אשכול בנושא מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות.

רק השבוע שמעתי על זוג מוכר לי, עדיין לא מלאו להם שלוש שנות נישואין ויש להם תינוק בן מספר חודשים בס"ה, שבלי השקעות נכנסו לחובות של למעלה ממאה אלף שקלים. לדעתי זה שכר לימוד יקר מדי.
אם בלי השקעות הם נכנסו לחובות של 100000 ש"ח, אז הם פשוט טיפשים (בעדינות), כי אפילו האדם הפשוט ביותר, כשהוא צובר חוב של 5000 ש"ח הוא מתחיל לבדוק את עצמו ולהשתפר.
לאנשים כאלה גם עשרה קורסים לכלכלה נבונה לא יפתרו את הבעיה.

אם בלי השקעות הם נכנסו לחובות של 100000 ש"ח, אז הם פשוט טיפשים (בעדינות), כי אפילו האדם הפשוט ביותר, כשהוא צובר חוב של 5000 ש"ח הוא מתחיל לבדוק את עצמו ולהשתפר.

נכון ): גם בעיני מעשיהם משוללים תבונה בסיסית.
עם זאת, פגשתי אנשים נבונים במיוחד, והם הגדילו חובות מתוך תפיסה של 'אם כבר אז כבר'. ממילא יש חוב, אז ניקח עוד ג"מח וננוח בחו"ל מהמרדף המתיש אחרי ההלוואות וגלגוליהן, ממילא יש חוב, אז עוד אלף דולר שיתווספו עליו זה כלום, וכן הלאה.
אך אני מאמינה שבאווירה סביבתית מסויימת, גם טיפשים מופלגים סופגים משהו. הכוונה וחינוך להימנעות ממצבים כאלו יכולים להשפיע עליהם, ולו במעט.

תברר אצל יועצים לכלכלת בית, ותראה שזה מקרה מאד נפוץ.
וזה לא קשור כלל לטיפשות!!
וזה מגיע [בדר"כ] מחוסר מודעות לכל נושא הכסף.

טוב, אז נחזור לעניין הטיפים לחיסכון,
אז עכשיו אני כותבת טיפ, שעזר לי אישית, לחסוך עשרות אלפי ש"ח בשנים האחרונות.
והוא די פשוט,
במשך השנים, נכנס לנו לפעמים, כסף שלא תכננו אותו בתקציב ההכנסות, [וממילא גם לא בתקציב ההוצאות] ולכן כל סכום כזה שנכנס לי, מיד שמתי בחיסכון, לדוגמה, בונוס מיוחד שקיבלתי מהעבודה,
מענק התמדה, מס הכנסה שלילי, דמי הבראה, מתנה גדולה, מענק מהסבתא הזקנה לחגים, או שסתם המשכורת שלי, קפצה בצורה חד פעמית, וכן על זה הדרך.
ולא, אני לא מדברת על מתנה של תלוש לנעמן וכדו', שקיבלתי מהעבודה,
שוב, הכלל הוא, כל סכום יפה שנכנס לי לחשבון, ושלא חישבתי אותו בתקציב עובר מיד לחיסכון [לפני שמתבזבז].

נערך לאחרונה ב:
דווקא כאן אני חולקת עלייך. בעיני- הכנסות חריגות אמורות לממן הוצאות חריגות. כמו הוצאות חגים, הוצאות החופש ותחילת הלימודים, וכד'. אם מצליחים לממן את כל אלו ונותר עודף- מצוין. לחיסכון.

דווקא כאן אני חולקת עלייך. בעיני- הכנסות חריגות אמורות לממן הוצאות חריגות. כמו הוצאות חגים, הוצאות החופש ותחילת הלימודים, וכד'. אם מצליחים לממן את כל אלו ונותר עודף- מצוין. לחיסכון.
אצלי ההוצאות האלו מחושבות מלכתחילה, ולכן נמצאות בתקציב, וממילא ההכנסות שהם לא צפויות לי מראש, הולכות לחיסכון.
תסתכלי מה כתבתי פה.
שלב שני:
לעשות טבלה נוספת, ובה לרשום בטור אחד, את כל סוגי ההוצאות שלנו, ובפירוט, לדוגמה כמה אנחנו מוציאים בחודש על דיור, [משכנתא, ו/או שכירות] החזרי חובות, חשמל, גז, מים, ארנונה, גנים לילדים, קייטנות, בתי ספר ותלמודי תורה, ישיבות, סמינרים, חוגים, טלפון קווי, טלפון נייד, אינטרנט, מנוי לעיתון וכדו', מעשרות, ביטוחים [משכנתא, בריאות וכו'] ביטוחים משלימים בקופות חולים, תרופות, מזון, ביגוד והנעלה לנו ולילדים, רכב, ביטוח רכב, תיקוני רכב, דלק וחניה, עוזרת בית, עמלות בבנקים ובכרטיסי אשראי, אופטיקה, לימודים, בריכה, רופאי שיניים, הוצאות חגים [מצות בפסח, משלוחי מנות, ארבעה מינים, סוכה, וכו'] סיגריות, גנרטור, תחבורה ציבורית, צעצועים, מתנות לאירועים ושמחות, תספורות, מוצרי חשמל, מסעדות ובילויים, קופה קטנה, [דברים קטנים שצריך לבית] אוכל מחוץ לבית, נופש, טיולים, ביטוח לאומי [למי שלא עובד], וכו' וכו',
שכל אחד ירשום את הוצאותיו החודשיות, וגם את הוצאותיו השנתיות, וגם את אלו שפעם ב3 שנים.
בטור ליד, תרשמו כמה אתם מוציאים בממוצע לכל סעיף, כשהוצאה שנתית, מחלקים ל12, וככה יודעים מהי ההוצאה החודשית עליה, ואותו חשבון בהוצאה של אחת ל3 שנים, רק מחלקים ל36.
עכשיו שימו לב, אחרי שעשיתם את כל סעיפי ההוצאות תוסיפו סעיף שנקרא דברים בלתי מתוכננים, [פתאום צריך לקנות מקרר חדש, או הוצאה גדולה אחרת] וכמה תקציבו לה בחודש?
המומחים אומרים להקציב 3% מהתקציב החודשי רק לזה.
כאמור, כל זה, אצלי מחושב מלכתחילה.
שוב, מדובר בהכנסות שלא בניתם עליהם את התקציב.
וכסף שלא תכננתי שיכנס לי, איך אפשר לחשב אותו בתקציב?

נערך לאחרונה ב:
יפה. אם כן דברייך מכוונים לחתך מאד מסוים באוכלוסיה, שהוצאותיו ממומנות כולן ע"י ההכנסות. ואם כך אכן ראוי שהכנסות יתרות יושמו בפק"מ או כל חיסכון אחר.
אך יש חתך רחב מאד שמצליח לממן את ההוצאות הבסיסיות, אך בהוצאות החריגות הוא עומד מול שוקת שבורה. להגיד להם לשים את הכסף בחיסכון נשמע כמו שפה זרה עבורם.
וכאן חשוב לחלק את האשכול לשניים- החלק שעוסק בהצעות לחיסכון, השקעות וכדו'. ומיועד לאנשים כמוך (לא מכירה אבל על פי מה שכתבת) וחלק שעוסק באנשים שמנסים לשרוד את היום יום מרמת הספרינג וצפונה. והוא אמור לעסוק בצרכנות נבונה, התארגנות להוצאות חריגות, יחסינו עם הבנק, חובות, הלוואות ועוד.
מדובר בשני נושאים משיקים אך לא זהים. ומדובר בקהל יעד שונה.
שוב מודה לך שהעלית נושא חשוב כל כך לתודעה.

יפה. אם כן דברייך מכוונים לחתך מאד מסוים באוכלוסיה, שהוצאותיו ממומנות כולן ע"י ההכנסות. ואם כך אכן ראוי שהכנסות יתרות יושמו בפק"מ או כל חיסכון אחר.
אך יש חתך רחב מאד שמצליח לממן את ההוצאות הבסיסיות, אך בהוצאות החריגות הוא עומד מול שוקת שבורה. להגיד להם לשים את הכסף בחיסכון נשמע כמו שפה זרה עבורם.
מצוין, אז טוב שעכשיו זה מודגש,
וכאן חשוב לחלק את האשכול לשניים- החלק שעוסק בהצעות לחיסכון, השקעות וכדו'. ומיועד לאנשים כמוך (לא מכירה אבל על פי מה שכתבת) וחלק שעוסק באנשים שמנסים לשרוד את היום יום מרמת הספרינג וצפונה. והוא אמור לעסוק בצרכנות נבונה, התארגנות להוצאות חריגות, יחסינו עם הבנק, חובות, הלוואות ועוד.
מדובר בשני נושאים משיקים אך לא זהים. ומדובר בקהל יעד שונה.
אני דווקא חושבת שהטיפ מיועד גם להם,
כי לא בכל חודש שיש הכנסה בלתי צפויה, מיד יש גם הוצאה בלתי צפויה, [לא סותר שבעוד כמה חודשים יצטרכו את זה]
ולכן טוב לשים בצד את הכסף הזה, בשביל שמתי שיצטרכו, [בתקווה שלא יצטרכו] ישתמשו בזה, וכדי שלא יתבזבז על דברים שהם לא באמת חשובים.

אנחנו קונים השנה כמות מכובדת של בשר מספר 10 בעלות 38 שקלים וטוחנים בבית, במקום לקנות באותה מכירה בשר טחון (ממספר 10..) ב50 שקלים
חוזרת בי ...
אתמול ניסינו לטחון את הבשר עם מטחנה של קנווד, לקח המון זמן
כל חתיכת שומן תקעה את הלהב והיה צריך לעצור, לחלץ את החתיכה וחוזר חלילה...

תברר אצל יועצים לכלכלת בית, ותראה שזה מקרה מאד נפוץ.
וזה לא קשור כלל לטיפשות!!
וזה מגיע [בדר"כ] מחוסר מודעות לכל נושא הכסף.
100000 ש"ח תוך שלוש שנים והם לא נעצרו לשאול משהו? זה לא טיפשות??

נכון ): גם בעיני מעשיהם משוללים תבונה בסיסית.
עם זאת, פגשתי אנשים נבונים במיוחד, והם הגדילו חובות מתוך תפיסה של 'אם כבר אז כבר'. ממילא יש חוב, אז ניקח עוד ג"מח וננוח בחו"ל מהמרדף המתיש אחרי ההלוואות וגלגוליהן, ממילא יש חוב, אז עוד אלף דולר שיתווספו עליו זה כלום, וכן הלאה.
אך אני מאמינה שבאווירה סביבתית מסויימת, גם טיפשים מופלגים סופגים משהו. הכוונה וחינוך להימנעות ממצבים כאלו יכולים להשפיע עליהם, ולו במעט.
מסכים!

100000 ש"ח תוך שלוש שנים והם לא נעצרו לשאול משהו? זה לא טיפשות??
המעשים וודאי טיפשיים!!!
אבל הם עצמם יכולים להיות משכילים מאד בתחומם,
רק לא למדו כלום על כסף,
ואני ייתן דוגמה דווקא של זוג שמרוויחים ביחד 20,000 ש"ח, ויש להם דירה שעלתה 3,000,000 ש"ח, ומחזירים משכנתא של 8000 ש"ח, הוצאות רכב בחודש 2000 ש"ח, אוכל לבית 5000 ש"ח, מסעדות ואוכל מחוץ לבית 2000 ש"ח, ביגוד 800 ש"ח, חשמל גז מים ארנונה 1500 ש"ח, ביטוחים ועמלות בנקים 400 ש"ח, עוזרת בית 800 ש"ח, מעון לילד 2000 ש"ח,
[אתם יכולים לשנות ולשחק עם סעיפי ההוצאה, אבל העיקרון אותו עיקרון]
שההוצאות בדוגמה הזו 22,500 ש"ח, זאת אומרת כל חודש הם במינוס של 2,500 ש"ח, ואחרי שנה המינוס גדל ל30,000 ש"ח, וכך ב3 שנים מגיעים ל100,000 ש"ח.
ודווקא הם אומרים לעצמם כל חודש שהמינוס הוא רק 2500 ש"ח, שזה ממש קצת, כי הרי אנחנו מרוויחים 20,000 ותכף אני אקבל העלאה במשכורת, [וגם כשיקבל העלאה אם יקבל, אז יהיו לו עוד הוצאות פתאום]
בקיצור לא כולם מתעוררים בזמן.
[להבדיל, גם ברוחניות זה ככה, יש כאלו שמתעוררים בזמן לעשות תשובה בא' אלול, יש כאלו בערב ראש השנה, יש כאלו ביום כיפור, ויש כאלו גם, שרק בסוף תפילת נעילה].

המעשים וודאי טיפשיים!!!
אבל הם עצמם יכולים להיות משכילים מאד בתחומם,
רק לא למדו כלום על כסף,
ואני ייתן דוגמה דווקא של זוג שמרוויחים ביחד 20,000 ש"ח, ויש להם דירה שעלתה 3,000,000 ש"ח, ומחזירים משכנתא של 8000 ש"ח, הוצאות רכב בחודש 2000 ש"ח, אוכל לבית 5000 ש"ח, מסעדות ואוכל מחוץ לבית 2000 ש"ח, ביגוד 800 ש"ח, חשמל גז מים ארנונה 1500 ש"ח, ביטוחים ועמלות בנקים 400 ש"ח, עוזרת בית 800 ש"ח, מעון לילד 2000 ש"ח,
[אתם יכולים לשנות ולשחק עם סעיפי ההוצאה, אבל העיקרון אותו עיקרון]
שההוצאות בדוגמה הזו 22,500 ש"ח, זאת אומרת כל חודש הם במינוס של 2,500 ש"ח, ואחרי שנה המינוס גדל ל30,000 ש"ח, וכך ב3 שנים מגיעים ל100,000 ש"ח.
ודווקא הם אומרים לעצמם כל חודש שהמינוס הוא רק 2500 ש"ח, שזה ממש קצת, כי הרי אנחנו מרוויחים 20,000 ותכף אני אקבל העלאה במשכורת, [וגם כשיקבל העלאה אם יקבל, אז יהיו לו עוד הוצאות פתאום]
בקיצור לא כולם מתעוררים בזמן.
[להבדיל, גם ברוחניות זה ככה, יש כאלו שמתעוררים בזמן לעשות תשובה בא' אלול, יש כאלו בערב ראש השנה, יש כאלו ביום כיפור, ויש כאלו גם, שרק בסוף תפילת נעילה].
כמה נכון!!!

חברה אתם ממש סוטים מהנושא המרכזי,
אולי תפתחו לזה אשכול נפרד??????????

טיפ משנה חיים:
פח בצמוד לת.ד. ואת כל עלוני הפרסום להעביר לשם ישירות, בלי לראות כלום!!
זה צריך לבוא על בסיס הבנה לעניין, אבל זה בהחלט תורם המון!
הבעיה שיש גישה לנקסט, אליאקספרס ופרוג שבו מעלים קישורים ש"אסור לפספס".
הכל טמון בכוח האיפוק ושינוי חשיבה וההבנה בין מה שצריך לבין מה שרוצים.

אנחנו באמת צריכים כל חג וחוה"מ לקנות שני סטים לכל ילד? או שאנחנו רוצים אותם לבושים יפה ובסט תואם לקשת וכיפה? זה בסדר לקנות אם רוצים גם אם לא צריכים, אבל שנדע שהקניה הייתה בגלל רצון ולא בגלל צורך.
וכמובן כל מה שבגדר הוצאות שבת וחג, זה סיפור אחר לגמרי.

שוב, למי שלא הצביע,
חברי וחברות פרוג היקרים.
כל מי שרוצה אשכולות מסודרים,[בתקווה] בכל נושאי הכלכלה, וצרכנות נבונה.
ושיהיה אשכול לכל נושא,
נדל"ן,
נדל"ן להשקעה,
נדל"ן עסקי,
נדל"ן בחו"ל,
משכנתאות,
פנסיות,
קופות גמל,
קרנות השתלמות,
חסכנות,
פשטות מרצון,
שוק ההון,
השקעות אחרות,
מה מקומה של האשה בכלכלת הבית,
והאם צריך ללמד כלכלת בית בסמינרים ו/או ישיבות,

ועוד ועוד.

אנא הצביעו והשפיעו.

https://www.prog.co.il/threads/האם-לפתוח-פורום-לצרכנות-וכלכלה.481881/

טיפ בסיסי פצפון: לבדק היטב מה שיש בארון בגדים לפני שיוצאים לקניות. לרשום מה חסר או מה רוצים לקנות לכלל אחד ולהצמד לזה בדבקות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה