קורונה אש-כול הכבוד

• הוסף לסימניות
וכשנאנחתי באזניו (בטלפון) ואיחלתי שיהיה טוב, הוא כמעט רצה להרוג אותי וטען בתוקף שהכל טוב לו כבר עכשיו!

אמא שלי למדה בחודש האחרון להשתמש במייל [בגיל 90], ומאז כל כמה דקות יש מייל לכל האחים,
כי היא למדה איך שולחים 'השב לכולם' ולא איך שולחים לאחד בלבד :)

עכשיו שלחה מכתב יפה וכתבה -
ומתוך התרגשות אני כותבת את זה כאן [כמובן בפרטים מוסתרים]

לפני כ80 שנה, ישבתי בליל הסדר עם הורי היקרים במקום מסתור, ברחנו מהבית מהעבודה מהחברים והחברות שלנו, כולם לא הבינו כמה מסוכן במדינה שלנו, היטלר ימ''ש רק עלה לשלטון, וכולם אמרו - גרמניה מדינה דמוקרטית, הוא לא יוכל לעשות מה שהוא רוצה.
אבל סבא [] ברח. מה זה ברח, השאיר הכל כמות שהוא ועלה על הרכבת הראשונה, שנים היה מתבדח שמי שהשתלט על הבית שלנו חשב שאנחנו משפחה מבולגנת, כי אפילו את הכוס קפה לא שטף במים והשאיר אותו חצי מלא על השולחן. :)

וכך שאנו יושבים עם המשפחה המצומצמת [גרעינית בשפה של היום] אמר לנו אבא תשמעו מילים של הרב דסלר, וכאן העתיקה את לשונו הזהב -
לכאורא כשם שאי אפשר להזמין לבן תורה לבקר את ידידו לתפילת נעילה ביום הכיפורים, כך נדמה לי, שאי אפשר לעשות ענין 'ביקור' מהסדר המקודש, אשרי למתרכז ומסדר הסדר בפנים לבבו. יציאת מצרים עושה את היהדות בנו. הסדר צריך שיגייר את פנימותנו - שיצאה לרשות אחרת לרשות הבהמיות [חשוכי השכל ונטולי הלב] ונתבהמה ונתחמרה, ויותר מזה נת'גוי'תה [נהיינו גויים בפנימיותנו] אוי אם נטמע את לבבנו בין לבביהם. עד כאן לשונו הזהב, והמכתב נכתב בזמן שהרב דלסר ברח מהשואה הנוראה, ועשה את ליל הסדר בגפו הוא.

ילדים יקרים - אני לבד, אבל אני מלאה הערכה לכל אחד ואחד מכם שיושב מרחוק וחושב עלי, זהו זמן לחשבון נפש למה עשה לנו ה' ככה, למה את חג יציאת מצרים, חג החרות החיצונית והפנימית אנחנו חוגגים כל אחד עם עצמו.
ואם תצליחו להגיע לתשובה, להתרומם מן השאלה, להתעלות מן המהומה, הרי שזו היא התשובה לשאלת 'מה נשתנה השנה מכל שנה'.

ומכאן והאלה ברכות ואיחולים אישיים.
פסח כשר ושמח
אמא שיושבת וחושבת.

• הוסף לסימניות
לגמרי
יש פה הודעות שמעוררות כל כך הרבה רגש והערצה
רק לשים לייק מרגיש כל כך קטן, מטופש אפילו
שוב יישר כח לפותחת האשכול, ובשורות טובות לכל עם ישראל.
שנאמר:
שכר מצווה בהאי עלמא - לייקא

• הוסף לסימניות
אמא שלי למדה בחודש האחרון להשתמש במייל [בגיל 90], ומאז כל כמה דקות יש מייל לכל האחים,
כי היא למדה איך שולחים 'השב לכולם' ולא איך שולחים לאחד בלבד :)

עכשיו שלחה מכתב יפה וכתבה -
ומתוך התרגשות אני כותבת את זה כאן [כמובן בפרטים מוסתרים]

לפני כ80 שנה, ישבתי בליל הסדר עם הורי היקרים במקום מסתור, ברחנו מהבית מהעבודה מהחברים והחברות שלנו, כולם לא הבינו כמה מסוכן במדינה שלנו, היטלר ימ''ש רק עלה לשלטון, וכולם אמרו - גרמניה מדינה דמוקרטית, הוא לא יוכל לעשות מה שהוא רוצה.
אבל סבא [] ברח. מה זה ברח, השאיר הכל כמות שהוא ועלה על הרכבת הראשונה, שנים היה מתבדח שמי שהשתלט על הבית שלנו חשב שאנחנו משפחה מבולגנת, כי אפילו את הכוס קפה לא שטף במים והשאיר אותו חצי מלא על השולחן. :)

וכך שאנו יושבים עם המשפחה המצומצמת [גרעינית בשפה של היום] אמר לנו אבא תשמעו מילים של הרב דסלר, וכאן העתיקה את לשונו הזהב -
לכאורא כשם שאי אפשר להזמין לבן תורה לבקר את ידידו לתפילת נעילה ביום הכיפורים, כך נדמה לי, שאי אפשר לעשות ענין 'ביקור' מהסדר המקודש, אשרי למתרכז ומסדר הסדר בפנים לבבו. יציאת מצרים עושה את היהדות בנו. הסדר צריך שיגייר את פנימותנו - שיצאה לרשות אחרת לרשות הבהמיות [חשוכי השכל ונטולי הלב] ונתבהמה ונתחמרה, ויותר מזה נת'גוי'תה [נהיינו גויים בפנימיותנו] אוי אם נטמע את לבבנו בין לבביהם. עד כאן לשונו הזהב, והמכתב נכתב בזמן שהרב דלסר ברח מהשואה הנוראה, ועשה את ליל הסדר בגפו הוא.

ילדים יקרים - אני לבד, אבל אני מלאה הערכה לכל אחד ואחד מכם שיושב מרחוק וחושב עלי, זהו זמן לחשבון נפש למה עשה לנו ה' ככה, למה את חג יציאת מצרים, חג החרות החיצונית והפנימית אנחנו חוגגים כל אחד עם עצמו.
ואם תצליחו להגיע לתשובה, להתרומם מן השאלה, להתעלות מן המהומה, הרי שזו היא התשובה לשאלת 'מה נשתנה השנה מכל שנה'.

ומכאן והאלה ברכות ואיחולים אישיים.
פסח כשר ושמח
אמא שיושבת וחושבת.
@שרית קובל
זה ממש מרגש!
תמסרי לאמא שלך שזה מאד מחזק.

נ.ב. לכאורה התשובה טמונה בדבריו של הרב דסלר - קריאה לקרבה אישית עם השם יתברך.

• הוסף לסימניות
צל"ש לבעלי שנאלץ להתמודד מול לחצים איומים מהוריו, שכל יום היה להם פטנטים אחרים איך הוא יוכל בכל זאת להגיע עליהם לליל הסדר ללא סיכון וללא חשש
ובאמצע הדרך, כשכבר היה לי לא נעים מזעזע, נאלץ גם להתמודד מולי...
והכול במאור פנים ובחיוך ותוך כדי כיבוד הורים נפלא שלא ראיתי כמוהו. אני יכולה להאריך אבל חוששת לגזול את זמנכם...

• הוסף לסימניות
צל"ש לבעלי שהכין (כמעט) את כל הבית לפסח
כי אשתו 'קורנת' ולפני הקורונה הייתה עובדת חיונית
שבנתה על השבוע שלפני פסח לנקיונות...
וצל"ש להורים שלי ששומרים לי על התינוקת בת השנה (שלילית, אל תדאגו)
כדי שיוכל לנקות, וכדי שלא יצא לי הלב לשמוע אותה בוכה ''מאמי'' מחוץ לדלת הסגורה...

• הוסף לסימניות
צל"ש לכל יהודי התפוצות והחוצניקים שגרים בארץ החוגגים יו"ט שני גלויות, שלא חוגגים ליל הסדר אחד לבד אלא שניים, כשאליהם צמודה שבת.
חלקם, עקב המרחק הרב, לא ראו את ההורים\הילדים מאז סוכות או פסח של שנה שעברה.

• הוסף לסימניות
צל"ש לכל יהודי באשר הוא
צל"ש למשפחות שלא נסעו להורים למרות שלא נפגשו איתם מאז סוכות, ובטח ובטח שלא התארחו לאף שבת, וקיוו שלפחות בפסח ינוחו קצת והתאכזבו קשות, אבל מקבלים הכל ברוח טובה

• הוסף לסימניות
צל"ש להורי היקרים שעושים את הסדר לבד.
צל"ש לאחותי שעם כל הקושי ושלושת הבנים שלה קטנים עושה ליל הסדר לבד בבית עם בעלה והילדים וזה לא קל.
צל"ש לכל הזוגות הצעירים שנשמעים להוראת גדו"י ומונעים מגיפה מנחלתם.
צל"ש למבודדי עמ"י שיושבים לבדם בחדר סגור
צל"ש לכל נשות עמ"י ששמרו על ילדיהם בבתים במשך שלושה שבועות ויותר. שבועות מאתגרים בהחלט.
צל"ש לשכנה של אמא שלי. אישה אלמנה שיושבת לבדה בליל הסדר. מעריכה מאוד את השכנה הזו. מאוד מאוד. וצל"ש לכל אלו שכמותה.
צל"ש לבן דודי החוצניק שכאשר נודע לו שאם יטוס לארה"ב למשפחה לפסח לא יוכל לחזור לארץ לכולל אחרי החג כי לא תהיה אפשרות כניסה. ובשביל התורה הוא נשאר כאן עם אשתו ו- 2 ילדיו הקטנים. 2 סדרים. לבד.

ולמי אתן שבח [לא חלילה ציון] יותר מאשר לבורא עולם על החסדים הרבים שעושה איתנו גם בתוך הכאוס הנוראי הזה.

• הוסף לסימניות
צל"ש לסבי ולסבתי שהגיעו שבוע שעבר ארצה מארץ ניכר רחוקה, במיוחד בשביל לחוג הפסח עם צאצאיהם בארץ הקודש, ולאחרונה התברר כי הם "מקרורננים".
הם אמנם יחוגו ליל הסדר כאן בארץ, אבל מבודדים ללא אף בן, נכד או אורח...

רפואה שלמה!!!

• הוסף לסימניות
צל"ש לאחי ואחיותי שמידי שנה בפסח היו מתארחים אצלינו והשנה - לא. גם לנו תהיו חסרים מאד.
צל"ש לגיסתי שבעלה מבודד והיא עם שתי קטנים צריכה לארגן פסח פעם ראשונה לבד.
צל"ש לסבתא שלי, אלמנה שתעשה לבד את הסדר בזמן שהילדים שלה גרים קומה מתחת...

• הוסף לסימניות
צל''ש לבעלי שניקה הכל לבד, וטיפל בילדים באהבה וסבלנות, ובעת הצורך גם האכיל וחיתל את התינוק החדש ודאג למנוחתי בימים טרופים אלו!
ישלם ד' שכרך, ושנזכה לגאולה שלימה במהרה!

וגם צלש לי שהשתדלתי להרפות ולקבל את המצב, ולמדתי להעזר כמו שלא נעזרתי מעולם...

• הוסף לסימניות
צל"ש מיוחד למי ששומר על חיוך
כמה שזה קשה, לא להאמין.
צל"ש ל @משקיפה מהצד שעושה פסח לבד בפעם הראשונה מתוך בידוד (כשחסרים לה 50% ממה שיש בכל בית לפסח) ועדין נשאר לה מילים טובות לכולם
צל"ש למי שיש לו מחשב ולא שם עליו את הילדים לשעתיים שקט על סרט חינוכי

• הוסף לסימניות
לאחותי האהובה
שעבדה ועובדת קשה להכין פסח לבית ברוך ילדים בלע"ה
עם כל החומרות והמנהגים
ומוצאת את הזמן לארגן חבילות מפנקות לאחיותיה
עם מלאאאאאאא דברים טובים ופינוקים
"שיהיה לכם חג שמח"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה