- הוסף לסימניות
נכתב ע"י contrast;830039:א. אני לא מדברת "עמידה בכללים מוגדרים" אלא על תוצאה יפה ואומנותית.
אמנם טיפוגרפיה נכונה, ושימוש בצבעים טובים וכו' - בקיצור, עבודה מקצועית, משפיעה על איכות התוצאה. ואין בכך פסול, להיפך, החכמה לעבוד נכון, ובשילוב היצירתיות והכישרון - להגיע לתוצאה שגורמת לי להיעצר, וליהנות מהיצירה.
וגם אם מאחורי היצירה הושקעו הלב והנשמה, ושעות רבות של מאמץ, אך התוצאה לא מעבירה את זה, זו לא יצירה שתגרום לי להצביע עבורה.
ב. גם אותי מעניין מאוד מה יש למעצב לומר, איך הוא מסתכל על היצירה שלו, איך ומדוע יצר אותה, וכו'...
אבל אין קשר בין זה לבין הזכיה.
גילוי נאות: לא השתתפתי בתחרות מחוסר זמן.
אבל הכרזות היפהפיות עשו לי חשק עצום, ואני מחכה לתחרות הבאה.
אנחנו גולשים לתחום, שרוב הציבור לא מבין בזה, ואני מודה בצניעות, גם אני מבין בזה רק במידה מועטה. ומועטה מאד.
כוונתי ל"ביקורת האומנות".
אתה לא חייב להבין בזה בשביל ליצור, אבל בשביל לבקר - אתה חייב להבין.
ובביקורת אמנותית לא מדברים (כמעט) על יופי, ולא על מקצועיות, אלא על עבודה נכונה.
הגדרת את זה, אבל ספק אם התכוונת לזה. "היצירה צריכה להעביר את המסר בצורה נכונה". אבל בשביל לקלוט את המסר צריך להבין בזה.
יש המון ניואנסים במוזיקה, אבל אוזני לא כשירות (לצערי) לקלוט ולהבין. אני נהנה ממוזיקה טובה, אני אוהב מוזיקה קלסית, אבל לבקר לא אבקר. בשביל זה יש אנשים שהשקיעו בתחום הזה, והם המבינים שיכולים להביע דעה.
כנ"ל לגבי עיצוב ואומנות. אם אני לא מבין, או מבין מעט מאד, אשאיר את הבמה למקצוענים. ישנם כרזות שאני מסוגל לנתח, וישנם שאני בכלל לא מתחיל אתם. כי אני לא מבין. זה אומר מה?! שהם לא מושקעות? לא מבוצעות נכונה? לא אמנותיות?
לא!!!
זה אומר, שאני לא מסוגל לבקר. אני לא יודע לשפוט.
הנושאים החמים