עזרה אשכול נספח למאבק המטלטל של גולשי פרוג למען הכותל המערבי

אנחנו במתח מה קרה בסוף..

את רואה שאני יושבת כאן ומהגגת בחריצות, וזה אומר שאיכשהו נחלצנו מהאוטובוס בסוף.
האמת, לא זוכרת איך.
יש לי במעומעם תמונה בה אנחנו נגררים בסוף הלילה ההוא ביציאה מהרכבת הקלה ברחוב יפו. העגלה איתי ולפחות ילדה אחת, וחלק אחר של המשפחה עם ילדות נוספות - יוצא מהקרון השני. או הולך ברגל. למה התפצלנו? ואיך הגענו לשם? לא ידוע.
מנחשת שברחנו מהאוטובוס בתחנה הראשונה האפשרית, ליד ממילא, ומשם השתרכנו לכיכר ספרא, ומשם עלינו על רכבת.

אנחנו עשינו את הטעות לנסוע באסרו חג שבועות.
בחול המועד אגד כבר קלטו שיש עומס. אבל זה שבאסרו חג גם יש עומס של כל אלו שלא הצליחו להגיע בחג, כנראה שזה נורא קשה להבין
אין לי מילים לתאר את הנסיעה הסיוטית שהיתה בקו 3 (בחזור! בהלוך נסענו ברכבת!).
אני עדיין בטראומה.
הלוואי שמישהו כבר יעשה משהו!!!
איך מתקדמים מכאן?
כולנו זועמים.
איך מנענעים את מי שצריך?

איך מתקדמים מכאן?
כולנו זועמים.
איך מנענעים את מי שצריך?
השאלה עד כמה באמת הציבור מוכן לשלם מחיר בעת המאבק.
כלאמר אם עושים חרם על אגד- יש מחיר?
וכן הלאה.
כל עוד יהיו שיאמרו לא מוכנים יום אחד לסבול גם אם יביא תועלת אז המצב ישאר אותו דבר . לאגד אין מה להפסיד

לא יודעת מה אתם מדברים על קו 68
אמנם הוא מרווח וממוזג, ומעולם לא מפוצץ - אבל התדירות שלו ממש לא גבוהה. כשאני נוסעת בו להר הצופים - אני כל פעם מתוסכלת מחדש.
כל 7 דקות, גברת!
על החתום
חרדי מקופח
שעיניו יוצאות מקנאה

אני מתחיל לחשוד שכתב עיתון 'יתד נאמן' לוקח רעיונות מפרוג, אנחנו דורשים אחוזים! ;)

על כל פנים מצורפת כתבה שפורסמה היום ביתד, אמנם לא מדובר ספצ' על הכותל אבל מדובר באופן כללי על מצב התחבורה הציבורית בירושלים.

להנאתכם!

יתד יום א'.PNG

אני מתחיל לחשוד שכתב עיתון 'יתד נאמן' לוקח רעיונות מפרוג, אנחנו דורשים אחוזים! ;)

על כל פנים מצורפת כתבה שפורסמה היום ביתד, אמנם לא מדובר ספצ' על הכותל אבל מדובר באופן כללי על מצב התחבורה הציבורית בירושלים.

להנאתכם!

צפה בקובץ המצורף 355237
כל שנה זה אותו ספור.
מענין מה יקרה כשהרמאדן יפול על פסח

לגבי ה 68
@GRN
הנראה שהמצב כך:
בכיוון הר הצופים גבעת רם > תדירות מוגזמת ומנקרת עיניים.
בכיוון גבעת רם > הר הצופים תדירות לא משהו.

וכן הלאה.
כל עוד יהיו שיאמרו לא מוכנים יום אחד לסבול גם אם יביא תועלת אז המצב ישאר אותו דבר . לאגד אין מה להפסיד

אי אפשר לעשות חרם על אגד.
תושבי ירושלים תלויים בתחבורה הציבורית, להגעה ללימודים ולעבודה.
בגלל גודלה של העיר, מדובר על מרחקים של שעה הליכה ויותר, ומונית יכולה בשקט לעלות 60-70 לצד, ויותר. (בכיוונים כמו מונית מגאולה לרמות, או מגאולה לקטמון/גילה/עין כרם/תלפיות/מלחה).
רוב התושבים לא יכולים לשלם מחירים כאלו כל יום.
ויש כאלו שחמישה מבני המשפחה נוסעים, כל אחד ליעד אחר של לימודים/עבודה, מה שיכול להגיע למאות שקלים למוניות, ליום אחד.
וזו בדיוק הבעיה. שאנחנו תלויים כל כך באגד, עד שאיננו יכולים להחרימה אפילו ליום אחד.
אין לנו כוח סבל פיזי כמו כהי העור בארה"ב, שהלכו ברגל קילומטרים רבים, ימים ארוכים, כדי להחרים את התח"צ המפלה.

לגבי ה 68
@GRN
הנראה שהמצב כך:
בכיוון הר הצופים גבעת רם > תדירות מוגזמת ומנקרת עיניים.
בכיוון גבעת רם > הר הצופים תדירות לא משהו.

משהו לא ברור - כל ה-68אים שמגיעים לגבעת רם, מה קורה להם שם? מתאדים? מתיישבים לקרוא משהו בספריה הלאומית? למה הם לא יוצאים חזור, באותה תדירות?

באמת לא ברור למה, אבל זאת האמת.
לכיוון גבעת רם זה דופק, ולהר הצופים-ממש לא.

סליחה אבל בנתיים כל התלונות לאגד לא באמת נתנו לי רווח (והתלוננתי כמה פעמים) מהאתר של תלונות לאגד
הרווח היחיד שהיה זה היה הודעה למייל שבו הם מנסחים הודעה מהסוג "אנחנו מצטערים והוכחנו את הנהג על מעשיו"...
טוב פעם הבאה אני אנסה את משרד התחבורה.

וכן הלאה.
אני רוצה הסבר איך אנשים יכולים לעשות חרם בעוד שהם תלויים רק באוטובוסים? כפי שהבנתי את מציעה שנתחיל לקחת כל הזמן טרמפים/מוניות, אולי גם נקנה רכב? ;)

תושבי ירושלים תלויים בתחבורה הציבורית, להגעה ללימודים ולעבודה.
בגלל גודלה של העיר, מדובר על מרחקים של שעה הליכה ויותר, ומונית יכולה בשקט לעלות 60-70 לצד, ויותר. (בכיוונים כמו מונית מגאולה לרמות, או מגאולה לקטמון/גילה/עין כרם/תלפיות/מלחה).
רוב התושבים לא יכולים לשלם מחירים כאלו כל יום.
ויש כאלו שחמישה מבני המשפחה נוסעים, כל אחד ליעד אחר של לימודים/עבודה, מה שיכול להגיע למאות שקלים למוניות, ליום אחד.
וזו בדיוק הבעיה. שאנחנו תלויים כל כך באגד, עד שאיננו יכולים להחרימה אפילו ליום אחד.
אין לנו כוח סבל פיזי כמו כהי העור בארה"ב, שהלכו ברגל קילומטרים רבים, ימים ארוכים, כדי להחרים את התח"צ המפלה.
ברור. אני מסכימה איתך לחלוטין.
אי אפשר לעשות משהו שיפגע בנו קשה מידי.
רק משהו בקטנה - סבל זעיר למול התעשתות מידית של אגד.
אולי רק קו 1. ליום יומיים.
לא יודעת מה.
רק אם יש החלטה על משהו אז כל הציבור הולך על זה.

אני רוצה הסבר איך אנשים יכולים לעשות חרם בעוד שהם תלויים רק באוטובוסים? כפי שהבנתי את מציעה שנתחיל לקחת כל הזמן טרמפים/מוניות, אולי גם נקנה רכב? ;)
ברור שלא.
ורכבים יעשו פקקים הרבה יותר מאוטובוסים.
הבאתי דוג' לקלף מול אגד.
הענין הוא כמו שרותי כתבה שהתלות שלנו בהם כל כך חזקה שאין לנו משהו מולם שיזיז להם.
אולי באמת לפרוט את התחבורה לעוד חברות.
להתחיל להתסיס את הציבור בכל מקום עד שהמדינה תחליט שהיא יוצאת למכרז חדש.

אני רוצה הסבר איך אנשים יכולים לעשות חרם בעוד שהם תלויים רק באוטובוסים? כפי שהבנתי את מציעה שנתחיל לקחת כל הזמן טרמפים/מוניות, אולי גם נקנה רכב?

וגם אם האוטובוסים של אגד יהיו ריקים מאדם, במשך חודש חודשיים, אני לא בטוחה שמשהו יזוז שם :mad:.

סליחה אבל בנתיים כל התלונות לאגד לא באמת נתנו לי רווח (והתלוננתי כמה פעמים) מהאתר של תלונות לאגד
הרווח היחיד שהיה זה היה הודעה למייל שבו הם מנסחים הודעה מהסוג "אנחנו מצטערים והוכחנו את הנהג על מעשיו"...
טוב פעם הבאה אני אנסה את משרד התחבורה.
תלונות ששלחתי למשרד התחבורה הניבו לי רק מייל של "פנייתך התקבלה והיא בטיפול"

ברור. אני מסכימה איתך לחלוטין.
אי אפשר לעשות משהו שיפגע בנו קשה מידי.
רק משהו בקטנה - סבל זעיר למול התעשתות מידית של אגד.
אולי רק קו 1. ליום יומיים.
לא יודעת מה.
רק אם יש החלטה על משהו אז כל הציבור הולך על זה.
לא צריך הפגנה ע"י אי שימוש, זאת הנקודה.
אפשר לארגן עצומה אמיתית, אפשר לערוך סוג של הפגנה קצרה, אפשר להרים קמפיין פה בפרוג, אפשר לוודא שלא יעבור יום בלי שאגד ומשרד התחבורה יקבלו 90 פניות מאזרחים אמיתיים כולל ת"ז.
אפשר לעשות 101 דברים.

הנקודה היא שאם אנחנו לא נדאג לעצמנו, אלו שיושבים בחלונות הגבוהים בוודאי לא יעשו את זה עבורנו, ולא משנה אם הם נבחרנו או סתם פקידים בכירים במשרד התחבורה שלא דרכו בכותל מאז השחרור המרגש שלו במלחמת ששת הימים...

וגם אם האוטובוסים של אגד יהיו ריקים מאדם, במשך חודש חודשיים, אני לא בטוחה שמשהו יזוז שם :mad:.

תלונות ששלחתי למשרד התחבורה הניבו לי רק מייל של "פנייתך התקבלה והיא בטיפול"
אבל,
יש שם תלונה, כי כשבבית שמש עלתה הזעקה לשנות חברה למכרז,
טען משרד התחבורה כי לא קיבלו כמות פניות גבוהה או חריגה על החברה,
ואולי אף נמוך מן הרגיל, מה שאומר שהתושבים מרוצים, הלא כן?
אה שהם התלוננו לשכנים באתר החברה, ולבוס בעבודה,
לא במשרד התחבורה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה