אדם רגיל סך הכלעל דעת המקום ועל דעת הקהל אנו מתירים להתפלל עם העבדקנים.
או את השכן, שבא ללוות דבק סנדלרים, וכשהנייד בדיוק מצלצל, הוא עונה "אחזר אליך, אני בפגישה".מכירים את ההוא שעונה לטלפון ומלחשש: 'אני לא יכול לדבר כרגע'
עיקר הבעיה שהוא אומר את זה לאשתו!זה שיושב לידכם באוטובוס לירושלים, בערך בשער הגיא אומר לאשתו בטלפון, אני כבר בכניסה לעיר תוך חמש דקות בבית. או, אני מתחת לבית. ואתה יודע שהוא גר במרחק שני רחובות.
יא שקרן!
ואתה לא מבין מי עוצר אותך בברוטליות שכזו…הרגע הזה ש'ידית' הדלת נהפכת להיות 'מאבטח' - ובודקת מה יש לך בכיס...
מכירים את זה שאתה יוצא לדואר ולוקח איתך בכיס בטעות את השלט של המזגן במקום הטלפון?![]()
הרגע הזה שאתה צועק על מישהו ואבדה לך המילה שרצית לומר...
וזה חבר שאין לך את מספר הטלפון שלו, ואתה נשאר לחוץ ואובד עצות, שהוא בטח השתכנע, ואולי לא ילך לבדק.אתה מתווכח עם החבר כל הנסיעה, היכן מחתן גדי שלומוביץ את בנו. הוא אומר "הדר החתונות" אתה אומר "אולמות השלום" ואתה מבטיח לו שאתה צודק. ואתה מסביר לו גם מדוע.
ובבית אתה רואה שאתה לא צודק.
מכירים את זה שיש מכות למטה וכשאתה מגיע, אתה מגלה שהצטיידת בדאודורנט במקום בגז פלפל?מכירים את זה שאתה יוצא לדואר ולוקח איתך בכיס בטעות את השלט של המזגן במקום הטלפון?
#כי_לא_בחיפזון_תצאו
ואז אתה פוגש אותו תקופה לאחר החתונה והוא רוצה לבלוע אותך חיוזה חבר שאין לך את מספר הטלפון שלו, ואתה נשאר לחוץ ואובד עצות, שהוא בטח השתכנע, ואולי לא ילך לבדק.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים