אצבע בפה זה לא יפה.....

• הוסף לסימניות
הקטנטנה שלי (בת 3 חוד') התחילה למצוץ אצבע:eek:
גיליתי שכל פעם שהיא רעבה, במקום לבכות ולבקש אוכל היא מוצצת אצבע!:mad::(

מה עושים?:confused::confused::confused:

• הוסף לסימניות
פשוט להוציא לה מידי פעם בעדינות
ולהביא לה מוצץ כתחליף

• הוסף לסימניות
שימי לה כפפה על היד.

• הוסף לסימניות
תהיי עקבית ותוציאי לה כל פעם את האצבע. תעשי את זה עכשיו!!! לפני שהיא תתמכר לזה לגמרי...
הבת שלי בת 3, ועכשיו אני מנסה לגמול אותה מהאצבע, וזה פשוט סיוט. כל יום שעובר אני בוכה שלא הייתי עקבית כשהיא היתה תינוקת...

• הוסף לסימניות
גם הקטן שלי היה עושה את זה בהתחלה,
כל פעם ששמתי לב הוצאתי לו את האצבע ושמתי לו מוצץ.
ב"ה, עבר כלא היה,
כיום בן 10 חוד', ואין זכר...

• הוסף לסימניות
נותנים לה להמשיך למצוץ!!!

כל אחד מוצא את הפינוק שלו, תני לה להנות קצת:)
וגם לך זה יהיה פינוק לא רע! לא צריך לחפש מוצץ אבוד באמצע הלילה החשוך, הילדה רגועה, והאמא גם תהיה רגועה.

תני לה את המנה שלה כשמגיע לה, היא לא צריכה להתרגל שאם היא רוצה לאכול היא צריכה לבכות, שתדע שיש משהו שדואג לה בדיוק מתי שהיא צריכה!

מנסיון, ניסיתי להוציא את האצבע ולהכניס מוצץ, ובסוף גיליתי ששניהם יחד בפה...

• הוסף לסימניות
כל הילדים שלי היו שמים אצבע בפה בגיל הזה..
ואף אחד לא נשאר עם אצבע בפה אח"כ. (ואין אצלי מוצצים)
ענין של תקופה קצרה. תצלמי... שיהיה לך למזכרת זה עובר מהר :)

• הוסף לסימניות
זה סיפור... כי היא מרגיעה את עצמה באמצע הלילה בלי שתהיה לך שליטה :)
אפשר להתעקש במהלך היום (גם קשה, עד שהיא מוצאת לה דרך להרגע, את מפסיקה אותה..)
אבל בלילה זה די בלתי אפשרי.
הבת שלי גם ככה (חצי שנה) ובהתחלה ממש לא לקחה מוצץ, עכשיו היא 'משלבת'. :)
אני לא נלחמת אתה כי זה באמת מרגיע אותה שזה תמיד זמין, והיא כזו קטנה ורגישונת...
מאמינה שזה יעבור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נחמי ווייס;1461441:
נותנים לה להמשיך למצוץ!!!

כל אחד מוצא את הפינוק שלו, תני לה להנות קצת:)
וגם לך זה יהיה פינוק לא רע! לא צריך לחפש מוצץ אבוד באמצע הלילה החשוך, הילדה רגועה, והאמא גם תהיה רגועה.

לא שווה!
עדיף לבזבז זמן בלילה על חיפושי מוצץ ולא לתת לילד להתרגל לאצבע
אח"כ קשה קשה קשה קשה להתפטר מזה
מוצץ זורקים וזהו (לא שזה כזה פשוט) אבל האצבע נשארת לילד ובלי כח רצון חזק מאד זה לא פשוט בכלל להיגמל מזה
מניסיון משפחתי, כמעט כל הילדים אצלנו מצצו אצבע עד גיל... :eek:

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם היתה מוצצת אצבע, אך בגלל שהייתה שקטה לא נגעתי בה לא ידעתי שזה יביא נזק בעתיד, אחרי שגדלה שמתי לה מרה וזה לא עזר, מצצה עם המרה בפנים עצובות, וגם דיברתי איתה, בפורים אחד אמרתי שתפילות מתקבלות, והתפללתי ע"כ הרבה, וראיתי שהיא לא מוציאה, ואמרתי נו טוב אין מה לעשות, וכשהיא הגיעה לגיל 6 לפני שעלתה לכיתה א' חברה שלה מהגן אמרה לה לא כידאי לך ללמצוץ אנחנו עולות ל-א' וכל החברות יצחקו עליך ואז באה הביתה ואמרה אמא תעזרי לי לא ללמצוץ ושמתי לה מרה 3 ימים וב"ה זה עבר

ומאז ילד שנולד ואני רואה אצבע בפה אני שמה מיד כפפה, ;)
יש לי סיוט מזה
היא גם הרסה את הלסת שלה, השיניים הבשריות שצמחו הן עקומות...:mad:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sari93;1461454:
מניסיון משפחתי, כמעט כל הילדים אצלנו מצצו אצבע עד גיל... :eek:

ומה קרה להם?
יש לי ילדה מכורה לאצבע, ואני לא חושבת שזה כזה גרוע, יש משהו באצבע שמגיע גיל שמתביישים בו-לחץ חברתי וכו' שאז יש להם כח רצון לעבוד על עצמם, ואם הלחץ החברתי לא יעבוד עליהם אז הוא גם לא יעבוד עליהם במוצץ...

אם יש ילד שמתחיל למצוץ ולא מסכים לשתף פעולה בהוצאת האצבע, חבל להלחם איתו, אם הוא לא חייב את הפינוק הזה ומשתף פעולה מיד-בכיף, ומצוין!

• הוסף לסימניות
נחמי - מה שגרוע זה הרס השפתיים, הלסת והאגודל..
חוץ מזה הכל בסדר :)
כמעט, חוץ מההתמכרות - שהיא שלילית כשלעצמה.
כל זה בנוגע לגיל גדול יותר.

• הוסף לסימניות
הבת שלי גם מוצצת אצבע, אני לא יודעת אם הייתי יכולה להלחם בגיל חודש כשהמוצץ התבלה והבאתי לה חדש והיא לא רצתה בשום אופן לא אותו ולא אף מוצץ אחר, והתחילה למצוץ אצבע, אותי מה שמטריד זה החולמנות שזה מביא אני רואה שילדות וילדים שמוצצים אצבע נהיים מאוד חולמניים, וזה מטריד אותי יותר מכל דבר אחר בענין מציצת האצבע.
תנסי את העצות שכתבו לך אבל תשתדלי שההרגשה לא תהיה שאת נלחמת בזה, כי ברגע שנהיה פה מלחמה זה יותר קשה לשתי הצדדים (כן, גם לתינוקת בת 3 חודשים) אלא תעשי את זה ממקום של נסיון לשנות.

ובענין שכתבו שזה יותר נח/יעיל ממוצץ, לא תמיד זה נכון כי הילדה מחליטה מתי להכניס את האצבע לפה, אם היא לא מעונינת זה לא כמו לשים מוצץ והילד נרגע, אם היא החליטה שהיא לא מרגיעה את עצמה עם האצבע שום דבר לא יעזור...

• הוסף לסימניות
ומה תגידו על זה שכשנכנסתי לכיתה ישבה בת בה' סמינר ומצצה אצבע, כשנכנסתי לכיתה ללמד היא מיד הוציאה את האצבע.
אני מכירה גם מישהי שמחתנת ילדים ומוצצת אצבע, אבל, רק כשהיא עצבנית, זה מרגיעה אותה.
המלצתי, תלחמי בזה היום, זה יכול לעבור, ויכול לא לעבור, לא הייתי לוקחת סיכונים.

• הוסף לסימניות
אני הייתי עם אצבע, לא משנה עד איזה גיל... אבל גיל מאוד מאוד מאוד גדול, השיניים שלי ישרות כמו סרגל בלי יישור ואין לי שום בעיה בלסת, מה שכן להרשות רק כשהולכים לישון, כשאמא החלטית הילד קולט את זה, לילדים שלי שיש מוצץ אני מרשה רק כשהולכים לישון והם לא לוקחים לבד, גם בת השנתיים שלי כשאני אומרת לה שימי את המוצץ במטבח היא הולכת ושמה בלי ויכוח.

• הוסף לסימניות
גם אצלי הבן התחיל למצוץ אצבע בגיל 4 חד'. וזה היה חמוד!
כולם אמרו לי, תוציאי לו. תריבי איתו אך אני לא רציתי. זה היה נח לי. הוא לא רצה מוצץ, אז שירגע בדרך שלו.
מה שקרה שהוא סיגל לעצמו שאצבע הולך רק עם השמיכה שהיה רגיל אליה ודבוק אליה.
בהמשך הגיע הקיץ, וקניתי לו דובי קטן שבלי זה הוא לא היה נרדם- יחד עם האצבע.
מה שהיה טוב, שרק כשבכה ורצה פינוק קבל את הדובי ואז מצץ אצבע.
לאט לאט גמלנו אותו מהדובי. ואוטומטי הוא גם לא מצץ אצבע.
לאחר תקופה אני מגלה שהוא לקח את הכיפה לילה שלו (כיפה נח נח) ועשה עם זה כמו דובי שם על הפנים ומצץ אצבע. ככה תקופה ארוכה.
עכשיו אני כבר תקופה לא נותנת לו את הכיפה לילה הזאת ומקווה שנגמל מזה. אני מפחדת לנסות להביא לו, לא בא לי שיחזיר את האצבע.
אז לסיום, אם את יכולה לנסות להוציא ולתת מוצץ מה טוב.
אבל לא נראה לי שווה את העצבים של האמא בנושא...

גיסתי ראתה פעם אשה בבית החלמה מוצצת אצבע. דמייני איך זה נראה!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אז ככה, תודה לכל המגיבות.
מוצץ ניסיתי, היא עושה סימנים של כמו הקאה שאני מביאה לה אותו. אני אחפש לה אחד אחר.......
להשאיר אותה מוצצת זה ממש לא אופציה מבחינתי - זה ממש הורס הורס את הפה!!!!(שיניים, חניכיים וכד'...)
[הגדולה שמעליה מוצצת 2 אצבעות וזה נורא..........אפילו שהיא לוקחת מוצץ. פשוט כשהוא לא באזור היא שולפת את האצבעות.]
שמתי לה כפפה, והיא פשוט נעה באי נוחות כשזה על היד שלה.
תודה על העצות אמשיך להלחם, ואשמח לשמוע עוד רעיונות!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1461519:
אז ככה, תודה לכל המגיבות.
מוצץ ניסיתי, היא עושה סימנים של כמו הקאה שאני מביאה לה אותו. אני אחפש לה אחד אחר.......
להשאיר אותה מוצצת זה ממש לא אופציה מבחינתי - זה ממש הורס הורס את הפה!!!!(שיניים, חניכיים וכד'...)
[הגדולה שמעליה מוצצת 2 אצבעות וזה נורא..........אפילו שהיא לוקחת מוצץ. פשוט כשהוא לא באזור היא שולפת את האצבעות.]
שמתי לה כפפה, והיא פשוט נעה באי נוחות כשזה על היד שלה.
תודה על העצות אמשיך להלחם, ואשמח לשמוע עוד רעיונות!

אני כל כך מבינה אותך, אבל למה לקרוא לזה להילחם? זה ממש צורם לי, נלחמים באויבים, לא בילדים!!
תחליפי גישה: אני מנסה לעזור לה לטובתה בעתיד ומוציאה לה את האצבע, אבל נלחמת? במי?! בתינוקת?!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1461548:
אני כל כך מבינה אותך, אבל למה לקרוא לזה להילחם? זה ממש צורם לי, נלחמים באויבים, לא בילדים!!
תחליפי גישה: אני מנסה לעזור לה לטובתה בעתיד ומוציאה לה את האצבע, אבל נלחמת? במי?! בתינוקת?!

היא לא נלחמת בילדה חס וחלילה, היא נלחמת בתופעה.

עכשיו זה נשמע יותר טוב?

וכן, עדיף להלחם בזה עכשיו, אני מכירה משהי שאפילו בשנות הסמינר לא הצליחה לה להפסיק עם זה, לא נעים.

• הוסף לסימניות
אם זו מציצה ולא חלק מההתפתחות, שמכניסים אצבעות ליד, שימי גרב על היד , תדחפי מוצץ, הכל כדי להפסיק.
פעם אחת ריחמתי ועד היום אותו הילד בן שמונה וחצי לא יכול להפסיק. הוא מסכן מהעניין.
תרחמי עליה ותעצרי אותה כעת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה