מה זה בעצם דיאטה? אורח חיים,
הרעיון הוא לסגל למוח 'הרגל' לשחרר חומרים מרגיעים,
בעצם הבעיה של אר"ם שהגוף מזהה גירויי נמוך בעוצמה לא פרופורציונלית, וכש-3 פעמים ביום עושים תרגילים שמלמדים אותו להפריש חומרים מרגיעים - הרבה יותר קל להתמודד עם ההפרעה.
ממש בגדול, המוח מפריש חומרים מעוררים וחומרים מרגיעים,
יש התנהגויות שלנו שגורמות לו להפרשות האלה,
למשל, אם תתני לילד להסתובב בקרוסלה או בתנועה דומה לפני השינה - סביר מאוד שהוא יתקשה אחר כך, לא להירדם, אלא לשכב ברוגע, כי זו תנועה סופר-מעוררת.
אבל עיסויים של לחץ על הגוף, קפיצות לגובה, נשיאת משקל מאוזנת, כל אלה מרגיעים.
כשאני הלכתי לדורית דיל, שהיא באמת אלופה, היא בנתה לי תכנית כזו:
פעמיים ביום 10 דקות תרגול סנסורי, ונתנה רשימה של אפשרויות מה הוא כולל (עליה במדרגות על משקל זהה בכל יד, כמו בקבוק של לטר וחצי או משקולת, קפיצה בחבל, ידיים על שולחן בגובה מסויים וסוגי קפיצות של העברת משקל, כל מיני דברים ממש לא מורכבים)
ופעם נוספת בכל יום עיסויים בכל הגוף.
העיסוי הוא משהו שצריך ללמוד איך לעשות, לא מסובך, אבל אר"מים לא צריכים יותר מטעות קטנה כדי לסבול ממגע לא מדויק....
זה ממש מלמעלה, יש על זה המון מידע היום וצריך להזהר לא להתבלבל כי כל אר"ם 'מפונק' בדרכו שלו וצריך דברים שמותאמים אליו ממש,
דוגמא קטנה, דורית התחילה לעשות לי את העיסוי בידיים, התחילה מכף היד ולאט לאט טיפסה,
כשהיא הגיעה לאזור הכתף היא עצרה ואמרה שהיא מרגישה א הכל השרירים שלי מתכווצים פתאום והלך השחרור,
באמת יש לי שם רגישות גבוהה במיוחד,
למדנו שלשם עדיין לא מתקרבים, לאט לאט ובהדרגה יכולנו קצת להתקרב גם אם לא ממש לגעת...
אם לא הייתי יודעת שלא הכל מתאים לכולם יכולתי לסבול סתם וגם העיסוי לא משיג את מטרתו, כי לא היה שחרור בכזו צורה...