כללי אתם מכירים את אלו שלא מבינים רמזים????

• הוסף לסימניות
לא נעים להעלות על הפורום אבל בטוחני כי יש לי חברות לצרה שיוכלו ליעץ בנדון...
יש לי קרובת משפחה שמאוד מתחננת כי אעזור לה לעשות אלבום דיגיטלי לבנה בן השלוש
כבר מהתחלה אמרתי לה שזו עבודה מטורפת, ואף עבודה הקטנה ביותר היא לא פחות משעה כי ככה זה בגרפיקה על אף שאנ יעובדת בכך שנים, וע"כ אני מעדיפה לא לעשות זאת
אך היא ביקשה כי אדריך אותה טלפונית (אין לה מושג איך נוגעים בפוטושופ) איך לעשות זאת.

היא ביקשה שאגש למחשב בבתה, והיא תסיע אותי ברכבה אך סרבתי מאחר ובדיוק באותו שבוע חליתי בשפעת רצינית שריתקה אותי למיטה כך שלא יכולתי בקושי לענות לה
ניסתי ביינתים להתחמק ולמשוך את הזמן שתבין שזה לא הכי מתאים לי, אך היא נדננדה ונדנדה וממש לא התייאשה....

לאחמ"כ חזרתי אליה וניסיתי לעזור לה להדריכה טלפונית.... עד שכבר איבדתי את הסבלנות ואמרתי לה, את יודעת מה אני שולחת לך את הרקעים המוכנים שיש לי, תבחרי אני כבר אערוך וזהו...

קיבלתיי את החומר וחשכו עיני מדובר בלפחות 30 תמונות, לכי תשתילי אותן ותעבדי עליהן פרך בחינםםםםםם?
נשמע לכן??????
רק תעשי לי שניה אחת, או שתעזרי לי טלפונית???

מה אתן אומרות כיצד ניתן להיות אסרטיבים לבני המשפחה, לטובת כל הצדדים,
אני בטוחה כי אין ברצונה לנצל, אבל זה מה שבסוף היא עושה
אני נוטלת את האחריות עלי, כי לפי דעתי עלי לתחום את הגבול קודם לכן, ולומר בשלבים ראשונים כי אין אני עושה עבודות מפרכות כאלה בחינם, הבעיה היא שמצד אחד היא מנדנדת ללא יאוש, ואני מרגע לרגע מאבדת את סבלנותי...
מה יש לכן להציע, לשתף לספר על דוגמא כזו.....

• הוסף לסימניות
במה היא עובדת???

• הוסף לסימניות
תעשי לה בסיבוק / לופה וכו' יש שם תבניות מוכנות

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;987934:
גננת, היא רוצה עבור בנה

זה הסוד:)
גננות זה עם:) (קצת נצלן...)

בכל מקרה לא צריך לתת לאנשים להבין רמזים,

פשוט וישר:
"זה הרבה עבודה, גם רק להדריך אותך וזה לא אפשרי מבחינתי כרגע"

נקודה.

• הוסף לסימניות
תתפלאי אבל אם את חזקה על שלך ולא נכנעת אז החברה יבינו טוב.

דודה של בעלי - כבודה ומכובדת ביקשה שאכין מזכרת לשבע ברכות אותו היא עורכת לגיסי. שאלתי אותה מיד בתשלום , נכון? היא נעלמה דום לרגע ושאלה. מה לא תעשי הנחה לבני משפחה? אמרתי לה שאני גובה מחיר כפול מבני משפחה.
מאז היא לא פונה אלי לבקשות אבל חביבה כמיקודם היא נשארה.

היא הבינה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;987934:
גננת, היא רוצה עבור בנה לחלאקה לא לעבודה

אז תשלחי את הבת שלך אליה לגן ללא תשלום.. או שתדריך אותך בלעשות איזה יצירה מסובכת כולל לבוא אליך להביא לך את החומרים וכו' לנצל?? חלילה..
מה בקטנה..

• הוסף לסימניות
עד כמה שלא נעים להגיד "לא" לקרוב משפחה אני לגמרי מסכימה עם mig. בכללי לעבוד עם קרובי משפחה או חברים על דברים גדולים כאלה זה לא ממש מומלץ. יכול גם אח"כ לצאת מצב שהיא תציע אותך לחברות שלה (ואולי אפילו תזכיר את העובדה שזה בלי כסף) ואז יצא לך מצב ממש לא נעים...מניסיון.

• הוסף לסימניות
אל תהינה כל כך קיצוניות בתגובות
ברור שהיא לא מבינה את כמות העבודה ולא מבינה ברמת העבודה

תוכלי לספר לה שהתחלת כעת פרויקט שדורש ממך זמן, ולא תוכלי להקדיש זמן גם לאלבום שלה.
הסבירי לה שזה לא לוקח לך 2 דקות ותפני אותה לבנות אלבום בתבניות המוכנות.
[מקסימום תאלצי לתרץ, שאת לא כ"כ זריזה כמו שהיא חושבת...]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;987937:
זה הסוד:)
גננות זה עם:) (קצת נצלן...)

בכל מקרה לא צריך לתת לאנשים להבין רמזים,

פשוט וישר:
"זה הרבה עבודה, גם רק להדריך אותך וזה לא אפשרי מבחינתי כרגע"

נאמר הכל, למרות זאת....

• הוסף לסימניות
כדאי לומר: לצערי לא אוכל. להביא לה דיסק עם תוכנה של אחת החברות שמדפיסות אלבום דיגיטלי.
ואת הטלפון של מספר התמיכה שלהם.

• הוסף לסימניות
זאת בעיה, למרות הכל..
לבני משפחה מאוד קשה להבין את רמות הקושי והזמן הרב שלוקח כל בקשה קטנה...
"מה אכפת לך רק זה וזה..."
"אל תשתגעי..."
אני הצלחתי להחדיר לסביבתי הקרובה (אחים ואחיות) לאחר עמל רב כי ללא תשלום זה פשוט לא לענין, כי זה בדיוק כמו להעסיק אחות במשרד בחינם..
מה גם שאין שניה.. שניה זה רק לבקש את הבקשה, אך הביצוע הוא ארוך הרבה יותר..
וזה התקבל...

אך לעיתים זה הופך למסורבל ולא נעים...
למרות ההסברים קשה מאוד לקרובים הרחוקים יותר להבין למה א"א להתאמץ שניה אחת בעבורם.. במיוחד שזה חלקיק שניה...

ללקוחות קל יותר להיות אסרטיבים לא תמיד... אבל אפשר לנפנף אותם בצורה יעילה יותר, אך קרובי משפחה זה עלול להיות לא נעים...

• הוסף לסימניות
נכון.
מה עם: אני עסוקה כולי בפרויקט אשמח להפנות אותך לאחת העובדות שלי. שלמי לי רק עלויות של ___ שעת עבודה.

• הוסף לסימניות
קשר לגננות אתן צודקות 100%.- אבל לא רק הן, זה אופי......
אני חושבת שאני הייתי יושבת על דף אחד... ואומרת לה תראי זה לקח לי כך וכך זמן, כרגע יש לי פרויקטים חשובים/גדולים/יקרים/מחייבים מאד מהעבודה ואני לצערי לא אוכל להמשיך לעשות לך....
אני יכולה לתת לך תוכנות של אלבום דיגיטלי... הן מאד נוחות לשימוש, ופשוטות ותוכלי להמשיך ולעצב בזמנך החופשי.......
הרבה הצלחה!!!

• הוסף לסימניות
כולי תקוה שהסאגה נגמרה...
שלחתי לה 5 כתובות אינטרנטיות של תוכנות חינמיות לעיצוב אלבום דגיטלי
מקוה מאוד שהיא תסתדר...
יישר כח על העין הקשבת... והעצות של כולכן...
אשמח לשמוע עוד ועוד חוו"ד במקרים כגון אלו...
תמיד מומלץ ללמוד מנסיונם של אחרים...

לילה טוב!!!!!

• הוסף לסימניות
זה בדיוק מה שעשיתי...
בתקוה שאכן זה מאחורי... ולא יהיו לכך ספיחים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קליגרף B;987960:
זאת בעיה, למרות הכל..
לבני משפחה מאוד קשה להבין את רמות הקושי והזמן הרב שלוקח כל בקשה קטנה...
"מה אכפת לך רק זה וזה..."
"אל תשתגעי..."
אני הצלחתי להחדיר לסביבתי הקרובה (אחים ואחיות) לאחר עמל רב כי ללא תשלום זה פשוט לא לענין, כי זה בדיוק כמו להעסיק אחות במשרד בחינם..
מה גם שאין שניה.. שניה זה רק לבקש את הבקשה, אך הביצוע הוא ארוך הרבה יותר..
וזה התקבל...

אך לעיתים זה הופך למסורבל ולא נעים...
למרות ההסברים קשה מאוד לקרובים הרחוקים יותר להבין למה א"א להתאמץ שניה אחת בעבורם.. במיוחד שזה חלקיק שניה...

ללקוחות קל יותר להיות אסרטיבים לא תמיד... אבל אפשר לנפנף אותם בצורה יעילה יותר, אך קרובי משפחה זה עלול להיות לא נעים...
נשמע שאין לה שום מושג כמה זמן זה לוקח, אז תגידי לה בדיוק, יכול להיות שברגע שהיא תקלוט שזה פי 5 ממה שהיא חשבה היא תבין שזה לא שייך (לפעמים לא מספיק להגיד "תשמעי זה לוקח זמן")
לי היה קורה עם לקוחות כשאני מתמחרת שהיו אומרים לי "מה? אם את מקלידה מהר זה צריך להיות עבודה קטנה" ועוד דברים מוזרים בסגנון, והם בטוחים שהעיצוב זה החלק המהר והקל...עד שהתחלתי להסביר מהתחלה כמה זמן לוקח כל דבר ובהתאם לזאת יעלה כך וכך. תכלס מי שלא עובד בזה פשוט אין לו מושג.

אגב אני מאוד בעד לעשות חינם לאחים ולאחיות אם כי ברור להם שבגלל שאני לא אקח מהם כסף לא שייך לבקש דברים גדולים שיטריחו אותי ויבואו על חשבון זמן העבודה שלי.

• הוסף לסימניות
לא צריך הסברים והתנצלויות לאף אחד,
כמו שאף אחד לא יכול להעמיד אותי להכין עוגה מורכבת בעל כורחי ולבצע שאר פעולות,
כך גם כאן, אסרטיביות לא גורמת לקרעים במשפחה (אגרסיביות כן)
אך היא מאפשר לנו לעמוד על שלנו בנעימות.

• הוסף לסימניות
זה מזכיר לי סיפור...

רופא שהיה מתפלל באחד מבתי הכנסת בבני ברק הוטרד על ידי מתפללים ביעוץ ושאלות וכו' עד שלא היה יום שהיה בבית הכנסת לתפילה, לימוד וכו' ללא הפרעות. הוא לא ידע מה לעשות.

יום אחד הוא פוגש בבית הכנסת את חברו העו"ד, ואז החליט לשאול אותו מה לעשות, העו"ד יעץ לו שלאחר שמגיע לביתו ישלח למתיעץ חשבונית לתשלום על היעוץ ואז זה יפסק.

הרופא שמח, הגיע לביתו וסיפר לרעיתו את העיצה, אמרה לו רעיתו, אהה, עכשיו אני מבינה מה החשבונית שהגיעה מהעו"ד החבר שלך הבקר...

• הוסף לסימניות
לא צריך הרבה להתנצל ולהתגונן כאילו את עושה משהו לא בסדר.
אפשר להגיד - אני מאד עסוקה עכשו, ואין לי זמן לקבל עבודה נוספת, אוכל לתת לך שמות של כמה חברות שלי שתוכלנה לעשות את זה...
או - זה יהיה לך יקר אצלי, עדיף לך לקחת מישהי יותר זולה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה