אשמח לחוות דעת של המומחים-משכנתא לרכישה

• הוסף לסימניות
לא הבנתי למה פיצלו את המל"צ והפריים.
כי אחת מחזור חיצוני והשניה להרחבה
אבל כשזה בא על פריסה נכונה,
נכון טעות שלי, התוכנית לקל"צ ל-240 ומל"צ ופריים ל-312

אבל השאלה איך אני יודע אם וכמה העוגנים עלו יש איזה מקום שמעודכן אונליין?

• הוסף לסימניות
כי אחת מחזור חיצוני והשניה להרחבה

נכון טעות שלי, התוכנית לקל"צ ל-240 ומל"צ ופריים ל-312

אבל השאלה איך אני יודע אם וכמה העוגנים עלו יש איזה מקום שמעודכן אונליין?
הבנקאי יוכל להגיד לך.
או בקבוצות של יועצים.
בפועלים לא עלה מאתמול/ שלשום.
אם כי, זה לא אומר שהבנק לא קיבל החלטה להעלות את המרווחים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
משהו קצת לא ברור לי...
רבות נכתב פה בפורום על כך שכשהעוגנים עולים המרווחים יורדים. לא?
אני אנסה לעשות סדר קטן..
ראשית, אין כלל נדנדת מאזניים - כשהעוגנים עולים - המרווחים יורדים, וכן להיפך.
שנית, הבנקים בודקים את המצב הפיננסי בשוק - קרי: עלויות הגיוס שלהם.
נכון, שכשינה שתחרות ועלויות הגיוס שלהם עולות, והם עדיים רוצים למכור וגם להתחרות אחד בשני, הם פשוט מורידים מרווחים - כדי שיחד עם העוגנים, עדיין תישאר כאן עסקה טובה.
אבל, ויחד עם זאת - לעיתים הבנקים מזהים מגמות עלייה - ובכדי לא להתחייב לאישור שאח"כ כבר אולי לא יהיה רווחי להם, הם על הדרך כבר מקבלים את ההנחייה להעלות מרווחים להתכונן לבאות. ואז, קורה גם שמיד אחרי שהם מזהים שהשד לא היה נורא כ"כ הם מורידים מרווחים.

• הוסף לסימניות
אבל, ויחד עם זאת - לעיתים הבנקים מזהים מגמות עלייה - ובכדי לא להתחייב לאישור שאח"כ כבר אולי לא יהיה רווחי להם, הם על הדרך כבר מקבלים את ההנחייה להעלות מרווחים להתכונן לבאות.
ומה שונה עכשיו מלפני כמה חודשים שלא רק היתה מגמה, אלא הייתה באמת עליה? (העוגנים היו גבוהים גם יותר מהיום לאחר העליה)

• הוסף לסימניות
בכל מקרה, היום הריביות עלו - זה הצעה מהיום? ..
אין עדיין הצעה כתובה.
אם הריביות יהיו על בסיס העוגנים החדשים אני חושבת שהיא מצוינת.
מה כבודו חושב?

• הוסף לסימניות
אין עדיין הצעה כתובה.
אם הריביות יהיו על בסיס העוגנים החדשים אני חושבת שהיא מצוינת.
מה כבודו חושב?
ללא ספק.
רק שכנראה ההצעה תהיה גבוהה יותר.

• הוסף לסימניות
ומה שונה עכשיו מלפני כמה חודשים שלא רק היתה מגמה, אלא הייתה באמת עליה? (העוגנים היו גבוהים גם יותר מהיום לאחר העליה)
וגם אז, בתקופה של אע וודאות ויציבות בעוגנים, הבנקים מעצים גם מרווחים., ואז מורידים אותם כשהעסק מתייצב על ריבית, אפילו גבוה, אבל יציבה.

• הוסף לסימניות
הצעה יפה מאד!!
לא הבנתי למה פיצלו את המל"צ והפריים.
בכל מקרה, במאמר המוסגר - שוב, ישנו ללא ספק חיסכון מצד הריבית הזולה, וגם פחות חשיפה למדד. אבל כשזה בא על פריסה נכונה, האפקט עלול להיאבד ולהתהפך לרעתינו.
תנסה לבדוק - האם ניתן למצע את התקופות ולראות מה יהיו המשמעויות בטווח של 5 שנים קדימה אפילו.
לכאורה מיצוע תקופות יותר רלוונטי לטווח זמן קצר שהצפי הוא לירידה ואז מרוויחים קיבוע מרווח נמוך
בטווחים 15 עד 30 שהצפי מעורפל פחות רלוונטי בגלל שאפשר לעשות בסוף התקופה הקצרה קיצור של התקופה הארוכה שנשארה[מה שכן מפסידים לכאורה את הוודאות של קיבוע המרווח הנמוך מצד שני עוד 15 שנה הכל יכול להיות]
אשמח לדעת מה אתה חושב

• הוסף לסימניות
אני יועצת מתחילה ,
תיק ראשון של רכישה ללקוח זר שאינו בן משפחה
יש איזו תזה בעולם שעדיף לקחת אנשי מקצוע [לא ברפואה משפטים וכדו']
שהם חדשים בתחום כי בשביל עיצוב המוניטין שלהם הם יתאבדו על העבודה
והנה כנראה זה נכון....

• הוסף לסימניות
לכאורה מיצוע תקופות יותר רלוונטי לטווח זמן קצר שהצפי הוא לירידה ואז מרוויחים קיבוע מרווח נמוך
בטווחים 15 עד 30 שהצפי מעורפל פחות רלוונטי בגלל שאפשר לעשות בסוף התקופה הקצרה קיצור של התקופה הארוכה שנשארה[מה שכן מפסידים לכאורה את הוודאות של קיבוע המרווח הנמוך מצד שני עוד 15 שנה הכל יכול להיות]
אשמח לדעת מה אתה חושב
לא דיברתי על מרווחים - אלא על אכילת קרן.

• הוסף לסימניות
ללא ספק.
רק שכנראה ההצעה תהיה גבוהה יותר.
אכן עלה קצת, זה האישור נכון להיום ,אשמח לחו"ד
1749736318834.png

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא דיברתי על מרווחים - אלא על אכילת קרן.
תודה על התשובה
על פניו את הבעיה הזאת אפשר לפתור על ידי מחזור בסוף התקופה הקצרה
ואז השיקול הוא רק אם זה לקוח שבנוי לזה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
עכשיו שימו לב לדילמה שהיתה כאן.
האם לקחת את ההצעה המדהימה הזאת לסגירה או לחשב שמשא ומתן יביא לתוצאות יותר טובות.
כלומר לקבל משכנתא נדירה או נדירה מאד..
והבחירה הוכיחה את עצמה
יתכן שלאור ההתקפות באיראן הכל יראה אחרת ביום ראשון ולהוציא אישור כזה כבר לא יהיה רלונטי

• הוסף לסימניות
עכשיו שימו לב לדילמה שהיתה כאן.
האם לקחת את ההצעה המדהימה הזאת לסגירה או לחשב שמשא ומתן יביא לתוצאות יותר טובות.
כלומר לקבל משכנתא נדירה או נדירה מאד..
והבחירה הוכיחה את עצמה
יתכן שלאור ההתקפות באיראן הכל יראה אחרת ביום ראשון ולהוציא אישור כזה כבר לא יהיה רלונטי
איך המלחמה עם איראן אמורה להשפיע על ריביות המשכנתא?

• הוסף לסימניות
איך המלחמה עם איראן אמורה להשפיע על ריביות המשכנתא?
שאלת יפה שאלת @בני המבין
כשהמציאות הבטחונית מחמירה זה עלול להשליך על:
המרווחים.
עוגנים
מחירים של מוצרים ועוד
עכשיו ב"ה בניסי ניסים ממש זה נראה שזה לא הולך למקום הזה. נקווה ונתפלל שימשיך כך

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
קיבלתי מהבנקאי הצעה לריביות הבאות , רק בתנאי שזו הצעה לסגירה ,

סה"כ משכנתא 838,500 מחיר למשתכן
קלצ -4.57 -15 שנים
ק"צ (זכאות) -2.25- 15 שנים (80,000)
מל"צ כל שנתיים וחצי -4.67- 30 שנים
ממש יפה
אני יועצת מתחילה ,
תיק ראשון של רכישה ללקוח זר שאינו בן משפחה
התחלה יפה מאוד !!!!
בהצלחה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה