דרוש מידע אפשר להבין מי צריך להתחסן שוב לחצבת ??

• הוסף לסימניות
רק שאלתי אם להקדים את המנה השנייה במידה וכבר קיבלו את הראשונה
תלוי איפה את גרה, אני שאלתי בטיפת חלב על כמה מהילדים שלי שמתחת לגיל כיתה א', אם צריך לחסן במנה שניה והאחות אמרה לי שעדין לא קיבלו הנחיה כזו בעיר שאני גרה, לעומת זאת בת דודה שלי גרה בבית שמש וממש הלחיצו אותה לחסן את כל הילדים שלה שעדיין לא קיבלו מנה שניה....
תבררי בטיפת חלב, {אלא אם כן כבר קיבלת כזו הנחיה, אז ילדים שלך לא יקבלו עוד מנה בכיתה א', כי זה רשום בפינקס שהם מחוסנים}

• הוסף לסימניות
בואו נעשה סדר:

מחוסן- מי שחוסן בעבר בשני חיסונים, אחרי גיל שנה בהפרש של לפחות חודש ביניהם. (ובחיסון המרובע- 3 חודשים).
ולכן כל מי שנולד אחרי 1978 (שאז התחילו לחסן בשתי מנות), עבר את כיתה א' וחוסן בחיסוני שגרה- נחשב מחוסן.

מי שחוסן רק בחיסון אחד- לא מחוסן כראוי.
ולכן למי שגר באיזור סיכון מומלץ להקדים את המנה השניה של החיסון כדי להשיג חיסוניות מלאה.
יש גם המלצה לחסן תינוקות מגיל חצי שנה- חיסון זה לא ייספר כאחד משני החיסונים, והילד יצטרך להתחסן שוב בגיל שנה.
דרך אגב, החיסון הזה ניתן מתחת לעור ולא לשריר ולכן הוא כואב פחות מחיסונים אחרים.

כרגע אאל"ט ניתן להקדים חיסונים בטיפות חלב בבני ברק, בית שמש, נוף הגליל, חריש ומודיעין עילית.

מקור- ד"ר אפי.

• הוסף לסימניות
תינוקות פחות מגיל חצי שנה לא ניתן לחסן?

• הוסף לסימניות
1759094336651.png

• הוסף לסימניות
אם כך מי שנולד לדוגמא בשנת 1976 הוא מחוסן רק בחיסון אחד?
ולמה לא קוראים לכל המבוגרים להגיע להתחסן שוב? - בערים כמו ירושלים בית שמש וכו'

• הוסף לסימניות
לא ניתן, מכיוון שאימו מחוסנת הוא מקבל בחודשים הראשונים ללידתו נוגדנים שבאו אליו דרך שלייתו מאימו, עד שהם הולכים ודועכים עד סוף השנה, אמנם מחצי שנה הם כבר חלשים ולכן היום ממליצים לחסן מחצי שנה, אמנם צריך אחרי גיל שנה לחסן שוב, כי רק אז לגמרי הנוגדנים שקיבל מאימו דעכו.

• הוסף לסימניות
באמת מי שנולד בין השנים 1957 ל-1977 משרד הבריאות ממליץ להתחסן חיסון שני, ובפרט אם באזור מגוריו יש הרבה חולים, או שהוא יודע שהוא נחשף לחולה.

• הוסף לסימניות
קראתי שבתקופה ההיא היתה התפרצות של חצבת ולכן הסיכוי הוא שרב המבוגרים כבר יש להם נוגדנים

• הוסף לסימניות
יש למישהו ידיעה ברורה
האם התינוקות והילדים שנפטרו/מאושפזים במצב קשה
היום לא מחוסנים בכלל
או היו מחוסנים במנה אחת?

• הוסף לסימניות
יש למישהו ידיעה ברורה
היום לא מחוסנים בכלל
או היו מחוסנים במנה אחת?
ציטוט:

"נכון לאתמול מאושפזים 24 חולי חצבת בבתי החולים בישראל, רובם ילדים עד גיל 6 שלא התחסנו נגד המחלה. מתוכם 7 ילדים מאושפזים בטיפול נמרץ"

• הוסף לסימניות
חלק מהנפטרים היו באזור גיל שנה
כך שלא הספיקו להתחסן
כך הבנתי
אבל היו בסביבה לא מחוסנת- גם בגילאים גדולים יותר

• הוסף לסימניות
לא ניתן, מכיוון שאימו מחוסנת הוא מקבל בחודשים הראשונים ללידתו נוגדנים שבאו אליו דרך שלייתו מאימו, עד שהם הולכים ודועכים עד סוף השנה, אמנם מחצי שנה הם כבר חלשים ולכן היום ממליצים לחסן מחצי שנה, אמנם צריך אחרי גיל שנה לחסן שוב, כי רק אז לגמרי הנוגדנים שקיבל מאימו דעכו.
כלל שהם ממשיכים לינוק, יש מוגנים לפחות חלקית מהנוגדנים של האמא.
חלק מהילדים שלי נדבקו באבעבועות רוח כשהייתי ממש כמה שבועות אחרי לידה והרופאת ילדים אמרה לי שאין מה לדאוג בכלל על התינוק כל עוד שהוא יונק מלא, והוא באמת לא נדבק.
היום לא מחוסנים בכלל
או היו מחוסנים במנה אחת?
אני לא יודעת לגביהם אבל הייתי במיון ילדים שלשום והגיעו לשם שני תינוקות עם חצבת שלא היה מחוסנים בכלל. (הרופאים דאגו שכולם ידעו את זה.)

• הוסף לסימניות
מי שחוסן לא צריך להקדים את החיסון השני למעט מי שנישף לחולה.
אמר לי את זה רופא ילדים בעל שם גדול
כמעט ואי אפשר לדעת אם נחשפו לחולה כי החיידק נמצא רבע שעה אחרי שהחולה עוזב את המקום
בבקשה רוצו תתחסנו, זו מחלה מפחידה כמה ימים במחלקת חצבת הספיק לי - בזמן שהייתי נפטרו כמה

• הוסף לסימניות
כלל שהם ממשיכים לינוק, יש מוגנים לפחות חלקית מהנוגדנים של האמא.
חלק מהילדים שלי נדבקו באבעבועות רוח כשהייתי ממש כמה שבועות אחרי לידה והרופאת ילדים אמרה לי שאין מה לדאוג בכלל על התינוק כל עוד שהוא יונק מלא, והוא באמת לא נדבק.

אני לא יודעת לגביהם אבל הייתי במיון ילדים שלשום והגיעו לשם שני תינוקות עם חצבת שלא היה מחוסנים בכלל. (הרופאים דאגו שכולם ידעו את זה.)
אני מניקה ומחוסנת והתינוק שלי נדבק
הנקה לא באמת עוזרת. אולי עזרה שהוא לקח את זה פחות קשה מאחרים

• הוסף לסימניות
יש למישהו ידיעה ברורה
היום לא מחוסנים בכלל
או היו מחוסנים במנה אחת?
במחלקה שהייתי כולם! לא היו מחוסנים ומעל גיל שנה וכולם ממאה שערים ושות'

• הוסף לסימניות
תודה על שיחת המוסר הנוקבת,לא באתי לשכנע הפוך, בדיוק להפך,על מנת למנוע קונספרציות,מצד השלטונות היה ראוי שתהיה יותר שקיפות על התהליכים שקרו,ולמה זה כבר לא מסכן חיים כו' קפיש?
אנשים עם קונספירציות לא יעזור שום תשובות מהמדינה כי הכל נגדם.
והם הנורמלי האחרון שנשאר לשמור על הגלובוס :ROFLMAO:
אני נתקלת בעבודתי באנשים כאלה , זה פשוט קורעעעעעעע....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה