התייעצות בחורים מבוגרים

העיקרי שבהם שאברך מבין שכרגע אלו החיים האמיתיים והוא צריך לעשות איתם משהו לעומת בחור שנוצרת אצלו תחושה ארעית של "לא פה ולא שם"
אפשר גם הפוך, בחור עדיין מצפה לשידוך טוב אברך כבר עבר את זה וכעת יש הרבה זמן בחיים האמיתיים.
זאת מציאות עובדתית שלא מעט אברכים בשנתיים הראשונות גרועים מבחורים מבוגרים.

מה שכן, המצב רוח של בחור מבוגר בהחלט משפיע עליו וזה סיכון כשלעצמו.

אבל המכנה המשותף בינם גדול מההבדלים בהרבה.

לא מאמין מאיזו בחינה?
לדעתי ישיבות למבוגרים לא תורמות.
א. הבחורים לא ממהרים לעבור מכיוון שיש לכל מבוגר איזו אחיזה בכמה דברים בישיבה
חדר טוב, מקום מכובד בבימ"ד וכו' ועוד כל מיני קשרים במטבח וכדו' זה נותן מעטפת שקשה רגשית להסתדר בלעדיה.

ב. בישיבה למבוגרים אתה לא עומד כשפניך מכוונות החוצה כמו כל בחור מועד חמישי,שישי ומעלה אלא מרגיש צעיר
יותר ואז מתחילה התקבעות וחוסר רצון להתחתן (כך שמעתי מהגאון ר' יהושע אייכשנטיין שליט"א ביחס לישיבת מיר)

נ.ב. בחורים בגיל מבוגר צריכים הרבה יותר כסף מצעירים מכיוון שישנה חוסר נעימות גדולה בלהמשיך ולבקש מההורים על כל צעד ושעל

אני חושב שלעלות את שכר השדכנים תהיה טעות אסטרטגית, היות שייכנסו לתחום כל מיני תאבי בצע למיניהם וינסו לדחוף שידוכים על אף שלא מתאמים כ"כ, כמו שאנחנו רואים בתחום הנדל"ן,
וידוע מה שאומרים על המתווכים ש99% מוציאים שם רע על האחוז הבודד שכן מתנהגים ביושרה...
זה כבר מצוי עוד לפני כמה שנים..
כמה פעמים פניתי לשדכנים לתת הצעה מהמאגר שהיה לי,
עוד לפני שפנו למשודכ/ת הם בעצמם הורידו,
ולא נדבר על אלו שבקשו ממני תשלום סמלי בכדי בכלל להציע למשודכים מהמאגר שלו...
הזוי

אז מה הפיתרון שאתה מציע?
על זה עניתי כמה הודעות לפני זה:
בחור מבוגר צריך שיהיה לו תפקיד בישיבה וזה לא משנה מה זה, הוא יכול להיות אחראי על הגנרטור בישיבה או אחראי על חברותות או כל דבר אחר ועדיף כמה שיותר תפקיד שיצטרך להתחכך עם הצעירים, זה נותן מוטיבציה, ונותן הרגשה שצריכים אותך בישיבה ותהיה חסר אם לא תהיה, וגם על הדרך אחריות שעוזרת להמשך החיים.
עוד משהו - בחורים מבוגרים אוהבים שיש קצת חריגה מהשגרה ולכן כדאי ללמוד עם עוד בחור מסכת אחת (לא חייב להיות גדולה) עמוד ליום או משהו דומה, ואח"כ לעשות סיום טוב שמזמינים חברים וכו', זה מאוד נותן סיפוק.
לגבי החברים הנשואים של הבחורים המבוגרים - כדי מאוד לבוא לבקר אותם גם אם לפעמים יש הרגשה שחושבים שהבחור מרגיש שאני 'עקפתי אותו' זה לא תמיד נכון, הבחור המבוגר מרגיש שזוכרים אותו ואפילו קצת מתגעגעים אליו.
אפילו לקחת אותו לטיול (גם באמצע הזמן) על שפת הכנרת עם כמה חברים נשואים ושאינם.
זה דברים קטנים וגדולים שנותנים כח ליום יום.

אני חושב שערבבו כאן כמה נושאים בהתחלה דיברו פה על העניין שהבחור נשאר לבד בלי חברה וכולם מתחתיו צעירים והוא כאדם בודד שואל מה לעשות ואיך אני בכל זאת יכול להתקדם בחיים כד שאני לא ינבל .
יש עניין אחר שהבחור אומר אם לא הצלחתי להתארס עד עכשיו כנראה שאני לא יוצלח ואף אחד לא מעוניין בי ואולי לעולם לא הצליח להתחתן לזה אכן צריך מענה רגשי של הכלה וכו' . רק בשביל הסדר.
ואתה ידידי היועץ הסופר והמרצה יכול פשוט יותר לכתוב מאמר בנושא.

כמעט נשמע גן עדן.
וכאן נשאלת שאלה על אדם הראשון, למה הוא טען שלא טוב היות אדם לבדו? (לפי המדרש שבא וביקש וכולי...)
על פי הכותב נשמע שטוב מאד.
כמו שאדם בלי ילדים רוצה בכי של תינוק שיעיר אותו בלילה ורוצה ג"כ להחליף לו טיטול . גם בחור מבוגר רוצה אישה על הראש , רוצה שמירת סדרים , ויכול להיות שאפי' בעיות של פרנסה מוסיפות לו בהרגשה של אדם אחראי ומבוגר ונותנות לו סיפוק.

ואחר כך יחשב , שזה שהוא בודד הוא לטובתו ,
כי על ידי כך הוא משחרר מהמשא הכבד שהיה רובץ עליו אלו היתה לו משפחה ,
ושעל ידי כך הוא פטור מהחיובים שהיו מוטלים עליו כלפיהם ,
ויחשב שבדידותו היא אחת הטובות שהבורא נתן לו ,
שהרי ממה נפשך אם הוא אדם הרודף אחרי עניני העולם הזה וצרכיו,
אז יגיעתו היא יותר קלה כשהוא בלי אשה ובנים ,
כך שהעדר אשה ובנים מביא לו מנוחה וטובה ,
ואם הוא אדם המתמסר לעניני העולם הבא ,
אז בלי ספק מחשבותיו יותר משחררות ופניות כשהוא בודד .

מחלוקת אתה חושב כך אני חושב אחרת
בלי קשר היום אני כבר לא מתעסק עם זה רק בגלל הסיבות האלו,
ולא הייתי לוקח ע"ז שכר
אם שייך לקבל 'טעמא דקרא'.
נראה לי שהסברתי את עצמי די טוב, מה יש לכבודו להשיב מנגד?
כולנו נשמח לדעת!

בחור מבוגר צריך שיהיה לו תפקיד בישיבה וזה לא משנה מה זה, הוא יכול להיות אחראי על הגנרטור בישיבה או אחראי על חברותות או כל דבר אחר ועדיף כמה שיותר תפקיד שיצטרך להתחכך עם הצעירים, זה נותן מוטיבציה, ונותן הרגשה שצריכים אותך בישיבה ותהיה חסר אם לא תהיה, וגם על הדרך אחריות שעוזרת להמשך החיים.
עוד משהו - בחורים מבוגרים אוהבים שיש קצת חריגה מהשגרה ולכן כדאי ללמוד עם עוד בחור מסכת אחת (לא חייב להיות גדולה) עמוד ליום או משהו דומה, ואח"כ לעשות סיום טוב שמזמינים חברים וכו', זה מאוד נותן סיפוק.
לגבי החברים הנשואים של הבחורים המבוגרים - כדי מאוד לבוא לבקר אותם גם אם לפעמים יש הרגשה שחושבים שהבחור מרגיש שאני 'עקפתי אותו' זה לא תמיד נכון, הבחור המבוגר מרגיש שזוכרים אותו ואפילו קצת מתגעגעים אליו.
אפילו לקחת אותו לטיול (גם באמצע הזמן) על שפת הכנרת עם כמה חברים נשואים ושאינם.
זה דברים קטנים וגדולים שנותנים כח ליום יום.
כל מילה פנינה.

כמו שאתה מצפה שהם יבינו אותך, אתה גם צריך להבין אותם יש דברים שקשה לעשות
הרבה יותר קשה להם לפגוש את חברם משכבר הימים, אשר בזמן שהוא כבר עושה חלאק'ה לילדים, החבר עדיין ממתין לישועתו.
ולדעת שאתה לא עשית כלום, אבל ממש כלום בשביל לסייע לו.
אם לא בשידוכים אז בהנעמת והמתקת חייו בינתיים, ובהגדלת הסכויים שגם כעבור תקופה כ"כ ארוכה של המתנה, יש לו עדיין סיכוי להקים בית יהודי.

ואתה ידידי היועץ הסופר והמרצה יכול פשוט יותר לכתוב מאמר בנושא.
תבורך על המחמאה. התקבלה ברצון.
האמת, שאני מרגיש שיש כאן (ובצדק) בחורים שמאד כאובים. ומגיע להם כל היחס והכבוד שבעולם!!!
ולכן אני חש, שכל מה שאני צריך, זה לשמוע אותם ולקרוא את הכאב שלהם.
במיוחד שהם ביקשו בפה מלא - שמי שלא בניסיון הזה שלא יגיב. וזאת למרות שגם לי ישנם ניסיונות מרים כלענה. ויכולתי להבין לב שבורים, כאחד שהוא בעצמו עובר משברים יום יום (ימי אהבה וימי שנאה).

אגב, היתה לי היום שיחה מיוחדת במינה עם בחור מבוגר מאד. והיו בה תובנות חיות ומשעשעות.
והאמת שלא העזתי להביא אותם על הכתב, כי אני מרגיש לא ראוי... (לא מתוך ענווה!).

ישלח לכם השם את זיווגכם במהרה.

זה כבר מצוי עוד לפני כמה שנים..
כמה פעמים פניתי לשדכנים לתת הצעה מהמאגר שהיה לי,
עוד לפני שפנו למשודכ/ת הם בעצמם הורידו,
ולא נדבר על אלו שבקשו ממני תשלום סמלי בכדי בכלל להציע למשודכים מהמאגר שלו...
הזוי
בדיוק לכן בכל קהילה וקהילה בכל תפוצות ישראל צריכים לקום כמה אנשים אשר המצב קרוב לליבם, למנות בהכוונת האדמו"ר \ הרב \ הר"י \ אנשי החינוך וכו' כו"כ אנשים (או יותר מכמה) מבינים ונאמנים, ישרים ומסורים אשר יתמסרו לתחום!
אבל כדאי שבן אדם יוכל להתמסר לתחום, הוא צריך לעזוב כמה דברים שהוא עסק בהם לפנ"כ ברוב ככל המקרים, ולכן שכר הגון ומשתלם לשדכנים + משכורת על בסיס קבוע, זה הדבר הבסיסי למען יוכלו להרים לאויר דבר שכזה!

צריך גם וגם
גם ללמוד חלק מהיום בישיבה עם בחורים ששקועים בלימוד [לימוד ישיבתי]
וגם ללמוד בכולל עם אברך רציני [לימוד של כולל ]
וגם ללמוד עם בחורים שצריכים אותך [10 דקות משנה ברורה או מוסר ]

גם לבנות מעמד של בחור מבוגר חשוב בישיבה
וגם קצת חברים אברכים בכולל
וגם קצת חברים בחורים מבוגרים במיר

גם ללמוד ספרי מוסר
וגם ללמוד ספרי נפש תורנים [כגון הנפש היהודית של הרב משה בויאר ]
וגם ללמוד ספרי נפש של גוים [כגון בוחרים להרגיש טוב ]

גם לאכול את האוכל של הישיבה
וגם להכין לבד [יש מתכונים בפרוג ]
וגם לאכול במסעדות יוקרה

גם ללמוד גמרא
וגם ללמוד הלכה
וגם תנ"ך

גם לישון בישיבה
וגם בדירה של בחורים
וגם בחוף הכנרת

גם לגלוש בקול הלשון
וגם באוצר החכמה
וגם בפרוג

תבורך על המחמאה. התקבלה ברצון.
האמת, שאני מרגיש שיש כאן (ובצדק) בחורים שמאד כאובים. ומגיע להם כל היחס והכבוד שבעולם!!!
ולכן אני חש, שכל מה שאני צריך, זה לשמוע אותם ולקרוא את הכאב שלהם.
במיוחד שהם ביקשו בפה מלא - שמי שלא בניסיון הזה שלא יגיב. וזאת למרות שגם לי ישנם ניסיונות מרים כלענה. ויכולתי להבין לב שבורים, כאחד שהוא בעצמו עובר משברים יום יום (ימי אהבה וימי שנאה).

אגב, היתה לי היום שיחה מיוחדת במינה עם בחור מבוגר מאד. והיו בה תובנות חיות ומשעשעות.
והאמת שלא העזתי להביא אותם על הכתב, כי אני מרגיש לא ראוי... (לא מתוך ענווה!).

ישלח לכם השם את זיווגכם במהרה.
תודה על הברכה
ואדרבה אם יש לך תובנות מעניניות וחדשות נשמח אם תעלה אותם

צריך גם וגם
גם ללמוד חלק מהיום בישיבה עם בחורים ששקועים בלימוד [לימוד ישיבתי]
וגם ללמוד בכולל עם אברך רציני [לימוד של כולל ]
וגם ללמוד עם בחורים שצריכים אותך [10 דקות משנה ברורה או מוסר ]

גם לבנות מעמד של בחור מבוגר חשוב בישיבה
וגם קצת חברים אברכים בכולל
וגם קצת חברים בחורים מבוגרים במיר

גם ללמוד ספרי מוסר
וגם ללמוד ספרי נפש תורנים [כגון הנפש היהודית של הרב משה בויאר ]
וגם ללמוד ספרי נפש של גוים [כגון בוחרים להרגיש טוב ]

גם לאכול את האוכל של הישיבה
וגם להכין לבד [יש מתכונים בפרוג ]
וגם לאכול במסעדות יוקרה

גם ללמוד גמרא
וגם ללמוד הלכה
וגם תנ"ך

גם לישון בישיבה
וגם בדירה של בחורים
וגם בחוף הכנרת

גם לגלוש בקול הלשון
וגם באוצר החכמה
וגם בפרוג
והעיקר לא לשכוח לבכות בכל הזדמנות שאתה יכול ע''ז שנשארת רווק ובודד
ושכל הועד שלך התארס
כי תכלס' אין כמו לבכות ולכעוס @ספרא אמר ספרא יודע!

נערך לאחרונה ב:
הרבה יותר קשה להם לפגוש את חברם משכבר הימים, אשר בזמן שהוא כבר עושה חלאק'ה לילדים, החבר עדיין ממתין לישועתו.
ולדעת שאתה לא עשית כלום, אבל ממש כלום בשביל לסייע לו.
אם לא בשידוכים אז בהנעמת והמתקת חייו בינתיים, ובהגדלת הסכויים שגם כעבור תקופה כ"כ ארוכה של המתנה, יש לו עדיין סיכוי להקים בית יהודי.
תכלס' אל תשכח שהרבה פעמים הם אפילו לא מנסים להציע לך שידוך
רק מחוסר נעימות שלך ומהפחד מהתגובה שלך

הבעיה בזה שקצת קשה להתחנחן לש''א בזמן שע''פ רוב אתה יודע שהם לא צריכים אותך
ואתה הוא זה שצריך אותם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה