אסטרטגיה דורשת יצירתיות או לא? - אתגר להתנסות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;1073000:
הצעתי להם לפתוח חברה נוספת בעלת שם אחר, ללא חנות פיזית. הרי מדובר בעיצוב - נכון? יבוא מעצב לבית של הלקוח עם קטלוגים וייעץ להם שם איזה מוצר בדיוק לקנות. ברגע שתהיינה שתי חברות שמתחרות על אותה נישה - יש את כל ההצדקה לפרסם יותר, והפעילות תקבל תהודה הרבה יותר גבוהה. כשיש תחרות ו׳מלחמה׳ רמת העניין עולה. עכשיו הם גם לא יהיו חנות בודדת עם השפה הזו, זו שפה שכנראה כן קשורה למוצרי חשמל. עובדה - יש יותר מחנות מוזרה אחת כזו, כנראה שזה נורמלי.

ואם לחנות הבודדת היה נתח שוק של x אחוזים, לשתי החברות ביחד לא יהיה x כפול 2, אלא יותר. כמובן שההכנסות משתי החנויות מצוינות עבורם, כי בסך הכל זו אותה בעלות, וגם אם החנות השניה לא תביא כסף - לא השקיעו בה יותר מידי הרבה, והעיקר שהיא תגדיל את המותג המקורי.

יצירת מתחרה וירטואלי הוא רעיון לא חדש, לפני כ- 3 שנים לקוח בא אלי עם מיתוג עסק ומיתוג המתחרה (שהוא הוא בעצמו:)) באותה נשימה.

יש לי מס' שאלות:
1. מה הייתה הסיבה הראשונה שגרמה לאנשים לקנות מוצרי חשמל?
2. מה משמע עיצוב, שהמוצר יהיה מעוצב, או משתלב בסביבה הכללית?
3. מה היו הדרישות הראשונות מהמוצר? האם עיצובו הפרטי או השתלבותו בעיצוב הכללי היו חלק מדרישות הסף?
4. כמה אחוזים אכן היו מעוניינים בעיצוב כללי למטבח בעת רכישת מוצר חשמלי?

למה מעניינות אותי התשובות? כי יש לי עוד כמה שאלות...
1. כמה אחוזים רוכשים מכשירי חשמל בדירה שכורה ואין להם עניין לגעת בכלום?
2. לכמה אחוזים מטבח חדש/מחודש לא בתקציב/ בצורך והם רק רוצים/ נאלצים להחליף/להוסיף מוצר חשמלי?
3. כמה אחוזים מהקהל מחדשים מוצרי חשמל עקב כניסה לדירתם/ חידוש המטבח?
4. אצל מי מכל הנ"ל חשיבות מירבית למראה המטבח ועיצובו הכללי?

• הוסף לסימניות
לא הייתי ממליצה כאן על פתיחת עסק מתחרה לעסק שלא מצליח מידי. זו יכולה להיות נקודת הצלה אבל גם נקודת מפלה.
עסק מתחרה כפול פותחים כשמרגישים שיש חוסר סימפטיה או שאנשים אוהבים את ההתמסחרות ואין להם מרווח נשימה, או שאינם אוהבים את הרעיון שהם מחויבים לקנות בעסק X אז פותחים עסק מתחרה עם שם אחר כדי לשמור על הלקוחות.
וגם כמובן כשמריחים משהו מתחרה שמתכוון להיכנס לתחרות ומנסים להקשות או להניע אותו מהתחרות.

• הוסף לסימניות
הבעיה המרכזית כאן: אנשים אינם אוהבים לגלות שבשביל מקרר הם צריכים להחליף מטבח אלא אם כן מדובר על העשירון העליון שקונה את המקרר כדי שתהי-ה לו סיבה להזמין מטבח חדש---
אם מדובר בשירות ויעוץ על בסיס הקיים בסגנון של שיפור המטבח אך לא באופן דרסטי אז זה משהו אחר. בקיצור צריכה להיות כאן הגדרה ברורה יותר של העסק.
אם אני לקוח שבא לקנות מקרר, אז? מה ההצעות שאני מקבלת? נבוא למטבח שלך? איך זה מתנהל פרקטית?

• הוסף לסימניות
ועוד משהו זו לא בושה לומר שהבידול המדהים הזה (ושוב אין לי מושג עדין בפרקטיות שלו) הוא טעות ולמצוא בידול חדש מאשר להמשיך להפסיד.

• הוסף לסימניות
לאה - הפתרון ברמה האסטרטגית התאורטית מוצא חן בעיניי, אבל מותר לשאול איך חיים בשלום עם פתרון כזה, שיש בו כביכול גניבת דעת?
(הרי אם השתכנעתי לקנות רק בגלל "התחרות" כביכול ובגלל האשליה שיש יותר מחנות אחת שעוסקת בתחום, הרי עשיתי מקח טעות כי קיבלתי החלטה על בסיס נתונים לא נכונים)

• הוסף לסימניות
למה? לכל חנות יש מנהל חנות אחר. ויתכן והם גם מתחרים זה בזה מי מכניס יותר.

• הוסף לסימניות
מיג.
השאלות שלך מעניינות.
מלבד התשובה שכבר עניתי בעבר, שהמטרה היא להתאים דגם של מקרר או מקפיא או מכונת כביסה לפי מראהו ומראה החדר, וכן לערוך שינויים במקרה הצורך עד כדי נגרות מחודשת, אין לי תשובות נוספות, כי זה לא היה רלוונטי לפי הניתוח שפירטתי לעיל.

התפקיד שלך פה זה לנתח את התשובות האפשריות לפי התוצאה שסיפרתי לך בסיפור המקורי, ולבנות לתרחישים האפשריים פתרונות.
אלא אם כן לא בא לך לשחק במשחק הזה.

אובייקטיב.
הכי קל לומר שהבידול הישן לא הצליח ולמצוא בידול חדש. אבל זה גם עולה הרבה כסף ואנשים מתעקשים להיצמד למוכר להם. קשה קשה קשה ליצור בידול שונה לגמרי, וגם לא בטוח שזה המעשה הכי חכם - כי את נזרקת אוטומטית לאוקיינוס האדום שממנו ברחת לפני כמה שנים. עדיף להמשיך באותו קו. לגבי הטענה שלך שלא כדאי לבנות מתחרה חדש - אני חושבת אחרת ;)

נעמה.
אני לא הרגשתי שיש כאן חוסר מוסריות, כי אף אחד לא קונה מוצר בחנות השנייה בגלל שלא רצה לקנות בחנות הישנה. כל מטרת התרגיל זה ליצור מודעות נרחבת יותר ועמוקה יותר ליתרון שלנו, ו'לנרמל' את השפה הזו. לא עבדתי עליהם באמת. אבל אולי באמת יש מקום לשאול רב. אני אפנה את הלקוח להערתך.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ckuh;1073156:
מיג.
השאלות שלך מעניינות.
מלבד התשובה שכבר עניתי בעבר, שהמטרה היא להתאים דגם של מקרר או מקפיא או מכונת כביסה לפי מראהו ומראה החדר, וכן לערוך שינויים במקרה הצורך עד כדי נגרות מחודשת, אין לי תשובות נוספות, כי זה לא היה רלוונטי לפי הניתוח שפירטתי לעיל.

התפקיד שלך פה זה לנתח את התשובות האפשריות לפי התוצאה שסיפרתי לך בסיפור המקורי, ולבנות לתרחישים האפשריים פתרונות.
אלא אם כן לא בא לך לשחק במשחק הזה.

אין לי אפשרות להוציא תשובות וגם מהנתונים שלך זה לא מספיק ברור,

אבל מבחינת החשיבה שלי, אם לא עומדים לשנות את נקודת הבידול.
בהנחה שלי (לפי בדיקה מדגמית של סביבתי... אחרי הכל רק ספורט:))
1. רוב האנשים מחפשים במוצר חשמלי קודם כל, מענה לפונקציה פעולתית טכנית - תנור שאופה טוב, מקרר שעובד כמו שצריך, ובנוסף תוספות חשובות עבורם: מקרר שומר שבת, תנור דו תאי שפועל בו זמנית, מיקרו גל שאינו מוציא קרינה, מקפיא נו פרוסט (אפשר להמציא דוגמאות נוספות.
2. לפעמים יתחלף עם 1, איכות מוצר לאורך זמן - מוצר איכותי, מנוע חזק, פלסטיקים בלתי שבירים, וכו'.
3. אמינות - מוצר עם אבא, אחריות, וכו'.
4. מגבלות תקציב ומקום - נישה למקרר במידות XYZ, רוחב מוגבל לתנור וכו'.
5. מראה המוצר ועיצובו.

זאת אומרת עם יהיה מקרר שיענה על כל הדרישות שלי מ1-4 אך לא יענה על 5 זו לא תהווה סיבה מספקת להימנעות מרכישת המוצר. אם לא יהיה ניתן להשיג את המוצר בנירוסטה רק באופייט - 75% יתפשרו על כך גם אם זה לא 100%.

בנוסף אם ל-50% מהאנשים אין שום סיבה עיצובית כללית ברכישת המוצר, לדוג' הם בדירה שכורה/ לפני 5 שנים עשו מטבח א' א' הם לא הולכים בעשור הקרוב להחליף שוב/ הם רוכשים פריט נוסף עקב צורך פונקציונלי אך הוא בכלל לא יעמוד במטבח, הם לא הולכים להשקיע שקל יותר המקסימום זה לפרוס עליו מפה יפה ולהניח אביזר דקורטיבי (מכירים בתים שיש להם מקרר או מקפיא נוסף לא במטבח?...)

נקודת הבידול הזו פונה אליהם בשפה לא רלוונטית לא משנה כמה בעלי עסק יפנו בשפה הלא רלוונטית הזו, זה יכול לשפר אולי את כמות הפניות - אך במידה לא מספיק גדולה (לפי השערתי)

אי לכך לדעתי הפתרון כאן הוא לפלח למי מהקהל כן השפה הזו רלוונטית, להתמקד רק בו ואליו לפנות. לצמצם את הקהל, למקד אותו ולדבר אליו דווקא. (דוגמאות יש למכביר יותר ממטבח איתם ובלעדיהם)
בד"כ זה יכול להיות כמה סוגי אנשים:
1. מי שעומד לפני שיפוץ.
2. מי שנכנס עכשיו לדירתו ויכול לערוך בה שינויים אפ' קטנים אך משמעותיים.
ואליהם לפנות.
כמובן שאם מעבר לעיצוב יש לעסק תודעת שירות, אמינות והמוצרים איכותיים הוא יוכל אט אט להתפרס גם בקרב קהלים שמלכתחילה לא היו פונים לחנות.

לאחר ששמה של החנות יצא בקרב הקהל הפוטנציאלי שלה יש סיכוי גדול להרחבת קהלים מה שיגרום למי שלדוג' מוסיף מקרר עקב גדילת המשפחה, מפאת מגבלות המקום המקרר עומד להתמקם בחדר ילדים, הוא יבחר דווקא בחנות הזו כי כך יוכלו להמליץ לו איך לסדר את המקרר לפי נתוני החדר וכד' או מה ניתן לעשות בסביבה שלו ע"מ שלא יהווה נטע זר.
אפ' פתרונות פשוטים.

זו דעתי...

יצא קצת ארוך...

• הוסף לסימניות
יש פה פספוס מסוים.
לפי מה שהבנתי החנות אינה משווקת מוצרים מעוצבים אלא את הסטנדרט הקיים. רק מה היא נותנת אפשרות להתאים את זה בצורה טובה יותר.
עם כל הכבוד לבידול ששם זה התחיל זה צריך להיות מותאם. אף אחד לא ילך לחנות מוצרי חשמל לעצב את המטבח, זה פשוט לא לענין ולא מתקבל על הדעת.
מה שצריך זה אכן להכנס לקונספט העיצובי, להביא מוצרי חשמל מעוצבים ומיוחדים למי שחשוב לו העיצוב, ואז להתאים את זה למטבח ולערוך שינויים קטנים בעת הצורך.
ולאחר מכן ניתן גם לפנות לקהל היעד בצורה יותר ממוקדת, יותר ברורה ויותר אפקטיבית בצורה שאנשים אכן יקבלו את זה כדבר הגיוני ונצרך.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה