קורונה אקווריום דגים/בעלי חיים אחרים - כמה זה יעסיק את הילדים?

• הוסף לסימניות
אני שוקל לקנות אקווריום עם כמה דגיגונים.
השאלה שלי - אשמח לשמוע מנסיון בלבד של אדם שיש לו בבית או שמכיר מקרוב,
כמה זה אכן מעסיק את הילדים?
זה יתן לי שקט, או שכזה כמו כל משחק שמעסיק ביומיים הראשונים וזהו.
ילדים בגילאים 2.5 עד 5.5
תודה!

• הוסף לסימניות
זה מעסיק ממש מעט. לא יותר מידי.
ובנוסף, מצריך השקעה גדולה על בסיס כל יומיים-שלושה, מקסי' שבוע.
זה כולל עבודה של נקיון, ומידי פעם להחליף שליש מהמים בשביל ניקוי וריבוי הבקטריות ועוד.
אחרת, בתוך תקופה קצרה האקווריום יהפך לפח זבל.

• הוסף לסימניות
כשהיינו ילדים, דוד תרם לנו אקווריום שלא היה צריך
זה היה נחמד, מאוד אהבנו חיות, היו לנו אפרוחים ותרנגולים

אבל הדגים-קצת משעמם, כל העיסוק סביבם, חוץ מהאוכל שייך למבוגרים (נקיון האקווריום והחלפת מים פעם בשבוע, הוצאת דגים מתים :eek: ) הם לא מרעישים, שוחים מצד לצד, קצת מנקרים וזהו.
נמאס די מהר.

אם בכל אופן החלטתם לקנות, ולא רוצים להשקיע-אז דגי זהב, הכי זול, ומאוד מומלץ דג או שניים של דג החתול\דג מנקה איך שקוראים לו.

לנו היה גם דג הכריש, דג מהמם בצבע סגול בוהק וקטיפתי, אבל צריכים להתאים לו דגים שהוא לא טורף, היו לנו דגי תוכי ועוד הרבה שאני כבר לא זוכרת, אבל מחירם גבוה יותר אם מתכוונים להשקעה לטווח ארוך, אם מעונינים להשקיע יותר, אפשר לקנות דגים יקרים יותר ואולי להשקיע בדגי מים מלוחים, אבל זה באמת סיפור יקר והשקעה מטורפת.

מקווה שהחכמתי, בהצלחה.

• הוסף לסימניות
אבל הריח....
אם זה לא מציק, אז מצוין,
ילדים באמת יהנו מהם, אם להאכיל, אם ללטף

• הוסף לסימניות
נסו אוגרים סיביריים
אבל הריח....
אם זה לא מציק, אז מצוין,
ילדים באמת יהנו מהם, אם להאכיל, אם ללטף
יש לי חצר ענקית ממש, שבעיקרון הילדים שלי ביקשו לגדל שם כמה כבשים... (ולא אני גר באמצע עיר וותיקה ומיושבת ;))
מה מחירם המשוער?
ובעיקר - אכן כמה היחס של העיסוק סביבם מבחינת זמן טיול של המבוגר לעומת זמן השקט עם הילדים?
אני לא הולך לתת להם ללטף אותם ולהחזיק אותם, אני מדבר רק על כלוב.

• הוסף לסימניות
יש לי חצר ענקית ממש, שבעיקרון הילדים שלי ביקשו לגדל שם כמה כבשים... (ולא אני גר באמצע עיר וותיקה ומיושבת ;))
אני מקווה שאתם גרים באזור שלנו, כי כבשים בשכונה זה יהיה הדבר הבא.

רק תקווה שהשכנים לא יכעסו על הריח.
ולגבי מחירים - בין 28 - 38 לקילו.
הנה אתר :)

• הוסף לסימניות
אני לא מתמצאת, אבל ההשקעה היא יותר כספית-קניית כלוב, מתקן עבור האוגרים, נסורת (לצרכים) שמחליפים נראה לי כל יום יומיים ואוכל, אולי, ושוב לא יודעת, צריך לקחת לווטרינר,
אבל הילדים יהנו לגעת ולהאכיל מהידיים שלהם

• הוסף לסימניות
מה מחירם המשוער?
ובעיקר - אכן כמה היחס של העיסוק סביבם מבחינת זמן טיול של המבוגר לעומת זמן השקט עם הילדים?
אני לא הולך לתת להם ללטף אותם ולהחזיק אותם, אני מדבר רק על כלוב.
אני מקווה שאתם גרים באזור שלנו, כי כבשים בשכונה זה יהיה הדבר הבא.

רק תקווה שהשכנים לא יכעסו על הריח.
ולגבי מחירים - הנה אתר :)
סורי, לא הובנתי נכון, המחיר והשאלות היו על האוגרים.
(אני לא באמת הולך לפתוח דיר... זה מה שהילדים שלי רוצים...)

• הוסף לסימניות
אם תפתחו דיר, אתם ממש תהיו 21 בבית אחד :)

• הוסף לסימניות
סורי, לא הובנתי נכון, המחיר והשאלות היו על האוגרים.
(אני לא באמת הולך לפתוח דיר... זה מה שהילדים שלי רוצים...)
חבל מאד שלא.
אוגרים דבר זול מאד -
אבל כדאי לדעת... לחברה שלי האוגרים הרגו את אחד מהם... והדם והגוויה....

• הוסף לסימניות
חבל מאד שלא.
אוגרים דבר זול מאד -
אבל כדאי לדעת... לחברה שלי האוגרים הרגו את אחד מהם... והדם והגוויה....
דבר ראשון טוב שלא כבשים... נו באמת, מי מגדל כבשים חוץ מעשריםו אחד...
עכשיו אוגרים זה לא עסק מאוד יקר לנו יש כבר המון זמן, והחבריה מאוד נהנים מהם
אם זה רציני.... אז אולי נוכל להעביר לכם שניים (אוגר ואוגרת) יש לנו פשוט המון אוגרים...
אפשר לפנות אליי באישי

• הוסף לסימניות
לא כל אחד מוכן לגדל זו"צ של בע"ח מכל הסיבות

ודי לחכימא ברמיזה

• הוסף לסימניות
כל מי שתורם אוגרים, (וגם אנחנו תורמים...), לא מדובר באוגרים שהוא קנה...

• הוסף לסימניות
לא קראתי הכל
לנו יש אקווריום ענק בבית עם דגים מאד מיוחדים,
זה מתאים רק למי שמשוגע לדבר (כמו בעלי)
אני נהנית מהיופי המדהים הזה- תמונה חיה בבית
ובעלי עושה את הנקיון והתחזוק
צר לי לאכזב אבל הילד (בערך 3) ממש לא מתעניין בהם.

• הוסף לסימניות
אם יש לך חצר, אפשר להניח גיגית גדולה ובתוכה כמה דגי זהב. הדגים והאוכל יעלו לך בערך חמישים סך בסה"כ ויהוו עוד גורם עניין בחצר.
את נושא הניקיון חסכת כמעט לגמרי. מדי פעם כשמשקים את הגינה שופכים חלק מהמים ומוסיפים מהצינור וזהוא.
אין לדגי זהב בעיה עם טמפרטורות שונות.
אצלי התפתחה בעיה כשחתולות הרחוב גילו את הדגים... אז היום אין לי דגים אבל תקופה שהילדים התעסקו איתם כל פעם ששלחתי אותם לאכול איגלו בחוץ

• הוסף לסימניות
לפי הכיוון הזה >
אם יש לך חצר, אפשר להניח גיגית גדולה ובתוכה כמה דגי זהב. הדגים והאוכל יעלו לך בערך חמישים סך בסה"כ ויהוו עוד גורם עניין בחצר.
את נושא הניקיון חסכת כמעט לגמרי. מדי פעם כשמשקים את הגינה שופכים חלק מהמים ומוסיפים מהצינור וזהוא.
אין לדגי זהב בעיה עם טמפרטורות שונות.
אצלי התפתחה בעיה כשחתולות הרחוב גילו את הדגים... אז היום אין לי דגים אבל תקופה שהילדים התעסקו איתם כל פעם ששלחתי אותם לאכול איגלו בחוץ
ומכיוון שאכן אני מתכונן להניח אותם בחצר, אז אולי כל האזהרות לא אקטואליות בשבילי,
כי אכן גם אם יהיה דג שימות אני פשוט יכול לרוקן אותו לחצר, שילך לחתולות...
וגם הנקיון כנ"ל.
אך השאלה באמת כמה תעסוקה זה נותן, כי בשביל להוסיף עוד עניין בחצר - דחליל לא יתן את אותו המענה?
ואגב, היה לכם משאבת חמצן? (מקווה שלדגים כן יש ברווח היום :p )

• הוסף לסימניות
לפי הכיוון הזה >

ומכיוון שאכן אני מתכונן להניח אותם בחצר, אז אולי כל האזהרות לא אקטואליות בשבילי,
כי אכן גם אם יהיה דג שימות אני פשוט יכול לרוקן אותו לחצר, שילך לחתולות...
וגם הנקיון כנ"ל.
אך השאלה באמת כמה תעסוקה זה נותן, כי בשביל להוסיף עוד עניין בחצר - דחליל לא יתן את אותו המענה?
ואגב, היה לכם משאבת חמצן? (מקווה שלדגים כן יש ברווח היום :p )
לא היתה משאבת חמצן
אצלי הילדים קצת יותר גדולים ובהחלט היה שווה את התעסוקה. אחרי הקורונה נחדש מלאי בעזרת השם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה