פנינה ריימונד
סטיילינג זה כל הסיפור :)
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הפקות ואירועים
עיצוב ואדריכלות פנים
•
יוצרי ai
- הוסף לסימניות
נכתב ע"י efrat1;n5044402:ממש לא!
אסור לסמוך תמיד על הצוות הרפואי, ועל בית החולים שהם יודעים מה הם עושים.
נשים צריכות להיות מודעות לעמוד על שלהן, כי אף אחד אחר לא יעשה זאת בשבילן.
ומחה ה' דמעה מעל כל פנים.
נכתב ע"י פלאפונית;n5044410:אם כבר דיברו על שערי צדק ....
בת דודתי ילדה אתמול בשערי צדק , תוך כדי הלידה פתאום התחיל דימום מחריד,לח''ד נמוך מאוד , מיד חדר ניתוח הרדמה מלאה וניסו לעצור את הדימום
יש לציין שזה היה מצב ממש מלחיץ , הרופאים לא יצאו מחדר ניתוח במשך שעתיים פלוס ... ההורים היו לחוצים מאוד - כבר חשבו על הגרוע מכל
מה שהכי מבאס במצב הזה ל''ע , זה שהרופאים לא יוצאים להגיד כלום ... והבעל כבר חשב שאישתו לא פה ... פשוט פחדדדד
אנחנו המשפחה כולם על הרגליים בשעות הערב .. רק לקראת 3 לפנ''ב יצא הרופא ואמר שהמצב בשליטה .. ואני שואלת למה זה כך??
למה להשאיר את בני המשפחה חצי מעולפים ??
נכתב ע"י מה הענינים;n5044478:באמת זוהי דעתך?
לדעת הכל כדי שבבוא העת אם יהיה צורך זה יהיה לתועלת?
כמה אחוזים את שמה על זה?
נכתב ע"י מה הענינים;n5044388:אולי, ועדיין אין הצר שווה בנזק המלך
מדובר במקרה נדיר, ומקווים שח"ו לא יקרה שוב
בכל מקרה, אם יהיה מצב נוסף שכזה, בית החולים יעמוד על הרגליים בשביל לטפל
חבל שכ"כ הרבה נחשפים לזה דווקא דרך כאן
נכתב ע"י efrat1;n5044489:כן.
זו דעתי,שצריך להיות מודעים לסיבוכים באופן כללי.
לא אמרתי "לדעת הכל".
נכתב ע"י מה הענינים;n5044478:באמת זוהי דעתך?
לדעת הכל כדי שבבוא העת אם יהיה צורך זה יהיה לתועלת?
כמה אחוזים את שמה על זה?
נכתב ע"י לבן;n5044556:כמה אחוזים אני שמה על זה???
שנשים תדענה מה זה תסחיף ריאתי? שדימומים מטורפים עלולים לסמן שהן מדממות למוות? את יודעת שיש נשים שמגיעות ללידה ראשונה בלי לדעת מהם מים מקוניאלים? בלי לדעת שכאבי בטן חריגים יכולים לסמן על זיהום?
את יודעת שיש נשים בציבור שלנו עם אפס אחוז ידע רפואי? יודעת שיש לי חברה ששלחו אותה לצילום רחם בלי להגיד לה דברים הכי בסיסיים? (למשל, שאם יש שאריות של דימום היא יכולה להגיע למצב של מוות?) שמעת פעם על אישה שהגיעה למיון עם דלקת בכיס מרה שהגיעה עד הכבד והלבלב, בגלל שהרופאה שלה התעלמה מכל התלונות והיא לא חשבה להחליף רופאה או לעמוד על זכויות בסיסיות לצילום?
נכתב ע"י מה הענינים;n5044613:לבן, לבן אל תסחפי
גם אני מכירה נשים שהגיעו ללידה בלי להבין בכלל מושגים בסיסיים בהריון
מכירה נשים שעברו טיפולים בלי שידעו להגיד אח"כ מה הן עברו
מכירה
ועדיין, כמה אחוזים את שמה על בעיות רפואיות לעומת כמה אחוזים את מכירה מהמציאות של נשים שחוו התקפי חרדה וחיות על כדורים בגלל קריאת כתבה בעיתון?
אני מכירה ושמעתי גם על כאלה שלא ריחמו על נפשן ונפש עובריהן וטלטלו את עצמן וטולטלו ע"י הצוות הרפואי המון בגלל שמישהי נחמדה דאגה לעדכן אותן על כל סוגי הבעיות הנשיות
מלבד זאת, כתבה בעיתון היא לא ידע רפואי!
מנסיון מר אני יודעת כמה הכתבה לא משקפת את המציאות, וכמה הרייטינג פה הוא הקובע, מה יותר מפחיד ומלחיץ - יותר טוב
אז ברחמים מרובים על נשים שלא רוצות לקרוא את הכתבה
וברחמים מרובים על כאלה שלא רוצות לדעת
ביקשתי להסיר את הכתבה
יש אפשרות להפנות לספרים ולחומר נרחב על כל התופעות הקיימות
נכתב ע"י לבן;n5044556:כמה אחוזים אני שמה על זה???
שנשים תדענה מה זה תסחיף ריאתי? שדימומים מטורפים עלולים לסמן שהן מדממות למוות? את יודעת שיש נשים שמגיעות ללידה ראשונה בלי לדעת מהם מים מקוניאלים? בלי לדעת שכאבי בטן חריגים יכולים לסמן על זיהום?
את יודעת שיש נשים בציבור שלנו עם אפס אחוז ידע רפואי?
נכתב ע"י מילה בסלע;n5044888:אני אנקוט עמדה חריפה ואומר ש-מה שאני יודעת, זה שאשה שמגיעה ללדת ולא דאגה להצטייד במשך תשעת החודשים שחלפו בידע הרלוונטי, אז היא נושאת בחלק לא מבוטל ממסת האשמה!
מאוד קשה לי להבין איך יש צעירות שחושבות שלהביא ילדים זה ממש בסחבק, הכל ענין של עגלה ובגדים ממותגים... נו, דאייי! החיים הם לא צחוק! הגוף שלנו אינו מכונה עם חלקי חילוף! זה מינימום לקרא ספרים, ללכת לקורס הכנה יסודי, להפעיל ראש ולשאול את השאלות הנכונות, לדבר עם מי שכבר ילדה בפתיחות ולדעת! לרצות לדעת! בצבור החילוני אין מצב שיולדת מגיעה עם כזאת רמת בורות, כאילו נתלשה מהסמינר! וזה לא קשור לגיל, זה ענין של אחריות להשלכות של המעשים שלנו!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים