אשכול החידות, לחידוד גולשי הפורום---

נכתב ע"י סופי12 בפרטי:
"וַיִּשְׁמַע אַבְרָהָם אֶל עֶפְרוֹן וַיִּשְׁקֹל אַבְרָהָם לְעֶפְרֹן אֶת הַכֶּסֶף אֲשֶׁר דִּבֶּר בְּאָזְנֵי בְנֵי חֵת אַרְבַּע מֵאוֹת שֶׁקֶל כֶּסֶף עֹבֵר לַסֹּחֵר."

"וְאֶת גְּבִיעִי גְּבִיעַ הַכֶּסֶף תָּשִׂים בְּפִי אַמְתַּחַת הַקָּטֹן וְאֵת כֶּסֶף שִׁבְרוֹ וַיַּעַשׂ כִּדְבַר יוֹסֵף אֲשֶׁר דִּבֵּר."
"הֵן כֶּסֶף אֲשֶׁר מָצָאנוּ בְּפִי אַמְתְּחֹתֵינוּ הֱשִׁיבֹנוּ אֵלֶיךָ מֵאֶרֶץ כְּנָעַן וְאֵיךְ נִגְנֹב מִבֵּית אֲדֹנֶיךָ כֶּסֶף אוֹ זָהָב."
האחרון נכון. יגעתי ומצאתי - תאמין.

מכסף לזהב:

-פסוק בו הזהב מופיע פעמיים.
פעם במשמעות המתכת זהב ופעם במשמעות שונה.
מה הפסוק, ומה המשמעות השונה.

מכסף לזהב:

-פסוק בו הזהב מופיע פעמיים.
פעם במשמעות המתכת זהב ופעם במשמעות שונה.
מה הפסוק, ומה המשמעות השונה.
פעם חומר ופעם משקל?

"וַיְהִי כַּאֲשֶׁר כִּלּוּ הַגְּמַלִּים לִשְׁתּוֹת וַיִּקַּח הָאִישׁ נֶזֶם זָהָב בֶּקַע מִשְׁקָלוֹ וּשְׁנֵי צְמִידִים עַל יָדֶיהָ עֲשָׂרָה זָהָב מִשְׁקָלָם."

@סופי12 - לפני 13 דקות באישי:

"וַיְהִי כַּאֲשֶׁר כִּלּוּ הַגְּמַלִּים לִשְׁתּוֹת וַיִּקַּח הָאִישׁ נֶזֶם זָהָב בֶּקַע מִשְׁקָלוֹ וּשְׁנֵי צְמִידִים עַל יָדֶיהָ עֲשָׂרָה זָהָב מִשְׁקָלָם."

1) מתכת
2) זהובים, מטבעות

זו התשובה.

פעם חומר ופעם משקל?

נכון.
מגיע לך בנפרד, הלא כן?!

- ואולי תכבדי אותנו בחידה?

נכון.
מגיע לך בנפרד, הלא כן?!

- ואולי תכבדי אותנו בחידה?

עולה לי בראש רק חידה אחת שאני מכירה, והיא די קלה, אבל קבלו אותה:
אני משנה למלך,
בלעדי המלך עני,
בלילה אני שניים
וביום איני.

האות "ל" !!

אני משנה למלך -
האות "ל'' היא האות השניה במילה מלך,
בלעדי המלך עני - מלך בלי "ל" - מך - עני,
בלילה אני שניים - במילה לילה יש אותה פעמיים.
וביום איני - ובמילה יום אין את האות "ל'' כלל.

האות "ל" !!

אני משנה למלך -
האות "ל'' היא האות השניה במילה מלך,
בלעדי המלך עני - מלך בלי "ל" - מך - עני,
בלילה אני שניים - במילה לילה יש אותה פעמיים.
וביום איני - ובמילה יום אין את האות "ל'' כלל.

אכן כן :)

מצאתי חידה שכתבתי בעבר. לא קשה, רק צריך להסביר את כל הפרטים

שכם מכבודה מרוקנה

עדה הביאה קובלנה

מרדה טוב הימנה

ומיד מרום מעונה

גלויה לבנה

ובנץ טמונה

ובה כל רצונה

ובלא יתרונה וחסרונה

פן יתפשט קלונה

ונשמר זכרונה

לספק מזונה

לבנה?

שכם מכבודה מרוקנה
“אמר לה לכי ומעטי את עצמך.”

עדה הביאה קובלנה
“אמרה לפניו רבש"ע הואיל ואמרתי לפניך דבר הגון אמעט את עצמי”

ובנץ טמונה
ירח מלא, זורח עם שקיעת השמש ושוקע עם זריחתה

ונשמר זכרונה
אמר הקב"ה שעיר זה יהא כפרה על שמעטתי את הירח

קחי בחשבון שהפירוט שלי הוא הנכון
גם אם הוא לא קלע לראש שלך :p:p
תיכף מעלה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה