"א אידישע קאפ" - שאלות נוספות חדשות

• הוסף לסימניות
אולי להפסיק להתלונן,מי שלא רוצה שלא יקנה,אף אחד לא מכריח...
וכדאי באמת שינסו להוסיף שאלות,למה לא לתת לילדים המשך לתעסוקה.
אז בבקשה...

• הוסף לסימניות
לא קראתי את כל האשכול, רק ניסיתי להשיג את הספר בכמה חנויות והוא אזל... רציתי לקנות כמה יחידות כמתנה לפני החג, מישהו יודע איפה ניתן להשיג כיום (אחרי יו"כ) בב"ב??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;2263499:
למה נבהל האבא שרוחץ כלים (לא זוכרת את העמוד זוכרת את השאלה שהילדים הוסיפו)
זה מופיע בתשובה לשאלה הראשונה- הבהלה שלו עוזרת לדעת מה התאריך היום.
מישהו יודע מתי שמו את הפח בבית הכנסת? (בשאלות הבונוס)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מרציפן;2263187:
רק אני לא הבנתי?

בעמ' חנות ספרים מה שנכתב בתשובה לשאלה 4 לגבי הילד השני, [לא אכתוב כדי לא לקלקל למי שעוד לא מכיר/ה את התשובות].

האמנם?? מישו מכיר נוהג כזה??

.

גם אני לא אהבתי את התשובה הזו. ובאותו עמוד- גם לא את התשובה על השאלה ׳מאיזה מדף נפל הספר׳.

אבל הספר גדול כל כך, שאלו טענות קטנות.
רק מקווה שהשוק לא יוצף בחיקויים עלובים.
15 תמונות זו יצירה מפוארת, והורים יכולים להחליט על אופן השימוש של הילדים, כך שלא יסיימו אותו בשבת אחת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נירוש;2269088:
לא קראתי את כל האשכול, רק ניסיתי להשיג את הספר בכמה חנויות והוא אזל... רציתי לקנות כמה יחידות כמתנה לפני החג, מישהו יודע איפה ניתן להשיג כיום (אחרי יו"כ) בב"ב??

בבר כל בשלמה המלך 8 בני ברק

• הוסף לסימניות
לא לכל בני האדם יש אפים סולדים,מה לעשות...זה חלק מהמומחיות של גדי פולק,לצייר תמונות אמיתיות עד הפיפס.א אידישע קאפ ספר מדהים!!! לא גומרים אצלינו להסתכל בו,שעות איכות מדהימות לכל המשפחה!

• הוסף לסימניות
אני נהנתי מאוד !!! עבודה נפלאה !
אבל לא כל התשובות באמת קולעות למטרה כלומר לא מוכרח
שהשאלה יותר טובה מהתשובה

• הוסף לסימניות
האם משהו יכול לכתוב לי את שאלות הבונוס?
סגרנו את התשובות לילדים בכדי שיחשבו ולא יציצו בתשובות, ולצערינו היינו חייבים לסגור עם התשובות את שאלות הבונוס
תודה מראש!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צילומנציה;2270694:
מישהו יודע מתי שמו את הפח בבית הכנסת? (בשאלות הבונוס)

זה לא הורס כשעונים פה ?

• הוסף לסימניות
יש לי תשובה לשאלה זו - מתי שמו את פח האשפה ליד בית הכנסת
אני כותב את זה בצבע לבן, ומי שלא רוצה - שלא יקרא...

התשובה היא:
ממש עכשיו, לפני התחלת מעמד קידוש לבנה.
אף ילד לא היה מכניס את האריזה הריקה בפח שנמצא מעבר לגדר וחסום ע"י צמחיה עבותה.
הרי לא יתכן שבבית הכנסת וכן בפרוזדור אין שום פח אשפה. מסתבר יותר שהם (או ההורים שאספו את האריזות מהרצפה...) שמו אותם בפח הקרוב שעמד בפרוזדור / ליד שער בית הכנסת, וכשהגיעו ל"קידוש לבנה" הפח הפריע לתפילה - כי הרי אסור להתפלל ליד אשפה, ולכן הזיזו אותו הצידה.
ראיה נוספת לכך: כל הפחים בספר שנמצאים ברחוב הם בעלי צורה אחרת לגמרי, ואילו פח זה נראה פח ביתי רגיל.

ע"כ הנלענ"ד. ודו"ק, וק"ל.

• הוסף לסימניות
אני לא אהבתי חלק מהשאלות, בגלל שהתשובות אינן מוחלטות.
כלומר, בהתחשב בנתון הזה והזה והזה, סביר להניח ש...
מה זה סביר להניח?
אם שואלים שאלה, צריך לענות תשובה. ברורה. מוחצת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הלל;2284068:
יש לי תשובה לשאלה זו - מתי שמו את פח האשפה ליד בית הכנסת
אני כותב את זה בצבע לבן, ומי שלא רוצה - שלא יקרא...

התשובה היא:
...

ע"כ הנלענ"ד. ודו"ק, וק"ל.

איזה יופי של תשובה

• הוסף לסימניות
יש הרבה דברים לא מוכרחים כמו בטיול - איזה יום היום. ו בבית כנסת יש עוד שקע שלא עובד. ויש עוד עמה...

• הוסף לסימניות
גם אם התשובות לא מוחלטות, הרי שבמקרה של הציור הספציפי הזה (להלן: התמונה) - את חייבת לסתור את ההנחות שמובאות. הצלחת לסתור? מצויין. לא הצלחת? תשברי את הראש, כדי להצליח לסתור.

נכון שיש דברים לא מוחלטים, אבל הם נלקחים כהסקת מסקנות מתוך תמונה נתונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שטייגעניסט;2284185:
יש הרבה דברים לא מוכרחים כמו בטיול - איזה יום היום. ו בבית כנסת יש עוד שקע שלא עובד. ויש עוד עמה...
הרעיון של השקע שרואים שיש קורי עכביש במאורר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ניסן גוק;2284297:
הרעיון של השקע שרואים שיש קורי עכביש במאורר
אבל אולי הבעיה במאוורר ולא בשקע?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אסתר;2284104:
אני לא אהבתי חלק מהשאלות, בגלל שהתשובות אינן מוחלטות.
כלומר, בהתחשב בנתון הזה והזה והזה, סביר להניח ש...
מה זה סביר להניח?
אם שואלים שאלה, צריך לענות תשובה. ברורה. מוחצת.

בדיוק כך.
במחשבה שניה, מינפתי דווקא את החסרון הזה, כדי להסביר לילדות שלי את ההבדל בין הגיון מוחלט שמבוסס על עובדות (לדוגמה, שאם מתפללים שחרית דרומה סימן שבית הכנסת נמצא צפונית לירושלים),
ובין הגיון של סברות, שיכול להשתנות מאדם לאדם, ואינו מוחלט.

בעיני, האבחנה הזו היא אולי הדבר הכי חשוב שהן למדו מהספר...

על כל תשובה שפתרנו, אמרנו האם היא 'מוחלטת', או 'סברתית'.
בשלב מסוים הצלחנו כבר להכנס לראש של המחברים, וידענו להגיד ש'לפי הראש שלהם, בטח הסברה היא כך וכך'.

• הוסף לסימניות
האם הספר מתאים כמתנה לאדם בוגר?
מה העלות שלו?

• הוסף לסימניות
אצלינו גם המבוגרים נהנו (ואולי יותר מהילדים...)
עולה 65 ש"ח

• הוסף לסימניות
האם כל המאורעות בספר התרחשו באותה השנה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה