דרוש מידע ארגון "זה לזה", יש כאן מישהו שמכיר?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
רק בשביל המחנה של 3 ימים עולה הון....
2 אחיות שלי בארגון מחכים לזה שנה שלימה זה לא רק המחנה אח"כ שומרים קשר עם הבנות כמו משפחה
יש גם שמחת בית השואבה עם זמרים ענקיים וגם בחנוכה יש מפגש.
ומקבלים מתנות במשך השנה....
זה ארגון שונה מנחזיק חזק
כל אחד לגופו
מעריכים ממש
אבל "זה לזה " זה סוג של משפחה ....

שלא נדע...

• הוסף לסימניות
לא התכוונתי לקרר אף אחד
רק כתבתי שהפרסומת הזאת הזויה בעיני
ומצחיק לומר שזה לא קשור אליהם בכלל אלא רק למשרד הפרסום.
נכון, משרד הפרסום הביא את הרעיון, את הסלוגן וכל מה שמסביב, אבל הארגון, או האחראי מטעמו, הוא זה שנתן את האישור לצאת למסע פרסום הנושא את הסלוגן הזה.
אף אחד לא יכול לפרסם עמותה עם מילים שהעמותה לא היתה רוצה שיכתבו...

שוב, הארגון נשמע מקסים וטוב, וגם אני הכרתי מקרוב לפחות שתי בחורות שנעזרו בו.
אבל משהו בפרסומות שלהם גורם לי לתחושה לא נוחה. זה הכל.
אני מכיר את הארגון למעלה מ-20 שנה
בתקופה שאני מדבר עליה כמעט אף אחד לא הכיר אותו חוץ מהיתומים עצמם, היו להם תורמים קבועים וגיוס הכספים היה יציב ואדם מהשורה שרצה לתרום להם היה צריך "לחפש אותם". הם היו מרימים פעילויות בסדר גודל ובעלויות מטורפות - לדעתי הרבה יותר מהפעילויות שיש היום, בכמות ובאיכות.
הייתה תקופה שהיקף הפעילות ירדה כנראה מגירעון, ולכן לפני כ-12 שנים הם התחילו לפנות לציבור בקמפיינים של תפילת האלמנות, וזה המשיך והתרחב לאיפה שזה אוחז היום.
אני משער שהם היו על סף סגירה ולכן התקבלה ההחלטה לשנות קונספט, זה ארגון שמאז ומעולם פעל בשקט תעשייתי, במיוחד בשנים שיתומים לא קיבלו עשירית מהמעטפת הקהילתית שמקבלים היום

• הוסף לסימניות
בתקופה שאני מדבר עליה כמעט אף אחד לא הכיר אותו חוץ מהיתומים עצמם, היו להם תורמים קבועים וגיוס הכספים היה יציב ואדם מהשורה שרצה לתרום להם היה צריך "לחפש אותם". הם היו מרימים פעילויות בסדר גודל ובעלויות מטורפות - לדעתי הרבה יותר מהפעילויות שיש היום, בכמות ובאיכות.
כל מילה!!!
מי הסתכל אז אל האלמנות???
לאיפה לא לקחו אותם??
זה שהם שרדו ויש כאלה שאפילו הצליחו להתחתן שוב זה בזכות הרבנית רוטנברג תלי"טא

• הוסף לסימניות
אני משער שהם היו על סף סגירה
הם היו.. זה מה שכתבתי שחברה שלי ספרה לי את זה יום אחד סתם שיתפתה היינו בחורות והיא חששה שזה יקרה..
ב"ה זה לא קרה.
אם לא יהיו ארגונים שיקחו את המושכות לידיים מי יעשה את זה?
האנשים שמקשקשים בפרוג?

• הוסף לסימניות
אי אפשר לדעת מה קורה עם כל שקל שנכנס לארגון (כמו בקופת העיר ודוק) אבל מהיכרות טובה עם הארגון ועם הרבה ממתנדביו ויתומיו הוא פועל רבות ונצורות מתוך דאגה עמוקה ליתומים ואמותיהם עם מעטפת ליווי ותמיכה רחבה בין היתר חינוכית ולימודית
אז לא להלעיז או לרמוז חלילה על עושי מצווה אלו

• הוסף לסימניות
לא נכנס לויכוח על עצם ההתרמה
אבל אשתף אתכם שהיה לי ילד יתום בכיתה מגיל קטן ממש ועד שהתחתן היה במעטפת של זה לזה החל מהחונכים שממש הצילו אותו (הוא היה על סף פריקה רוחנית) ועד בחרות היה להם המון פעיליות נראה לי קוראים לזה בני מלכים וטיסות שנתיות אני זוכר אותו חוזר עם מזוודה ממותגת וכולו אושר צרוף רק בשביל הנשמה הזאת שאני מכיר אישית שהם הצילו מגיע להם המון אבל מאמין שיש עוד מאות כאלו

• הוסף לסימניות
ככה זה דרך העולם לרוב, כשאנשים תורמים, זה מתוך הכרת הטוב לארגון שעזר להם בעבר או למישהו קרוב אליהם. כשמרגישים את העזרה באופן אישי, הלב נפתח, והנתינה מגיעה ממקום עמוק של הערכה ורצון להחזיר.

זה כמו שמישהו אמרה לי פעם שהיא לא מאמינה לעזר מציון עם כל הפרסום שלהם... אמרתי תשמחי כי ב"ה לא נעזרת בהם.
אני עברתי ניתוח והיו מתנדבות שבאו עם סנדוויצים וקפה ועוגות וכו'..

• הוסף לסימניות
מכירה משפחה של חברים שהאם נפטרה בצעירותה וארגון זה לזה תמך במשפחה במשך שנים ארוכות.
עד היום כל בני המשפחה מעריכים מאד את פעילות הארגון ותמיד מספרים בשבחו.

• הוסף לסימניות
לצערנו אנחנו בדור של ריגושים ואי אפשר לבוא היום ולבקש צדקה ברמזים ובסיפורים קלאסיים
חייבים אש ותמרות עשן כי סף הריגושים של 2025 הוא בשיא....
ואפילו ברמב"ם כתוב שכופין על בני אדם לתת צדקה אז זה גם כן סוג של כפיה
זה דווקא נחמד לדמיין שהיו תולים מודעה בנוסח כזה ואנשים היו תורמים:
"ישנם כרגע 500 יתומים שזקוקים לחונך בשנה הקרובה אנא תרמו לנו 500*12 והזכויות יעמדו לכם"

• הוסף לסימניות
לצערנו אנחנו בדור של ריגושים ואי אפשר לבוא היום ולבקש צדקה ברמזים ובסיפורים קלאסיים
חייבים אש ותמרות עשן כי סף הריגושים של 2025 הוא בשיא....
ואפילו ברמב"ם כתוב שכופין על בני אדם לתת צדקה אז זה גם כן סוג של כפיה
זה דווקא נחמד לדמיין שהיו תולים מודעה בנוסח כזה ואנשים היו תורמים:
"ישנם כרגע 500 יתומים שזקוקים לחונך בשנה הקרובה אנא תרמו לנו 500*12 והזכויות יעמדו לכם"
אולי זה נכון ומדבר לחלק מהציבור ,אבל שהם וכל הארגונים האחרים יקחו בחשבון שיש חלק מהציבור שהסגנון הזה לא ידרבן אותו לתרום אלא דווקא להיפך.

• הוסף לסימניות
אולי זה נכון ומדבר לחלק מהציבור ,אבל שהם וכל הארגונים האחרים יקחו בחשבון שיש חלק מהציבור שהסגנון הזה לא ידרבן אותו לתרום אלא דווקא להיפך.
אם היו רואים ירידה בהכנסות היו משנים חזרה הכל בסדר,
מי שלא תורם ההפסד כולו שלו

• הוסף לסימניות
מי קבע שחייבים לתרום דווקא להם,יש עוד ארגונים שעוזרים לאלמנות ויתומים ומפרסמים בצורה יותר עדינה או שלא מפרסמים כמעט בכלל.
אנחנו לא מכירים.
כמו שכתבתי, יש במשפחה לא מעט יתומים.
אז איפה הארגונים האלו? שנכיר....
נפנה אליהם.

• הוסף לסימניות
אני מעונין להכיר קצת פרטים
הארגון הזה עוזר ליתומים, ומה זה אומר?
הם אוספים כסף לחונכים ליתומים, במה מדובר? כמה מפגשים זה לילד או בחור? כמה כסף מקבל החונך ?
נשמח לשמוע
מהיכרות רבת שנים עם הארגון, אנסה לפרט את הידוע לי.
בעבר הארגון היה ענק ועוצמתי (כפי שמישהו כבר אמר פה) ודאג לכלל המגזרים באטרקציות, טיולים, נופשים, תמיכה רגשית ונפשית ליתומים ולאלמנות, וכמובן החונכים של 'בני מלכים' שהצילו אלפי בחורים.
לפני כ 15 שנה (בערך..) הארגון שינה קונספט (אולי בגלל שהתורם הלך, חלק אומרים שזה בגלל שהיתומים לא העריכו מספיק) וכיום מוכר בעיקר בגלל הפעילות של בני מלכים - החונכים, ולפי הבנתי דואגים בעיקר למגזר אחד באוכלוסיה החרדית.
אישית - מסכים עם כל מילה:
אם אני תתורמת ליתומים אני תורמת לארגן נחזיק חזק
יודעת שהם 100% תרומה
והרב איינפלד עצמו ילך להחליף מנורה אצל אלמנה אם לא יהיה מתנדב
ארגון שהוא הזיה!!!!
לא מעניין אותו האם האלמנה עם בובו או שביס ואם הילדים עם פאות מסלוסלות או כיפת עור, לא אכפת לו שום דבר!!
הדבר היחיד שאכפת לו - שהמשפחות של היתומים והאלמנות יהיו מאושרים, אם זה אומר לקנות להם בגדים הוא יקנה, אם זה אומר להחליף את כל התנור, מקרר, מכונת כביסה, שעה לפני ראש השנה - זה יקרה, בן אדם עם לב זהב שרק רוצה לעזור לאחרים.
יש לי עוד כמה סיפורים מטורפים עליו אבל יותר אישיים.
סך הכל אני גאה לתרום לארגון הזה יותר משאר כל ההוראות קבע שיש לי, כי הייתי שם ואני יודע כמה הם מחפשים רק לעזור ולתת.

• הוסף לסימניות
תודה לכל מי שכתב על הארגון מזווית חיובית!
לעיתים קל לקנטר, וגם נוטים למי שכתב שלילי
(הח"ח כותב שנוטים להאמין יותר ללשון הרע מאשר על טוב. ביננו, זה ממש ככה).

לגבי הפרסום, כאמור זה התפקיד של המפרסמים
מצוי מאוד שבעלי החסדים לא יודעים כל כך לעשות כסף
והתפקיד שלהם לא להפריע לגייס תרומות...

לגבי הפרסומים האגרסיביים
אין לנו למי לבוא בטענות כי אם אל עצמנו
כלל ראשון בפרסום זה לחשוב על הלקוח / תורם
ומה לעשות שרוב הציבור קונה סגולות והבטחות
ופחות מהות.

אז אולי אני ואתה שפויים שלא מתחברים לזה אבל כנראה גם לא תורמים
אנשים כמונו (אחחח... אנחנו החכמים והיפים והמוצלחים) לא אמורים להתייחס לפרסומים
אני לא שמתי לב לפרסומים שלהם
עד שקראתי על זה כאן.
עכשיו נראה אותך תורם.

• הוסף לסימניות
לדעתי צריך להפריד בין הפרסומות לפעילות של הארגון
ייתכן ויש תלונות על אופן הפרסום לא נכנסת לזה- אבל כשזה המצב וכולם מפרסמים בצורה צעקנית וסחטנית אם תהיה בשקט לא ישמעו אותך... (לא מצדיקה ניפוחים והבטחות וכו')
יש את הנושא של פעילות הארגון שכל מי שמכיר מקרוב אדם שנעזר בהם יודע שהם מחיים נפש נדכאים כפשוטו,
יצא לי לשמוע עליהם משכנה אלמנה, כל פעם שהכירה את השם שלהם זה היה בעיניים בורקות- היא חכתה מאוד לנופש שארגנו והיתה חוזרת עמוסת חוויות ופינוקים, מספרת כל הזמן על המפגשים והתרגשה מאוד מהמתנות שנתנו לחגים
אני הרגשתי מהצד שהם משתדלים למלא את הנקודות הקשות- אין לה עם מי לצאת לנופש, חסרה אוירת חג בלי אבא בבית (מפגשים בחנוכה וכד'), ואין מי שיקנה לה מתנה לחג :(
עברו הרבה שנים מאז (היא היתה שכנה של ההורים שלי ברווקותי) אז אני לא זוכרת פרטים מדויקים אבל אישית אני תורמת להם בלב שקט.

• הוסף לסימניות
אני מכיר את הארגון אישית
וזה הציל את אמא שלי
וכשאני ההייתי בחור עזרו לי בהרבה דברים שהיא אפשר לפרט את זה
ושמעתי מהרבה יתומים שזה ממש הציל אותם וכל מה שמפרסמים נכון
ומי שתורם שידע שמציל מאות יתומים

• הוסף לסימניות
מהיכרות רבת שנים עם הארגון, אנסה לפרט את הידוע לי.
בעבר הארגון היה ענק ועוצמתי (כפי שמישהו כבר אמר פה) ודאג לכלל המגזרים באטרקציות, טיולים, נופשים, תמיכה רגשית ונפשית ליתומים ולאלמנות, וכמובן החונכים של 'בני מלכים' שהצילו אלפי בחורים.
לפני כ 15 שנה (בערך..) הארגון שינה קונספט (אולי בגלל שהתורם הלך, חלק אומרים שזה בגלל שהיתומים לא העריכו מספיק) וכיום מוכר בעיקר בגלל הפעילות של בני מלכים - החונכים, ולפי הבנתי דואגים בעיקר למגזר אחד באוכלוסיה החרדית.
אישית - מסכים עם כל מילה:

ארגון שהוא הזיה!!!!
לא מעניין אותו האם האלמנה עם בובו או שביס ואם הילדים עם פאות מסלוסלות או כיפת עור, לא אכפת לו שום דבר!!
הדבר היחיד שאכפת לו - שהמשפחות של היתומים והאלמנות יהיו מאושרים, אם זה אומר לקנות להם בגדים הוא יקנה, אם זה אומר להחליף את כל התנור, מקרר, מכונת כביסה, שעה לפני ראש השנה - זה יקרה, בן אדם עם לב זהב שרק רוצה לעזור לאחרים.
יש לי עוד כמה סיפורים מטורפים עליו אבל יותר אישיים.
סך הכל אני גאה לתרום לארגון הזה יותר משאר כל ההוראות קבע שיש לי, כי הייתי שם ואני יודע כמה הם מחפשים רק לעזור ולתת.
חכמים הזהרו בדבריכם! אני מכיר את הארגון מבפנים הוא דואג לכלל האוכלוסיה החרדית ללא כל הבדל, חסדים לטאיים ספרדים מודרנים יותר ופחות (וכל הרשימה שהבאת בובו שביס וכו'), אני אישית מכיר יתומים מכל הקשת הנ"ל ל"ע שנעזרים ע"י הארגון, התמיכה היא הרבה מעבר לחונכים למרות שזה אכן פעילות מרכזית, אכן גם ארגון נחזיק חזק מסייע רבות למשפחות ול"ע לא אלמן ישראל ויש לכולם מספיק עבודה..., אבל את זה לזה אני מכיר מבפנים הם עושים עבודת קודש בנקיות שאין כדוגמתה.

• הוסף לסימניות
חכמים הזהרו בדבריכם! אני מכיר את הארגון מבפנים הוא דואג לכלל האוכלוסיה החרדית ללא כל הבדל, חסדים לטאיים ספרדים מודרנים יותר ופחות (וכל הרשימה שהבאת בובו שביס וכו'), אני אישית מכיר יתומים מכל הקשת הנ"ל ל"ע שנעזרים ע"י הארגון, התמיכה היא הרבה מעבר לחונכים למרות שזה אכן פעילות מרכזית, אכן גם ארגון נחזיק חזק מסייע רבות למשפחות ול"ע לא אלמן ישראל ויש לכולם מספיק עבודה..., אבל את זה לזה אני מכיר מבפנים הם עושים עבודת קודש בנקיות שאין כדוגמתה.
אכן כן!
כואב הלב לשמע הזלזול בארגון!
מכירה בתור בת משפחה ליתומים😭
אין לתאר כמה הארגון נותן ומסייע..

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה