לא דיברנו על יישור שיניים אבל זה גם צד בחשבון הנפשינכתב ע"י שולה;700371:אני מוכנה לגלות לך סוד אישי...
גם אני מצצתי אצבע. וגם לי ניסו להוציא אותו בכל השיטות שבעולם, אך ללא הצלחה. עד...
עד עצם הרגע הזה!
אומנם באזור גיל העשרה גיליתי את עצמי שאני כבר לא מוצצת בכלל, משום שדי, גמרתי עם זה בעצמי ללא כל תקופת גמילה מיסרת.
ואני מבטיחה לך, לא קרה לי שום דבר!
כל זמן שהיא מוצצת בתור ילדה קטנה - זה מרגיע. כאשר הילדה מתבגרת באזור גיל בית הספר- היא בעצמה מתחילה להתבייש בעובדה הזאת, ולכן מוצאת עשרות דרכי הסתרה (ואם אין לה- אני ילמד אותה) ובהמשך זה נעלם מעצמו.
המלצה שלי, מנסיון אישי- עיזבי אותה לנפשה. תני לה לחיות ולהרגע באמצעים האהובים עליה. מה היא אשמה שזה לא מקובל עליך?
![]()
נכתב ע"י סא;700387:איך אמרה לי פעם גננת מנוסה?
עדיף לטפל [אולי] בשינים בהמשך
והילדה תגדל בריאה רגשית..כי זו באמת סוג של הרגעה עצמית, ורגשית.
מסכימה איתך...אבל אין הכללות וכדאי לנהוג בחוכמה וכמתאים לילד הספציפי..נכתב ע"י bbr;700412:ולמה את חושבת שהיא חייבת את ההרגעה הזאת שילדים אחרים לא צריכים?? יש לה משכנתא על הראש?? אולי היא מפרנסת בית עם עשרה ילדים?? ואולי... אולי היא פשוט משיגה משהו בזה שהיא מוצצת אצבע?? והאם זה באמת פותר לה את הבעיה מבחינה רגשית, האם זה באמת מרגיע אותה?? או רק מבריח אותה מהמציאות??
יש לזה תשובה אבל מדי ארוכה בשביל הפורום. וגם גדולה מדי על מי שלא פתוח לשמוע עוד צדדים להתנהגות של ילדים.
נ.ב. אני ממש לא חושבת שבן אדם מבוגר שיש לו משכנתא על הראש ודאגות נוספות כן צריך לברוח לכל מיני מקומות (כגון עישון וכדו') אבל ברור שמישהו שבורח במקום להתמודד בגיל קטן, יש סיכוי שיעשה את זה גם בגיל גדול... ואת זה האמא בטח לא רוצה בשביל הבת שלה.
נראה שלא הבנת מה כתבתי.נכתב ע"י ליקי;700513:למי שכתבה על מוצץ במקביל לאצבע זה ממש לא אותו דבר. זה גמילה שונה לגמרי.
ובכלל בגיל שנתיים לא הייתי חושבת לגמול ממוצץ.
נכתב ע"י אושר;700642:נראה שלא הבנת מה כתבתי.
לא אמרתי שגמילה ממוצץ ומאצבע היא אותו הדבר,
אמרתי שכשם שלא תגידי על מוצץ "אין צורך לגמול" כך גם על מציצת אצבע אל תגידי כך. כולם מבינים שיש גיל שמוצץ בעייתי... אלא שאותו זורקים ואת האצבע, תודה לקל, לא. אבל עצם העובדה שהאצבע נשארת לא הופכת את המציצה למשהו פחות בעייתי ממציצת מוצץ.
לגבי גמילה בגיל שנתיים- לא ביקשתי שתגמלי, גם אני לא עושה את זה
אבל מי שלחוצה ורוצה לגמול מאצבע בגיל שנתיים- אני בהחלט מבינה אותה, שוב- מאותה הסיבה שמוצץ אפשר לזרוק יום אחד ואצבע לא,
לכן עדיף להשתחרר ממנה מוקדם.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים