התייעצות אפטות - פצעים בתוך הפה, על הלשון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יכול להיות שזה קשור למעבר עונות, ואז יש שינויים בגוף, וזה גורם.
אולי כדאי לנסות לקחת את הויטמינים שדיברו עליהם כאן לפני כן, לנסות למנוע.
באיזה איזור יוצא האפטות?
בתקופת החגים בדגש על סופם, כלו' סוכות.

• הוסף לסימניות
בתקופת החגים בדגש על סופם, כלו' סוכות.
אולי זה קשור למאכלים שאתה אוכל. בתקופה הזאת יש סימנים ומנהגים שונים בחגים.
לי זה קרה השנה שאכלתי קרא (דלעת מטוגנת). הרגשתי שהיא היתה מלוחה וחשדתי שיצא לי אפטה.
ולמיטב זכרוני זה אכן קרה.
צריך לחשוב האם יש מאכלים שאני אוכל אותם רק בתקופה הזאת.
או שזה קשור למעבר עונה כאמור, הגוף נחלש ויכול לפתח כאלו תסמינים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אני לקחתי B12 ורק נהיה יותר גרוע

מבירורים שעשיתי הכלל הוא שאין כלל
ואצל כל אחד זה שונה
אבל הרבה אנשים לקחו וזה עזר להם. אולי צריך לקחת ויטמין קומפלקס B שזה מכיל את כל הויטימנים B בכדור אחד...
לפי מה שאתה אומר, כל אחד יכול לשים לב על עצמו וככה למנוע ממנו סבל לעתיד?

• הוסף לסימניות
לפי מה שאתה אומר, כל אחד יכול לשים לב על עצמו וככה למנוע ממנו סבל לעתיד?
לצערי הרב עדיין לא הצלחתי למצוא משהו שיעזור לי להיפטר מזה
(כן יש לי כמה דברים שמגבירות את התופעה ולכן אני נמנע מהם כליל)

מזל שלפחות יש לי מקלדת כי לדבר כואב לי מאד (כרגע)

• הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו ויטמין B12 מועיל כמניעה, וגם עוזר כשיש אפטה,
גם להשתמש במשחת שיניים של פוראבר (לא קשורה אליהם) עוזר מאוד,
בפעם האחרונה הייתה לי אפטה ענקייייית מטיפול שיניים (עקירה כירוגית), הרופא אמר לקחת אורקורט- לא עזר לי בעבר, לא לקחתי,
ביקשתי מהרוקח שיביא לי משהו שבאמת עובד,
הביא לי אפטגון, למחרת כבר יכלתי לאכול, ואחרי יומיים הכלללל עבר

• הוסף לסימניות

מזל שלפחות יש לי מקלדת כי לדבר כואב לי מאד (כרגע)
במצב כזה אני פשוט מגרגר מים עם מלא מלח, וגם עושה שטיפה עם ליסטרין. זה נותן אלחוש לכמה דקות וגם זה מקצר את זמן ההחלמה. זה שורף מאוד, אבל לדעתי זה משתלם. נראה לי שזה מקצר קצת. תנסה את ספריי הS0S שדובר כאן.

• הוסף לסימניות
כמו שכבר כתבו ויטמין B12 מועיל כמניעה, וגם עוזר כשיש אפטה,
גם להשתמש במשחת שיניים של פוראבר (לא קשורה אליהם) עוזר מאוד,
בפעם האחרונה הייתה לי אפטה ענקייייית מטיפול שיניים (עקירה כירוגית), הרופא אמר לקחת אורקורט- לא עזר לי בעבר, לא לקחתי,
ביקשתי מהרוקח שיביא לי משהו שבאמת עובד,
הביא לי אפטגון, למחרת כבר יכלתי לאכול, ואחרי יומיים הכלללל עבר
האפטוגן פשוט יוצר שכבה מעל האפטה, זה אותו עיקרון כמו אורקורט. זה לא מרפא. ואצלי זה פשוט לא מחזיק מעמד. אם אתה מדבר לאחר מכן, השכבה פשוט מתנתקת. אולי זה מקצר קצת את זמן ההחלמה...

• הוסף לסימניות
תנסה אולי לשפר את התזונה, או להשתמש בויטמימינים מינרלים לזמן מה. אולי זה יעזור.
מה הם הדברים שמגבירים את התופעה? אשמח לשמוע

• הוסף לסימניות
תנסה אולי לשפר את התזונה, או להשתמש בויטמימינים מינרלים לזמן מה. אולי זה יעזור.
מה הם הדברים שמגבירים את התופעה? אשמח לשמוע
אין הנחתום מעיד על עיסתו
אבל התזונה שלי היא מהמשופרות בסביבתי
לא אפרט את תזונתי המדוייקת כדי שלא להסגיר את עצמי
אנשים בסביבתי יודעים מה אני לא אוכל מרוב שאני שומר על התזונה
ממש לא בשביל הבריאות אלא בשביל הרוגע הבטני גרידא וד"ל

מה שראיתי בינתיים
פיצוחים בעיקר
חצילים (לא בטוח)

• הוסף לסימניות
מה שראיתי בינתיים
פיצוחים בעיקר
חצילים (לא בטוח)
חציל מטוגן גם לי יכול לעשות. אני אוכל רק בשבת. הוא מאוד חומצי.
פיצוחים יכולים גם אולי לגרום חתכים בפה או בלשון, ולכן נגרם אפטות.
תנסה להפסיק ולעקוב אחרי זה.

• הוסף לסימניות
נכון
שמתי לב שתמיד בפסח יש לי אפטות
נראה לי בגלל התפוציפס
יש לציין שיש מקרים שאני אוכל תפוצי'פס ולא נגרם לי משהו ישירות. כנראה זה תלוי במצב החיסוני הקיים שבגוף. קח בחשבון שבפסח השומן רווי בצי'פס עולה פי כמה וכמה אולי זה משפיע גם....
עכשיו אני התחלתי לבלוע כל מיני ויטימנים ומינרלים במטרה לחזק את הגוף, ונראה אם זה ישפיע על האפטות גם....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

גדיאל יש לו ראש ענק עם הרבה מאוד ידע לא נחוץ, אבל מעט מאוד טקט.
כחנון בכיר יצא לו לקרוא על המונח "אינטליגנציה רגשית", כמו על מחקר תאורטי העוסק בזן נכחד של חתולי שלג בקוטב הצפוני. הוא מתייחס לזה כאל תופעה פסיכולוגית, נורמה חברתית לא ברורה, חולשה אנושית חשוכת מרפא. אף פעם לא כדרך חיים מעשית.

פעם הוא ראה איש מבוגר מועד ברחוב ומתקשה לקום, אז הוא הציע לו שמיכה וכרית. במקרה אחר ראה ילד אומלל שנשפכה לו תבנית ביצים על המדרכה בדרך חזרה מהמכולת, אז הוא שאל אותו אם הוא ב"דיאטת ביצים", שהרי הוא עושה חביתה די גדולה, ללא שמן.
זה האיש: בוזק מלח גס במיוחד על פצעים, בסגנון נטול חן.
אז למה בכל זאת אני חבר שלו? זה כי יש לי טקט, אחרת הייתי מבהיר לו כבר מזמן את אי־ההתאמה בינינו. או יותר נכון: את אי־ההתאמה בינו לבין בני אדם באופן כללי.

השיא היה ב"שבעה" על אביו של חברנו המשותף מאיר אלבר. גדיאל הגיע מחויט וחגיגי, מצויד בחיוך ענק ועוגת קצפת ענקית: "סוף־סוף התפטרת מהאבא הנודניק שהעיר אותך כל בוקר באובססיביות לתפילה בנץ", הכריז לעיניהם המשתוממות של היתומים והאלמנה הטרייה.

האלמנה הביטה על בנה בעיניים רושפות כאומרות: "ככה היית מדבר עם חבריך על אביך המנוח???" מאיר העביר את המבט הדוקר של אימו אל גדיאל. אנשים שנכחו בחדר העידו שאם לגדיאל היה קצת טקט הוא היה נשרף כליל מהמבט של מאיר, אבל היות שאין לו, הוא פרץ בצחוק גדול ומתגלגל. וככה מצא את עצמו מתגלגל יחד עם צחוקו במדרגות הבניין.

אחד מהנוכחים באירוע השבעה המביך היה חוקר בכיר בהייטק ובפסיכולוגיה. לאחרונה פיתח מוצר ייחודי שמביא לידי ביטוי את שתי ההתמחויות שלו. מדובר למעשה בפיתוח מתקדם של אינטליגנציה רגשית מלאכותית; מעין מדבקה שמצמידים על הראש, מול הקליפה הקדם־מצחית במוח, והיא מעשירה חשוכי אינטליגנציה רגשית בטקט מלאכותי.

גדיאל התגלה כניסוי מושלם בעיני החוקר המלומד. למחרת הופיע החוקר שוב בשבעה, הפעם עם גדיאל המודבק והמנומס במיוחד.

גדיאל התיישב מול האבלים בפנים רציניות. שתק את השתיקה הראשונית המביכה המקובלת בבית האבל. מאיר הציע לו בורקס, הוא סירב בנימוס, למרות שהיה רעב כמו שילד עזתי היה רוצה שבעולם יחשבו שהוא רעב.

הפלא ופלא, זה עובד כמו קסם. החוקר רשם את הערותיו בסיפוק אדיר. המיזם נחל הצלחה פנומנלית.

"כל הכבוד שאתה מתנהג בצורה מכבדת בשבעה", החמיא מאיר המופתע לגדיאל.

"אני שמח ששמת לב להשתדלותי הרבה", השיב גדיאל המתוכנת. "אם תרצה, אוכל להציג לך גרסה אבלה מעורבת יותר רגשית, באמצעות הפקת צלילי בכי והפרשת נוזלים מן העין".

החוקר התכווץ, וענה במקום מאיר: "אין צורך, ככה זה מצוין, אל תשנה כלום".

"בכיף. אהבתי את סגנונך השמרני והמאופק. אמשיך כך", הרגיע. "אבל אם בכל זאת תרצה שינוי כלשהו בגישתי לאבל, רק תגיד ואבצע זאת לשביעות רצונך".

"אוכל גם לגז'דר בסגנון מרוקאי מסורתי, או לסכסך בין היורשים בנוסח פולני מקורי"...

"לא רוצה שום שינוי!", חזר מאיר שנית על בקשתו. "תישאר בדיוק בטמפרמנט האבלות הנוכחי. רק אם אפשר – תעשה את זה בחוץ בבקשה!".

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה