נכתב ע"י שער;643574:יפה מאד.
הזכיר לי קצת את זה.
נכתב ע"י גינגית;643645:קיבלתי במייל ואני רוצה לשתף אתכם. הברכה הזו נכתבה ע"י אדם שהוא חילוני עד כמה שידוע לי.
וזו לשונו:
למה אומרים שנה טובה ומתוקה? טובה זה לא מספיק?
זאת שאלה שתמיד תהיתי לגביה - לכאורה ברכת "שנה טובה" כוללת את כל הדברים הטובים שיכולים להיות, אז למה מוסיפים גם את ה"מתוקה"?
כנראה שההסבר הוא כזה: אני מאמין שכל מה שקורה לנו בחיים, בסופו של דבר הוא טוב. גם אם לפעמים בהתחלה זה לא נראה כך, גם דברים מציקים, ואפילו קשים, יכולים להוליד דברים שטובים לנו ו/או לעולם.
אבל אנחנו לא רוצים רק את אותו טוב אידאי, אנחנו רוצים טוב שהוא גם טוב במובנים המוחשיים שלנו - שנרגיש שזה טוב. לכן אנחנו מוסיפים את ה"מתוקה" - שלא תהיה רק שנה טובה, אלא שגם נרגיש את הטוב שלה, שיהיה ממש מתוק...
אז זהו, שתהיה לכם שנה טובה ומתוקה
ואני מוסיפה לאיחוליו שנזכה תמיד להרגיש את הטוב גם אם
הוא לא יהיה כל כך מתוק.
רעיון מהמם!!!!!!!!!!נכתב ע"י אברומי נויבירט;643644:כתיבה וחתימה טובה
נכתב ע"י לשם שינוי;643705:לכל בית פרוג שנה טובה ומבורכת,
יהי רצון שזכות הנתינה העצומה כאן והערבות ההדדית תעמוד לכולנו לזכות ביום הדין!
כתיבה וחתימה טובה!
צפה בקובץ המצורף 103760
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים