בואו נהיה פרקטיים - שוליים פנימיים מוגדלים! ובעצם, נעשה סקר!!

האם אתם מיישרים לאמצע או מגדילים את השוליים הפנימיים?

• מיישרים לאמצע

• כמעט תמיד מיישרים לאמצע

• תלוי בפורמט, ספר או חוברת וכד'

• מגדילים שוליים פנימיים

• כמעט תמיד מגדילים שוליים פנימיים

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
  • הוסף לסימניות
אחי ורעי המעמדים.
זה יפה מאוד ליישר את התיבות טקסט וכל הקבצים לאמצע הדף,
זה בעיקר נוח.

אבל בהדפסה, בעיקר בחוברות עבות וקטנות -
השוליים הפנימיים נעלמים.

כלל פשוט בעימוד צריך לומר שהשוליים הפנימיים צריכים להיות גדולים יותר.
אבל אז הרבה פחות נוח לעמד כשיש הרבה אובייקטים, כי אין ישור לאמצע
וגם סתם ככה זה לא נוח בעין כל העבודה.

איך אתם מתמודדים עם הבעיה?

• הוסף לסימניות
בתיבות טקסט באופן כללי זה לא כך בעיה:
אפשר במאסטר להגדיר אותם עם שוליים פנימיים גדולים.
ואפשר שגם ליצור מרגינס עם שוליים פנימיים גדולים - ולעשות ישור לפי מריגנס.

זה שזה לא נוח בעין.. נו שוין..

הבעיה הגדולה מתחילה כשאני מכניס קובץ PDF, בעיקר דרך סקריפט.
אין אפשרות ליצור שוליים פנימיים מדומים, אלא חייב לעבור אחד אחד...

הפתרון העתידי, 1. שאינדיזיין יתנו הגדרה מיוחדת בעמודי המאסטר ליצור אמצע מדומה. ואז הסקריפט של PDF ילך לפיו.
2. ליצור סקריפט שמזיז אובייקטים בעמוד או שכבה מסוימת או לינק מסוים, אם זה עמוד ימני אז כך וכך מילימטרים ימינה, ולהפך בשמאלי.

• הוסף לסימניות
ספרים - כמעט תמיד ממרכז, אלא אם כן יש שוליים ממש צרים, אז כן נותן העדפה קצת לצד הפנימי.
(בשער ראשי במקרה שאין שער מגן אני נותן שוליים של קרוב לס"מ לצד הפנימי כי יש את ההדבקה לפורזץ)

חוברות עם הידוק - ממרכז
חוברות בהדבקה בחום - נותן 0.5-0.8 מ"מ תוספת לצד הפנימי, ממרכז ביחס למרג'ינס.

• הוסף לסימניות
אני תמיד משאיר שוליים פנימיים של כ-4 מ"מ יותר מאשר בחוץ בשביל לקבל אחרי ההדפסה תוצאה ממורכזת. ובעמוד שער הספר, כדאי להשאיר 6/7 מ"מ, כי זה נאכל ע"י ההדבקה של הפורזץ. ובחוברות בהדבקה בחום בדר"כ אני משאיר 5/6 מ"מ.
צריך לזכור להזהיר בדפוס שלא ימרכזו הטקסט. יש דפוסים עם עובדים מתחילים שחושבים 'לעזור' במרכוז הטקסט, וכבר גרמו לי עם כך בעיות. אמנם בדפוסים הטובים יעבדו לפי הסימוני חיתוך שתשלח הקובץ.

לגבי הצעותך, הם כבר קיימות.
1. אז הסקריפט של PDF ילך לפיו.
בסקריפט הסטנדרטי יש אופציה כזו. אתה מייבא לפי ההגדרות שלהלן, במשבצת X אתה רושם את המידה שהפנימי עודף על החיצוני, וזה ימקם לך את היבוא בדיוק באמצע.

999.gif

ליצור סקריפט שמזיז אובייקטים בעמוד או שכבה מסוימת או לינק מסוים, אם זה עמוד ימני אז כך וכך מילימטרים ימינה, ולהפך בשמאלי.
יש סקריפט כזה חינמי הקיים באינדיזיין, הנקרא AdjustLayout, באמצעותו אתה יכול להזיז את כל האובייקטים שבמסמך לפי מ"מ, בזוגי ובאי זוגי במצב הפוך, נניח בעמודים זוגיים 2 מ"מ ימינה, ובאי זוגי 2 מ"מ שמאלה.

ובאופן שאתה רוצה להפעיל את הפקודה הזו רק על אובייקטים הקיימים בשכבה מסוימת, ולא על כל האובייקטים הקיימים במסמך, לזה יש סקריפט בתשלום של @eliezer הנקרא moveLayersObjects.

• הוסף לסימניות
@ישראל ר לא מספיק ללייק תודה.
ממש חידשת לי את שתי האופציות של הסקריפטים הנ"ל. תודה רבה

• הוסף לסימניות
אני תמיד משאיר שוליים פנימיים של כ-4 מ"מ יותר מאשר בחוץ בשביל לקבל אחרי ההדפסה תוצאה ממורכזת. ובעמוד שער הספר, כדאי להשאיר 6/7 מ"מ, כי זה נאכל ע"י ההדבקה של הפורזץ. ובחוברות בהדבקה בחום בדר"כ אני משאיר 5/6 מ"מ.
צריך לזכור להזהיר בדפוס שלא ימרכזו הטקסט. יש דפוסים עם עובדים מתחילים שחושבים 'לעזור' במרכוז הטקסט, וכבר גרמו לי עם כך בעיות. אמנם בדפוסים הטובים יעבדו לפי הסימוני חיתוך שתשלח הקובץ.
ספר תורני רגיל מהו? (למשל משנ"ב..)

• הוסף לסימניות
אם אני יודע בדיוק איך זה הולך להיות מודפס בסופו של תהליך,
ואני יודע איך והיכן זה הולך להיות מודפס, אגדיר שוליים פנימיים,

אם לא, (רוב רובם של המקרים)

אתן לבית הדפוס להתמודד עם הבעיה,
ויש להם דרכים לרוב לפתור את הבעיה

• הוסף לסימניות
אם אני יודע בדיוק איך זה הולך להיות מודפס בסופו של תהליך,
ואני יודע איך והיכן זה הולך להיות מודפס, אגדיר שוליים פנימיים,

אם לא, (רוב רובם של המקרים)

אתן לבית הדפוס להתמודד עם הבעיה,
ויש להם דרכים לרוב לפתור את הבעיה
בית דפוס לא יפתור את הבעיה:

א. כי אין דרך לפתור אותה. כי שוליים עושים מכל הצדדים אותו הדבר, חיצוני/שמאל/למעלה, ואם עשית שוליים פנימיים כמו החיצוניים, הרי שבמקרה שיגדילו הפנימי על חשבון החיצוני, התוצאה שהשוליים החיצוניים יקטנו ביחס לשוליים למעלה/מטה, ובמילים אחרות, הם יפתרו בעיה קטנה ביצירת בעיה גדולה.

ב. כי בעצם זו לא בעיה. ויש מעמדים שמלכתחילה לא עושים הבדל בין חיצוני לפנימי וזה בסדר גמור. כך שאם אתה לא עשית שוליים פנימיים גדולות יותר, הדפוס לא יתעסק עם זה. אדרבה, יש דפוסים שעל אף שעשית שוליים פנימיים גדולות יותר, הם לא יקלטו מה קורה כאן וימרכזו את הטקסט, ובכך ישוו את השוליים הפנימיים עם החיצוניים (ויגרמו לבעיה כנ"ל). לכן חשוב שמי שנותן שוליים פנימיים גדולות יותר, שידגיש לדפוס להיצמד לסימוני החיתוך שבקובץ.

(וזה מבלי קשר לאם אתה יודע או לא באיזה דפוס זה יודפס, מצרפים לקובץ המיועד להדפסה, קובץ הוראות ובו מפרטים מידות מדוייקות של גודל העמוד, וגם ההוראה בענין סימוני החיתוך. ולולא צירוף קובץ כזה, לפעמים יש גם הפתעות לא נעימות בגודל הדף של הספר המודפס בסופו של דבר).

• הוסף לסימניות
לתת לבית דפוס להתמודד זה הדבר הכי גרוע!

אין להם בדר"כ שום רגש למוצר, בשונה מהמעמד/מעצב שמתחבר נפשית לספר (כל אני עכ"פ:rolleyes:)

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי משהו, @ש. ברגר אמר לנו בקורס שאין צורך בסימון של סימני החיתון אז בעצם מתי כן ומתי לא?
תיאורטית, אם אין גרפיקה בבליד, אין צורך. מספיק שתאמר לו גודל הדף, ותפרט לו כמה שוליים צריך להיות מכל צד. אבל בפועל זה יכול לחסוך בעיות.
ספר רגיל הוא בגודל 16.5*23.5, ואם מכל סיבה שהיא המכונה שלו מכוונת קצת אחרת עכשיו, הוא יכול להחליט שמדוע לא להוסיף כמה מ"מ או להוריד כמה מ"מ.
סימוני חיתוך לא תמיד עוזרים אם הזעצער בדפוס לא מומחה, או גרוע יותר - חושב עצמו למומחה. כפי שציינתי כבר ארע לי שהמדפיס מיקם לי על אף סימוני החיתוך אחרת מהם, מרכז את הדף ושיבש את השוליים, והוא עוד חשב שהוא עוזר...

שאתה מתכנן ספר בגודל מסויים, ומקבל אותו בגודל 'מעט' שונה, אבל משמעותי לעיצוב העימוד, כמפורט לעיל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה