ארוחות מבושלות כשאמא עובדת...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1170576:
המשרה נשטף אח"כ או נוסף למי הבישול?

יש כאן דוגמה למשרה, באתר?

לא נשטף.

יש באתר אינסוף דוגמאות.
כי - כל מתכון שרשום בו: "השרי את העוף/ החזה ב.........." הרי הכוונה למרינדה.
משרה - מכונה בלשון העם: מרינדהההההההההההההההה.
בנו?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;1170560:
יש לא מעט מתכונים של הכל בסיר אחד:
חזה+אורז+ירקות, וכו'.
זה באמת מאד מאד נוח לזמנים לחוצים.

יש לי כמה. אם יהיה ביקוש- אעלה.

אפשר בבקשה לעלות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אז מה;1170583:
לא נשטף.

יש באתר אינסוף דוגמאות.
כי - כל מתכון שרשום בו: "השרי את העוף/ החזה ב.........." הרי הכוונה למרינדה.
משרה - מכונה בלשון העם: מרינדהההההההההההההההה.
בנו?

מה קרה? התעייפת?...

אני הרי אמשיך לומר משרה...

• הוסף לסימניות
מילה,
להשרות באנגלית זה to marinate
נראה לי משם הגיע המילה מרינדה

ואם זכור לי נכון אז השתיה הכתומה המוגזת נקראת מירינדה (עם חיריק)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1169348:
אשמח לשמוע מה בתפריט
נמאס לי לבשל כל יום!

אני עושה "יום מרק".
יש לי סיר לחץ גדול של 10 ליטר,אני מקלפת כמויות של ירקות ומכינה כמה סוגי מרק{הכל ביום אחד} בסיר לחץ זה מתבשל ממש מהר. וכך אני מקפיאה אותם בקופסאות פלסטיק אטומות לגמרי.
בצהריים נשאר רק להחליט איזה מרק רוצים {מרק ירקות טחון בבלנדק,מרק גזר ואורז,וכו'...}
מחממים במיקרוגל בערך 10 דקות על כל ליטר {תלוי בגודל הקופסא} והמרק טעים כאילו יצא הרגע מהמקפיא.

חוץ מזה אני גם מכינה הכל בכמויות ומקפיאה-אורז,קציצות בשר,פשטידות {חוץ מפשטידת תפו"א} שניצלים-אני דופקת ומכינה ביום אחד להקפאה ואז נשאר רק לטגן. וכו'...כמו שכבר כתבו פה הרבה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רייזי 1;1170646:
אני עושה "יום מרק".

מחממים במיקרוגל בערך 10 דקות על כל ליטר {תלוי בגודל הקופסא} והמרק טעים כאילו יצא הרגע מהמקפיא.

מהסיר, התכוונת... :p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רייזי 1;1170646:
אני עושה "יום מרק".
יש לי סיר לחץ גדול של 10 ליטר,אני מקלפת כמויות של ירקות ומכינה כמה סוגי מרק{הכל ביום אחד} בסיר לחץ זה מתבשל ממש מהר. וכך אני מקפיאה אותם בקופסאות פלסטיק אטומות לגמרי.
בצהריים נשאר רק להחליט איזה מרק רוצים {מרק ירקות טחון בבלנדק,מרק גזר ואורז,וכו'...}

חוץ מזה אני גם מכינה הכל בכמויות ומקפיאה-אורז,קציצות בשר,פשטידות {חוץ מפשטידת תפו"א} שניצלים-אני דופקת ומכינה ביום אחד להקפאה ואז נשאר רק לטגן. וכו'...כמו שכבר כתבו פה הרבה.

נסי להקפיא פשטידת תפוחי אדמה!
הפשירי בסבלנות במקרר
וחממי בתנור.
תופתעי מהתוצאה המעולה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מגה;1170588:
אפשר בבקשה לעלות?

אורז עם חזה עוף מוקפץ על מצע ירקות - ארוחה בסיר אחד
מתכון מעולה!!! מקור: קטיפה

חומרים:
מגש חזה עוף
2 כוסות אורז
ירקות שיש בבית, כגון: גמבה, פלפל ירוק/צהוב, עגבניה, פטריות, קישוא, גזר
בצל גדול
שומשום (לא חובה)
4 כוסות מים*
2 כפות קטשופ
כף מלח
פפריקה
כף רוטב סויה

הכנה:
להשחים בצל, בינתיים לקצוץ הירקות דק דק, ולחתוך החזה לחתיכות קטנות.
להכניס הירקות והחזה לסיר, לאחר כדקה להוסיף את המים, לתבל. לאחר שרותח ומבעבע להוסיף את האורז.
להמתין עד שהאורז מוכן ולכבות את הגז.
הפטחתי פשוט וקיימתי :)

*הערה לגבי כמות המים: אבד לי המתכון המקורי מקטיפה, העתקתיו בעבר למחברת המתכונים שלי אך שכחתי להעתיק את כמות המים. (הגיוני שמדובר ב-4 כוסות מים, אך לא נוטלת אחריות. אם מישי תמצא את המתכון המדובר בקטיפה - כמדומני באיזור אלול האחרון אך לא בטוחה- ברכות יחולו על ראשה).

עוד כמה מתכונים של סיר אחד- בהמשך בלנ"ד.

• הוסף לסימניות
הודו אדום:
מטגנים הרבה טבעות בצל.
(גיסתי מטגנת 5 בצלים, אני מסתפקת ב-3)
מוסיפים קוביות חזה הודו אדום.
מבשלים בסיר לחץ 40 דקות אחרי רתיחה.
הבשר מתפרק ויוצא מדהים!

מגישים על מצע של אורז, פתיתים וכדו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה