דרוש מידע אתם משרים פלפלים במי סבון?

מצב
הנושא נעול.
אשרייך
אבל זה שלא שמעו על כך לא קשור כלל לרמת הת"ח או היראת שמים, כאשר לא מדובר על הלכה כזו או אחרת, אלא על מציאות האם ישנם תולעים שלא יורדים בדרך אחרת.
אני לא יענה על התשובה הנ"ל. ולא כי אין לי מה לענות.
אלא בגלל שיש פה שיח חד צדדי שהציבור הליטאי היקר בטוח בדרכו (וזה בסדר) ורק בדרכו (וזה ממש לא בסדר)
ושכל אחד יעשה כעצת רבותיו. ומבחינתי פה הסתיים הדיון.

יש לך תעודה של מורה הוראה @הרי זהב ?
ואם לספרדים בשר הבד"ץ הינו טרף, למה הפסיקה אינו דבר אצל האשכנזים?
אני בת לאבא ראש כולל ונשואה לתלמיד חכם ב"ה והם אינם שמעו על החומרה הזו מעולם.
רק לידיעתכם, בהלכה יש יותר משיטה אחת.
אה לא
אצלנו לא נותנים לנשים היתר הוראה.
מה הקשר לא הבנתי?
אם יש תולעים או אין, זו עובדה.
מעניין למה את חולקת על זה, ולמה צריך היתר הוראה על כך.

אה לא
מה הקשר לא הבנתי?
כי השאלה מה מוגדר "יש תולעים", ומה מוגדר "אין תולעים"
נתונה למחלוקת פוסקים, ומחולקת להגדרות שונות של מיעוט המצוי
איך מגדירים את אותו מיעוט, האם בודקים לפי יחידה?
לפי כל היבול?
לפי שקית?
וכו
לא מספיק לדעת אם אין או יש.

אמרתי לעצמי שלא אכתוב עוד בנושא שלא יצא זלזול או ריב ומדון לריק.
רק להעמיד דברים על דיוקם.

אתה הוספת את ענין ההשריה או שזה מופיע בחוברת? כי במצולם (חוברת שלהם) אין אזכור לזה.
צפה בקובץ המצורף 2155613
20260114_141043.jpg

אה לא
מה הקשר לא הבנתי?
המחלוקת לא אם יש או אין אלא אם צריך לבדוק. ולפי הספרדים נראה שלא צריך. ככה צטטו פה

אה לא
מה הקשר לא הבנתי?
אני לא יענה על התשובה הנ"ל. ולא כי אין לי מה לענות.
אלא בגלל שיש פה שיח חד צדדי שהציבור הליטאי היקר בטוח בדרכו (וזה בסדר) ורק בדרכו (וזה ממש לא בסדר)
ושכל אחד יעשה כעצת רבותיו. ומבחינתי פה הסתיים הדיון.
.

אני לא מבינה למה אם הם לא שמעו זה אומר משהו על הלכה למעשה?
גם פוסקי עולם וגדולי הדור שמעו דברים פעם ראשונה.
זה לא מוריד מאום מחכמתם וצידקותם

לפי הספרדים נראה שלא צריך
האשכנזים נוהגים כדעת המשכנות יעקב מיעוט מצוי עשר אחוז (הגר"יש הגרש"ז והרב ואזנר) והספרדים כדעת הריב"ש בסביבות שלושים אחוז (הגרי"י הרב מאזוז הרב שבתאי לוי)

בשר לדעת מרן הבית יוסף שהספרדים הולכים לאורו הוא הכי חלק והכי כשר גם לאשכנזים, זה ברור.
מקווה שעכשיו זה מובן.
מי אמר שההכשרים הספרדים באמת מקפידים על שיטת הבית יוסף
ברור שהעדה החרדית ולנדא מקפידים הרבה יותר מההכשרים הספרדים

יש לך תעודה של מורה הוראה @הרי זהב ?
ואם לספרדים בשר הבד"ץ הינו טרף, למה הפסיקה אינו דבר אצל האשכנזים?
רק לידיעתכם, בהלכה יש יותר משיטה אחת.
ולכן מה ??
הדברים משתנים לפני עשרות שנים אכלנו חסה בלי לדעת שיש תולעים

נכון הם אוכלים רק טריפות
אבל ברור שהקו ההלכתי הספרדי
הוא יותר מיקל יותר צירופים להקל
הרבה סברות
אצל הלטאים ככל שאתה יותר מחמיר
אתה יותר במיינסטרים

אבל ברור שהקו ההלכתי הספרדי
הוא יותר מיקל יותר צירופים להקל
הרבה סברות
אצל הלטאים ככל שאתה יותר מחמיר
אתה יותר במיינסטרים
לא קשור
נטו ענין של כללי פסיקה

שימי לב שכל הרבנים שצוטטו אמרו שלא שמעו על זה!!
לא שבדקו וראו שלא מצוי תולעים.
הבנתי שלא פסקו, אלא אמרו שלא שמעו על כך ולכן רק שוטפים.
אמרו לי שלא שמעו ולא נוהגים כן.
וחזקה על גדו"י שלא מחפשים קולות, ובביתם וחומותם נזהרים על קלה כבחמורה וכפי שראו ושמעו מאבותיהם ורבותיהם.
וחלקם חכמים ששימשו את גדולי הדור שעבר.

מה גם שציטטתי מומחי כשרות, יל"ע שם.
צפה בקובץ המצורף 2155412

פלוני מגיע לשוק/סופר לרכוש גמבות ופלפלים, קודם שיבחר ויגע באיזה פלפל יאמר לו "צ'מע אתה פלפל למילוי.." או אז כל התולעים והחרקים שהיו בורחים ממנו לפלפל שאינו למילוי.
לא הבנתי מה זו ההוראה המצחיקה הזו..
אם יש נגיעות, ומצוי חרקים, תולעים שקופות צבעוניות ולא יודע מה עוד אז אין הבדל וצריך להשרות את כולם גם את אלה שנועדו למילוי.

עשיתי בירור חוזר ושאלתי כמה רבנים גדולים ואף מומחים בענייני כשרות תולעים.

הרב הגאון אהרון זכאי שליט"א אמר לי "לא שמעתי כזה דבר מעולם, אנחנו בבית רק שוטפים היטב במים. וככה אני יודע שהרבה הרבה נוהגים." והוסיף לי תתקשר -
לרב חיים שירי תבדוק איתו הוא מומחה גדול בעניני תולעים. התקשרתי אליו אמר לי - לא, אין שום חיוב להשרות במי סבון. אם הפלפל יפה נקי וחלק שוטפים בפנים בחוץ וזהו. מורידים את הראש כמובן.
ומי שרוצה יכול להשרות. אבל אין חיוב כזה.
שאלתי עוד רב מומחה מטעם כמה בדצי"ם ומטעם המכון של הרב רווח אמר לי אם הפלפל יפה ואין כתמים שחורים (במיוחד בחורף) אין שום צורך להשרות שוטפים יפה במים.
זה הם כותבים כדי לכסות במקרה ויהיה.
כך בדיוק הורה לי הרב יוסף דורפמן מומחה גדול כידוע.
שאלתי גם את הגאון הרב בנימין חותה שליט"א אמר לי "מעולם לא שמענו כזה דבר שוטפים במים וזהו"

כן השיב לי מומחה כשרות
בבדיקות שערכתי במעבדה אצלי יש מיעוט המצוי של נגיעות בעיקר זחלי תריפס וכנימות קמחיות והפתרון של זה השרייה ושטיפה היטב.
ובאעה"ח הצב"י יחזקאל מנהו רב ומומחה כשרות ומצורפים קבצים.

גם הגאון הרב אופיר מלכה שליט"א

כך הורה. לפחות עד לאחרונה.

ואני ממתין לתשובות נוספות מעוד רבנים גדולים.
בנוסף, שאלתי את ב"ב של הגאון הגרא"ד אויערבך זצ"ל בנו של מרן הגרש"ז זצ"ל וענו שבבית הרב היו שוטפים רק במים.
והוא לא חשוד כמיקל בכללל.

כן השיב לי הגאון הגדול הרב אהרון ירחי שליט"א רבה של שכונת מקור ברוך שאין בזה צורך כלל רק לבדוק בעיניים. והאריך עימי בשיחה על דרך ההוראה בזה, ואכמ"ל.

המחלוקת לא אם יש או אין אלא אם צריך לבדוק. ולפי הספרדים נראה שלא צריך. ככה צטטו פה
ממש לא.
צריך לבדוק לכו"ע, השאלה איך נעשית הבדיקה.
האשכנזים נוהגים כדעת המשכנות יעקב מיעוט מצוי עשר אחוז (הגר"יש הגרש"ז והרב ואזנר) והספרדים כדעת הריב"ש בסביבות שלושים אחוז (הגרי"י הרב מאזוז הרב שבתאי לוי)
מיעוט 49%
השאלה הגדולה וזה ליבת הנידון אם הוא מצוי אם לאו. וברור שזה לא רוב מצוי ולכאורה גם לא מיעוט (כפי הגדר ההלכתי) אלא הרבה פחות. ומכאן החילוק והשינוי בהוראת הפוסקים
וגם אם נניח והוא מצוי מאן יימא לן שיש בפרי שלפנינו ולכן כתבו הפוסקים שיד כאן ס"ס להתיר.
במיוחד אם זה תולעים שגדלו בתוך הפרי ולא פירשו ממנו.
מי אמר שההכשרים הספרדים באמת מקפידים על שיטת הבית יוסף
בדיחה טובה לפורים הבעל"ט
ברור שהעדה החרדית ולנדא מקפידים הרבה יותר מההכשרים הספרדים
אני רוצה ללחוש לך שלא ישמעו, וכיון שאיני יכול אז דע לך שכמה מרבני העדה"ח ביקרו במשחטה בכשרות בד"ץ בית יוסף והיו בהלם מהרמה והמקצועיות ושניים מהם אמרו שאם היו יכולים (משום מראית העין) לא היו אוכלים רק ב"י.
מידיעה אישית מבפנים בסיור עם רבני הבד"ץ וכמעט שהשביעו שזה לא יצא - אבל הנה זה יצא

נערך לאחרונה ב:
אני רוצה ללחוש לך שלא ישמעו, וכיון שאיני יכול אז דע לך שכמה מרבני העדה"ח ביקרו במשחטה בכשרות בד"ץ בית יוסף והיו בהלם מהרמה והמקצועיות ושניים מהם אמרו שאם היו יכולים (משום מראית העין) לא היו אוכלים רק ב"י.
מידיעה אישית מבפנים בסיור עם רבני הבד"ץ וכמעט שהשביעו שזה לא יצא - אבל הנה זה יצא
לך תספר את זה למי שרואה בשר 8 בהכשר ב"י ב20 שקל באושר עד

לך תספר את זה למי שרואה בשר 8 בהכשר ב"י ב20 שקל באושר עד
ובאמת חבל שלא קונים!
מילאתי מקפיא לפני החגים בכזה בשר ועוד נשאר לי בשפע.

ואנחנו אשכנזיים לגמרי.
רק קצת קצת לפתוח את הראש ולהבין לפני שמתלהטים אחד על השני.
(ברור שיש צורך להקפיד לשמור על מנהג אבותינו אבל אבותינו גם לא השרו פלפלים 3 דקות בסבון אם נחזור לנושא האשכול. אבותינו אכלו עוף מתרנגולת שנשחטה אצל שוחט העירה שבודאי לא היה שוחט ברמה של ב"י היום)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....