אצבע בפה, זה לא יפה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;700650:
צר לי לאכזב אותך, בגיל שנתיים זה כבר מאוחר מדי. אחת מבנותי מצצה אצבע עוד בבית החולים. ביקשתי מהאחיות מוצץ כדי למנוע את מציצת האצבע והן אמרו לי - מאוחר מדי, הילדה מצצה עוד בהיותה ברחם! לאחר מעשה התברר שהן לא לגמרי צדקו משום שהצלחתי לדחוף לה מוצץ תמורת האצבע. לצערי היא עדין מוצצת מוצץ (היא בת 4) אבל לפחות לא אצבע.

בהצלחה
חני
להמיר אצבע במוצץ זה מאוחר,
אבל כפי שהצעתי- לחבוש את האצבע זה אפשרי עכשיו
ולא בעוד חמש שנים כשכבר לא תשתף פעולה.
(אולי כן, אבל האמת היא שצריך בשביל זה המון כוחות נפש כשגדולים, אין לי ספק שילדה שההורים שלה גמלו אותה מזה בכוח- תודה להם בהמשך החיים על כך שחסכו לה מאמץ גדול שלא בטוח שהייתה עומדת בו)

• הוסף לסימניות
ברור שמציצת האצבע נותנת לילדה גם משהו רגשי. ולכן מומלץ לקשר אותה בתקופת הגמילה למשהו שיהווה תחליף. (כשאחד מילדי התקשה להפרד מהמוצץ, קנינו לו דובי גדול ונעים כדי שיחבק אותו כשמתחשק לו למצוץ את המוצץ - היה בזה משהו מועיל. אמנם, התגלה לי בדרך אגב שהוא חושש שלא יצליח להרדם בלילה בלי המוצץ, והלחץ מהחשש הזה גרם לו לוותר על הדובי... כשהבטחתי לו שאשב על ידו ואשיר לו עד שירדם, ופתאום הוא ירדם בלי שישים לב, והוכחנו זאת ערב אחד ועוד אחד - הוא נרגע, חזר אל הדובי וזרק את המוצץ.) כך שצריך לקחת בחשבון שייתכן גם שהמציצה מסייעת לה בהרדמות, וצריך למצוא לה תחליף טוב אחר כך יקל עליה לוותר על האצבע.
בכל מקרה, שתהיה הרבה נחת!

דרך אגב, כמורה, קרה לא פעם שתלמידה כלשהי פתאום התנתקה לי מהשיעור בחולמה תוך כדי מציצת אצבע (ומדובר בבנות עשרה) בד"כ זה גרם לי לתחושת קבס.
קחו בחשבון - יש אנשים שמגעיל אותם לראות מבוגר עם אצבע בפה. ויש לכך השלכות חברתיות.

• הוסף לסימניות
תודה על כל התגובות, אני לא מתביישת בזה, להיפך אם זה טוב לה אז לבריאות... אבל אני כל הזמן מפחדת שזה יכול לעקם את השיניים מאד, האם זה אכן נכון??? איפה אוכל לקבל תשובה מקצועית שאכן זה לא מזיק למראה השיניים?

• הוסף לסימניות
יש צורות שונות לתנוחה של מציצת אצבע
נראה לי שזה מאוד אינדבדואלי

• הוסף לסימניות
סליחה, אבל זה לא נכון להגיד - שבוע וגמרנו.
הבן שלי בן 7 ועדיין מוצץ. היו כמה וכמה פעמים שהוא החליט שהוא מפסיק. הוא שם לעצמו מרה על האצבע וכמעט חודש הוא לא מצץ אבל אחרי שהפסיק עם המרה היה לו קשה מידי והוא חזר למצוץ...
אז בטח בת שנתיים תחזור למצוץ ברגע שתוסר החבישה...

• הוסף לסימניות
אני מצצתי אצבע עד גיל 7. היה לי מאד קשה להגמל מזה. (עם פרסים, הבטחות, עם מרה וכו')
הפסקתי עם זה אחרי סיפור שסבתא שלי ספרה לי על ילדה שמצצה ונרקבה לה האצבע והיתה צריכה זריקות וכו'. בקיצור באותו יום נגמר הסיפור.
יש כאלו שאולי יגידו שאסור לעשות כך לילד, אבל אני מודה לה מאד, כי זה מה שעזר לי.

• הוסף לסימניות
ניראה לי שקטע של מציצה(או אצבע או מוצץ) מאוד אינדבדואלי, ועדיף להתייעץ עם איש מקצוע, מאשר בפורום כזה. לא שאני מזלזלת בדעות של האנשים, אבל כל אחד אומר מניסיונו האישי, וזה ממש לא אומר על ילד זה או אחר ספציפי.
ניראה לי סוג של רוע לקחת ילדה בת שנתיים ולגמול אותה כשהיא לא בשלה לעניין, רק בגלל שאמא אחרת עשתה זאת(ויש מצב שהילד שלה היה בהחלט בשל)
במיקרה שלי הילדים נגמלו מעצמם. לכן אני חושבת שאי אפשר להעביר מילד ליד. הבת שלי מצצה אצבע ובאזור גיל שנתיים פשוט יום אחד הפסיקה,
והבן שלי עם מוצץ בגיל שנה וחצי מאס בו וזהו.
זה כל כך משתנה מילד לילד, וצריך לפעול לפי הילד, שניראה לי שאם בוער לך לגמול, לכי להתייעץ עם אשת מקצוע.

• הוסף לסימניות
לי יש שניים שמצצו אצבע מינקות וכיום מוצצים רק בלילה. אני מדגישה-רקקקק בלייילה!!!
אין כל זכר לזה ביום.
(הם בני 12 ו-7.5)
גם לדעתי כדאי לעזבה לנפשה עד שתגדל ותהיה בעלת דעה.

• הוסף לסימניות
קראתי לאחרונה (אני לא זוכרת איפה אבל אם אמצא אביא את זה פה) על מחקר שאומר שמציצת אצבע עד גיל 5-6 לא משפיעה על מבנה הלסת והשיניים. אבל אח"כ היא מזיקה.
כ"כ רוב מוצצי האצבע נגמלים בעצמם בלי עזרה עד גיל חמש. במידה וזה לא קורה אפשר לעזור אך לא להלחיץ!

• הוסף לסימניות
אני חושבת שחשוב לשים לב שילד לא ירגיש שנלחמים בו במידה מסוימת, אלא שישתף פעולה גם מרצון. גם אם זה בדרבון של פרסים, אבל שזה לא יהיה נגד רצונו.
לי הייתה התנסות עם ילדה בת שנתיים וחצי, שאגב, הסיבה העיקרית שהניעה אותי לגמול אותה, הייתה בגלל שזה גרם לה להיות מאד פסיבית. האצבע העסיקה אותה במקום חברה ומשחקים, ושמעתי שזה קורה הרבה.
אצלה לא עזרה מרה, כי היא מצצה גם איתה, בסופו של דבר שמנו תחבושת, במשך תקופה, וכשהיא עברה לאגודל שביד האחרת, שמנו גם עליו. איכשהו, אני לא מבינה עד היום בדיוק איך, היא רצתה לשתף פעולה, וכך בהמשך יכולנו גם להסתפק בפלסטר סימלי, שהיוה יותר תזכורת, מאשר גורם מונע.
כשאשר הפלסטר נפל, אפילו בלילה, היא בכתה ובקשה שנחזיר אותו... זה ארך תקופה ארוכה, עד שנגמר. אבל אני לא חושבת שהיה אפשר לעשות את זה בצורה חלקה כל כך, אם היא הייתה מתנגדת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה