אשמח לחוות דעתכם - בדחיפות

• הוסף לסימניות
הפעם לא על תמונות - התנהלות מול לקוח.

לקוחה מתעניינת צילצלה אלי מס' פעמים לפני חודש בנוגע לצילומים, רצתה לסגור וביקשה תאריך - כשנתתי לה אמרה שהילד לא מרגיש טוב ותיצור קשר בנוגע לתשובה סופית.
לפני שבוע רשמה שהיא מקווה שלא מאוחר מידי לקבוע והיא מעוניינת בדחיפות עוד השבוע לקבוע כי הילד מסתפר. שלשם הזזתי לקוחה שהיתה קבועה ליום שישי וקבעתי איתה בגלל הדחיפות. לפני כשעה התקשרה הלקוחה לספר שהיום חברה טובה שלה שהיא צלמת הודיעה לה שהיא נותנת לה מתנה חבילת צילומים והיא רוצה לדעת אם שייך לבטל והאם יגרם לי נזק כספי.
אמרתי לה שמבחינתי ביטלתי לקוחה. (במיוחד נזק לבטל לקוחה ביום ו' שזה יום מבוקש מצד לקוחות) אבל כמובן שאני לא אכריח אותה לבא ושתעשה מה שהיא מבינה.
לפני מס' דקות בעלה התקשר ורצה לדעת אם אני יכולה לדבר עם הלקוחה שביטלתי - אמרתי לו שאני לא מעוניינת כי מהרגע להרגע לצלצל לקבוע במיוחד שאני מכירה את אותה אחת והיא לא הבנאדם הכי ספונטני בארץ...

מה הייתם עושים?
ולמה לכל הרוחות הם ציפו? שאני אגיד 'אהה לא בכיף..תודה שביטלתם ותזכו למצוות'?

• הוסף לסימניות
אני יודעת מצלם וידאו שאני עובדת איתו.
שאם מבטלים מכל סיבה שהיא יש דמי ביטול וזה הופיע בחוזה שהלקוח חתם עליו כשסגרו את העיסקה.
הוא לוקח אני חושבת 800 ₪ דמי ביטול, כמובן שהכל יחסי לגובה העבודה.
כשצריך לשלם דמי ביטול חושבים פעמיים לפני שמבטלים.

• הוסף לסימניות
אסתי זה מעצבן!
חייבת להוסיף שזה בהחלט חלק מחיי הצלמת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1856936:
אסתי זה מעצבן!

אוקי, אבל מה היית עושה?
(ותודה נשמה, על ההזדהות :))

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יעל א;1856936:
אסתי זה מעצבן!

מירי? רוחי? מישהו?
מה הייתן עושות במצב הזה?

• הוסף לסימניות
אני הייתי זורקת את הכדור למגרש שלהם.
שידעו שדחית לקוח בגללם וישו מה שהם מבינים

בכללי מעדיפה להפסיד את דמי הביטול מאשר להוציא לקוח מתוסכל. אבל היום אני כבר מזהה את הלקוחות הלא רציניים שכל הזמן מזיזים ומבהירה להם שיש לקבוע רק אחרי שבטוחים במליוני אחוזים,

• הוסף לסימניות
מזדהה איתך.
בכל מקצוע יש את אלו. רק בוריאציות שונות...
לומדים להריח אותם מרחוק.. ..עם הזמן.
מאחלת לך הצלחות.
ולא לשכוח להאמין שהכל מה' והוא מנהל לנו את העניינים.

• הוסף לסימניות
בשביל זה יש חוזה שזה בעצם נקרא אצלי טופס רישום ורק כששולחים לי אותו מאושר + העברה בנקאית של מקדמה 200 ש"ח אז מתבצע בעצם שמירת היום שרוצים אם קבעו איתי ולא עשו את כל זה אני שולחת מייל אחרי יום יומיים להזכיר ולהדגיש שאם אני רואה 5 ימים או 4 ימים לפני המועד שלא אישרו ולא עשו העברה אז היום מתבטל ואני משריינת אותו ללקוח אחר

אני מרוויחה מזה שאנשים בחיים לא משחקים איתי בכן רוצה ולא רוצה כי אם רוצים אז מאשרים ומשלמים מקדמה
דבר שני אני מרוויחה שלקוח באמת לא מבטל אחרי מעשה כי אחד מהסעיפים אצלי בחוזה שאם לא מגיעם או מבטלים אחרי אישור ומקדמה אז המקדמה נשארת אצלי אבל זה לא קורה כי אנשים לא מטומטמים

הרבה הצלחות

• הוסף לסימניות
תודה ציבי, רוחי ויעל

נראה לי שאם נעשה מפגש נוכל להוציא רב מכר 'מיומנה של צלמת' בו ביום :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tzivi;1856978:
בשביל זה יש חוזה שזה בעצם נקרא אצלי טופס רישום ורק כששולחים לי אותו מאושר + העברה בנקאית של מקדמה 200 ש"ח אז מתבצע בעצם שמירת היום שרוצים אם קבעו איתי ולא עשו את כל זה אני שולחת מייל אחרי יום יומיים להזכיר ולהדגיש שאם אני רואה 5 ימים או 4 ימים לפני המועד שלא אישרו ולא עשו העברה אז היום מתבטל ואני משריינת אותו ללקוח אחר

אני מרוויחה מזה שאנשים בחיים לא משחקים איתי בכן רוצה ולא רוצה כי אם רוצים אז מאשרים ומשלמים מקדמה
דבר שני אני מרוויחה שלקוח באמת לא מבטל אחרי מעשה כי אחד מהסעיפים אצלי בחוזה שאם לא מגיעם או מבטלים אחרי אישור ומקדמה אז המקדמה נשארת אצלי אבל זה לא קורה כי אנשים לא מטומטמים

הרבה הצלחות

ציבי רעיון אלוף!

• הוסף לסימניות
אני לא אוהבת להכריח אנשים להצטלם אצלי
אם מישהו רוצה לבטל (וכבר קרה)- ההפסד שלו :)

אם זה זמן עומס שהפסדתי לקוח אחר זה משו אחר. לא קרה לי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי קוגלמן;1857101:
אני לא אוהבת להכריח אנשים להצטלם אצלי
אם מישהו רוצה לבטל (וכבר קרה)- ההפסד שלו :)

אם זה זמן עומס שהפסדתי לקוח אחר זה משו אחר. לא קרה לי.

אם לא היה לי הפסד לא הייתי מעלה את הנושא

• הוסף לסימניות
סליחה על הפלישה..
לפי מה שנראה זה שהם רוצים לבטל ומנסים לסדר את זה שכאילו לא תפסידי
אם לא סיכמת קודם על דמי ביטול (שזה דבר נורמלי בהחלט)
את יכולה להפיל עליהם, ולהגיד שישאלו רב ומה שיגיד תעשי.
יש הלכות ברורות למי שקובע משהו ומבטל,

• הוסף לסימניות
מההודעה הראשונה שלך הבנתי שאת הלקוחות של השבוע דחית לשבוע הבא, הם לא ביטלו בגלל זה
אז איפה ההפסד?

• הוסף לסימניות
דבר ראשון מעצבן!!! ברמות על!!!
מה הייתי עושה?
הייתי מרפה, ומוותרת הולכת לבית קפה ונהנת מיום שישי חופשי (כמה זמן לא קרה :rolleyes:)
כל עוד לא סוכם משהו אחר מראש... אין לך כ"כ מה לעשות
קורה שמבטלים. לא נעים ולא תמיד מוסרי מצד הלקוח (לא נכנסת לפרטי המקרה הזה) אבל אלו החיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי קוגלמן;1857127:
מההודעה הראשונה שלך הבנתי שאת הלקוחות של השבוע דחית לשבוע הבא, הם לא ביטלו בגלל זה
אז איפה ההפסד?

דחיתי לשבוע הבא וביום של שבוע הבא אני לא אצלם מישהו אחר - אז מבחינתי זה יום עבודה שהלך. ובתרגום חופשי הפסד כספי.
בכל מקרה הצלמת שנתנה את המתנה היא אחת הצלמות מפרוג - לתשומך ליבך.

מבחינתי הנושא סגור - בידיים שלהם, וברוך השם (חמסה חמסה כן?) לא חסר לי לקוחות
אבל יש צורה להתנהלות.
לדוג' אם אני שוקלת להחזיר מוצר לחנות - ברור שאני לא מורידה את התוית, וברור שאני לחוצה לראות מה אני בדיוק עושה ומה שיותר מהר נכון?
התנהלות. על זה אני מדברת.
ואני יכולה לומר בוודאות של יותר ממאה אחוז שלי לעולם לא היתה תעוזה להתקשר לבטל כי קיבלתי מתנה יום לפני.
ותודה לאלוקים ששם אותי בצד היותר אנושי של העולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקי פרידמן;1857147:
דבר ראשון מעצבן!!! ברמות על!!!
מה הייתי עושה?
הייתי מרפה, ומוותרת הולכת לבית קפה ונהנת מיום שישי חופשי (כמה זמן לא קרה :rolleyes:)
כל עוד לא סוכם משהו אחר מראש... אין לך כ"כ מה לעשות
קורה שמבטלים. לא נעים ולא תמיד מוסרי מצד הלקוח (לא נכנסת לפרטי המקרה הזה) אבל אלו החיים.

ביום שישי הייתי הולכת להכין עוד איזה עוגה לשבת..
למה כוונתך 'לא סוכם משהו אחר מראש'?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י esti26;1857157:
דחיתי לשבוע הבא וביום של שבוע הבא אני לא אצלם מישהו אחר - אז מבחינתי זה יום עבודה שהלך. ובתרגום חופשי הפסד כספי.
בכל מקרה הצלמת שנתנה את המתנה היא אחת הצלמות מפרוג - לתשומך ליבך.

מבחינתי הנושא סגור - בידיים שלהם, וברוך השם (חמסה חמסה כן?) לא חסר לי לקוחות
אבל יש צורה להתנהלות.
לדוג' אם אני שוקלת להחזיר מוצר לחנות - ברור שאני לא מורידה את התוית, וברור שאני לחוצה לראות מה אני בדיוק עושה ומה שיותר מהר נכון?
התנהלות. על זה אני מדברת.
ואני יכולה לומר בוודאות של יותר ממאה אחוז שלי לעולם לא היתה תעוזה להתקשר לבטל כי קיבלתי מתנה יום לפני.
ותודה לאלוקים ששם אותי בצד היותר אנושי של העולם.
אסתי הכל נורא מעצבן ומרגיז ברור!!
אבל עם יד על הלב. מה היית עושה אם היית מקבלת גם כזאת מתנה?
תנסי לחשוב מה האופציות שיש לה.

(קצת מוזר איפה נותנת המתנה היתה עד הדקה האחרונה?)

ועוד משהו, לפי מה שרשמת זה עושה רושם של לקוחה קצת...
שיכול להיות שאת צריכה לשמוח שהעסקה הסתיימה לפני שהיא התחילה..

ולזכור תמיד שהכל מכוון מלמעלה!

אני קיבלתי היום מייל כזה:
מלקוחה שכבר שבועיים בדיונים איתי במיילים / טלפונים
על ענין הצילומים

רות שלום כנראה שהיום צילומים לא יצא לפועל
תודה על הזמן שהקדשת

עניתי לה:

שלום וברכה
אני שמחה
הרבה נחת.

ושמחתי שאם זה לקוחה שזה הצורת התנהלות שלה נפטרתי ממנה בזמן.

יש כל מיני אנשים בעולם זה החיים :)

• הוסף לסימניות
הפסד שלהם שלא יצטלמו אצלך
ורווח שלך שלא תצלמי אותם
והכל מתנהל מלמעלה

• הוסף לסימניות
כואב לי בשבילך.
אבל זה לא שיש לך משהו לעשות עכשיו...
מקדמה לא לקחת.
אז לפעמים הבאות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

שלחתי היום תלונה למשרד הבריאות עבור ביתי בת ה-3.8 השוהה במסגרת גן עירייה שיקומי, טשטשתי פרטים אישיים אבל באופן כללי מובן המסר העיקרי..
מה הייתם עושים במקומי במצב כזה?
זה לשון התלונה:
ילדה מיוחדת המאובחנת כ"ספינה ביפידה", הילדה מטופלת בבי"ח שיקומי אלי"ן בירושלים, תל השומר, וסורוקה במגוון מקצועות הנמצאים תחת התחום הנ"ל.
ע"פ הידוע לנו אצל ילדי ספינה ביפידה אין שליטה על סוגרים והם מצונטרים ע"י קטטר לסירוגין, אביגיל מצונטרת בערך כל 3 שעות (תלוי לפי המצב- לפעמים פחות מ-3 שעות כשצריך),
אנחנו יודעים שיש חוקים של משרד הבריאות:
1. אין להביא ילד עם חום לגן עד שעוברים 24 שעות מסיום החום.
2. ילד שנעדר 5 ימים רצופים מתבקש להמציא אישור רפואי שיכול לחזור לגן.
ע"פ בידוע לנו בעניין ספינה ביפידה- תמיד, תמיד, תמיד יש חיידק בשתן בגלל הצינטורים, ולכן לא בכל מצב נותנים אנטיביוטיקה, אלא רק מתי שיש חום שאינו מלווה בתסמינים אחרים ואין לו הסבר אחר.
במצבים שהשתן עכור, הפרשות, צבע לא תקין, ריח וכו- ע"פ פרופסור יובל בר יוסף וצוות מרפאת ספינה ביפידה באלי"ן, הפתרון הוא- שתיה מרובה וצינטורים צפופים יותר שזה שוטף את שלפוחית השתן ומטפל בבעיה הנ"ל.
הדברים כתובים בצורה ברורה במסמכים שנמצאים אצל צוות הגן- דף מספר 4 בהמלצות בסיכום הרפואי של אלי"ן.
כרגע נמצאת בגן אחות מ"מ, וגננת מ"מ, שביום ראשון שעבר 15/2 שלחו את הילדה לבית בגלל שתן עכור והפרשות- ללא חום! אמרנו להם איך לטפל בילדה ובכל זאת שלחו אותה,
אנחנו טיפלנו בילדה בבית ושטפנו לה את השלפוחית ע"פ מה שלימדו אותנו הצוות הרפואי באלי"ן, השארנו אותה בבית יום נוסף כדי ש"בטוח" הכל בסדר- יש לציין שלא ראינו ממצא חריג בשתן בבית.
למחרת ביום שלישי 17/2 שלחנו את הילדה בריאה ושלימה לגן עם שתן צלול לגמרי, הגננת לא הייתה בגן והייתה גננת מחליפה לא מוכרת, הגננת ביקשה אישור רפואי שהילדה יכולה לבוא לגן- אין באישור כזה שום צורך, לא התווכחנו, התקשרתי לגננת שלא הייתה והגעתי איתה להסדר שנשיג את האישור למרות שאין בו שום צורך בעיקר שהדברים כבר כתובים במסמכים של אלי"ן וגם לא היה לילדה חום בכלל,
בינתיים הזמן בגן עובר והילדה צריכה לעבור צינטור, האחות לא מסכימה לצנטר אותה בלי אישור רפואי- זה הזיה בפני עצמו כי אין צורך באישור לצנטר, ולהיפך זה לבד יוצר יותר נזק אצל הילדה,
התקשרתי לגננת בגן והיא דחפה לי את הטלפון לאחות, האחות אמרה משפט הזוי "אני לא אזרוק את התעודה שלי לפח כדי לטפל בילדה", "אסור לי לטפל בה"- הטיפול בינתיים התאחר בשעה!
בעלי הלך למרפאה בזמן הזה ולא היו רופאים במרפאה כדי להוציא אישור, והאחות התעקשה שאסור לה,
ומה שהכי הזוי זה שבשבוע לפני הילדה הייתה עם דלקת גרון וסיימה אנטיביוטיקה בסוף השבוע- סמוך לזמן הנ"ל.. וזאת אותה אניטביוטיקה שהיא מקבלת עבור דלקת בשתן...
הסברתי את זה לאחות, ובתוספת זה שבכלל לא היה לילדה חום והחזרנו אותה לגן רגילה לגמרי היא התעקשה שלא לטפל בילדה.
בעלי בא לקחת את הילדה מהגן עמ"נ לטפל בה.
זה לא הסוף אבל אני מציגה פה שאלה: אני צריכה ללדת כל רגע, מה היה קורה אם הייתי למשל בחדר לידה עם בעלי ולא היה מי שיוציא את הילדה? או סתם היינו מחוץ לעיר..
ביום שלמחרת הגננת עדיין לא הייתה ולא היה גם עם מי לדבר ומשום מה בשבוע הזה אין לנו רופאים במרפאה.. הילדה נשארה יום נוסף בבית, אני פניתי לצוות הרפואי של אלי"ן- פרופסור יובל בר יוסף וקרן פוקס אחות סוגרים- כשסיפרתי להם את הסיפור הזה הם היו בהלם טוטאלי ואמרו שאם יש משהו שיכול לזרוק לאחות הזאת את התעודה לפח זה דווקא זה שהיא לא הסכימה לצנטר את הילדה! זה יוצר לה נזק! וגם במצב שיש חום אין שום מניעה מלצנטר, ולהיפך חייב לצנטר! זה לא שנשאיר את השתן בפנים אם יש הפרשות או חום וכו.. (השיחות הנ"ל מוקלטות)
זה לא יוצר נזק אם מצנטרים אלא אם לא מצנטרים.
אין כל קשר לאישור הרפואי לצורך הצינטור..
אגב ברור שיש להם בגן אישור מרופא למתן צינטורים בגן ע"י אחות מתחילת השנה.
ביום חמישי הגננת חזרה לגן אחרי יומיים של היעדרות והתקשרה לשאול למה הילדה לא באה.. אמרתי לה שהצוות הרפואי של אלי"ן ביקשו שייצרו איתם קשר מהגן (נתתי מספר טלפון אישי של הצוות- ודווקא של מי שלא ירים צעקות על ההתנהלות בגן כדי לא לפגוע..) בשביל להסביר להם אחת ולתמיד את ההתנהלות הנכונה במצבים הנ"ל כדי למנוע את מה שהיה, הצוות בגן לא הסכים בטענה שזה "העברת מידע רפואי", וצריך אישור בכתב ושההורים ידאגו לאישור וזהו... אמרתי להם שכתוב בצורה מפורשת את הדברים כמו שהזכרתי לעיל והם לא צריכים יותר מזה, אני והגננת היינו על הקו ביחד וקראנו את הדברים מתוך הכתב ביחד, היא אמרה "נכון זה מפורש אבל זה כללי מידי, צריך שזה יהיה ממש מפורט ושזה יהיה אישור מיוחד לגן"..
למרות שהם לא צודקים ואין פה על מה להביא את האישור, ביקשתי מהצוות הרפואי של אלי"ן להנפיק להם אישור מפורט, האישור מתעכב בגלל בעיה בתיאום בין הצוותים של המקום שצריכים לחתום על האישור, אין לי עדיין רופא שמכיר את הילדה במרפאה, השירות אונליין של כללית סיבך אותי לגמרי,
הילדה בבית בפועל ובא לי רק לבכות, אני לא במצב של תפקוד בכלל, עם פיברומיאלגיה, תת פעילות של בלוטת הטריס, אנמיה, ושבוע 33 של הריון, הקצת שאני מבקשת זה המנוחה שאני יכולה להרשות לעצמי בבוקר... (לא קראתי לזה שמירת הריון כי אני לא עובדת, אבל זה בדיוק זה)
אמרתי לגננת בגן שגם אם היה יוצא נזק מהטיפול בילדה בגן הייתי מחפה על האחות, אני רואה שהאטימות גוברת ואין עם מי לדבר בעיקר שהם כ"כ בטוחים בעצמם אז אני פונה למקום שאולי יתן לי מענה..
לציין: במצב שאין צינטורים סדירים הילדה סובלת מכאבים עזים בשעת הצינטור ולאחריה שרק משכך כאבים עוזר.. ובמקרה זה הילדה סבלה יומיים!
גם אנחנו וגם הרופאים הבכירים שחתומים במכתבים המצורפים, כולנו הרגשנו שהמלחמה פה היא על עמדת כוח שבאה על חשבון הגב שלנו ושל הילדה.
מצורף הסיכום של אלי"ן משנה שעברה שהיה ברשות הגן+ מכתב מפורט שכתבו עבור נושא זה במיוחד+ סיכום ביקור בהתפתחות הילד בסורוקה במרפאה משותפת
שיתוף - לביקורת זאת'י מאתמול
ליל ראשון של חנוכה. הקורונה בעיצומה, ובימים קרים אלו הסכנה להדבקות אף עולה.
גשם עז ניתך ארצה, שוטף אספלט אפור ומלוכלך. מי היה מואיל בטובו לעשות את העבודה השחורה הזו אלמלא הגשם? אלוקים יודע.

חנות החד פעמי הקטנה שקקה אדם. מספר המרצפות המנוקדות שחיפו על הרצפה, היה מעליב ביחס לכמות האנשים שבה. שירה, אחראית משמרת ממושקפת, תזזה בין אישה לרעותה, מחווה דעה על שילובי צבעים מרהיבים לעריכת שולחן עבור ערב לביבות משפחתי ומגבש. וכמובן, לא שוכחת חלילה להזכיר לכל המי ומי - 'מי שעדיין לא שם לב, השלט בדלת הכניסה ברור דיו. אין כניסה בלי מסיכה!'

נס שהתווספה למערכת עובדת חדשה. פשוט נס חנוכה. מי חשב שיהיה כזה עומס - אם כל השנה, על כל חגיה, החנות המתחרה שלהם עוקפת אותם בפער בהשגת יעדים. ושלא תטעו - בחנות שלהם מייבאים את המוצרים הכי הכי טובים! פשוט המתחרים השקיעו יותר בפרסום.

הנה היא באה לכיוונה, כנראה בדיוק צריכה אותה.

"יעל, נכון?" שירה מוודאה עם העובדת החדשה שמתקרבת אליה ובידיה סט צלחות תכול. "הראש שלי לא עובד בלחץ המטורף הזה". היא מתנצלת על השאלה המטופשת.

"כן". יעל מחייכת. "הכל טוב. יש לנו עוד כזה במלאי?" היא מרימה את הסט, מנופפת בו.

"וואו, כל מה שעל המדף נגמר?" ברוך הוא וברוך שמו. שושי המנהלת תשמין מנחת. ספק אם תעבור בין המשקופים הצרים. "אני אבדוק במחסן אם נשאר עוד. ו... יעל". שירה עוצרת אותה רגע מלהסתובב אל עבר הלקוחה שממתינה בקוצר רוח לתשובה. "רוצה לצאת איתי להפסקת צהרים? יש עוד שלושה בנות. הן תסתדרנה". היא קורצת. מעניין להכיר אותה יותר, נראית בחורה לעניין.

"בטח!" יעל מאשרת בשמחה אמיתית. למה לא. לשבת לאכול לבד אף פעם לא כל כך נחמד.

---

"אז איך את מסכמת את העבודה?" שואלת שירה את יעל לאחר שהתמקמו שתיהן סביב שולחן האוכל בחדר הפנימי.

"האמת בסדר". יעל נוגסת בכריך עשיר מעשה ידיה. אמא כבר מזמן לא מכינה לה. אין לה כל כך כח. "ואת, אחלה אחראית". מחזירה לה קריצה על מקודם.

שירה צוחקת, צלחת הפסטה שלה לקראת סיום. "תודה. זו העבודה שלי כבר שנים אז חסר לי לזייף".

"אה, וואו. כל הכבוד לך". יעל מדברת קצר ותמציתי. מסתוריות ובגרות מעבר לגילה נלוות לעיניה של יעל, ומעלים בשירה סימני שאלה לפשרן.

רגע לפני שפצתה שירה את פיה שוב לשחרר את השאלה הבאה, נפתחה הדלת שמאחריה. היא הסתובבה. אביגיל, עובדת בעלת וותק של מספר שנים, עמדה נסערת בפתח.
"כן?" בטח לקוח עם דרישה מסוימת, חוסר במלאי או תקלה בקופה. ברקע נשמעו צעקות, גורמות לשירה לפקפק בהשערותיה.

"עוד פעם האישה המסכנה ההיא". אביגיל נושפת בתסכול. "היא פשוט חופרת! אמרתי לה לצאת מאה פעם אבל אין עם מי לדבר!"

"זאת'י מאתמול?" שירה מקווה שלא. אין לה כוחות לאנשים מהסוג הזה.

יעל מכחכחת בגרונה, משתנקת באמצע הביס. הצעקות מבחוץ נשמעות לה מוכרות מדי. רק-לא-זה. שירה מסתובבת אליה, שואלת אם היא בסדר. היא מהנהנת לחיוב, מרכינה ראש. אסור שיראו שהיא חיוורת.

"כן, היא. עוד פעם בלי מסיכה". אביגיל כועסת ממש. למה אנשים כאלה חסרי אחריות? זו ממש סכנת נפשות! "ועוד איך היא קוראת לי ליד כולם? בחורה עזת פנים. אני. בחורה. עזת. פנים". ידיה נקפצות לאגרופים.

שירה קמה ממקומה אל עבר הלוקיישן. היא תשים לאישה הזו סוף אחת ולתמיד. אביגיל כמעט ורצה אחריה, מפנה אותה לכיוון הנכון. יעל נותרה קפואה במקומה, רעש מחריש אזניים תוקף אותה, לחץ בחזה.

"הנה היא". מצביעה אביגיל. "תראי עוד איך היא ממשיכה לעמוד על שלה בצעקות על שילת. אישה משוגעת".

ממקומן ראו השתיים את שילת הקופאית, עומדת חסרת אונים. "את חייבת לשים מסיכה גברת, זה נוגד את החוק".

"מה את אומרת". קולה של 'זאתי מאתמול' גבוה מאד, וטון דיבורה מזלזל. "מעניין לי ת'סבתא. אמרתי לך שאסור לי לשים מסיכה!"

"הי הי הי גברתי". שירה מפציעה מאחוריה. כל ההצגה הזו לא לעניין, לקוחות יברחו מהחנות. "זה לא הטון ולא המילים המתאימות לחנות שלנו. אם לא טוב לך עם הכללים, המתואמים עם החוק יש לציין, פשוט תצאי מהחנות ואל תחזרי לכאן. יש מספיק מקומות לקנות בהם חד פעמי".

"את לא תדברי אליי ככה". טון דיבורה של הגברת עדיין בדציבל מכובד, אך מיתריה רועדים ודמעות עלו בעיניה. "אסור לי לשים מסיכה. אני יכולה להיחנק. את רוצה לחנוק אותי? זה מה שאת רוצה!" היא מתנשפת, דמעותיה זורמות. "את משתפת איתם פעולה!"

שירה התבלבלה. לזה לא ציפתה. "סליחה גברתי, על מי את מדברת?"

"את יודעת טוב מאד על מי אני מדברת". האישה לא נרגעה. חלק מהאנשים סביבן הידק את טבעת החנק הסוגרת עליהם, והחלק השני התרחק, רגיש לסטואציה. "בטח יעל ספרה לך, נכון? היא גם לא מאמינה לי. היא אומרת לי שאני עושה לה בושות. שאני אמא רעה. היא שונאת אותי". היא ממש בוכה. היא רק רצתה לבקר את יעל בחנות החדשה שבה היא עובדת. לאחל לה בהצלחה ולהביא לה שוקולד. למה היא נגדה גם כאן?

יעל. העובדת החדשה. ההתנהגות המוזרה שלה בחדר האוכל.

זו אמא שלה.

האגרוף שקבלה שירה לבטן היה מוחשי. אביגיל שלידה פערה את פיה בהלם, ושאר העובדות שנכחו בסיטואציה נבלעו אל תוך עצמן. לא שמענו לא ראינו.

האסימון אצל שירה החל לרדת לאט לאט, והיא התקדמה אל עבר חדר האוכל במהירות. רוצה להתנצל, רוצה לוודא, רוצה לדעת.

הפתק המאולתר שמצאה מונח ברישול על יד חצי הכריך של יעל, הפיל לגמרי את האסימון ברעש מחליא.

"גם אם אמא שלי היא חולה בנפש, זה לא אומר שהיא לא בנאדם.
לכאן אני לא אחזור יותר.
היית מדהימה שירה, אני יודעת שזו לא אשמתך".

---

נושא כאוב מאד לכתוב עליו, אבל גם נורא חשוב🙏
כתבתי
מאמר באותו הנושא, למי שמעוניין לקרוא ועוד לא קרא. והלוואי ותעלה המודעות קצת יותר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה