשיבה וההתמודדות
ממליצה לך לחקור קצת את הנושא לעומק מאמינה שתגיע למסקנות אחרות
ומדגישה שוב, לרגישות יש יתרונות עצומים, אבל בדור של היום שהכול מוחצן ומהיר, עמוס ומציף, נוצר גם קושי
(מעניין לדעת שקבוצת הרגישים קיימת גם אצל בעלי החיים באותם אחוזים)

@מטפל בנוער ובבוגרים מה ההכשרה שלך?

תודה על ההכלה וההבנה :)
אני אכן "מגוננת על המקום שלי כרגישה" כי זו אני ואני לא אחליף את זה בשום מחיר!
ייתכן שאני יכולה לשנות את זה, כמו שכל אחד יכול להשתנות בכל דבר
אכן, ניתן להדחיק רגשות ורגשנות והתוצאה של זה עגומה מאוד

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.
למעלה