אצבע בפה זה לא יפה.....

• הוסף לסימניות
אני גם מכירה אישה נורמלית לחלוטין שעוד מעט "מברמצת" את הבכור שלה, הולכת ברחוב ומוצצת אצבע, היא לא מרגישה כבר שיש מה להתבייש...
אני גם מצצתי אצבע, אומנם התחלתי בגן חובה (לחץ חברתי (:) והפסקתי בכיתה ה' נראה לי, לא יודעת, זה פשוט הפסיק לי.
אני זוכרת שהיה לי פחד שלא אצליח להרדם!!!
אז תבינו את הילדים שכם שקשה להם להגמל היום, ותדאגו שלא יגיעו למצב של מציצת אצבע.
הקטנה שלי לא סבלה מוצץ, וג"כ דחפה אצבע לפה, בתחילה היא היתה מוצצת בקול, מיד הייתי שולפת את האצבע ונותנת מוצץ במקרה והיא פלטה אותו, הייתי נותנת לה לאכול. היום היא מוצצת מוצץ, ודבוקה אליו...
בעז"ה נגמול אותה בעוד שנה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1461617:
אני גם מכירה אישה נורמלית לחלוטין שעוד מעט "מברמצת" את הבכור שלה, הולכת ברחוב ומוצצת אצבע, היא לא מרגישה כבר שיש מה להתבייש...
אני גם מצצתי אצבע, אומנם התחלתי בגן חובה (לחץ חברתי (:) והפסקתי בכיתה ה' נראה לי, לא יודעת, זה פשוט הפסיק לי.
אני זוכרת שהיה לי פחד שלא אצליח להרדם!!!
אז תבינו את הילדים שכם שקשה להם להגמל היום, ותדאגו שלא יגיעו למצב של מציצת אצבע.
הקטנה שלי לא סבלה מוצץ, וג"כ דחפה אצבע לפה, בתחילה היא היתה מוצצת בקול, מיד הייתי שולפת את האצבע ונותנת מוצץ במקרה והיא פלטה אותו, הייתי נותנת לה לאכול. היום היא מוצצת מוצץ, ודבוקה אליו...
בעז"ה נגמול אותה בעוד שנה.

הגב' שמוצצת ברחוב היא לא נורמלית. נקודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;1461626:
הגב' שמוצצת ברחוב היא לא נורמלית. נקודה!

בוודאי שהיא "לא נורמלית", כי הנורמה היא לא למצוץ אצבע ברחוב.
אם התכוונת שהיא משוגעת או משהו, זה לחלוטין לא נכון.
היא פשוט מכורה!
וזה מה שצריך למנוע...
יש לי לא מעט חברות שמוצצות אצבע עד ימינו אלה. הן מבינות את החסרונות, ומתביישות, אבל מה לעשות? מכורות! קשה מאד להיגמל מהתמכרות.

• הוסף לסימניות
מנסיון אישי!
גם אני מצצתי אצבע, מגיל חודשיים
והתמכרתי לעניין חזזזזק !!
מצצתי עד כיתה ה' שאז שמו לי בפה איזה סוג של רסן למניעה........
זה היה מאאאד לא נעים
אבל מה שהיה יותר לא נעים זה חמש שנים של ישור שניים מסיבי!!!!!!
(ושלא לדבר על ההוצאות)

בקיצור- למרות שלהורים זה חוסך כאבי ראש
לטווח הארוך זה בכלל לא מומלץ!!!!!

• הוסף לסימניות
דבר ראשון תרגעי, זה יכול להיות משהו זמני.
היתה לי אחת כזאת ונלחמתי בזה, אח"כ התחרטתי, כי היא הפסיקה בגיל כמה חודשים, ולא רצתה מוצץ ולא היה לי משהו אחר להרגיע אותה. אבל יש לי כאלה תמונות חמודות מזה, היא היתה מוצצת מקצועית. עם היד על האף ככה, בגיל חודש.

עכשיו יש לי תינוק בן 8 חודשים, שגם היה ככה בהתחלה ורק בלילה, זה היה כיף בשבילי.
אבל הוא הפסיק לבד אחרי חודש חודשיים. ועכשיו אין לי איך להרגיע אותו, לא רוצה מוצץ ולא כלום.

• הוסף לסימניות
מה שכן חייבים להבין שזה צורך רגשי!
לא בטוח שאפשר להילחם בזה.
הבת שלי מצצה מוצץ, בגיל שלש עשינו טקס היפרדות ממנו, ותוך לילה נכנסה האצבע, עד היום. אבל היא מוצצת את האצבע רק בלילה או כשהיא חייבת ניחום דחוף.
ודאי שעדיף מוצץ, אבל לא שווה להרוס על זה את החיים.
אין כמעט נשים שמוצצות אצבע, נכון?

• הוסף לסימניות
אני מצצתי אצבע עד גיל 12
ולא קרה לי כלום! פשוט היה לי כייף, איש לא ניסה לשכנע אותי לעזוב אותו
(גם אין סיכוי-זה לא מוצץ...)
פשוט אמרו לי-כשתחליטי שאת יכולה תגמלי מיזה.
ובסוף זה הגיע לבד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;1461548:
אני כל כך מבינה אותך, אבל למה לקרוא לזה להילחם? זה ממש צורם לי, נלחמים באויבים, לא בילדים!!
תחליפי גישה: אני מנסה לעזור לה לטובתה בעתיד ומוציאה לה את האצבע, אבל נלחמת? במי?! בתינוקת?!

נכתב ע"י bracha;1461587:
היא לא נלחמת בילדה חס וחלילה, היא נלחמת בתופעה.

עכשיו זה נשמע יותר טוב?

וכן, עדיף להלחם בזה עכשיו, אני מכירה משהי שאפילו בשנות הסמינר לא הצליחה לה להפסיק עם זה, לא נעים.

ברור שהתכוונתי להלחם במציצה, ובתופעה.
ולא בבת שלי!!!!!!!

• הוסף לסימניות
תמונות למזכרת וודאי שעשיתי לה,
היא עושה את זה במקצועיות חמודה להפליא!!!
העניין שהוא שגיליתי שהיא פשוט מוצצת רק כשהיא רעבה, היא מתעוררת אחרי כמה שעות שהיא ישנה ומתחילה למצוץ במקום לבקש אוכל.....אני פתאום שומעת את רעש המציצות ואז שמה לב שהיא התעוררה.
זה לא בשביל להרגיע את עצמה.
היא נרדמת יפה, ערנית כשצריך גם בלי האצבע....
פשוט דוחה את הארוחות עם האצבע!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י stsh;1461592:
אם זו מציצה ולא חלק מההתפתחות, שמכניסים אצבעות ליד, שימי גרב על היד , תדחפי מוצץ, הכל כדי להפסיק.
פעם אחת ריחמתי ועד היום אותו הילד בן שמונה וחצי לא יכול להפסיק. הוא מסכן מהעניין.
תרחמי עליה ותעצרי אותה כעת.

ניסיתי את המוצץ הכי קטן של מאמ והיא כאילו מקיאה ממנו....
אני אחפש לה מוצץ אחר!

• הוסף לסימניות
מה איכפת לך שתדחה קצת את הארוחות בלילה? רק בלילה.י ש תינוקות שעושים לילה 7 שעות. בגיל פיצי. מה הבעיה?
תשני יותר טוב, ויהיה לך יותר אוכל בשבילה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קשקוש10;1461775:
מה איכפת לך שתדחה קצת את הארוחות בלילה? רק בלילה.י ש תינוקות שעושים לילה 7 שעות. בגיל פיצי. מה הבעיה?
תשני יותר טוב, ויהיה לך יותר אוכל בשבילה.

בלילה היא לא עושה את זה :( או שהיא עושה ואני לא שומעת....:p
נראה לך שהייתי מצליחה לקום מרעש של מציצות? ;)

• הוסף לסימניות
אשה שמוצצת אצבע ברחוב, כי היא מכורה לזה, אני מאמינה יש לה עוד כל מיני התנהגויות מגונות כי היא מכורה לזה.
יש גיל מסויים שילד קולט קודים חברתיים והוא אמור לקלוט את המסרים כלפיו.
אני לא חושבת שאצבע בפה זה דבר אידיאלי שצריך לסגל כל ילד אליו, כוונתי הייתה שחבל להשקיע אנרגיות ועצבים מיותרים מעניין הזה.

תנסי את מה שהולך לך הכי בקלות, לתת לו פינוק אחר שירגיע אותו, לא הולך, אז הוא לא אשם שהוא עדיין לא יכול לבטא את עצמו במילים....

בהצלחה

• הוסף לסימניות
יש לך את המוצץ לסרבנים, יקר-אבל שווה.
ויש, לא יודעת איפה משיגים-בזמנו קיבלתי בחבילות שמקבלים בבי"ח מוצץ של צ'יקו, פטמה קטנטנה במיוחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1461737:
ברור שהתכוונתי להלחם במציצה, ובתופעה.
ולא בבת שלי!!!!!!!

למיטב ידיעתי במלחמה יש 2 צדדים לפעמים מנצחים אבל לפעמים גם מפסידים...
אם ברור לך ב100% שתנצחי, צאי למלחמה!
אני יכולה לומר לך מנסיון ומהרבה אנשים ששמעתי שכאלה שנלחמו הילד רק יותר התעקש והתמכר יותר למציצת האצבע.
אני לא אומרת לך מה לעשות, אני רק מנסה לעזור מאיזה מקום לעשות את זה, אני מתמודדת בדיוק עם אותו דבר, אני לא באה ממקום מתנשא או משהו כזה, אני רק חושבת שאת אותם פעולות שאת עושה בשביל להלחם, תעשי בשביל לעזור לבת שלך!

• הוסף לסימניות
כשביתי הבכורה נולדה, היא הייתה מוצצת אצבע, כשנודע הדבר לאחיינית שלי
(אישה נשואה) היא התקשרה אלי והתחננה, תעשי כל מה שאת יכולה, שהיא לא תיהיה עם אצבע!!!

חצי שנה, עבדנו על הנושא, זה היה נראה בערך כך, בעלי דוחף את העגלה, ואני מחזיקה את המוצץ בתוך הפה של התינוקת שלא יצא אחוצה :) הילדה לא התנגדה, ואנחנו לא התייאשנו.
ברוך השם זה עזר הילדה התחברה למוצץ מאוד ולא עניין אותה האצבע, בגיל 4 רציתי לגמול אותה ממוצץ אז היא אמרה לי, אין בעיה יש לי אגודל...
השארתי לה את המוצץ עד לגיל 6 ואז ברוך השם היא נגמלה ממוצץ בלי צורך באצבע.
אני שמחה שעשיתי את זה! מכירה יותר ממכורה אחת לאצבע, שזה מאוד מאוד מפריע להם.

• הוסף לסימניות
אני מכירה אחת באופן אישי שמצצה אצבע מהרגע שהיא נולדה (הרופא צחק ואמר שהיא "נולדה" עם אצבע) והמשיכה עם זה כשהיא התבגרה
בסביבות כיתה ו' היא הפסיקה עם זה והמשיכה רק כשהייתה לבד (במיטה) וזהו... שיניה ישרות כפלס בלי שום יישור... חוץ מהעובדה שהיא יודעת תנוחה מסוימת שבה היא נרגעת...

• הוסף לסימניות
זה לא צורך ריגשי זה רפלקס...
איך יודעים שתינוק בן יום רעב? הוא מגיש אגרופים קמוצים לפה....
תינוק עם הזמן לומד לפתוח את היד ושהוא רעב איכשהו האצבע יכולה להכנס ... סביבות גיל חודשיים שלש ואז זה מרגיע... אבל בעצם דוחה את הארוחה וגם נותן הרגל לא בריא
אני ספציפית שמה גרביים קטנות על כפות הידיים (גם מונע שריטות בגיל קטן וגם בגיל יותר גדול טעם הגרב נחמד עד 5 דקות ואז התינוק מתחיל לצרוח שזה לא אוכל....)
אחרי זמן מה שהתינוק גדל ורפלק ההפניה לפה נעלם גם הצורך להביא משהו לפה נעלם....
שום מלחמה לא פשוט מניעת הרגל לא נכון / התמכרות ונתינת מזון בזמן לילד

• הוסף לסימניות
אז גם אני בדיוק עכשיו בצרה הזו...
ניסיתי המון סוגי מוצצים וזה "מגעיל" אותה, היא עושה רפלקס הקאה ואפילו פולטת..
וניסיתי אפילו מוצץ סרבנים קטן ומיוחד.
היא לא מוצצת דווקא כשהיא רעבה, אלא כשהיא רוצה להירדם...
ולשים לה כפפה/ גרב על היד זה לא עוזר... גם כך השרוול מתרטב... ואני לחוצה מיום קריר+שרוול רטוב...

חייבת פיתרון!!!
:cool:

• הוסף לסימניות
מנסיון, בעדינות כל הזמן-אבל כל הזמן-לדחוף מוצץ. לא להתייאש!!
בתחילה זה ממש לא נעים לתינוק, אבל המאמץ משתלם.
תוך כמה ימים הם מתרגלים

המציצה מאד מרגיעה (לא רק את האמא!!) אני רואה הבדלים בין ילדים קטנים שלא נתנו להם מוצץ
כשהם היו בשנתיים שלוש הראשונות עצבניים, ולא רגועים.

אז לא לתת אצבע וגם לא מוצץ, נראה לי חבל...

הרבה בריאות ונחת...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה