כל רב ששאלתי אותו (שאלתי 3) אמרו לי שלא צריך בכלל כשרות
אני מכבד את דעתם
אבל לא נולדו אתמול והמחלוקת הזו לא נולדה אתמול
יש מחלוקת בין הרבה פוסקים האם צריך הכשר, שזה מחולק להמון חלקים, חברה בע"מ, קרן פנסיה, מניות וכו' ובכל דבר יש כמה דעות ובהרבה דברים מי שמתיר אחד מהם אוסר את השני וכו', כך שאולי תציין מי הרבנים ועל מה הייתה השאלה, ומה היה הנימוק.

למשל שמעתי השבוע על רב שטען שמי שקונה מניות דרך הבנק וחתם היתר עיסקא עם הבנק זה בסדר, הוא לא טען שלא צריך היתר עיסקא אלא שהיתר עיסקא עם הבנק מועיל, בעיני זה קצת חוסר הבנה מה תפקידו של הבנק בתור ברוקר, שלדעתי גם ר' אשר וייס שמתיר בקרנות פנסיה כיון שלטענתו הם הבעלים על הכסף (ורק לציין שבזה כל הרבנים חלקו עליו, מר' משה ועד ר' ניסים), בברוקר הוא גם יסכים שזה שייך למשקיע ולא לבנק כי זה גם ממש רשום על שמו, (בניגוד לפנסיה שזה רשום באיזה משהו כללי לכל חברי הקרן).

אני מכבד את דעתם
אבל לא נולדו אתמול והמחלוקת הזו לא נולדה אתמול
יש מחלוקת בין הרבה פוסקים האם צריך הכשר, שזה מחולק להמון חלקים, חברה בע"מ, קרן פנסיה, מניות וכו' ובכל דבר יש כמה דעות ובהרבה דברים מי שמתיר אחד מהם אוסר את השני וכו', כך שאולי תציין מי הרבנים ועל מה הייתה השאלה, ומה היה הנימוק.

למשל שמעתי השבוע על רב שטען שמי שקונה מניות דרך הבנק וחתם היתר עיסקא עם הבנק זה בסדר, הוא לא טען שלא צריך היתר עיסקא אלא שהיתר עיסקא עם הבנק מועיל, בעיני זה קצת חוסר הבנה מה תפקידו של הבנק בתור ברוקר, שלדעתי גם ר' אשר וייס שמתיר בקרנות פנסיה כיון שלטענתו הם הבעלים על הכסף (ורק לציין שבזה כל הרבנים חלקו עליו, מר' משה ועד ר' ניסים), בברוקר הוא גם יסכים שזה שייך למשקיע ולא לבנק כי זה גם ממש רשום על שמו, (בניגוד לפנסיה שזה רשום באיזה משהו כללי לכל חברי הקרן).
אגב.
גם בבנק, המניה ברישום העולמי רשומה על שם הברוקר, לא על שמך.
לא יודע אם זה סיבה להתיר.

המניה ברישום העולמי רשומה על שם הברוקר, לא על שמך.
במקרה הספציפי שלי,
חשבון ב IBI
קרן סל שנסחרת בגרמניה
קרן סל שנסחרת בלונדון
רשומות במסלקה שם ע"ש הברוקר,
ועל שמי כמובן בהתאמה - ברישום פנימי של הברוקר
להבדיל מקרן סל שנסחרת בת"א לדוג',
שהני"ע רשום בד"כ על שמי במסלקת הבורסה.

קסם 5139878 ביטקוין קיבלה את כשרות בד"ץ העדה החרדית. זה לא בשורה כל כך מיוחדת, כי כבר יש את 5139886 של מגדל בדמי ניהול זולים יותר.

דיון חשוב מאוד לגבי הכשרות של אינווסקו,

הרב לנדו והרב פל מגלאט הון אוסרים, תשואה כהלכה יקיימו שיעור מיוחד בשבוע הבא בנושא

במקרה הספציפי שלי,
חשבון ב IBI
קרן סל שנסחרת בגרמניה
קרן סל שנסחרת בלונדון
רשומות במסלקה שם ע"ש הברוקר,
ועל שמי כמובן בהתאמה - ברישום פנימי של הברוקר
להבדיל מקרן סל שנסחרת בת"א לדוג',
שהני"ע רשום בד"כ על שמי במסלקת הבורסה.
@אמת מארץ תצמח לך יש מידע אחר? כמו כן בבקשה @קלופ אם תוכל לכוון אותי איך אני בודק ע"ש מי רשום הקרנות סל בהם אני מחזיק במסלקות

@השקעות R הון או מישהו אחר
אשמח לעזרה בנושא כשרות קרנות נאמנות

קרן IBI מספר קרן 5127469
וקרן הראל מחקה מדד מספר קרן 5129275

האם כשרות להשקעה?

מה היתרונות שיש לקרן הזאת?
עד עכשיו הייתה לי קפ"ג להשקעה בהראל,
סוגרת אותה כי הבנתי שאני משלמת כמעט כפול דמי ניהול ממה שאני יכולה לשלם אם אני קונה בצורה עצמאית
יתרונות בקרן עצמה?
אחוז רווח גבוה ויציבות יחסית, לא?

עד עכשיו הייתה לי קפ"ג להשקעה בהראל,
סוגרת אותה כי הבנתי שאני משלמת כמעט כפול דמי ניהול ממה שאני יכולה לשלם אם אני קונה בצורה עצמאית
יתרונות בקרן עצמה?
אחוז רווח גבוה ויציבות יחסית, לא?
קרן אירית טובה יותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה