בודקים חשבונית בסיום הקניה? בשביל מה?

• הוסף לסימניות
אני הייתי עונה לו שזה לא ממש נראה שבעל הבית *מקפיד* לשים מחירים נכונים על המוצרים

• הוסף לסימניות
אני לא הקפדתי לבדוק מחירים ושבוע שעבר בחנות בגדים היה נראה לי שהמחיר גבוה באופן מתמיה ממה שקניתי.

עברתי על החשבונית ומצאתי לא פחות משלוש טעויות (קניתי שמונה מוצרים).
ברור שדרשתי שהם יסדרו, והם גם התנצלו.

ולא, זה לא טעות של העובדים, זה שיטה של חנויות לגרום ללקוח לקחת מוצר ולשלם עליו יותר מכפי שהוא מוכן.

וכשאבא שלי היה ילד, בסופר ליד הבית הכלל היה שאם יש הפרש בין הרשום על המדף לבין מה שבמחשב- הלקוח מקבל את המוצר חינם! ולא משנה אם הטעות היתה לטובתו. תוכלו לתאר לעצמכם שבחנות הזאת לא היה קל למצוא טעויות. טוב אבל זה שירות של סופר בוושינגטון. ואנחנו לא חיים שם לשמחתנו

• הוסף לסימניות
כמובן שאם לקוח מצא בין כל המוצרים שמתומחרים עם מדבקה כרגיל
איזה מוצר בודד עם מחיר הזוי ולא רלוונטי שברור שזה טעות אין שום הצדקה לגזול את המוכר ולשלם לפי תוית זו בלבד

• הוסף לסימניות
מקרה טרי מהשעה האחרונה,
אני נכנסת לסופר מוכר, קונה מס' מצרכים.
באופן ספונטני אני עוברת על החשבונית.
ואופססס,
המחיר שנגבה בפועל לא תואם את המחיר שרשום ע"ג המוצר.
אני מראה לקופאית, אוקי, קוראת למנהל.
ואלו דבריו:
"אם אתם מקפידים, אז אני יחזיר לכם, אבל שתדעו שהבעלים מקפידים"
o_Oo_O
אני: אולי לא הבנת מה אני רוצה, רשום מחיר X, ובחשבונית גבו ממני Y
הפרש של כמה שקלים.
וזו לא הפעם הראשונה אצלכם, אני כבר מס' פעמים שמתי לב שהמחירים לא תואמים.
אז אם שלחתי ילד, אני לא ירוץ לבקש את השנקל.
אבל אם זה בשיטתיות, כן. אני רוצה החזר.

המנהל: אני יחזיר לך, אבל שתדעי שהבעלים מקפיד על זה. ולא מוחל. וגם אני יחטוף על הראש.
אני: תקפידו שכשמתמחרים, המחיר יהיה עדכני. החוק לצידי.
הוא: העובדים שלנו לא ברמה הזו. לא מבינים יותר מידי.

אז תחליפו עובדים!!
או שתעשו בעצמכם!!

יש מצב שאני לא מעודכנת בחוקים? :unsure:
השבוע נשאלה שאלה זו את הרה"ג אהרון בוטבול שליט"א בקול ברמה וזו תשובתו:

מקווה שיעלה אצלכם כדבעי, אשמח שתעדכנו.

• הוסף לסימניות
השבוע נשאלה שאלה זו את הרה"ג אהרון בוטבול שליט"א בקול ברמה וזו תשובתו:

מקווה שיעלה אצלכם כדבעי, אשמח שתעדכנו.
לא עובד

• הוסף לסימניות
אולי תכתבו את שם החנות
שנדע שבעל החנות מקפיד על כך
ולא נכשל ח"ו בגזל ה"י

• הוסף לסימניות
כמובן שאם לקוח מצא בין כל המוצרים שמתומחרים עם מדבקה כרגיל
איזה מוצר בודד עם מחיר הזוי ולא רלוונטי שברור שזה טעות אין שום הצדקה לגזול את המוכר ולשלם לפי תוית זו בלבד
נכון זה "מקח טעות"
גם אם ממש ברור שהיה בהכל טעות- למשל אם טעו ורשמו 9.9 במקום 99.9
אז ממש אסור לדרוש את ההפרש וצריך ליידע את המוכר שיש טעות ושיתקן

• הוסף לסימניות
הייתי בשופרסל וקניתי 2 מוצרים זהים ולא הסתכלתי על המחיר במדף (קורה...)
תוכ החשבון אני רואה על כל אחד מהם מחיר אחר אז בתום ליבי שאלתי את הקופאית ואמרה שהמחיר הנכון הוא הגבוה
אבל מכיון ומצאתי מוצר עם מחיר נמוך היא מורידה לי ל2 המוצרים.
מסתבר שזה מעבר לחוק, אבל זה חכם.
כי זה מה שגורם לי להעדיף קניה בשופרסל למרות שהם יקרים- תודעת שירות.

• הוסף לסימניות
בשביל מה לבדוק חשבונית?
כשאני ואמא שלי קנינו חולצה ב200 ש"ח, העברנו אשראי
אז הסתכלתי סתם בחשבונית וראיתי 2000
לקח הרבה זמן עד שהקופאית הצליחה לבטל את זה...

• הוסף לסימניות
לא מצליחה להבין את הקטע של בעה"ב מקפיד- על מה מקפיד? על מי מקפיד? בשביל מה הוא כותב מחיר אם זה לא המחיר שהוא ייקח בפועל? אני לא רב, אבל ברור לי שאדם אומר מחיר הוא צריך לעמוד במילה שלו ולא לקחת מחיר אחר בקופה- זה גזל!

• הוסף לסימניות
לא מצליחה להבין את הקטע של בעה"ב מקפיד- על מה מקפיד? על מי מקפיד? בשביל מה הוא כותב מחיר אם זה לא המחיר שהוא ייקח בפועל? אני לא רב, אבל ברור לי שאדם אומר מחיר הוא צריך לעמוד במילה שלו ולא לקחת מחיר אחר בקופה- זה גזל!
גם אני לא רב

אבל לפי מה שהסבירו, הרי מדובר במחיר בטעות, או בגלל שזה ישן או שסתם עובד התבלבל.
ייתכן ע"פ ההלכה שהוא לא מחוייב למכור במחיר הטעות הזו, כמו שהלקוח לא חייב לקנות במחיר של הקופה.

• הוסף לסימניות
לפי החוק אם כתוב על המוצר נגיד 150 זה 150
ולא שיגידו לי בקופה סליחה זה 180
ולפעמים קורה שהסדרן בסופר טעה זה לא בעיה שלי
המחיר כמו שפרסמו על המוצר
חוק זה חוק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה