אלרגיה אשכול אלרגיות מרכזי

הוא אמר לנו שלרוב זה הסוג של האלרגיות שלא עוברות עם הגיל,
והמליץ על טיפול בחשיפה כבר בגיל כזה קטן
ההיפך הוא אמר שככל שעושים חשיפה בגיל קטן יותר יש לזה יותר אחוזי הצלחה.
האם זה נכון שזה אלרגיה שפחות עוברת? למי יש ניסיון עם טיפול בחשיפה בגיל כזה?
כן זה נכון. ואין לי ניסיון עם טיפול בחשיפה בגיל קטן, רק בגיל גדול.
אגב, הוא המליץ לכם על בית חולים מסוים?

אני צריכה מידע על בדיקות תגר. מי שיש לו ניסיון בתחום, בבקשה תיכנסו לאשכול שפתחתי ותענו:

כן זה נכון. ואין לי ניסיון עם טיפול בחשיפה בגיל קטן, רק בגיל גדול.
אגב, הוא המליץ לכם על בית חולים מסוים?
טיפול בחשיפה בגיל הקטן פחות מסוכן ולכן הציע לנו לבצע אצלו, אבל זה פרטי ובלי החזר מהקופח, עולה 2000 שקל.
בגיל גדול חייבים בבית חולים.
מעניין אם קופות החולים נותנות אישור בקלות לטיפול כזה בבית חולים.

טיפול בחשיפה בגיל הקטן פחות מסוכן ולכן הציע לנו לבצע אצלו, אבל זה פרטי ובלי החזר מהקופח, עולה 2000 שקל.
בגיל גדול חייבים בבית חולים.
מעניין אם קופות החולים נותנות אישור בקלות לטיפול כזה בבית חולים.
זה לא יקר בכלל.
גם בבתי חולים זה בדרך כלל בתשלום פרטי, ויקר יותר.

זה לא יקר בכלל.
גם בבתי חולים זה בדרך כלל בתשלום פרטי, ויקר יותר.
אה באמת חשבתי שבבית חולים זה בטופס 17 מקופה,
בכל מקרה אשמח לשמוע ממי שיש לו התנסות בזה אם זה שווה? עוזר?
זה חצי שנה שצריך לאפות עוגה ולתת ממנה כל יום לאכול
כך שנראה לי שחייב שפסח לא יהיה באמצע..

אה באמת חשבתי שבבית חולים זה בטופס 17 מקופה,
בכל מקרה אשמח לשמוע ממי שיש לו התנסות בזה אם זה שווה? עוזר?
זה חצי שנה שצריך לאפות עוגה ולתת ממנה כל יום לאכול
כך שנראה לי שחייב שפסח לא יהיה באמצע..
זה עוזר, וכמה שיותר מוקדם, יותר טוב. חשוב לדעת שאם יש אטופיק זה יכול להחמיר את האטופיק (וכנ"ל דלקת אביבית).
אכן דורש התמדה.
היה לנ פסח באמצע. פשוט הכנו את הפנקייקס (זה מה שהיה אצלנו) בגרסת קטניות, זה טיפול רפואי אז לא בעיה לאכול קטניות בשביל זה.

זה עוזר, וכמה שיותר מוקדם, יותר טוב. חשוב לדעת שאם יש אטופיק זה יכול להחמיר את האטופיק (וכנ"ל דלקת אביבית).
אכן דורש התמדה.
היה לנ פסח באמצע. פשוט הכנו את הפנקייקס (זה מה שהיה אצלנו) בגרסת קטניות, זה טיפול רפואי אז לא בעיה לאכול קטניות בשביל זה.
וזה עזר?
יש לו אוטופיק בפנים מגיל 4 חודשים בערך
זה בטח לא ממה שהוא רגיש כי אז לא אכל כלום מלבד מטרנה.
ולחלב כנראה לא אלרגי כי הוא אוכל מטרנה ומוצרי חלב

וזה עזר?
אטופיק לא נגרם מאלרגיה למזון, אבל אלרגיה יכולה להחמיר אותו.בכל אופן נשמע שווה ניסוי.

עד רמה מסוימת.
נתקענו מתישהו בכמות מסוימת שלא הצלחנו להגדיל אותה בלי תגובה אטופית משמעותית.
מבחינת רופאת האלרגיה יכולנו להמשיך כי זה לא היה מסוכן אבל זה היה לא מומלץ מבחינות אחרות.

וזה עזר?
מטרנה חלבית מכילה גם סויה, הוא אלרגי לסויה?
גם אם הוא לא ממש אלרגי, יכול להיות שזה גורם לו לאטופיק.

שמעתי מכמה שאם יש תגובה אלרגית (לא מסכנת חיים) כגון פריחה אז לא כדאי לתת פניסטיל ישר אלא לעקוב (כמובן בשבע עיניים על מנת לראות אם מצריך אפיפן!!!!) כי הוא מטשטש את שאר התסמינים או משהו כזה ואז קשה לעקוב אם זה מדרדר לתגובה יותר מסוכנת.
מישהו יודע/ שמע על משהו כזה?

שמעתי מכמה שאם יש תגובה אלרגית (לא מסכנת חיים) כגון פריחה אז לא כדאי לתת פניסטיל ישר אלא לעקוב (כמובן בשבע עיניים על מנת לראות אם מצריך אפיפן!!!!) כי הוא מטשטש את שאר התסמינים או משהו כזה ואז קשה לעקוב אם זה מדרדר לתגובה יותר מסוכנת.
מישהו יודע/ שמע על משהו כזה?
שמעתי את זה מאלרגולוג אחד מסוים בארה"ב אבל רוב האלרגולוגים לא מסכימים עם זה

כל פעם אני לא בהתלבטות מה הכי אחראי לתת לפריחה לעבור לבד או להביא פניסטיל...

אני לא כל כך הבנתי את הגישה שאומרת בואו לא ניתן לזה עזרה כיאולי אז נחמיץ שזה יידרדר.
אולי אם ניתן עזרה זה לא יידרדר?

בכל אופן, אישית נותנת.

אני לא מתמצאת בזה
אבל הגישה אומרת שהפניסטיל לא מונע הדרדרות אלא רק מעלים תסמינים
לא מדובר לרגע על אם הילד סובל, הילד שלי אפילו לא שם לב לפריחה--- לא מגרד לו גם בפריחה רצינית הוא יכול להמשיך לשחק ולהתנהל כרגיל
הגישה הזו אומרת בעצם שמלחיץ לתת פניסטיל כי אז זה רק מעלים את הפריחה ונראה שהכל בסדר אבל יכול להתפרץ תסמינים נוספים.

אני לא מתמצאת בזה
לא מדובר לרגע על אם הילד סובל, הילד שלי אפילו לא שם לב לפריחה--- לא מגרד לו גם בפריחה רצינית הוא יכול להמשיך לשחק ולהתנהל כרגיל
הגישה הזו אומרת בעצם שמלחיץ לתת פניסטיל כי אז זה רק מעלים את הפריחה ונראה שהכל בסדר אבל יכול להתפרץ תסמינים נוספים.
הסברת את זה טוב
לפי הגישה הזו, אנטיהיסטמין יכול לטשטש תגובה אנפילקטית
בפועל אם יש אנפילקסיס, האנטיהיסטמין לא ישפיע עליו בכלל
את תדעי שצריך טיפול יותר משמעותי (מנסיון)

אני לא מתמצאת בזה
פניסטיל לא רק מעלים פריחה.
הפריחה זה רק תסמין חיצוני, פניסטיל הוא אנטי היסטמין. הוא עובד לעומק.
בכל אופן גם מפראמדיק שטיפל בהרבה מאד מקרי אלרגיה וגם מרופא במיון בשערי צדק שמעתי שלתת פניסטיל בהתקף אלרגיה מאד מאד עוזר. אם צריך אפיפן או סטרואידים בווריד זה לא סותר, אפשר לפניהם או אחריהם או גם וגם .

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה