אצבע בפה, זה לא יפה

• הוסף לסימניות
איך גומלים ילדה בת שנתיים שאוהבת את האצבע?

• הוסף לסימניות
בגיל כזה. כואב הלב...
בכל אופן, תנסו חבישה על האצבע.

• הוסף לסימניות
ובגיל 3?
לא נראה בכלל כיוון של גמילה- מה עושים?

• הוסף לסימניות
אין לי ניסיון עם אצבעות של ילדים,
אבל יש לי ניסיון עם האצבע שלי,
וזה קשה נורא נורא. עד גיל 10 סחבתי...
אבל יכול להיות שאם את תחליטי לה זה יהיה יותר קל.
לדעתי חבישה טובה זה הפתרון הכי מוצלח, כי גם אם תנסה למצוץ את האצבע- זה לא זה, אחרי שבוע גג- סיימנו עם הסיפור.

• הוסף לסימניות
נראה לי יהיה לה מאד קשה רגשית ואין לי לב לעשות את זה ומצד שני ככל שיותר מוקדם יותר טוב...

• הוסף לסימניות
אני מוכנה לגלות לך סוד אישי...
גם אני מצצתי אצבע. וגם לי ניסו להוציא אותו בכל השיטות שבעולם, אך ללא הצלחה. עד...
עד עצם הרגע הזה!
אומנם באזור גיל העשרה גיליתי את עצמי שאני כבר לא מוצצת בכלל, משום שדי, גמרתי עם זה בעצמי ללא כל תקופת גמילה מיסרת.
ואני מבטיחה לך, לא קרה לי שום דבר!
כל זמן שהיא מוצצת בתור ילדה קטנה - זה מרגיע. כאשר הילדה מתבגרת באזור גיל בית הספר- היא בעצמה מתחילה להתבייש בעובדה הזאת, ולכן מוצאת עשרות דרכי הסתרה (ואם אין לה- אני ילמד אותה) ובהמשך זה נעלם מעצמו.
המלצה שלי, מנסיון אישי- עיזבי אותה לנפשה. תני לה לחיות ולהרגע באמצעים האהובים עליה. מה היא אשמה שזה לא מקובל עליך?
:)

• הוסף לסימניות
אני מכירה כמה, לא מעט, שסחבו את זה גם אחרי החתונה...
בקיצור, זה הרגל מגונה ואני בהחלט מבינה שהאמא רוצה לעזור לביתה.
לדעתי הרבה יותר קל לילד שמחליטים בשבילו מאשר להחליט בעצמו , ולכן כן עדיף מוקדם.
מה עוד, שלפעמים זה גורם לקטע חברתי לא נעים בכלל. (אותך אף אחת לא צילמה במחנה מוצצת אצבע תוך כדי שינה? ה'פדיחה' החברתית לא נעימה בכלל ובהרבה מאוד מקרים גם הרסנית.)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שולה;700371:
אני מוכנה לגלות לך סוד אישי...
גם אני מצצתי אצבע. וגם לי ניסו להוציא אותו בכל השיטות שבעולם, אך ללא הצלחה. עד...
עד עצם הרגע הזה!
אומנם באזור גיל העשרה גיליתי את עצמי שאני כבר לא מוצצת בכלל, משום שדי, גמרתי עם זה בעצמי ללא כל תקופת גמילה מיסרת.
ואני מבטיחה לך, לא קרה לי שום דבר!
כל זמן שהיא מוצצת בתור ילדה קטנה - זה מרגיע. כאשר הילדה מתבגרת באזור גיל בית הספר- היא בעצמה מתחילה להתבייש בעובדה הזאת, ולכן מוצאת עשרות דרכי הסתרה (ואם אין לה- אני ילמד אותה) ובהמשך זה נעלם מעצמו.
המלצה שלי, מנסיון אישי- עיזבי אותה לנפשה. תני לה לחיות ולהרגע באמצעים האהובים עליה. מה היא אשמה שזה לא מקובל עליך?
:)
לא דיברנו על יישור שיניים אבל זה גם צד בחשבון הנפשי

• הוסף לסימניות
איך אמרה לי פעם גננת מנוסה?
עדיף לטפל [אולי] בשינים בהמשך
והילדה תגדל בריאה רגשית..כי זו באמת סוג של הרגעה עצמית, ורגשית.

• הוסף לסימניות
אף אחת לא צילמה אותי מוצצת אצבע, אולי בגלל שהחברות שלי חמודות ועדינות...
וישור שיניים- אני היחידה במשפחה שלי שלא הייתי צריכה ישור שיניים בכלל. מה זה אומר? :p

• הוסף לסימניות
אולי תגידו אותו הדבר גם על מוצץ?
זה פשוט עוד סוג של מוצץ.
מרגיע, נכון,
אבל יש גבול.

אגב, לגבי יישור שיניים- גם עלי כולם איימו אבל לא הייתי צריכה.
זה נראה לי רק איום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סא;700387:
איך אמרה לי פעם גננת מנוסה?
עדיף לטפל [אולי] בשינים בהמשך
והילדה תגדל בריאה רגשית..כי זו באמת סוג של הרגעה עצמית, ורגשית.

ולמה את חושבת שהיא חייבת את ההרגעה הזאת שילדים אחרים לא צריכים?? יש לה משכנתא על הראש?? אולי היא מפרנסת בית עם עשרה ילדים?? ואולי... אולי היא פשוט משיגה משהו בזה שהיא מוצצת אצבע?? והאם זה באמת פותר לה את הבעיה מבחינה רגשית, האם זה באמת מרגיע אותה?? או רק מבריח אותה מהמציאות??

יש לזה תשובה אבל מדי ארוכה בשביל הפורום. וגם גדולה מדי על מי שלא פתוח לשמוע עוד צדדים להתנהגות של ילדים.

נ.ב. אני ממש לא חושבת שבן אדם מבוגר שיש לו משכנתא על הראש ודאגות נוספות כן צריך לברוח לכל מיני מקומות (כגון עישון וכדו') אבל ברור שמישהו שבורח במקום להתמודד בגיל קטן, יש סיכוי שיעשה את זה גם בגיל גדול... ואת זה האמא בטח לא רוצה בשביל הבת שלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;700412:
ולמה את חושבת שהיא חייבת את ההרגעה הזאת שילדים אחרים לא צריכים?? יש לה משכנתא על הראש?? אולי היא מפרנסת בית עם עשרה ילדים?? ואולי... אולי היא פשוט משיגה משהו בזה שהיא מוצצת אצבע?? והאם זה באמת פותר לה את הבעיה מבחינה רגשית, האם זה באמת מרגיע אותה?? או רק מבריח אותה מהמציאות??

יש לזה תשובה אבל מדי ארוכה בשביל הפורום. וגם גדולה מדי על מי שלא פתוח לשמוע עוד צדדים להתנהגות של ילדים.

נ.ב. אני ממש לא חושבת שבן אדם מבוגר שיש לו משכנתא על הראש ודאגות נוספות כן צריך לברוח לכל מיני מקומות (כגון עישון וכדו') אבל ברור שמישהו שבורח במקום להתמודד בגיל קטן, יש סיכוי שיעשה את זה גם בגיל גדול... ואת זה האמא בטח לא רוצה בשביל הבת שלה.
מסכימה איתך...אבל אין הכללות וכדאי לנהוג בחוכמה וכמתאים לילד הספציפי..
אותה גננת סיפרה לי שאמהות לחוצות לגמול מ[בקבוק מוצץ\טיטול] כי....[אולי זה גם בושה שהילד שלהם עדיין...]ומתעקשות ומרויחות- אבל מפסידות הרבה דברים אחרים...
וזה היא רואה אצלה..
ברור שאצבע זה אחרת מהדברים החיצוניים- שמהם בהחלט יותר קל להיגמל מוקדם.
באתי רק להעיר צד נוסף ל"לא יפה..."

• הוסף לסימניות
ואיך גומלים בנ"א מבוגר ממציצת אצבע?
הבנתי שזה נוראי , שהיא ישנה עם האצבע ויש לה 2 ילדים!

לא יודעת אם זה נובע בגלל חסך ריגשי בילדות אבל בלי אצבע היא לא ישנה.

• הוסף לסימניות
אן תשובה על מה שאת שואלת..
אני מכירה אחת עם עשרה ילדים שעוד נוהגת לעשות זאת :(

למי שכתבה על מוצץ במקביל לאצבע זה ממש לא אותו דבר. זה גמילה שונה לגמרי.
ובכלל בגיל שנתיים לא הייתי חושבת לגמול ממוצץ.

• הוסף לסימניות
ישנה בעיה גדולה לדעתי במציצת אצבע בגיל בוגר- דהיינו גיל 4 ומעלה
הילד מנותק מהסובב אותו, בדרך כלל כאשר הוא מוצץ את האצבע הוא נכנס לעולם שלו וחולם. אולי זה נחמד לזמנים של אחר הצהרים אבל לא לזמני למוד.
דבר שני מבחינה חברתית הילד לא מתקשר עם הסובב אותו כאשר האצבע בפיו ובהחלט הרבה פעמים האצבע מגיעה על חשבון החברה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;700513:
למי שכתבה על מוצץ במקביל לאצבע זה ממש לא אותו דבר. זה גמילה שונה לגמרי.
ובכלל בגיל שנתיים לא הייתי חושבת לגמול ממוצץ.
נראה שלא הבנת מה כתבתי.
לא אמרתי שגמילה ממוצץ ומאצבע היא אותו הדבר,
אמרתי שכשם שלא תגידי על מוצץ "אין צורך לגמול" כך גם על מציצת אצבע אל תגידי כך. כולם מבינים שיש גיל שמוצץ בעייתי... אלא שאותו זורקים ואת האצבע, תודה לקל, לא. אבל עצם העובדה שהאצבע נשארת לא הופכת את המציצה למשהו פחות בעייתי ממציצת מוצץ.

לגבי גמילה בגיל שנתיים- לא ביקשתי שתגמלי, גם אני לא עושה את זה:eek:
אבל מי שלחוצה ורוצה לגמול מאצבע בגיל שנתיים- אני בהחלט מבינה אותה, שוב- מאותה הסיבה שמוצץ אפשר לזרוק יום אחד ואצבע לא,
לכן עדיף להשתחרר ממנה מוקדם.

• הוסף לסימניות
לא רוצה ליאש, אבל לעניות דעתי אין לך סכוי לגמול ילדה בת שנתיים ממציצת אצבע. גם ממוצץ קשה לגמול בגיל הזה אז אצבע על אחת כמה וכמה (את המוצץ אפשר להעלים או לזרוק...)
מנסיון אישי - מצצתי אצבע עד גיל 10 ונגמלתי מזה בעצמי, כי זה הפריע לי, לא הייתי זקוקה ליישור שינים - השינים שלי ב"ה ישרות ויפות, ולא היו לי בעיות רגשיות כלשהן בתקופת הגמילה או לאחריה. פשוט החלטתי שדי וזהו.
אגב, כנראה שזה תורשתי כי הילדים שלי כולם מוצצים (אמנם מוצץ ולא אצבע) עד גיל 4+ (אחת מצצה עד גיל 6!)
ועוד אגב אני מכירה אישית אישה אחת שהיא מורה דגולה וכבר סבתא למספר נכדים ועדין מוצצת אצבע (בד"כ בסתר) אני חושבת שהיא חיה עם זה די בשלום...

חני

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אושר;700642:
נראה שלא הבנת מה כתבתי.
לא אמרתי שגמילה ממוצץ ומאצבע היא אותו הדבר,
אמרתי שכשם שלא תגידי על מוצץ "אין צורך לגמול" כך גם על מציצת אצבע אל תגידי כך. כולם מבינים שיש גיל שמוצץ בעייתי... אלא שאותו זורקים ואת האצבע, תודה לקל, לא. אבל עצם העובדה שהאצבע נשארת לא הופכת את המציצה למשהו פחות בעייתי ממציצת מוצץ.

לגבי גמילה בגיל שנתיים- לא ביקשתי שתגמלי, גם אני לא עושה את זה:eek:
אבל מי שלחוצה ורוצה לגמול מאצבע בגיל שנתיים- אני בהחלט מבינה אותה, שוב- מאותה הסיבה שמוצץ אפשר לזרוק יום אחד ואצבע לא,
לכן עדיף להשתחרר ממנה מוקדם.

צר לי לאכזב אותך, בגיל שנתיים זה כבר מאוחר מדי. אחת מבנותי מצצה אצבע עוד בבית החולים. ביקשתי מהאחיות מוצץ כדי למנוע את מציצת האצבע והן אמרו לי - מאוחר מדי, הילדה מצצה עוד בהיותה ברחם! לאחר מעשה התברר שהן לא לגמרי צדקו משום שהצלחתי לדחוף לה מוצץ תמורת האצבע. לצערי היא עדין מוצצת מוצץ (היא בת 4) אבל לפחות לא אצבע.

בהצלחה
חני

• הוסף לסימניות
יש הבדל גדול מאד בין מוצץ לאצבע:
מוצץ- צריך לקחת, ועוד לא מצאתי אחת בביה"ס שסחבה איתה מוצץ בכיס לשעת צרה. אצבע- מחוברת אליך כל הזמן, וכמו שאמרו כאן כמה, גם אני מכירה אמא לתשעה ילדים, שמוצצת אצבע כשהיא כועסת וזה מרגיע אותה,
גם אני מצצתי אצבע בקטנותי, ומשום מה לאט לאט זה נעלם מבלי להותיר עקבות, אבל, חשוב מאד להחליט החלטה אמיצה בענין, או לגמול, וזה רק עכשיו, כי כל יום הופך את זה לקשה יותר, או לוותר, ולהשלים עם זה שהילדה אולי תכנס לחופה, ובשעת הצורך תמצוץ את האצבע.
הרבה נחת!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה