דרוש מידע את עצמאית וקיבלת דרגה?

• הוסף לסימניות
הגשתי בקשה לפני המון זמן, ושם דבר לא זז.
מכירה כמה שהגישו אחרי וקיבלו.
יש לי תחושה שהעצמאים נדחפים אחורה.
מעניין אותי האם זה כך?

• הוסף לסימניות
לא נראה לי קשור.
אני עצמאית וקיבלתי דרגה אחרי פניה למבקר המדינה
עצה מבורכת שהופיעה באשכול הזה: פניות למבקר המדינה
מכירה סביבי הרבה שכירות שטרם קיבלו.

• הוסף לסימניות
לא נראה לי קשור.
אני עצמאית וקיבלתי דרגה אחרי פניה למבקר המדינה
עצה מבורכת שהופיעה באשכול הזה: פניות למבקר המדינה
מכירה סביבי הרבה שכירות שטרם קיבלו.
את כותבת שקיבלת אחרי פניה למבקר, זה אומר שהיית צריכה להניע אותם לטפל בדרגה שלך.
בנתיים גם אני פניתי למבקר ולא זז.
השכירות שאת מכירה הגישו לפני למעלה מחודש? כי אחרי הגישו לא מעט וטיפלו בהם אפילו פעמיים.

• הוסף לסימניות
פניתי למבקר המדינה, ובתמורה קיבלתי מכתב ממשרד העבודה:

מצ"ב סיכום הטיפול בפנייה:
נושא שיפור השירות להורים הזכאים לסבסוד מעונות יום, הוא אחד הנושאים המשמעותיים הזוכה לטיפול מיוחד בסדר היום של הנהלת משרד העבודה.

בשנה"ל תשפ"ה בוצעה רפורמה משמעותית בסבסוד זכאים למעונות יום, שעיקרה מעבר לקבלת נתוני שכר ישירות מביטוח לאומי, שנעשה ברוח ask once ונועד לחסוך להורים טרחה מיותרת בהגשת תלושי ומסמכי שכר. במקביל, עודכנו סכומי הדרגות, לראשונה לאחר למעלה מ 10 שנים, כך שהרף הועלה והורים שלא יכלו עד כה לקבל סבסוד - יצטרפו כעת למעגל הזכאות. בנוסף, ובמקביל בוצעו צעדים רבים נוספים ובין היתר:

1. השירות במוקד הטלפוני עובה החל מפתיחת הסבסוד, כך שזמן ההמתנה עמד לראשונה על ממוצע של 30-40 דקות, ( בהשוואה למספר שעות בתשפ"ד)
2. המוקד צויד בבוט קולי ( "שירה") שחסך בין 20%-30% מהפניות ומזמני המתנה, ואף אפשר להורים לקבל מידע אישי, בנוסף על מידע כללי והנחיות.
3. מושקע מאמץ עבודה אינטנסיבי, גם במערכת מחשוב חדשה, שפיתוחה תועדף וצפוי להסתיים ב 2025, וגם לגבי ממשקים עם משרדי ממשלה נוספים כדי לחסוך להורים את הצורך בטפסים ואישורים נוספים.
עם פתיחת הסבסוד, הוחל במעקב צמוד אחר התקדמות קצב המענה להורים, ובמהלכו הוברר, כי קצב משלוח הבקשות ההורים זינק בחדות לעומת השנים הקודמות (בין היתר עקב הרפורמה שהוזכרה לעיל שהובילה לפישוט ביורוקרטיה, וללא צורך בהגשת תלושי שכר) ובהערכת מצב אחרונה בהשתתפות מנכ"ל המשרד, ולאור תחזיות קצב הביקוש לעומת קצב הקיבולת וההספק, נמצא פער משמעותי, שדרש טיפול מיידי, על מנת לספק לאוכלוסיית הזכאים את המענה במהירות האפשרית.

לאחר בחינה ושקלול של כל החלופות, נמצא כי החלופה הישימה ביותר, שיחס העלות והתועלת שלה הוא המירבי בנסיבות העניין, הוא לצאת למבצע מרוכז ומוגבל בזמן, שבמהלכו יעברו כל נציגי המוקד הטלפוני, ממענה טלפוני לטיפול בקביעת דרגות, למשך 3 שבועות, עד 6.2.2025 .

בתקופה זו המענה הטלפוני האנושי לא יהיה פעיל, אולם מקביל, הושארו ערוצי קשר פתוחים – התקשורת הכתובה בדוא"ל והצ'אט בוט "נועם", וכמובן ערוצי פניות הציבור הרגילים.
הודעות על המהלך המרוכז, נשלחו לכלל ההורים במסרונים, וכן פורסמו בדף הראשי של משרד העבודה, וברשתות החברתיות :

https://www.gov.il/he/departments/labor/govil-landing-page
https://www.gov.il/he/pages/daycare-sub

אנו מודעים היטב לרחשי הלב של הציבור, החששות, ומצוקתם של הורים שטרם קיבלו מענה לבקשת הסבסוד.
זו הסיבה שבנסיבות הקיימות הוחלט על יציאה למבצע קצר, מרוכז, מוגבל בזמן, שאנו מקווים כי בתומו ינתן מענה לרוב הבקשות.

אנו מבקשים מההורים, סבלנות והמתנה לפרק זמן קצר, שבמהלכו שירותי המענה הטלפוני לא יהיו פעילים, על מנת שבתום המבצע נוכל לקצור את הפירות המבוקשים של זירוז משמעותי של התהליך, לכלל ציבור ההורים, ע"י מתן מענה לרוב הבקשות.

• הוסף לסימניות
פניתי למבקר המדינה, ובתמורה קיבלתי מכתב ממשרד העבודה:

מצ"ב סיכום הטיפול בפנייה:
נושא שיפור השירות להורים הזכאים לסבסוד מעונות יום, הוא אחד הנושאים המשמעותיים הזוכה לטיפול מיוחד בסדר היום של הנהלת משרד העבודה.

בשנה"ל תשפ"ה בוצעה רפורמה משמעותית בסבסוד זכאים למעונות יום, שעיקרה מעבר לקבלת נתוני שכר ישירות מביטוח לאומי, שנעשה ברוח ask once ונועד לחסוך להורים טרחה מיותרת בהגשת תלושי ומסמכי שכר. במקביל, עודכנו סכומי הדרגות, לראשונה לאחר למעלה מ 10 שנים, כך שהרף הועלה והורים שלא יכלו עד כה לקבל סבסוד - יצטרפו כעת למעגל הזכאות. בנוסף, ובמקביל בוצעו צעדים רבים נוספים ובין היתר:

1. השירות במוקד הטלפוני עובה החל מפתיחת הסבסוד, כך שזמן ההמתנה עמד לראשונה על ממוצע של 30-40 דקות, ( בהשוואה למספר שעות בתשפ"ד)
2. המוקד צויד בבוט קולי ( "שירה") שחסך בין 20%-30% מהפניות ומזמני המתנה, ואף אפשר להורים לקבל מידע אישי, בנוסף על מידע כללי והנחיות.
3. מושקע מאמץ עבודה אינטנסיבי, גם במערכת מחשוב חדשה, שפיתוחה תועדף וצפוי להסתיים ב 2025, וגם לגבי ממשקים עם משרדי ממשלה נוספים כדי לחסוך להורים את הצורך בטפסים ואישורים נוספים.
עם פתיחת הסבסוד, הוחל במעקב צמוד אחר התקדמות קצב המענה להורים, ובמהלכו הוברר, כי קצב משלוח הבקשות ההורים זינק בחדות לעומת השנים הקודמות (בין היתר עקב הרפורמה שהוזכרה לעיל שהובילה לפישוט ביורוקרטיה, וללא צורך בהגשת תלושי שכר) ובהערכת מצב אחרונה בהשתתפות מנכ"ל המשרד, ולאור תחזיות קצב הביקוש לעומת קצב הקיבולת וההספק, נמצא פער משמעותי, שדרש טיפול מיידי, על מנת לספק לאוכלוסיית הזכאים את המענה במהירות האפשרית.

לאחר בחינה ושקלול של כל החלופות, נמצא כי החלופה הישימה ביותר, שיחס העלות והתועלת שלה הוא המירבי בנסיבות העניין, הוא לצאת למבצע מרוכז ומוגבל בזמן, שבמהלכו יעברו כל נציגי המוקד הטלפוני, ממענה טלפוני לטיפול בקביעת דרגות, למשך 3 שבועות, עד 6.2.2025 .

בתקופה זו המענה הטלפוני האנושי לא יהיה פעיל, אולם מקביל, הושארו ערוצי קשר פתוחים – התקשורת הכתובה בדוא"ל והצ'אט בוט "נועם", וכמובן ערוצי פניות הציבור הרגילים.
הודעות על המהלך המרוכז, נשלחו לכלל ההורים במסרונים, וכן פורסמו בדף הראשי של משרד העבודה, וברשתות החברתיות :

https://www.gov.il/he/departments/labor/govil-landing-page
https://www.gov.il/he/pages/daycare-sub

אנו מודעים היטב לרחשי הלב של הציבור, החששות, ומצוקתם של הורים שטרם קיבלו מענה לבקשת הסבסוד.
זו הסיבה שבנסיבות הקיימות הוחלט על יציאה למבצע קצר, מרוכז, מוגבל בזמן, שאנו מקווים כי בתומו ינתן מענה לרוב הבקשות.

אנו מבקשים מההורים, סבלנות והמתנה לפרק זמן קצר, שבמהלכו שירותי המענה הטלפוני לא יהיו פעילים, על מנת שבתום המבצע נוכל לקצור את הפירות המבוקשים של זירוז משמעותי של התהליך, לכלל ציבור ההורים, ע"י מתן מענה לרוב הבקשות.
מתי הגשת את הבקשה, ומתי היא נקלטה?
זה משגע אותי, אני הגשתי ממש בימים הראשונים לפתיחת האפשרות לבקשות, אחיות וחברות שהגישו אחרי קיבלו דרגה מזממןןןןןן, ואין לי עם לדבר.
זה מחדל, זה מרגיז, וזה מפוצץ. מבחינתי שיקחו עוד עובדים, שיכניסו חברה חיצונית, לא יודעת מה... אבל שיהיה שירות.

• הוסף לסימניות
הגשתי מיד שנפתח והיא נקלטה די מהר, אבל הייתי צריכה עדכון שגם אותו עשיתי לפני חודש

• הוסף לסימניות
גם אני הגשתי בלילה שנפתח, וטרם קיבלתי דרגה (שכירה)
ובמשפחתון אצלינו אף ילד לא קיבל וכל ההורים שכירים (למעט הבן של בעלת המשפחתון- וגם על עצמה היא לא קבלה דרגה ואפילו לא תגובה)
כן זה קשה ארוך מרגיז מאד!! כמעט בלתי אפשרי כלכלית אבל א נראה לי משיש 'אפליית עצמאיות'

• הוסף לסימניות
גם אני הגשתי בלילה שנפתח, וטרם קיבלתי דרגה (שכירה)
ובמשפחתון אצלינו אף ילד לא קיבל וכל ההורים שכירים (למעט הבן של בעלת המשפחתון- וגם על עצמה היא לא קבלה דרגה ואפילו לא תגובה)
כן זה קשה ארוך מרגיז מאד!! כמעט בלתי אפשרי כלכלית אבל א נראה לי משיש 'אפליית עצמאיות'
לא התייחסתי לזה כאפליה.
עצמאים לא מסונכרנים וצריכים להגיש מסמכים כבכל שנה, אז חשבתי שמסובך להם והם מעדיפים לתקתק את התיקים שרצים להם.
היו עוד כמה שחשבו לי על זה בקול, אז עניין אותי אם יש בזה...

• הוסף לסימניות
עצמאית וקיבלתי תוך שבועיים.

• הוסף לסימניות
לכל מי שלא קיבל דרגה יתכן וא הוסיף את כל הטפסים גם לי זה קרה
הם לא מדכנים שחסר
ברגע שהוספתי קיבלתי דרגה למחרת

• הוסף לסימניות
הגשתי בקשה לפני המון זמן, ושם דבר לא זז.
מכירה כמה שהגישו אחרי וקיבלו.
יש לי תחושה שהעצמאים נדחפים אחורה.
מעניין אותי האם זה כך?
הוספת את נספח 4 ונספח 10?
אם לא הוספת, צרפי קבצים בקישור הזה
https://login.gov.il/nidp/saml2/sso?id=usernamePasswordSMSOtp&sid=0&option=credential&sid=0
ע"פ רוב זה מטופלי תוך יומיים
אם בעלך אברך צריך גם נספח 3 וגם נספח 8
ברגע שחסר מסמכים לא מקבלים דרגה ולא הודעה לצף עוד מסמכים

• הוסף לסימניות
לכל מי שלא קיבל דרגה יתכן וא הוסיף את כל הטפסים גם לי זה קרה
הם לא מדכנים שחסר
ברגע שהוספתי קיבלתי דרגה למחרת
יש מצב,
כשהם ענו לי הם אמרו שמסמך אחד לא תקין. שלחתי להם אותו מיד...

• הוסף לסימניות
הוספת את נספח 4 ונספח 10?
אם לא הוספת, צרפי קבצים בקישור הזה
https://login.gov.il/nidp/saml2/sso?id=usernamePasswordSMSOtp&sid=0&option=credential&sid=0
ע"פ רוב זה מטופלי תוך יומיים
אם בעלך אברך צריך גם נספח 3 וגם נספח 8
ברגע שחסר מסמכים לא מקבלים דרגה ולא הודעה לצף עוד מסמכים
עצמאים צריכים גם 4 וגם 10???? או רק אחד מהם?

• הוסף לסימניות
דחוף עזרה :
אני עצמאית העלתי את כל המסמכים כולל אישור מרואה חשבון על הכנסות ואישור אברך כולל
וזה מה שקיבלתי: דרגה 12-
על האב לצרף נספך 3 על האם לשלוח תלוש אחרון לפני הלידה עם נתונים מצטברים של מינימום 3 חודשים ואישור מעסיק )נספח 13( עם תאריך חזרה לעבודה באותו אחוז משרה
-------------
אני מנסה להתקשר כמובן ללא מענה מנציג אנושי וכן גם בצאט.
מה הם רוצים? מה אפשר לעשות ??
תודה לכל המסייעים.
@י.הץ

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה