אשמח ליעוץ בנושא קניית מצלמה מקצועית וכו'

• הוסף לסימניות
ברצוני לקנות מצלמה לסטודיו בבית (בעיקר לניו בורן) התקציב שלי הוא באזור ה10000 ש"ח אשמח ליעוץ על איזו מצלמה לקנות וכן היכן הכי זול תודה רבה רבה.

• הוסף לסימניות
אם מישהו יכול לענות אני ממש אשמח

ש'ד'דג

• הוסף לסימניות
מחלוקת... ;)

• הוסף לסימניות
או קנון או ניקון או סוני...
ויש כמובן את לייקה..
ופנסוניק.
אה.. ו.. זהו בגדול.
אשמח לייעץ ג"כ בנושה העדשות.... :)

• הוסף לסימניות
שלום,

האם צילמת בעבר או שזו מצלמה ראשונה עבורך.
בדרך כלל גוף המצלמה זה השקעה לטווח קצר יחסית לעדשות, שהן השקעה לטווח ארוך יותר.
כל צלם ממשיך בדרך כלל לאורך כל הדרך עם החברה שבה הוא מושקע בציוד תואם, כגון עדשות פלאשים וכו'.
היות ואת הולכת להשקיע בעדשות איכותיות (ויקרות) את צריכה לחשוב גם על החברה שאיתה את רוצה להמשיך כאשר תרצי להשתדרג.
יש 2 חברות מובילות קנון וניקון, שלהם יש מגוון חברות שמיצרות את רוב האביזרים ההיקפיים.
כמו"כ סביר להניח שאם תצטרכי פעם עזרה של צלם אחר בציוד, או הסברים והמלצות, זה יהיה על קנון או ניקון.
בגלל שאת רוצה לעסוק בניובורן בסטודיו, הייתי משקיע בעדשה איכותית יותר מאשר בגוף מקצועי. כי את לא צריכה מצלמה מאוד מהירה, או כזאת שעומדת בעומסים גדולים גם בקוטב הצפוני. וגם לא צילום בתאורה נמוכה.
כמו"כ מאוד חשוב שאחיזת המצלמה תהיה נוחה לך (אחיזה זה כולל בתוכו את הפעלת הפפונקציות וכו'), ולכן תנסי לשאול מצלמה כמו זו שאת רוצה לרכוש, לפני הקניה.

ולסיכום ולא מהיכרות או התנסות אישית, אלא מידע תיאורטי מקריאה ברשת בלבד, ממליץ לך לבדוק את הניקון D7200 או את הדגם הישן יותר D7100(300$ פחות) או קנון D70.

בהצלחה

• הוסף לסימניות
אם התקציב כולל עדשות, כדאי להגיע ממוקדים יותר לגבי הצרכים הנוכחיים והעתידיים.
אם תקציב ה10K הוא לגוף בלבד אין הרבה התלבטות, אם הכיוון הוא קנון יש את ה5D מארק 3 המעולה, ואם ניקון יש את הD800 שאני מבסוט איתה גם ביחס ל-810. או בתוספת קטנה לשדרג ל5DS או ה-810.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1850843:
אם התקציב כולל עדשות, כדאי להגיע ממוקדים יותר לגבי הצרכים הנוכחיים והעתידיים.
אם תקציב ה10K הוא לגוף בלבד אין הרבה התלבטות, אם הכיוון הוא קנון יש את ה5D מארק 3 המעולה, ואם ניקון יש את הD800 שאני מבסוט איתה גם ביחס ל-810. או בתוספת קטנה לשדרג ל5DS או ה-810.

לא הייתי משקיע היום בD5, היא כבר הרבה שנים על הכביש, ואמורה להיות מוחלפת (תפילת כל הצלמים שאני מכיר שזה יהיה בקרוב ממש). ה5DS מיותרת. אלא אם הצילמים שלה הולכים להתפרסם בשלטי חוצות. ולעבוד עם קבצים של 50 מגה זה תענוג גדול.

ובתקציב הזה שווה לבדוק גם את הסוני A7R II שהיא יחסית לנ"ל מצלמת נישה, אבל תופסת תאוצה רצינית. אפשר לשים עליה את ה90 מקרו של סוני שהיא אחת העדשות היותר חדות שיש . ויש לסוני פונקציה שנקראת soft skin שנותן מראה קטיפתי רך לעור האדם ונראה שלצילומי ניו בורן זה יכול ממש להתאים (ייתכן שקיים גם בחברות אחרות לא יודע) וחוסך זמן עריכה. ובנוסף המשקל הנמוך הכולל של המצלמה הוא יתרון לנשים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;1850867:
לא הייתי משקיע היום בD5, היא כבר הרבה שנים על הכביש, ואמורה להיות מוחלפת (תפילת כל הצלמים שאני מכיר שזה יהיה בקרוב ממש). ה5DS מיותרת. אלא אם הצילמים שלה הולכים להתפרסם בשלטי חוצות. ולעבוד עם קבצים של 50 מגה זה תענוג גדול.
היא הרבה שנים עם צלמים מרוצים, בגלל הוותק המחיר שלה נמוך מ10, מצלמה טובה ובתוך התקציב
הייעוד של הS היא לסטודיו, לאיזו נמוך וקבצי ענק שאפשר לחתוך בלי הגבלה. לא מכיר מנסיון את הגוף הזה, אבל הוא הגוף האחרון שיצא וקרוב למחיר

• הוסף לסימניות
למה ההמלצה שלך היא למצלמת קרופ ? בקרופ עומק השדה הרדוד לצילומי ניובורן חסר, בדר"כ חסר הפרדת צבע, חדות ובעיות סטיית פוקוס . טווחי העדשות שונים ולא תואמות בכולן ...
למה לא ללכת על FF כמו הD610 או ה6D ועליה להוסיף עדשה או שתיים בארבעת אלפים הנותרים

• הוסף לסימניות
למה ההמלצה שלך היא למצלמת קרופ ? בקרופ עומק השדה הרדוד לצילומי ניובורן חסר, בדר"כ חסר הפרדת צבע, חדות ובעיות סטיית פוקוס . טווחי העדשות שונים ולא תואמות בכולן ...
למה לא ללכת על FF כמו הD610 או ה6D ועליה להוסיף עדשה או שתיים בארבעת אלפים הנותרים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1850892:

אתה צודק.
חשבתי שהתקציב שלה הוא 10000 להכל ביחד, אז ישר הלכתי לתקציב גוף קטן יותר.
ה-610 מצלמה פצצה (יש אותה להרבה צלמים שאני מכיר ומרוצים מאוד). ה6D נראה לי פחות טובה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;1850892:

אתה צודק.
ה-610 מצלמה פצצה (יש אותה להרבה צלמים שאני מכיר ומרוצים מאוד). ה6D נראה לי פחות טובה.
ויש כמובן אופציה זולה של הסוני A7 (כמובן שצריך לשקול גם את החסרונות שלה בכלל ובפרט).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tadmit;1850923:
אתה צודק.
ויש כמובן אופציה זולה של הסוני A7 (כמובן שצריך לשקול גם את החסרונות שלה בכלל ובפרט).
יתכן שהתקציב הוא להכל ביחד ... גם לי אין מושג :)
את ה-610 השוותי במהלך אירוע ביחס ל-800 וה-810, היא בהחלט טובה, הצבעים מעולים, מערכת פוקוס טובה ... הבעיה העיקרית שלה באירועים זה האמינות, מכיר כמה שהיא נדפקה להם באמצע אירוע או בטיסה חשובה לחו"ל, לא נעים ...
המירורלס מעולות בוידאו, בסטילס הDSLR מציעה הרבה יותר אופציות ובעיקר ציוד נלווה זמין יותר. אם כבר אז לחכות להכרזות של החברות הגדולות (http://photorumors.com/2015/11/12/r..._campaign=Feed:+PhotoRumors+(PhotoRumors.com))

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה