אשמח למערך שיעור בנושא לכה דודי לכיתה ד-ה, דחוף ממש!!!

• הוסף לסימניות
לימדתי בשנה שעברה וכרגע החומר שלי אצל המורה שמלמדת השנה, כך שאין לי את זה מול העיניים, אבל אכתוב לך מה עשיתי בקצרה ואולי יתן לך כיוון מועיל.
דבר ראשון עשיתי פתיחה חגיגית לנושא לימוד קבלת שבת. הקראתי חידה שבה מותאר איך מתכוננים לבוא האורחת, בבגדים חגיגיים, בארגון הבית, סופרים את הימים לקראת בואה, מכינים מאכלים טעימים ויקרתיים, מוציאים את הסט החגיגי ופורשים מפה יפה על השולחן... אנחנו כל כך אוהבים את האורחת הזאת, כשהיא באה הנוכחות שלה ממלאת את האויר בקדושה. אפילו לאוכל יש טעם שונה, ערב יותר, אנחנו שרים ומזמרים לכבודה, וביציאתה מרגישים איך הנשמה היתרה עוזבת יחד איתה. מי היא האורחת? שבת.
שאלתי למה דומה השבת?
הקבלתי את השבת לאורחת, למלכה, לכלה.
כתבתי על הלוח את ההקבלות. במה היא דומה לכל אחד מהדברים המוזכרים.
ציטטתי "מתנה טובה יש לי..."
"שבת - מקור הברכה" - ממנה השפע לכל ימי השבוע.
משל החפץ חיים עם החנות שעליה שלט. כשהשלט מוסר סימן שהחנות לא קיימת יותר. השבת מראה עלינו שאנו מאמינים. יהודי מאמין נקרא "שומר שבת".
שבת היא מעין עולם הבא.
הצפנו המון ידיעות ומקורות שהבנות זוכרות בנושא.
ואז עברתי לקבלת שבת:
כשמגיעה האורחת החשובה, הכלה, יש רגע מיוחד שבו מקבלים את פניה. קבלת שבת היא הרגע הזה, שבו מניחים ה-כ-ל ומראים שעצרנו ואנו מקדמים את השבת היקרה.
סיפרתי כיצד היו האר"י ותלמידיו מקבלים פני שבת בקבלת השבת.
אמרתי שבשעורים הבאים נלמד להבין את מה שאומרים בקבלת שבת, כדי שנוכל להבין וגם להתחבר.
והודעתי על מבצע לבנות שתאמרנה קבלת שבת בשבתות הבאות (חתימה מההורים).
ישנן בנות בגיל זה שלא אמרו מעולם, או שאומרות מקוצר - וזה הגיל לדרבן להתחיל ולהתפלל את הנוסח השלם.
חכי, ארשום לך גם על "לכה דודי" עצמו.

• הוסף לסימניות
חלקתי את הכיתה ל2 חלקים. הבאתי לכל קבוצה את הפיוט גזור לבתים נפרדים. מאחורי כל בית כתבתי שאלה פשוטה יחסית על התוכן. אני צלמתי מתוך סידור עם פירוש וחלק מהשאלות הצריכו עיון בפירוש והבנת המילים של הפיוט בצורה זו.
המטרה היתה להיות הקבוצה שמסיימת ראשונה לענות על כל השאלות, כמובן תשובות נכונות.
כשסיימו, אמרתי שנבדוק יחד כמה תשובות נכונות צברה כל קבוצה כדי לבדוק מי נצחה.
שרטטתי טבלה על הלוח ל2 הקבוצות, אמרתי שהסדר בו נקרא את התשובות הוא לפי סדר הפיוט. איך הן תדענה לסדר נכון? אתן להן רמז - מי שחיבר את הפיוט הוא המקובל הרב שלמה הלוי אלקבץ, והפיוט מסודר באקרוסטיכון תואם.
הן מיד קלטו וסדרו נכון.
הקראנו את השאלות וכל קבוצה הקריאה את התשובה שלה, דייקתי את התשובות במידת הצורך והרחבתי. כתבתי נקודות לקבוצה שענתה נכון. קבוצה שסיימה ראשונה קבלה תוספת נקודה על זמן.
ובסיום השעור אם נותר זמן שרנו את הפיוט.
והדגשתי. כעת שאתן מבינות מה אתן אומרות - תחשובנה על כך! והן חושבות, וזה מרגש.

• הוסף לסימניות
בסיום הנושא (אני מלמדת קטעים נוספים בקבלת שבת) ערכתי מסיבה ובה באו בחולצה לבנה של ר"ח, בנות נבחרות הביאו ממקים קטנים לפאקלע של שבת. הזמנתי בנות מכיתה גבוהה שתבאנה כלי נגינה ותנגנה שירי שבת- כולל לכה דודי כמובן.
בסיום חלקתי מזכרת את נוסח קבלת שבת על דף מעוצב, כמו ברכון.
זה מחבר את הילדות יותר מכל השעורים ביחד.

• הוסף לסימניות
הי, אשמח לדעת אם יש לך רעיון איך ללמד את לכה דודי לכיתה א בנות

• הוסף לסימניות
בסיום הנושא (אני מלמדת קטעים נוספים בקבלת שבת) ערכתי מסיבה ובה באו בחולצה לבנה של ר"ח, בנות נבחרות הביאו ממקים קטנים לפאקלע של שבת. הזמנתי בנות מכיתה גבוהה שתבאנה כלי נגינה ותנגנה שירי שבת- כולל לכה דודי כמובן.
בסיום חלקתי מזכרת את נוסח קבלת שבת על דף מעוצב, כמו ברכון.
זה מחבר את הילדות יותר מכל השעורים ביחד.
הי אשמח אם יש לך רעיון איך ללמד לכה דודי לכיתה א

• הוסף לסימניות
הן קצת קטנות לעבור על כל הפיוט, לדעתי. הוא בתוכנית הלימודים של כיתה ד'. אולי אפשר להתרכז בפזמון.

• הוסף לסימניות
הן קצת קטנות לעבור על כל הפיוט, לדעתי. הוא בתוכנית הלימודים של כיתה ד'. אולי אפשר להתרכז בפזמון.
מבינה שזה שרשור ישן , אבל אם יש לך את החומר הזה ועוד חומרים על שבת אשמח ממש לקבל למייל שלי.אני מלמדת בקהילת קירוב בחו"ל ויעזור לי מאוד כל חומר על שבת.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
מבינה שזה שרשור ישן , אבל אם יש לך את החומר הזה ועוד חומרים על שבת אשמח ממש לקבל למייל שלי.אני מלמדת בקהילת קירוב בחו"ל ויעזור לי מאוד כל חומר על שבת.
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
יש לי מעט חומרים. תוכלי לכתוב למייל שלי שמצורף בחתימה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה