כללי << אשכול דיונים על התחרות וניתוח הכרזות >>

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י contrast;830039:
א. אני לא מדברת "עמידה בכללים מוגדרים" אלא על תוצאה יפה ואומנותית.
אמנם טיפוגרפיה נכונה, ושימוש בצבעים טובים וכו' - בקיצור, עבודה מקצועית, משפיעה על איכות התוצאה. ואין בכך פסול, להיפך, החכמה לעבוד נכון, ובשילוב היצירתיות והכישרון - להגיע לתוצאה שגורמת לי להיעצר, וליהנות מהיצירה.
וגם אם מאחורי היצירה הושקעו הלב והנשמה, ושעות רבות של מאמץ, אך התוצאה לא מעבירה את זה, זו לא יצירה שתגרום לי להצביע עבורה.

ב. גם אותי מעניין מאוד מה יש למעצב לומר, איך הוא מסתכל על היצירה שלו, איך ומדוע יצר אותה, וכו'...
אבל אין קשר בין זה לבין הזכיה.

גילוי נאות: לא השתתפתי בתחרות מחוסר זמן.
אבל הכרזות היפהפיות עשו לי חשק עצום, ואני מחכה לתחרות הבאה.

אנחנו גולשים לתחום, שרוב הציבור לא מבין בזה, ואני מודה בצניעות, גם אני מבין בזה רק במידה מועטה. ומועטה מאד.

כוונתי ל"ביקורת האומנות".
אתה לא חייב להבין בזה בשביל ליצור, אבל בשביל לבקר - אתה חייב להבין.
ובביקורת אמנותית לא מדברים (כמעט) על יופי, ולא על מקצועיות, אלא על עבודה נכונה.
הגדרת את זה, אבל ספק אם התכוונת לזה. "היצירה צריכה להעביר את המסר בצורה נכונה". אבל בשביל לקלוט את המסר צריך להבין בזה.

יש המון ניואנסים במוזיקה, אבל אוזני לא כשירות (לצערי) לקלוט ולהבין. אני נהנה ממוזיקה טובה, אני אוהב מוזיקה קלסית, אבל לבקר לא אבקר. בשביל זה יש אנשים שהשקיעו בתחום הזה, והם המבינים שיכולים להביע דעה.

כנ"ל לגבי עיצוב ואומנות. אם אני לא מבין, או מבין מעט מאד, אשאיר את הבמה למקצוענים. ישנם כרזות שאני מסוגל לנתח, וישנם שאני בכלל לא מתחיל אתם. כי אני לא מבין. זה אומר מה?! שהם לא מושקעות? לא מבוצעות נכונה? לא אמנותיות?

לא!!!
זה אומר, שאני לא מסוגל לבקר. אני לא יודע לשפוט.

• הוסף לסימניות
פעם שמעתי משפט שאפשר לחלוק עליו:
"העם הוא השופט הנכון ביותר"
זה אמור לגבי מסרים ולא לגבי רמה אומנותית.
וכאן באה השאלה: מהי מטרת התחרות- להעלות את הנושא, לחזק את המסר
או שלאתגר בנושא העיצוב וליצור רמה גבוהה
?????

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שבי שיינפלד;830244:
פעם שמעתי משפט שאפשר לחלוק עליו:
"העם הוא השופט הנכון ביותר"
זה אמור לגבי מסרים ולא לגבי רמה אומנותית.
וכאן באה השאלה: מהי מטרת התחרות- להעלות את הנושא, לחזק את המסר
או שלאתגר בנושא העיצוב וליצור רמה גבוהה
?????

אם זה היה בפורום הישיבתי של "שטייגען", אז נכון יהיה לומר שהמטרה לחזק את המסר.

אבל פה זה פורום מקצועי, אמנם חרדי תוך שמירת מסגרת ההלכה, אבל עדיין מקצועי.
המטרה שלנו פה זו התמקצעות. התחזקות במסרים אני עושה ליד הסטנדר.
אני נמצא בפרוג, בשביל שההתמקצעות שלי לא תקרר את מה שאני מקבל בבית המדרש.
אבל פרוג לא הופך להיות בית מדרש. נקודה.

ואם יש את נפשך, עייני באשכול שהתחיל את העניין, וכותרתו: תחרות כרזות טיפוגרפיות - מה דעתכם על תחרות טובה של עיצוב כרזות טיפוגרפיות ברמה.

• הוסף לסימניות
מה קרה לכם חברים?

• הוסף לסימניות
כמה הערות קצרות לאחר בחינת העבודות.
חלק מהן נהדרות ומקצועיות. חלק אחר עתיר מלל טיפוגרפי ו/או אפקטים פוטושופים...
המלצותיי כפי שנראה בעיניי:
טיפוגרפיה נכונה - אין פירושה זריקת כל הרעיונות הטיפוגרפים המוכרים לתוך דף אחד, אלא שילוב נכון. ראיתי עבודות מלאות במצבורי טיפוגרפיה כאילו אן מחר. חבל.
כנ"ל לגבי עיצובי הפוטושופ. עיצוב פוטושופי/תלת מימדי, הוא יפה כשהוא בא בטעם. נסו לאכול ארוחה המורכבת מ7 מנות של גלידת תות וספרו לי אחר כך על הבחילה שלאחרי.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי משהו בקשר להצבעה, איך יודעים מה שם הכרזה? מספר ההודעה או שם הקובץ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קשקוש10;830329:
לא הבנתי משהו בקשר להצבעה, איך יודעים מה שם הכרזה? מספר ההודעה או שם הקובץ?

מספר ההודעה.
ראה תמונה בראש האשכול.

• הוסף לסימניות
בכל מקום שיש כרזה,אני לא רואה את מס' ההודעה.:confused:
הדפדפן פתוח על כל המסך...ניסיתי כבר כמה פעמים ואני לא מצליחה לראות כדי לדרג....
מה עושים?????:(

• הוסף לסימניות
לדעתי זו תחרות ממש נחמדה.
המטרה היתה לתת לחברים אתגר, לשם התירגול, לשם חדוות היצירה, הזדמנות להשתפשף, לתת ביטוי לסגנון האישי ולצד היצירתי, לצאת משיגרת העבודה...

שיטת בחירת הזוכים היא מצויינת וחכמה, האנונימיות נשמרה, השופטים טובים וברי סמכא, ההצבעה מביאה בחשבון את דעת הקהל.
הזוכים יהיו ללא ספק ראויים.

לטעמי, מיותר לגרור את העניין למחוזות של "ביקורת אמנותית" מעמיקה או לשים כל כרזה על שולחן הניתוחים.
ברור שישנן כרזות הטעונות שיפור, ישנן גם כאלה שרמת הביצוע שלהן אינה מעולה.
חלק מהמתמודדים הם כנראה מתלמדים, אחרים עסוקים ולא פנויים להקדיש את מלוא מרצם לעניין, אבל זה בסדר, זו תחרות לשם שעשוע, תרגול, למידה ואתגר.

כל הכבוד ל"הברקה בפרסום" על הארגון וההשקעה. זה כשרון מיוחד בפני עצמו.
רק אל תתעייף, כי אני בטוח שתוך זמן קצר, אנשים יתחילו לבקש תחרות נוספת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;830474:
לדעתי זו תחרות ממש נחמדה.
המטרה היתה לתת לחברים אתגר, לשם התירגול, לשם חדוות היצירה, הזדמנות להשתפשף, לתת ביטוי לסגנון האישי ולצד היצירתי, לצאת משיגרת העבודה...

שיטת בחירת הזוכים היא מצויינת וחכמה, האנונימיות נשמרה, השופטים טובים וברי סמכא, ההצבעה מביאה בחשבון את דעת הקהל.
הזוכים יהיו ללא ספק ראויים.

לטעמי, מיותר לגרור את העניין למחוזות של "ביקורת אמנותית" מעמיקה או לשים כל כרזה על שולחן הניתוחים.
ברור שישנן כרזות הטעונות שיפור, ישנן גם כאלה שרמת הביצוע שלהן אינה מעולה.
חלק מהמתמודדים הם כנראה מתלמדים, אחרים עסוקים ולא פנויים להקדיש את מלוא מרצם לעניין, אבל זה בסדר, זו תחרות לשם שעשוע, תרגול, למידה ואתגר.

כל הכבוד ל"הברקה בפרסום" על הארגון וההשקעה. זה כשרון מיוחד בפני עצמו.
רק אל תתעייף, כי אני בטוח שתוך זמן קצר, אנשים יתחילו לבקש תחרות נוספת.

shia! תודה!

(הייתי חייב לכתוב לך במיוחד, לא מספיק עם הפעמון ;))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;829880:
ואם הנושא הוא "טיפוגרפיה" ו"התמקצעות", נראה לי שאנחנו מפספסים משהו בדרך.

_

לתשומת ליבך!
נכון שהרעיון התחיל מ"תחרות כרזות טיפוגרפיות"
אך זה היה רק דיון האם יש ביקוש לתחרות.
כשהתחרות יצאה לדרך פורסמו גם כללים
והכללים בפרוש לא הכתירו את ה"טיפוגרפיה" כנושא.

ולהלן ציטוט הכללים:

[FONT=&quot]נושא מרכזי[/FONT][FONT=&quot]: ימי בין המצרים[/FONT]

[FONT=&quot]תתי נושאים[/FONT][FONT=&quot]: גלות, גאולה, בית המקדש, חורבן, כותל וכו'...[/FONT]

[FONT=&quot]הערות:[/FONT][FONT=&quot] הכרזה חייבת להכיל טסקט טיפוגרפי הקשור לנושא הנבחר, כמו: פסוק, קטע תפילה, אמרת חז"ל וכדו'.[/FONT]

לתשומת לב! "חייבת להכיל טקסט טיפוגרפי" ולא "להיות מורכבת מטיפוגרפיה"

ובהמשך יש בדיון שם אפילו הסבר נוסף: הכרזה יכולה להכיל תמונה, אבל לא תמונה בלבד.
ומה שחשוב, הכרזה לא חייבת להיות תלת מימד!!!
הכרזה צריכה להכיל משפט או קטע טיפוגרפי, כל השאר כיד הדמיון...

לתשומת ליבכם שוחרי הטיפוגרפיה הטהורה...

נ.ב. למען ההגינות:
לא העלתי כרזה לתחרות, ומהצד צרמה לי קצת ההזדעקות, הדברים נראים קצת כחוסר פירגון(וסליחה מראש אם אין זה כך) למי שהשקיע יותר בחלקים אחרים של הכרזה ולא בטיפוגרפיה, סך הכל גם זה שלא השקיע בטיפוגרפיה עמד בכללים.

• הוסף לסימניות
חזרתי מחופשה, ולכן אני מצביעה מאוחר:
חזרתי רק היום מחופש, ועברתי רק עכשיו על הכרזות. צרפו את דרוגיי:

8

21
29
34
66
<!-- / message -->

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה