ארוחות מבושלות כשאמא עובדת...

• הוסף לסימניות
אצלנו אוכלים את המבושל בערב, ובצהריים חלבי (גבינה, סלט חביתה, לחם-כמו ארוחת ערב רגילה)
עד עכשיו הכל התנהל כמו שצריך, אבל ב"ה יש עבודה-עד 4 בצהריים, אני חוזרת ממוטטת, הילדים צריכים אותי,
תנו לי רעיונות לארוחות טובות (לא בקר!!!:eek:) בשריות מהירות הכנה אבל כמובן עם 3 אבות המזון.
מרקים יש לי במקפיא, תנו לי רעיונות גם לעוד מרקים טובים, יש לי:גריסים עם פטריות, קישוא ולוף, כתום , ומרק ירקות.

אני לא אוהבת אוכל שמבושל מהלילה ומחממים אותו שוב (העוף למשל מקבל "טעם" של מקרר וכמובן גם תפו"א)

• הוסף לסימניות
סתם כדי להקל עלייך. אני לא הייתי מכינה בנוסף למרק ארוחה עם חלבון, פחממה וירק.
יש במרק.
אז אם זה מרק אם ירקות, את יכולה בנוסף אליו חלבון ופחממה,
ואם מרק גריסים לדוגמא, אז חלבון וירקות.
(להכין פחות משהו, זה תמיד יותר קל....)

• הוסף לסימניות
אם את מחפשת דווקא מרקים, אז הנה מתכונים לשני מרקים שאת עיקר ההכנה שלהם אפשר/מומלץ לעשות לילה לפני - והם כוללים את כל אבות המזון.

מרק שעועית:
ההכנה מתבצעת לילה לפני (אפשר גם מוקדם בבוקר) - מכיוון שהמרק זקוק לבישול איטי וארוך. לפני האכילה נשאר רק להכין אורז טרי והמרק מוכן לאכילה.
המתכון כאן:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=496503&postcount=39

מרק קובה:
את הקובה אפשר להכין מראש ולהקפיא ומה שנותר לעשות לפני הארוחה זה להעמיד סיר מרק ולזרוק לתוכו את הקובות הקפואות. ברגע שהקובה מתבשלות - המרק מוכן לאכילה.
המתכון כאן:
http://www.prog.co.il/showpost.php?p=496497&postcount=38

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
שימוש בתנור הוא פיתרון מעולה לאמהות עובדות:
שניצלים + צ'יפס/תפו"א בתנור
עוף + בטטות בתנור
דגים בתנור
אני מכינה מהלילה בתבנית במקרר, וכשאני חוזרת מהעבודה אני רק מכניסה לתנור
כך יש לך בקלי קלות חלבון ופחמימה

קציצות / קציץ מבושל ברוטב (עם כרוב)- אם את מחממת בסיר ולא במיקרו - הטעם בדיוק כמו טרי (ואצלי מפונקים) זה חלבון וירק

תוספות ירק: ממש רק את אלו שקצר להכין: שעועית, ברוקולי/כרובית, ירקות מוקפצים
או פשוט סלט: סלטי כרוב, חסה, קינואה - עם תוספת של פרות או ירקות

• הוסף לסימניות
להקפיא עוף- לא קורה כלום (חימום במיקרוגל)
מרקים לבשל סיר ענק ולהקפיא לחמם בסיר (או במיקרוגל)
שניצילם לטגן בפעם אחת הרבה להפשיר או בתנור או טיגון קצר
עיסת עוף טחון + הודו טחון או בקר טחון + תבלינים גזר קישואים
ואני עושה ביום / יומיים ומספיק לי לכמה ארוחות
קציצות ברסק עגבניות, מבושלות ברוטב ,חלק מטגנת
ומוסיפה אורז ממלאה פלפל,
מבשלים 8 דק' פסטה/פתיתים / אורז והארוחה מוכנה

אין מנוס מלהקפיא לא רואה שום טעם לוואי
אז ביום שבישלת יש לך טרי
אחרת לא רואה אפשרות של עבודה עם אוכל מזין

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1168403:
אצלנו אוכלים את המבושל בערב, ובצהריים חלבי (גבינה, סלט חביתה, לחם-כמו ארוחת ערב רגילה)
עד עכשיו הכל התנהל כמו שצריך, אבל ב"ה יש עבודה-עד 4 בצהריים, אני חוזרת ממוטטת, הילדים צריכים אותי,
תנו לי רעיונות לארוחות טובות (לא בקר!!!:eek:) בשריות מהירות הכנה אבל כמובן עם 3 אבות המזון.
מרקים יש לי במקפיא, תנו לי רעיונות גם לעוד מרקים טובים, יש לי:גריסים עם פטריות, קישוא ולוף, כתום , ומרק ירקות.

אני לא אוהבת אוכל שמבושל מהלילה ומחממים אותו שוב (העוף למשל מקבל "טעם" של מקרר וכמובן גם תפו"א)

אפשר את המתכון של המרק גריסים עם פטריות?

ולגבי מרקים, יש מרק קישואים, מרק עדשים, אם תרצי מתכונים - אתן בשמחה

אצלינו אחרי שאוכלים מרק עם ירקות - המנה העיקרית היא: חלבון + פחמימה

• הוסף לסימניות
אין לי מתכונים להציע לך-ואני גם אשמח לשמוע רעיונות טובים כי בעלי ואני גם חוזרים מאוחר ורוצים ארוחה חמה ומזינה מה שקודם ומבחינתי עוד יותר חשוב ה-מה שקודם כי אני חיה על חלבי ולא אוהבת להיות בשרית עד מאוחר...

העצה היחידה זה להשתדל להכין מה שאפשר ערב קודם -אם זה קילוף ירקות, או להעמיד בתבנית מוכן לתנור...
דודה שלי אמרה לי שהיא מכינה את השניצלים בביצה ופירורים ומקפיאה ככה ואז כשמוציאים זה רק לטגן, עוד לא ניסיתי אבל היא המליצה בחום...

• הוסף לסימניות
מה שאני עושה מארגנת בלילה תבנית עם האוכל מוכן לאפיה / בישול
ובבוקר מיד שאני קמה אני מכניסה לתנור / מעמידה על האש
ואז שאני יוצאת מהבית מכבה - זה הספיק להתבשל / לאפות באזור שעה
ועד הצהרים זה יושב סגור ומוסיף עוד לשלב הבישול
- הילדים באים ב1 ואוכלים האוכל אפילו לא צריך חימום.
בקיץ זה קצת בעיה להשאיר כמה שעות בחוץ.

• הוסף לסימניות
כשלמדתי כל יום עד 4 הייתי מבשלת פעם בשבוע לכל השבוע.דגים זה דבר שיוצא הכי טוב מהמקפיא.והכי קל ומהיר להכין מהם הרבה סוגים ביום אחד כי הם מתבשלים מהר.חוצמזה מרק אפונה\עדשים\שעועית,
קציצות עוף או פשטידת עוף מעוף טחון.מעבירים את התבנית לילה קודם למקרר (בבוקר בחורף אפשר להוציא לשיש-במיוחד מרקים.כדי שיפשיר לגמרי ואז מחממים ואוכלים.
תוספות אפשר להכין מהר סלט\פתיתים או פסטה-יש את הספגטי בישול מהיר של 3 דקות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י profession;1168437:
דודה שלי אמרה לי שהיא מכינה את השניצלים בביצה ופירורים ומקפיאה ככה ואז כשמוציאים זה רק לטגן, עוד לא ניסיתי אבל היא המליצה בחום...

כשאני מנקה עוף, אני לוקחת את החזות ופורסת לשניצלים (אם יש צורך גם דופקת אותם) בכל צלחת - כמות של שניצלים לארוחת צהריים אחת.
בצהריים אני מוציאה צלחת כזו קפואה, שמה את כל ה'גוש' הקפוא בביצה מתובלת ולמקרר עד מחר בצהריים.
מה הרווחתי?
דבר ראשון - שניצלים טריים ישר מהמחבת לצלחת, כשיש לי רק את פרורי הלחם והטיגון
דבר נוסף - טיפ שקיבלתי מ'שפית' נחמדה, כמה שהבשר שורה יותר בביצה הוא יותר רך ויותר טעים.

• הוסף לסימניות
אוח!! שכחתי, בעלי לא סובל קטניות.
אז גם השעועית\עדשים\חומוס\אפונה יורד מהתפריט...

המרק של הגריסים והפטריות:

חומרים:

1 בצל קצוץ
1 גזר בינוני מגורד
1 קופסת פטריות משומרות
1 כוס גריסים (עדיף פנינה שהבישול קצר יותר) בדוקים ושטופים.
8 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם

לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר והפטריות מסוננות מהמים, לאדות בערך 3 דקות, להוסיף את הגריסים, המים והתבלינים,
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהמרק מסמיך קצת.

מרק חורפי וטעים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטאזרית;1168417:
שימוש בתנור הוא פיתרון מעולה לאמהות עובדות:
שניצלים + צ'יפס/תפו"א בתנור

איך את מכינה שניצלים בתנור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1168726:
אוח!! שכחתי, בעלי לא סובל קטניות.
אז גם השעועית\עדשים\חומוס\אפונה יורד מהתפריט...

המרק של הגריסים והפטריות:

חומרים:

1 בצל קצוץ
1 גזר בינוני מגורד
1 קופסת פטריות משומרות
1 כוס גריסים (עדיף פנינה שהבישול קצר יותר) בדוקים ושטופים.
8 כוסות מים
מלח ופלפל לפי הטעם

לטגן את הבצל, להוסיף את הגזר והפטריות מסוננות מהמים, לאדות בערך 3 דקות, להוסיף את הגריסים, המים והתבלינים,
להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל עד שהמרק מסמיך קצת.

מרק חורפי וטעים....

באמת טעים! בדיוק עליתי את המתכון הזה לכאן לפני כמה דקות (לא ראיתי שעלית את זה כבר)
תמיד טעים יותר פיטריות טריות!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רותי ה;1168447:
מה שאני עושה מארגנת בלילה תבנית עם האוכל מוכן לאפיה / בישול
ובבוקר מיד שאני קמה אני מכניסה לתנור / מעמידה על האש
ואז שאני יוצאת מהבית מכבה - זה הספיק להתבשל / לאפות באזור שעה
ועד הצהרים זה יושב סגור ומוסיף עוד לשלב הבישול
- הילדים באים ב1 ואוכלים האוכל אפילו לא צריך חימום.
בקיץ זה קצת בעיה להשאיר כמה שעות בחוץ.

בקיץ אני לפעמים מכניסה עוף לא מופשר לגמרי (בחורף אפשר גם מופשר) ומפעילה תנור עם שעון שבת, כך העוף לא מתקלקל בחוץ והארוחה מוכנה בדיוק כשמגיעים הביתה.

• הוסף לסימניות
כשאין לי זמן אני מכינה הכל בסיר 1

שמים בסיר
בצל גדול
2 פלפלים בהירים (אפשר גם צבעים אחרים, לטעמי זה הכי טעים)
3 עגבניות
שמן
ומלח

חותכים הכל לקוביות קטנות (אני עם הסלייסר)
על זה שמים את העוף + ותבלינים.

מבשלים שעה,
ואז מוסיפים
4 כוסות מים רותחים
2 כוסות אורז
2 כפיות מלח
4 כפות שמן (אם יש צורך, כי יש כבר מהעוף)
(כמובן שאפשר לשנות לפי הצורך)
מבשלים עוד 20 דקות על אש נמוכה,
וזה יוצא טעים וקל! והעיקר לשטוף רק סיר 1

• הוסף לסימניות
הקפאה וארוחות מהירות

בעיקרון חוץ מכמה מוצרי מזון מאוד מסוימים אפשר להקפיא ה-כ-ל.

בתור אחת שממש אוהבת אוכל טרי ולא האמינה שאפשר להקפיא ולהפשיר ולהנות מהאוכל, אני אומרת לך אחרי ניסיון של שנה, שאפשר להקפיא כמעט הכל.

הסוד הוא צורת ההקפאה וצורת ההפשרה.

אני מקפיה בקופסאות אטומות ועוטפת בנילון נצמד לשמירה על הטריות.
לילה לפני אני מוציאה את האוכל להפשרה איטית במקרר.

מניסיון- לא מבדילים כמעט בין אוכל טרי לאוכל שהוקפא והופשר בצורה כזו.

טיפים שעובדים אצלי- להכין לשבת מנה כפולה של עוף ולהקפיא.

שניצלים וקציצות לאפות בתנור ( עדיף עם תרסיס שמן) אני לא אופה עד הסוף את הנגלה של מחר/ההקפאה ונותנת טיגון קצר לפני יום למחרת/אחרי ההפשרה.

קציצות אני שמה בסיר עם עגבניות ושום קצוצים ומבשלת על אש נמוכה.

הקפצה של חזה עוף עם ירקות מהירה מאוד. חותכים מהלילה, משרים במרינדה ואופים או מטגנים למחרת.

שען שבת עובד אצלי הרבה על התנור.

• הוסף לסימניות
טיפ שעובד אצלי: לייחד יום אחד בשבוע למלא את המקפיא, יום שכולו בישולים הספקים ולכלוכים.... ואחריו שבוע ש-ק-ט....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י השראה;1169075:
הקפצה של חזה עוף עם ירקות מהירה מאוד. חותכים מהלילה, משרים במרינדה ואופים או מטגנים למחרת.

שען שבת עובד אצלי הרבה על התנור.

??

נשמע מענין!! את משרה בנוזל הכתום ההוא, בבקבוקי הטמפו? חשבתי שרק חמותי יצירתית בכך שמשרה ב... ערק.

;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1169081:
??

נשמע מענין!! את משרה בנוזל הכתום ההוא, בבקבוקי הטמפו? חשבתי שרק חמותי יצירתית בכך שמשרה ב... ערק.

;)

אני מתלבטת אם לצחוק התכוונת, יש מושג בבישול שנקרא מרינדה, שהיא השרית המזון ברוטב מסוים...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה