השיטה שלך יחסית מאוזנת. מבחינת ההשקעהכך אני רואה בכל עדכון כמה האשראי שאני עומדת לשלם החודש, ובחודשים הבאים, וכן מבט רטרואקטיבי שנותן נתונים על התקציב המשפחתי.
כך אפשר לדעת מתי 'להחביא' את האשראי...
כך גם אפשר לתכנן הוצאות כבדות יותר על פני החודשים.
לא.תודה. את לא רושמת כל קניה בנפרד? למשל בביגוד, אוכל
כן, זה בהחלט משפיע על החלטות.השיטה שלך יחסית מאוזנת. מבחינת ההשקעה
אבל מענין אותי עד כמה התועלת. הרי מקדישים לכך כל כך הרבה זמן, רוצה להבין אם יש תועלת ברורה.
האם זה באמת משפיע על החלטות כן/לא לבצע רכישות.
ומה עוזר החלוקה לנושאים?
לא מספיק נגיד לבחון בחצי שנה האחרונה כמה היה הסה"כ של כרטיס האשראי כדי לקבל תמונה מאוזנת אם וכמה יש הכנסה פנויה כדי לבצע רכישה כלשהי? בסופו של דבר מה שמענין זה כמה הסה"כ.
או שהמטרה היא כן כדי להגיע לסוג של מעטפות לכל מרכיב בהוצאות?
זה חסום בנטפרי
סתם כך, אולי נח יותר לקנות אחרי החג כשהכל רגוע ולא לפני החג כשאין זמן ואין כסף.אפשר גם לקנות מוצרים לחגים מסוימים אחרי שהחג נגמר
לשנה הבאה,כי בדכ מעונינים בחנויות להפטר מהם ואפילו לפעמים כבר במהלך
החג עצמו המחיר מתחיל לרדת,כגון סלסלות ושקיות לפורים,נרות לחנוכה ועוד.
סתם כך, אולי נח יותר לקנות אחרי החג כשהכל רגוע ולא לפני החג כשאין זמן ואין כסף.
כך אחרי פסח אנחנו קונים את הסירים והכלים שהיו חסרים לנו במשך החג
אחרי סוכות קונים נעצים
ואחרי חנוכה - נרות.
ממש לא שוכחים.ואז שוכחים מה כבר קנו וקונים שוב
וגם מקום עולה כסף
אני עדיין מתקשה להבין מה מועילה החלוקה של האשראי
אני קונה מה שאני צריכה ולא דבר אחד יותר
בלי קשר לצורת התשלום
אם באמת המצב כפי שאת מתארת וקונה רק מה ש"צריכה" אז את לא צריכה את העצות האלו.אני עדיין מתקשה להבין מה מועילה החלוקה של האשראי
אני קונה מה שאני צריכה ולא דבר אחד יותר
בלי קשר לצורת התשלום
שום עגבניות!!! אהבתי לגמריייי!!!!! מסכים כמעט עם הכל, כי בשמפו לדוגמא אין מה להשוות בין הוואי לפנטן. ועם זה אין מה להתווכח. וכמובן שאין מה להשוות בין ספרינג לקריסטל... אבל הגישה מדהימה!!!החלטתי לכתוב טיפ בעניין קניית אוכל בצרכנייה,
החלטתי לכתוב זאת בעקבות האשכול הזה,
https://www.prog.co.il/threads/מה-הן-הוצאות-המחיה-סבירות-למשפחה.503960/
ומה שראיתי שם, שיש משפחות שמרגישות שקונות הכל ובסכום צנוע, ויש כאלו שמרגישים שמצטמצמים, ובכל אופן מוציאות הרבה יותר, אז איך זה יתכן?
[כמובן אני לא אומרת שזה הפתרון תמיד, אבל יתכן בהחלט שזה חלק מהפתרון]
כמה הדגשות,
אני מודיעה מראש שאני הולכת לשחוט פה כמה פרות קדושות, אז תהיו מוכנים.
הטיפ הזה לא נועד למי שזה יגרום לו לדפיקות לב מואצות, או צורך בפסיכולוג, או בכלל לחץ,
הטיפ בא רק למי שבא באמת כדי לקבל טיפים איך אפשר לחסוך, ובא בראש פתוח,
אז על מה אני מדברת?
כן, על מותגים.
בא ניקח דוגמה, כמה עולה במבה קטנה של 10 גר' שמביאים לילדים בכל שני חמישי ושבת?
אז ככה במבה אסם עולה כשקל ליחידה, אבל כמה עולה חיקוי למשל של בולי? נכון כ - 0.35 ש"ח,
זאת אומרת שליש מחיר!!!!!!
אז מיד אתם תזעקו ותשאלו "סליחה את משווה בין במבה אסם לבמבה של בולי????"
והתשובה היא כן!!!
ואני אסביר,
נכון שהטעם שונה, אבל דבר ראשון, מי קבע שדווקא של אסם יותר טעים? אולי זה רק בגלל תודעת המותג שנכנסה כ"כ חזק, ואנחנו אפילו לא מסוגלים לחשוב אחרת?
דבר שני, האם לילד קטן בן ארבעה חודשים, זה באמת משנה אם הבמבה של אסם או של בולי??
ותאמינו לי שגם לילד בן 3 ולילד בן 5 זה לא ממש משנה,
עכשיו תגידו, נגיד שאת צודקת, אבל מהחיסכון בבמבה כמה כבר אני יחסוך?
והתשובה המון!!!
כי זה לא רק במבה!
תסתכלו מסביבכם אנחנו מוצפים במותגים, [ואני לא מדברת עדיין על הבגדים] בבמבה ובביסלי,
באבקת כביסה, בשמפו, בשתייה קלה, וכמעט בכל נושא,
ועכשיו שימו לב, לרוב אין באמת הבדל באיכות או בטיב המוצר, סה"כ החברה השקיעה יותר במיתוג, ואנחנו התפתינו.
מכאן אני עוברת לטיפ,
מיד יגידו לי אז מה את רוצה שלא נקנה שום מותג??????
הרי אבקת כביסה של אריאל, בכלל לא מתקרבת לחברות האחרות, איך אני אוותר עליה?
והתשובה היא, שאת לא צריכה לוותר עליה,
והטיפ שלי לנושא, כדי שלא נרמה את עצמנו יותר מידי, היא כזאת, שבכל קניה שבועית בצרכניה,
יהיה מותר לנו לקנות רק 5 מותגים, ולא יותר, כמובן שכל פעם זה יכול להיות דברים אחרים, וכך מה שאתם בטוחים שחייבים את המותג, תוכלו לקנות, אבל בכל השאר, למשל בבמבה או בשמפו, משווים בין כל הסוגים והחברות מה הכי זול? ואותו קונים.
ומי שישתמש בטיפ הזה, יראה שפתאום הקניה הופכת להרבה יותר זולה!!
בהצלחה.
[מחכה לעגבניות]
מותגים? כי לא ראיתי בחנות הירקות עגבניות ממותגות ...[מחכה לעגבניות]
ובלי קשר למותג של השמפו, שימו לב שבסוגים מסויימים השמפו סמיך מאוד ולכן משתמשים באופן אוטומטי בכמות קטנה יותר, לעומת אלו הנוזליים.ין מה להשוות בין הוואי לפנטן
גג 2 דקות ביום, וזהו.
נשמח לשמוע ממך.למדתי את הקורס המלא של הדרכה להתנהלות כלכלית נכונה של בית המורה ואשמח לעזור למי שמעוניינת, בשלב זה ללא תשלום.
סליחה אבל רק עכשיו ראיתי את ההודעה הזודמגוגיה.
הם שווים.
ההוא מ6,000 אם גמר את החודש, לחוץ נפשית.
וההוא מ20,000 לא מספר לך אבל ההוצאות כוללות גם שתי משכנתאות על דירות נוספות.
ואם לא אז באמת חבל מאד. אבל לא כולם שוטים.
(20,000 למשפחה שמונה עשרה נפשות זה ממש לא הרבה)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים