חלבי באיזו תוכנית בתנור נכון לאפות עוגת גבינה?

• הוסף לסימניות
מדברת על עוגת גבינה "עננית"
כזו עם בסיס דק ומלית גבוהה של חלבונים מוקצפים קלות, שפע גבינה, חלמונים, סוכר ופודינג.
איזו תוכנית מתאימה כדי לקבל עוגה אפויה טוב ששומרת על מרקם "ענני" ולא דחוס, ולא מצניחה את העוגה?
תודה לעונות.

• הוסף לסימניות
תוכנית רגילה
איור של פס למעלה ופס למטה

• הוסף לסימניות
אני גם שמה בתוכנית של פס עליון ופס תחתון.
(אבל אני שמה גם תבנית עם מים בתחתית התנור, לפני שאני מכניסה את העוגה אני מחממת את התנור על 240 מעלות וכשמכניסה את העוגה מורידה ל160 לשעה אפיה, אח"כ משאירה בתנור עד שמתקרר ויוצא מושלם!!!)

• הוסף לסימניות
אני גם שמה בתוכנית של פס עליון ופס תחתון.
(אבל אני שמה גם תבנית עם מים בתחתית התנור, לפני שאני מכניסה את העוגה אני מחממת את התנור על 240 מעלות וכשמכניסה את העוגה מורידה ל160 לשעה אפיה, אח"כ משאירה בתנור עד שמתקרר ויוצא מושלם!!!)
אבל לוקח זמן לתנור לרדת מה240 מעלות ל160. זה בסדר שכל הזמן הזה המעלות עדיין כל כך גבוהות?

• הוסף לסימניות
במתכון שאני מכירה
מניחים את התבנית החד״פ בתוך תבנית תנור גבוהה ומלאה במים עד חציה.

• הוסף לסימניות
אני אופה חצי שעה לפי המתכון ומשאירה אח"כ בתנור לעוד שעה
כך זה אף פעם לא נופל לי

• הוסף לסימניות
מניחים את התבנית החד״פ בתוך תבנית תנור גבוהה ומלאה במים עד חציה.
כך או כך,
העיקר הרעיון שיהיו אדים בתנור בזמן האפיה,
מה שמשפר את האוריריות של העוגה.
וכמובן להשאיר בתנור לאחר האפיה.

• הוסף לסימניות
אבל לוקח זמן לתנור לרדת מה240 מעלות ל160. זה בסדר שכל הזמן הזה המעלות עדיין כל כך גבוהות?
כן..
הרסתי מלא עוגות גבינה בחיי עד שמישהי אמרה לי שככה היא עושה ובאמת מאז יוצא לי מושלם!

• הוסף לסימניות
כך או כך,
העיקר הרעיון שיהיו אדים בתנור בזמן האפיה,
מה שמשפר את האוריריות של העוגה.
וכמובן להשאיר בתנור לאחר האפיה.
להשאיר בתנור מכובה?
אם כן, ודאי צריך לאפות פחות זמן, כי עד שהוא מתקרר הוא ממשיך לאפות, לא?
ואפשר לפתוח את דלת התנור, או שזה הורס?

• הוסף לסימניות
תכנית רגילה,
180 מעלות
מחממת קודם את התנור כמובן
אכן, עוגה עם ציפוי שצריך לאפות אחרי הציפוי,
אני מכבה את התנור, מצפה ומשאירה בתנור החם.

• הוסף לסימניות
אם אני מכינה עוגת גבינה אפויה קלאסית
ביצים, גבינה, שמנת חמוצה, קמח וכו
איך לאפות שלא תיסדק ולא תיפול?
אני תמיד אופה בתבנית חד פעמית ועוד תבנית עם מים בתחתית התנור
לצערי תמיד מתרוממת מדי ואז קורסת ומתמלאת סדקים :(

• הוסף לסימניות
לצערי תמיד מתרוממת מדי ואז קורסת ומתמלאת סדקים :(
כמה טיפים אוניברסלים שמתאים לעוגות גבינה גבוהות ויציבות שלא נופלות:
* נוזלים - צריך לנקז מראש את כל הנוזלים מהגבינה ומהשמנת וזה די פשוט
מכניסים למסננת או חיתול לפחות לשעה עד שכל הנוזלים יוצאים.
* אופים באפייה רגילה ולא טורבו!
*בתחתית תבנית עם מים, אבל! כל רבע שעה/עשרים דקות פותחים את דלת התנור לשחרור האדים
כאן מכינים עשרות עוגות בשיטה הזאת והעוגות גבוהות ומוצלחות:
IMG_20250510_203436.jpg

צפה בקובץ המצורף 1976854

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה