התייעצות בחורים מבוגרים

• הוסף לסימניות
זכיתי להכיר בחור מבוגר ש.... תחזיקו טוב...

זכה לסיים ש"ס בידיעה!
זכה לדעת סוגיות רבות מאד בעיון הש"ס.
זכה לדעת את כללללללל כתבי החיד"א.
זכה להיות מונח בקבלה.
זכה לשמש הרבה מגדולי ישראל (ממש לשמש.)
זכה לידע הלכתי נרחב. שו"ע ונושאי כלים...
זכה לידע בתנ"ך.
זכה להרחיב בספרי המוסר.

וזכה להתחתן שהוא ת"ח מובהק.
ועדיין הוא הוגה בתורה בהתמדה, מתוך מאור פנים לכל יהודי.
אני מכיר גם בן אדם שלמד בבלי ירושלמי עשרות פעמים (קוראים לו ר חיים קנייבסקי) ולכן מה? זה אומר שכל אחד נמצא שם?
התגובה שלך ועוד תגובות שנמצאות פה כעין זה מראה כמה אתה לא מכירים את העולם של המבוגרים בישיבות(אני כותב את זה (אני בחור מבוגר בישיבה אני מכיר קצת את הקשיים שעוברים על בחורים בגיל הזה)

• הוסף לסימניות
זה נטו ענייני!
בשום אופן א"א להקיש מבחור על חבירו!!!
כל ההתכתבות היא עניינית גרידא.
יש בחורים כאלו. וחשוב לדעת את זה.
וכל בחור יעבוד את השם מתוך המקום האישי שלו.
והכי חושב זה סדר מוסר.
כל דבר שנכתב הוא באופן כללי ולא ספציפי למישהו.

לסיכום:
מה שנכתב הוא לדרבן נטו.
ומי שמרגיש שזה גדול עליו, יראה זאת כמבוטל.
וכבר אמר ר' יצחק הוטנר:
רעה חולה היא הסיפורי צדיקים.

מאחל לך זיווג הגון במהרה, עם אשת חיל יראת השם.
ושתזכה לשבת על אדני התורה בנחת ושלווה.

• הוסף לסימניות
מה זה קשור לנושא?
סדר מוסר חשוב לכל אדם ובכל גיל
מה עוד שייך לפתוח שלא קיים היום?
היום הישיבות קיבוץ רובם אינם מוצלחות כ"כ וכל מטרתם לשמר איכשהו את הבחורים בחור שבאמת רוצה לגדול ישיבת קיבוץ איננה מקומו.

• הוסף לסימניות
סדר מוסר חשוב לכל אדם ובכל גיל

היום הישיבות קיבוץ רובם אינם מוצלחות כ"כ וכל מטרתם לשמר איכשהו את הבחורים בחור שבאמת רוצה לגדול ישיבת קיבוץ איננה מקומו.
יש ישיבת קיבוץ בנחליאל מוצלחת מאוד (מידיעה).

• הוסף לסימניות
הכי חשוב סדר מוסר, היות ויהודי לא יכול לעבוד את השם מהמקום הפרטי שלו בלי סדר מוסר יומי קבוע ולו ל5 דק'.
היות ובלי סדר מוסר, הוא לא מכיר את עצמו באמת.
הוא לא מכיר את המערכת שה' ברא בעולם - באמת.
וממילא הוא לא יודע באמת לאן להתקדם.
ובטח שלא יודע איך לעבוד את השם.

מה זה סדר מוסר?
שאלה שצריך להרחיב בה. אבל במילה אחת:
ללמוד ספר שאתה מרגיש שהוא נותן לך הרגשת השם וכד'.

• הוסף לסימניות
בבקשה שמי שלא היה בחור מבוגר שפשוט לא יענה באשכול הזה, סתם חבל לכתוב דברים בלי לדעת ובלי להבין.
כל החוכמות האלה של "היה בחור שסיים ש"ס" "שילמד 15 שעות ביום" "שיוסיף סדרים" וכו' זה מראה כמה ניתוק יש במי שכותב את זה.
זה כמו לכתוב באשכול של חינוך ילדים מה לעשות עם ילד שלא מצליח בכלום ולכתוב לו שהרבה מגדולי ישראל שאנחנו מכירים לא היו מצליחים בתור ילדים ולכן לא לעשות כלום

• הוסף לסימניות
מה עוד שייך לפתוח שלא קיים היום?
אם אתה מאמין במודל, יש מקום.
במיר לא מקבלים רשמית מעל גיל 25
וישיבות הקיבוץ הן לרוב לצעירים יותר.
אבל הדבר צריך הבנה אמיתית בבעיות המבוגרים ויכולת להתמודד איתן.

• הוסף לסימניות
ברשות כל החברים היקרים הכותבים כאן:
חושבני שצריך להגדיר כאן את השיח...

ישנו שיח עדין: באשכול הזה, ישנם (גם) בחורים מבוגרים שמתמודדים יום יום עם המציאות הקשה שמתוארת לעיל.
וכמו כן ישנם בחורים שכבר נישאו בשעה טובה, ומכירים את ההתמודדות.
ולכן, לפעמים קורא שקריאה קרה במסך של תגובות יבשות, נותנת תחושה של חוסר אמפתיה למצב הרגיש.
ואכן, מי מהכותבים יכול לעמוד ליד כאלו בחורים. אלו בחורים שחווים יסורים על בסיס יומי. חווים התמודדות עם חברה, עם הורים, עם משפחה. ומה לא... צריך להוריד בפניהם את הכובע. ובכלל אין מה לכתוב להם כל מיני עניינים שכליים (כמו שכתבתי לעיל) ועצות, כי כל תגובה עלולה להתפרש כשפיטה, כהתנשאות, כחוסר הבנה בתחום, כמנותקת מהמציאות.

אני מדגיש: לא כל הבחורים כאלו, אבל בחור שהוא מרגיש כך יתכן והוא עלול לקרוא את הדברים כמנותקים.

וישנו שיח ענייני נטו. שיח של רעיונות ותובנות. שיח של עקרונות ואידיאלים. שיח שאוחז בדברים מתוך ניתוק עכשווי מהמצב הרגיש ועמידה על דעות שכלתניות (בהתחשב בהשלכות הרגשיות שיוצאות מהנושא). שיח כזה בנוי למי שרוצה ומחפש לדעת עוד, ולא זקוק שירגישו אותו.

וישנו שיח משלב, בין רגש לבין שכל, וכך אמור להיות. אבל לא בהתכתבות באשכול רחב, היות ואחד כותב משהו שכלי ומיד השני ישר מגיב לו כמצופה - בשכל, בלי הכלה ואמפתיה.

בתפילה שכולם ימצאו את זיווגם הראוי והמתאים להם במהרה
והלוואי שלא תצא תקלה תחת ידינו.

ואם אוכל לבקש:
עם ישראל זקוק לתפילות. אתם הבחורים קרובים יותר להשם (בבחינת תפילה לעני), אנא, תתפללו על כלל ישראל.
תודה

• הוסף לסימניות
ברשות כל החברים היקרים הכותבים כאן:
חושבני שצריך להגדיר כאן את השיח...

ישנו שיח עדין: באשכול הזה, ישנם (גם) בחורים מבוגרים שמתמודדים יום יום עם המציאות הקשה שמתוארת לעיל.
וכמו כן ישנם בחורים שכבר נישאו בשעה טובה, ומכירים את ההתמודדות.
ולכן, לפעמים קורא שקריאה קרה במסך של תגובות יבשות, נותנת תחושה של חוסר אמפתיה למצב הרגיש.
ואכן, מי מהכותבים יכול לעמוד ליד כאלו בחורים. אלו בחורים שחווים יסורים על בסיס יומי. חווים התמודדות עם חברה, עם הורים, עם משפחה. ומה לא... צריך להוריד בפניהם את הכובע. ובכלל אין מה לכתוב להם כל מיני עניינים שכליים (כמו שכתבתי לעיל) ועצות, כי כל תגובה עלולה להתפרש כשפיטה, כהתנשאות, כחוסר הבנה בתחום, כמנותקת מהמציאות.

אני מדגיש: לא כל הבחורים כאלו, אבל בחור שהוא מרגיש כך יתכן והוא עלול לקרוא את הדברים כמנותקים.

וישנו שיח ענייני נטו. שיח של רעיונות ותובנות. שיח של עקרונות ואידיאלים. שיח שאוחז בדברים מתוך ניתוק עכשווי מהמצב הרגיש ועמידה על דעות שכלתניות (בהתחשב בהשלכות הרגשיות שיוצאות מהנושא). שיח כזה בנוי למי שרוצה ומחפש לדעת עוד, ולא זקוק שירגישו אותו.

וישנו שיח משלב, בין רגש לבין שכל, וכך אמור להיות. אבל לא בהתכתבות באשכול רחב, היות ואחד כותב משהו שכלי ומיד השני ישר מגיב לו כמצופה - בשכל, בלי הכלה ואמפתיה.

בתפילה שכולם ימצאו את זיווגם הראוי והמתאים להם במהרה
והלוואי שלא תצא תקלה תחת ידינו.

ואם אוכל לבקש:
עם ישראל זקוק לתפילות. אתם הבחורים קרובים יותר להשם (בבחינת תפילה לעני), אנא, תתפללו על כלל ישראל.
תודה
ויש יכולת פשוטה אך נצרכת
להבין שכאשר הפידבק הרחב הוא שלילי, כנראה שכשתנסה להציע לבחור כזו הצעה לכאו' הפידבק יהיה קרוב לתגובות כאן.
הפתרונות אמורים להוות מענה רגשי מסוים ולא ניתן להתעלם בשום צורה היות והרגש הוא המפעיל העיקרי של האדם.

• הוסף לסימניות
באמת קצת קשה ללמוד בגיל הזה בסיבות של התחלה

באמת קצת קשה ,אשה ,פרנסה ,כולל ,שמירת סדרים ,

קשה

קשה מאוד

מה הבעיה
אין את הבעיות של ישיבה קטנה
אין עול של פרנסה
אין שמירת סדרים
אין לך אשה על הראש
אין לך צורך לעשות בייביסיטר

פשוט אפשר ללמוד איפה ומה שליבו חפץ
כמה ואיך שמתאים בדיוק לכל אחד
כמעט נשמע גן עדן.
וכאן נשאלת שאלה על אדם הראשון, למה הוא טען שלא טוב היות אדם לבדו? (לפי המדרש שבא וביקש וכולי...)
על פי הכותב נשמע שטוב מאד.

• הוסף לסימניות
ובחור בועד שני?
ואברך צעיר?
ואברך שאשתו ילדה?
ואברך שהבת שלו חולה?

ואם אוכל לבקש:
עם ישראל זקוק לתפילות. אתם הבחורים קרובים יותר להשם (בבחינת תפילה לעני), אנא, תתפללו על כלל ישראל
למה הקרובים להשם הם לא אותם שציינת למעלה?

• הוסף לסימניות
בבקשה שמי שלא היה בחור מבוגר שפשוט לא יענה באשכול הזה, סתם חבל לכתוב דברים בלי לדעת ובלי להבין.
כל החוכמות האלה של "היה בחור שסיים ש"ס" "שילמד 15 שעות ביום" "שיוסיף סדרים" וכו' זה מראה כמה ניתוק יש במי שכותב את זה.
זה כמו לכתוב באשכול של חינוך ילדים מה לעשות עם ילד שלא מצליח בכלום ולכתוב לו שהרבה מגדולי ישראל שאנחנו מכירים לא היו מצליחים בתור ילדים ולכן לא לעשות כלום
גם ממי שמכיר את זה אתה מצפה שלא יגיב?
זכיתי להכיר בחור מבוגר ש.... תחזיקו טוב...

זכה לסיים ש"ס בידיעה!
זכה לדעת סוגיות רבות מאד בעיון הש"ס.
זכה לדעת את כללללללל כתבי החיד"א.
זכה להיות מונח בקבלה.
זכה לשמש הרבה מגדולי ישראל (ממש לשמש.)
זכה לידע הלכתי נרחב. שו"ע ונושאי כלים...
זכה לידע בתנ"ך.
זכה להרחיב בספרי המוסר.

וזכה להתחתן שהוא ת"ח מובהק.
ועדיין הוא הוגה בתורה בהתמדה, מתוך מאור פנים לכל יהודי.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
למה הקרובים להשם הם לא אותם שציינת למעלה?
אין עליך!
אני מבין את הטענה ואת הצורך.
ואני מעריך את העמקה בדברים שלי ואת הקישור בניהם. כי אני באמת חש את הכאב של כל בחור מבוגר!!!

דברי נסובו כהמשך ישיר לבחורים החשובים.
לאמור: אחרי שאנו מכילים את הבחורים שצריכים הכלה, ואחרי שאנו מצליחים לדבר בגובה העיניים, ואחרי שהבחור שניצב מולי מבין שאני איתו בקושי ובצרה. לאחר מכן (ורק לאחר מכן) אני אגיד לו, שכולנו במלחמה... ולכל אדם יש את המלחמה האישית שלו. ולכל אחד יש יצה"ר. ואנו כאן כדי לעבוד.

אבל חשוב מאד!
כל זה נאמר, רק לאחר שהבחור מבין שאני אותו ב100% וחש את הצורך האדיר שלו!
או לחלופין, למי שרוצה לשמוע רעיון קר, ומצליח לנתק את כל הכאב מהפרשה הזאת. ממש כמו שיהודי שחולה רחמ"ל מוכן לשמוע מהרופא פתרונות ליסורים שלו, גם אם הרופא קר כקרח (וישנם שגם קצת אגרסיבי לפעמים).

אך עדיין לא הגדרתי לעצמי את סוג השיח שבאשכול הזה, לכן נא לראות את דברי כמבוטלים לחלוטין. כי הם נאמרו לא בהכלה מספקת (היות וחשבתי שאנחנו על שולחן הניתוחים).

לסיכום, לך ידידי ר' ראובן גרשנוביץ: אשמח שתקבל את הבקשה שלי לתפילה על כלל ישראל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה