התייעצות אנשים רוצים בחינם.... מה אני צריכה לעשות??

מצב
הנושא נעול.
אני בוחנת את זה בסוג של הדדיות בקשר
אם אחותי מבקשת ממני עזרה שזה בתחום העיסוק שלי אבל יום אחר היא תעזור לי גם תחום שלה ותשמור לי על הילדים בלי לקחת כסף על בייביסיטר אני אתן לה בשמחה
אבל אם בת דודה שאני לא מכירה אותה מתקשרת אליי פתאום זה מרתיח אותי ואני לא נותנת שירות בחינם אלא עושה הנחה קטנה כדי לא להראות קמצנית
לתת מוצר בחינם זה משהו אחר כי יש הבדל בין לא להרוויח לבין להפסיד כסף

אם אפשר להקפיץ בקלות - בשמחה!
אבל אני לא הנהג של אף אחד.... ולא כל פעם שקצת קשה לנסוע באוטובוס מרימים טלפון אם אני באיזור....

כשקשה מאוד? ואם רק "לא נוח" לי עכשיו?

בדיוק על זה דיברתי. לא על להקפיץ פעמיים שלוש.
אולי אתם לא מכירים אבל יש הרבה כאלה שלוקחים כמובן מאליו את זה שקרוב המשפחה אמור להקפיץ אותם כל פעם.
כי לו יש רכב ולהם לא. ושלא יעיז בכלל לסרב או לבקש כסף, כי מה לא עושים בשביל המשפחה...
מי שיש לו רכב הבין טוב מאוד....
(גילוי נאות - לי אין רכב. אני כותב מנקודת מבטו של הנהג, מניסיון....)
לי יש רכב ולא הבנתי טוב
אני שמח מאוד לעזור למשפחה כשזה אפשרי מצידי
ובקשר לעלות הדלק אני זה שמסרב לקחת
אולי ההשוואה לא נכונה אבל זה בדיוק כמו שהאח אחות ישלחו ילדים לשבת ולא נסכים שישלמו עלות אוכל

אני טיפוס שמאוד אוהב לתת, יותר מדי, ולימדתי את עצמי לומר 'לא', סתם ככה, כדי להזכיר לעצמי שאני רוצה לבחור להיות טובה, ולא להיות טובה כי אני פראיירית.
זה הולך ככה: את יכולה ל....
אני: לא, בגלל... סליחה, מצטערת, לא יכולה.
כעבור זמן מועט: נכון ביקשת ממני עזרה, חשבתי על זה, אז כן!
באופן הזה אני גם מלמדת את עצמי לומר 'לא', וגם אומרת אחר כך 'כן', כי בכל זאת אם אפשר לעזור למה לא (אבל רק אם זה ממש לא קשה לי, כי אני קודמת).
יש טיפוסים מרצים שממש מסכנים, ואני תמיד אומרת שלא כדאי אף פעם לתת מתוך חוסר נעימות..
זה לא בריא ולא רק זה, אם נתת מתוך אילוץ לא יעריכו אותך כמו שיעריכו אם נתת כי את בוחרת בכך. ההרגשה עוברת למי שמקבל.
איך לומר 'לא'? פשוט להתרכז בעובדה שרק את חשובה וקודמת להכל.
*
אבל, בנוגע למוצר שאני יצרתי, הייתי נותנת חינם, אולי מגבילה, למשל במקרה שלי אני מפיצה ספרים, ושמחה לחלק. אז אם זה מוצר אפשר לומר: תחזירי לי כי אני רוצה להעביר לעוד אנשים, או שולחת לאנשים לקחת ממי שכבר לקחו, הכוונה מגבילה כמות לחלוקה.
אבל אם זה מוצר אחר (כמו למשל קלפים, או עוגה, שאי אפשר להעביר הלאה כמו ספר) הייתי מבקשת תשלום על ההוצאות שלי, אם אין לי תחושת שליחות שהקלפים יגיעו לכל מקום.
במקרה של הספרים שלי - אשמח שיקחו וזה יחמיא לי. כך שלדעתי אם רוצים את המוצר שלך את צריכה לחוש מוחמאת שאנשים מבקשים.
חשבתי עוד קצת על התגובה הזו שלי הגעתי למסקנה שהיא לא מדויקת אלא מעבירה רק את הדרך שלי מול עצמי וחיצונית באמת לפעמים יש את הקושי לומר "לא".
ולפעמים שאומרים לא יש גם נקיפות מצפון..
בקיצור נושא יותר מורכב מהפשטות שכתבתי כאן.

אני טיפוס שמאוד אוהב לתת, יותר מדי, ולימדתי את עצמי לומר 'לא', סתם ככה, כדי להזכיר לעצמי שאני רוצה לבחור להיות טובה, ולא להיות טובה כי אני פראיירית.
זה הולך ככה: את יכולה ל....
אני: לא, בגלל... סליחה, מצטערת, לא יכולה.
כעבור זמן מועט: נכון ביקשת ממני עזרה, חשבתי על זה, אז כן!
באופן הזה אני גם מלמדת את עצמי לומר 'לא', וגם אומרת אחר כך 'כן', כי בכל זאת אם אפשר לעזור למה לא (אבל רק אם זה ממש לא קשה לי, כי אני קודמת).
יש טיפוסים מרצים שממש מסכנים, ואני תמיד אומרת שלא כדאי אף פעם לתת מתוך חוסר נעימות..
זה לא בריא ולא רק זה, אם נתת מתוך אילוץ לא יעריכו אותך כמו שיעריכו אם נתת כי את בוחרת בכך. ההרגשה עוברת למי שמקבל.
איך לומר 'לא'? פשוט להתרכז בעובדה שרק את חשובה וקודמת להכל.
*
אבל, בנוגע למוצר שאני יצרתי, הייתי נותנת חינם, אולי מגבילה, למשל במקרה שלי אני מפיצה ספרים, ושמחה לחלק. אז אם זה מוצר אפשר לומר: תחזירי לי כי אני רוצה להעביר לעוד אנשים, או שולחת לאנשים לקחת ממי שכבר לקחו, הכוונה מגבילה כמות לחלוקה.
אבל אם זה מוצר אחר (כמו למשל קלפים, או עוגה, שאי אפשר להעביר הלאה כמו ספר) הייתי מבקשת תשלום על ההוצאות שלי, אם אין לי תחושת שליחות שהקלפים יגיעו לכל מקום.
במקרה של הספרים שלי - אשמח שיקחו וזה יחמיא לי. כך שלדעתי אם רוצים את המוצר שלך את צריכה לחוש מוחמאת שאנשים מבקשים.
מדוע לעזור למשפחה רק אם זה ממש לא קשה ואם זה קצת קשה?

מדוע לעזור למשפחה רק אם זה ממש לא קשה ואם זה קצת קשה?
תמיד צריך לעזור, לדעתי.
אבל כן להשתדל שזה לא יהיה מתוך כורח ושלא נהיה מתוסכלים ומופסדים.
העזרה כשלעצמה מדהימה אבל המניע צריך להיות של אור ושמחה לעזור ולא מתוך חוסר נעימות.
כך שאדם צריך למנוע מאנשים לחשוב שהוא חייב להם משהו, אלא שאם הוא נותן שיכירו תודה.
וכן להשתדל להגיע למקום בו נותנים לא כי "איזה בושות לומר לא", אלא כי אני מכירה הזה שיש לי יכולת מלאה לתת ממה שאני יכולה ושמחה בזכות לתת, וזה עובר בכך שאני מסוגלת לומר "לא" בוחרת לומר "בשמחה" כי אני רוצה לסייע וזה משמח אותי ולא מרגישה שנתתי.

הבעיה שאם זאת גיסה \ בת דודה \ חברה קרובה, לא נעים לקחת כסף, ולא נעים להסביר שזה כן עולה כסף...
את צריכה לזכור שאם לא נעים לך מחברה/גיסה/מכרה זאת אומרת שבאותו רגע מאוד נעים לך מעצמך, ילדייך, בעלך ובני משפחתך שכולכם תשלמו את המחיר.
אם את מתכננת להמשיך לעסוק בעסק שלך ואולי בקרוב אפילו להוציא עוד מוצר את חייבת לאמן את השריר הזה שמסביר ׳לא תופסים טרמפ עם מונית׳
לעדכן בענייניות רבה, זה הפרנסה שלי!
אם מישהו עדיין לא מבין את יכולה להציע לה לשלוח אליה ילד בחינם למשפחתון שלה (סתם לשם הדוגמא) או לקבל תסרוקת בחינם או כל דבר אחר.
וסתם ככה, בכל עסק ובכל עבודה עלולים להיות אנשים כאלו חייבים לעמוד על זה.
ללמוד את זה.
ונשמע שבסביבה שלך יש לך מלא הזדמנויות להתאמן.
המון הצלחה בזה.

מתחברת מאוד לשאלה ולתשובות שענו כאן, מנסה לשאול משהו דומה.
אני בקשר תומך עם קרובת משפחה ועוזרת לה ביעוץ, תמיכה , אוזן קשבת ומידי פעם מילוי טפסים בהסכמתי, תוך כדי שאני ממלאה גם לעצמי, באיזשהוא שלב ביקשה ממני גרפיקה יותר מקצועית ומילוי טפסים רבים כ20 דפים והבטיחה לשלם, הסכמתי לבצע ודרשתי סכום מעט יותר נמוך ממה שכבר שילמה לבעל מקצוע אחר, אדגיש שזה גם העיסוק שלי ושעד עכשיו עזרתי לה בשמחה אך היות שביקשה הרבה במרוכז הבינה מעצמה שתצטרך לשלם,
אך דא עקא, כנראה עדיין אני קרובה שלה אז לא לקחה ברצינות את מה שהכנתי לה, שעות של עבודה , חישובים וכו' ולא השתמשה בכל המסמכים , גם באשמתי- היה עומס רב ולקח לי יותר זמן ואז היתה צריכה לבקש מסמכים יותר עדכניים,
בסופו של דבר סיימתי הכל, מחכה לתשלום ו... נאדה.
כשביקשתי בתקיפות נבהלה והחלה לגמגם, בעלה, איחור שלי, בסוף לא הייתי צריכה , רב, וכו' ולא חשבה לשלם רק כשהתחלתי להיות פחות נעימה , נלחצה וטענה שלדעת רב אני לא אמורה לקבל כלום !!??? אבל היא תשלם לי ומנסה לעור מצפונים ורחמים שאין לה הכנסה החודש ועוד ועוד מה אני אמורה לעשות??

נתנו לך פה מלא רעיונות של מה להגיד ואיך להגיד
ואני יכולה לומר מניסיון אישי וגם מניסיון מקצועי (עו"ס קלינית)
לא משנה בכלל מה תגידי-
משנה מה תרגישי בפנים.

את מדברת פה על התנהגות משפחתית שהיא לא רק בקשה אלא יותר דרישה
וזה משהו שאנשים מרשים לעצמם מול אנשים ספציפיים
בכל תקשורת בין אנשים יש את המרחב הגלוי , זה שנוכח ומילולי . ויש את המרחב הסמוי, זה שהוא תת מודע ולא מילולי. הוא מוזן מעמדות פנימיות של כל אחד מהמשתתפים בשיחה .
תריצי בראש שלך אנשים שונים שאת מכירה מהחיים, האם את יכולה לזהות את אלה שמהם לא ינסו לבקש כזאת בקשה? אז נכון, יש אנשים חדים או אגרסיביים שאיתם אף אחד לא יתחיל, אבל יש גם את אלה עם החוסן הפנימי הזה, ועם הגבולות הברורים והנעימים, שהשני קולט ולומד לכבד.

כל עוד לא תעשי עבודה פנימית עם עצמך ותהיי שלמה עם עצמך ביכולת לסרב לאנשים ולהרגיש שזה בסדר גמור, או ביכולת שלך להציב גבולות- לא יעזור לך להתחבא מאחורי רואה חשבון או תוכנת מחשב או כל רעיון אחר. השדר הפנימי המתנצל והלא נעים יעבור בלי שתרצי ,
ואלה חסרי הטאקט יהיו מסוגלים גם לעזור לך להתיעץ עם הרו"ח כדי שיסכים, או לתכנת את תוכנת המחשב כדי שתאפשר לך לתת להם, או להיכנס איתך לכיס שלך ולחשבן כמה את מרוויחה וכמה זה בסדר שתפרגני להם מוצר אחד בחינם.

זה תהליך משמעותי לעבור בחיים, אין קיצורי דרך :) אבל מניסיון - הוא אפשרי, והוא משנה חיים
בהצלחה גדולה!
כל מילה!!
ואני מוסיפה - כל מה שתעשי - עשי זאת מתוך בחירה! לא מתוך חוסר ברירה או חוסר נעימות, אלא מתוך בחירה שלך בלבד!
וזה נכון גם למי שהוציא רישיון ויש לו רכב - מבקשים ממך טרמפ? לא משנה אם קשה או לא קשה, אם נעים או לא, כל עוד אתה בוחר בזה - זה בסדר. רק שים לב שהבחירה תהיה אמיתית ולא שתגיד לעצמך שבחרת, למרות שאתה פועל מתוך חוסר נעימות.
זו עבודה פנימית, אבל היא משנה חיים.

מתחברת מאוד לשאלה ולתשובות שענו כאן, מנסה לשאול משהו דומה.
אני בקשר תומך עם קרובת משפחה ועוזרת לה ביעוץ, תמיכה , אוזן קשבת ומידי פעם מילוי טפסים בהסכמתי, תוך כדי שאני ממלאה גם לעצמי, באיזשהוא שלב ביקשה ממני גרפיקה יותר מקצועית ומילוי טפסים רבים כ20 דפים והבטיחה לשלם, הסכמתי לבצע ודרשתי סכום מעט יותר נמוך ממה שכבר שילמה לבעל מקצוע אחר, אדגיש שזה גם העיסוק שלי ושעד עכשיו עזרתי לה בשמחה אך היות שביקשה הרבה במרוכז הבינה מעצמה שתצטרך לשלם,
אך דא עקא, כנראה עדיין אני קרובה שלה אז לא לקחה ברצינות את מה שהכנתי לה, שעות של עבודה , חישובים וכו' ולא השתמשה בכל המסמכים , גם באשמתי- היה עומס רב ולקח לי יותר זמן ואז היתה צריכה לבקש מסמכים יותר עדכניים,
בסופו של דבר סיימתי הכל, מחכה לתשלום ו... נאדה.
כשביקשתי בתקיפות נבהלה והחלה לגמגם, בעלה, איחור שלי, בסוף לא הייתי צריכה , רב, וכו' ולא חשבה לשלם רק כשהתחלתי להיות פחות נעימה , נלחצה וטענה שלדעת רב אני לא אמורה לקבל כלום !!??? אבל היא תשלם לי ומנסה לעור מצפונים ורחמים שאין לה הכנסה החודש ועוד ועוד מה אני אמורה לעשות??
כלום. לחכות שהיא תשלם או לא. תכל'ס לא עשית בשבילה שום דבר בחינם אלא חשבת שתקבלי תשלום. בסוף לא קיבלת. קורה. זה קורה גם אם לא מדובר בחברות, גם בעסקים זה ככה, תשאלי את מי שאת רוצה. אבל כן תלמדי להבא להיות ברורה יותר ולבקש תשלום מראש. האמת, אני תמיד מבקשת תשלום מראש. לא תמיד מקבלת. אבל תמיד מבקשת וגם מזכירה לשלם. בינתיים עוד לא קרה לי שלא שילמו לי בכלל. ככה זה, לומדים מהחיים.

זה קשר מסויים שיש לו אין סוף רווחים, ששווים את המחירים... אבל כשזה לא קיים, זה ממש לא הוגן לנפנף בזה
בול!!!!! ככה
אני יועצת מס עוזרת בלי סוף לאחים שלי מייעצת, דוח להחזר מס סורי ממי שכאן והיא כזו וחולקת עלי אבל לוקח שניות! הקמת ייצוג + להוציא 106 + להכניס תרומות לדוח ולשדר לא לוקח יותר מחצי שעה בערך...+- כמובן תלוי וכן עושה בחינם ובשמחה...למה שאחי לא יגיש כי אין לו כח להסתבך או שישלם למישהי 15 אחוז! על חצי שעה עבודה שאני יודעת כמה זמן זה לא עבודה, מנגד במידה ויהיה עבודה רבה כמו פריסת שבח למי שמבין וכדו' אז אקח מחיר לעניות דעתי לא שיצא לי אבל בהנחה משמעותית לפי כמה שבאמת עבדתי ולא רק 15% על החזר של 30 אלף נגיד...
ואותו דבר, אדריכלית אצלינו תעיף מבט תמיד על התכנון שוב אף אחד לא יבקש ממנה תתכנני לי דירה אלא תסתכלי מה את אומרת על התוכנית ועוד.
אבל! זה מאד קשור בקשר וקרבה משפחתית.
שוב , לא מדברת על אחות נגיד שהיא עוסק מורשה, שהיא מעצמה תרצה לשלם ונגיע לעמק השווה לסכום נמוך בהרבה, או דוח שנתי של גיסה עוסקת פטורה שאקח לה מחיר בהנחה! לא יודעת לא אקח מחיר מלא.
אני עניתי על מתן שירות, שכביכול ההפסד הוא הזמן, ושווה לי לשלם על זה בעצמי ועל קשר מטורף בין האחים.
לא מגיבה לגבי פותחת האשכול, שאז זה בכלל עניין של באמת רווחיות, יש הוצאות ועוד.
כמו שהבעלים של אקסוס מכירה את המשפחה, הוא נותן לכל המשפחה 40%, ואני יודעת שהם מגיעים לחנות כשהבעלים לא נמצא כדי לשלם מלא כי אם יהיה יחייב אותם לקבל הנחה...ועוד דוגמאות.
אני דיברתי על מתן שירותים.
וכל זה , יותר לאחים גיסים ומשפחה קרובה.
חברות וכזה אני מייעצת בשמחה קצת יותר עם גבולות...אבל כן מדריכה אותם מה לעשות...למשפחה במקום להדריך אני פשוט עושה הם בשניה.

גם באשמתי- היה עומס רב ולקח לי יותר זמן ואז היתה צריכה לבקש מסמכים יותר עדכניים,
לדעתי אם היית אדם זר שלא נתן שרות מיטבי ללקוח ולכן הוא לא יכל להשתמש בתוצר -
על סמך מה ניתן לבקש ממנו תשלום?
העבודה שביצעת לא היתה יעילה ללקוח.
אולי צריך לשלם חלקית, אולי צריך לראות מה
אבל לא כל כך ברור שהלקוח צריך לשלם על עבודה שלא בוצעה בזמן.
מה גם שככל שחוסר הנעימות שלך גדול, צריך להבין שגם של הלקוח
הוא ציפה לתוצר, לא היה לו נעים לבקש ממישהו אחר, כי הוא כבר מצידו חיכה ממך לתוצר
בקיצור - אין כאן צודק וטועה
יש כאן 2 צדדים שילמדו להבא להתנהל טוב יותר

שוב, הבעיה ששואלים אותי, ממש במילים האלה-

אז את מביאה לי את זה בחינם...? או שיש מישהו שמחייב אותך לקחת לי על זה כסף...

כאילו ממש גורמים לי ללא-נעים לבקש על זה תשלום :(
תשאלי רב
ואז תגידי שהרב אמר (אל תדאגי, הוא לא יגיד לחלק בחינם...)

בזמנו התלבטתי מה לעשות עם הנחות לשירות שלי, כי ראיתי שזה יוצר אי נעימות כשאחת מגלה שהשניה קיבלה הנחה לאותו דבר בדיוק. שאלתי את הרב שלנו והוא פסק לי חד משמעית - "לא לעשות איפה ואיפה". מאז הייתי מאד ברורה בזה. אם מישהי נורא ביקשה, הסכמתי להנחה בתנאי שאני מורידה משהו מהמעטפת של השירות, כך שזה לא ייחשב לאיפה ואיפה.

(בלת"ק חלקי)

אלא על הרגשה של אחרים שברור שאני צריכה להביא להם בחינם. מה השאלה?!
הרגשה של אחרים אומר שאת מרגישה שזה מה שהם מרגישים.
ואת לא אמורה להרגיש את ההרגשות שלהם.
ההרגשות שלהם זהו תהליך לא מעובד, או מעובד חלקית,
וההרגשות שלך - הן מרחב אישי שלך.
העבודה שלך היא לומר לעצמך, אני יודעת מה ההרגשה שלי,
אני מעריכה את עצמי, ולערוך הפרדה כך שלא "תרגישי" הרגשות של מישהו אחר.
את ההבנה הזאת קיבלתי ממש לאחרונה בהקשר אחר, כשחברה שאלה אותי,
מה מפריע לך בהתנהגות שלהם?
אז עניתי לה שאני מרגישה את ההתנהגות הרעה הזאת בהרגשה כאילו ההרגשה הזאת
קיימת אצלי, ובאותו רגע שהבנתי את זה, מיד הבנתי שאני לא אמורה להרגיש ככה, והפסקתי להרגיש הרגשות
שהן אינם שלי. ( זו תובנה של מיליון דולר לאנשים רגישים שמרגישים הכל)

זה לא בדיוק נכון כי משפחה עוזרים אחד לשני באוכל בשמירה על ילדים בעזרה
ולכן אם יש למשל מעצבת פנים או מנהלת חשבונות יועצת מס וכו אנשים רגילים שיוכלו לשאול להתיעץ וכו
וכן בכל מעין זה אני בא פשוט לסנגר
זה שונה מאד, ולהלן ההבדל:
א) אוכל או בייביסיטר = פעולות שכל אחד יכול לעשות וגם עושה ממילא לילדיו, ומקובל לעשות אותן כחסד. אם הנותן הוא בעל מקצוע בתחום (למשל בעלת קייטרינג או מטפלת) אז אכן לא יפה לבקש בלי תשלום.
ב) לשאול ולהתייעץ - אם זו התייעצות קצרה, אז בעל המקצוע נותן כמה דקות מזמנו ומחכמתו, אבל הוא לא נותן את השירות המלא. ושוב גם כאן יש גבול.

יש לי חבר שיש לו עסק בתחום האוכל מוכן
והרבה פעמים בחורים ובתיהכנ"ס מגיעים להתרים אותו לשבתות וכו'
בכזה מצב הוא אומר מיד אני יתן לך כסף ולא דברים מהעסק
כי ביזנס זה ביזנס
ולכן בסיטואציה המדוברת
נניח והמוצר עולה 200 ש"ח
פשוט להוציא 200 ש"ח ולהביא בתור תרומה ולהגיד להם עכשיו יש לכם
מספיק כסף כדי לקנות את זה ואז כבר יהיה להם הרבה פחות נח לקחת
אא"כ הם ממש חסרי טקט

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה