התייעצות בחורים מבוגרים

הבעיה בזה שקצת קשה להתחנחן לש''א בזמן שע''פ רוב אתה יודע שהם לא צריכים אותך
ואתה הוא זה שצריך אותם
פירושה המילולי של המילה "להתחנחן", היא לנסות בכל צורה שהיא ובכל דרך העומדת לרשותך למצוא חו בעיני האדם העומד מולך.
וזוהי ההגדרה המדוייקת לאלטע'ר מותש ועייף, אשר במעשים אשר אינם מקובלים מנסה בכל כוחו למצוא את חינו בעיני כל מי אשר רק מסכים לאשר לו שהוא קיים.
אם הבחור הצעיר זקוק לך, זה בכלל לא מתקרב למילה הנ"ל, זה בס"ה לסייע לצעירים ממך בדרכם החדשה, ולהתמלא מכך סיפוק על הדרך.
מקווה שהובנתי.

תלוי באיזה מגזר ותלוי באיזה גיל ותלוי מי המציע
מהכרותי הנרחבת, לפני גיל 40 (או גרים בעלי תשובה) אין שום שדכן הגיוני שינסה להציע שידוך לבחור עצמו.
בכל מקום יכול להיות שניגש אליך חסר הטקט השגרתי ולשאול אותך: "תגיד רק לי, למה זה מתעכב? אולי תעקוף את ההורים... ומערים עליך ראיות וציטוטים כעמיר גורנה להתיר את העניין, ובכך להסתכסך עם ההורים לצמיתות (כאילו שעכשיו המצב לא מספיק מתוח)... וכולי...

ואחר כך יחשב , שזה שהוא בודד הוא לטובתו ,
כי על ידי כך הוא משחרר מהמשא הכבד שהיה רובץ עליו אלו היתה לו משפחה ,
ושעל ידי כך הוא פטור מהחיובים שהיו מוטלים עליו כלפיהם ,
ויחשב שבדידותו היא אחת הטובות שהבורא נתן לו ,
שהרי ממה נפשך אם הוא אדם הרודף אחרי עניני העולם הזה וצרכיו,
אז יגיעתו היא יותר קלה כשהוא בלי אשה ובנים ,
כך שהעדר אשה ובנים מביא לו מנוחה וטובה ,
ואם הוא אדם המתמסר לעניני העולם הבא ,
אז בלי ספק מחשבותיו יותר משחררות ופניות כשהוא בודד .
המקור לנ"ל
חובות הלבבות שער הבטחון פרק ד

מהכרותי הנרחבת, לפני גיל 40 (או גרים בעלי תשובה) אין שום שדכן הגיוני שינסה להציע שידוך לבחור עצמו.
בכל מקום יכול להיות שניגש אליך חסר הטקט השגרתי ולשאול אותך: "תגיד רק לי, למה זה מתעכב? אולי תעקוף את ההורים... ומערים עליך ראיות וציטוטים כעמיר גורנה להתיר את העניין, ובכך להסתכסך עם ההורים לצמיתות (כאילו שעכשיו המצב לא מספיק מתוח)... וכולי...
נכון שבסוף זה מגיע להורים אבל כשחבר מציע הדבר הראשון שהוא עושה זה להתקשר איליך
ואז הוא שומע את תגובותיך לענין

נערך לאחרונה ב:
אני לא יודע איך לעשות את זה בפורמט הרחב הזה בלי לחשוף פרטים של אף אחד,
אבל אני מחפש בחור ספרדי גיל 26-33 ירא שמים בתכלית.
אני יודע שזה כלום פרטים...
אבל זה הפורמט. מה לעשות...
מי שיש לו רעיון שאקנה אותו, יבורך מהשמים.

בסליחה מראש מרעיון שלא יתקבל

לא מכיר אנשים שמציעים שידוכים למועמד,
מציעים להורים! לא כך?
מכיר הרבה
שוב זה תלו מגזר וגיל
אני אישית מציע ישר לחברים ונותן להם ישירות את הפרטים לברר וכ"ו ושהם יעשו אם זה מה שהם רוצים
יש לי חברים בני 30+ שההורים שלהם בגילאי 60-70 ואתה לא מצפה מהם שיבינו את כל הדרישות של הישיבשער שלהם
תכלס' אל תשכח שהרבה פעמים הם אפילו לא מנסים להציע לך שידוך
רק מחוסר נעימות שלך ומהפחד מהתגובה שלך
או מציעים לו ואז זה סוג של חתול ועכבר הוא לא עונה ואז אחרי שבוע הוא אומר לי שהוא צריך לברר
ועובר עוד שבוע ועדיין לא הספיק ואז דוחה אותי בקש שיש לה איזה אח שאולי לא מתאים וצריך לבדוק
בקיצור יש כאלו שמוציאים לך את החשק בכלל לנסות לחשוב עליהם
אני מדבר מנסיון וכאב

אז ההיכרות כנראה מסתכמת בגבול הקרייה החסידית.
אני התחתנתי עם בחור שמישהו הציע לי.
התחתנתי בת 20 מסמינר מינסטרים בירושלים.

אם שייך לקבל 'טעמא דקרא'.
נראה לי שהסברתי את עצמי די טוב, מה יש לכבודו להשיב מנגד?
כולנו נשמח לדעת!
אתן לך כמה דוגמאות שקרו לי עם משודכים
הצעה א'
- הצעתי בחור מישיבה בלי שם גבוה לבחורה טובה (בחור שאני כן מכיר טוב) הבחורה סיננה לאחר כמה זמן הישיבה לא נראית לי. (זה אולי עוד קצת נשמע הגיוני) זה ישיבה שלומדים בה אבל אין לה שם.
הצעה ב' - הצעתי בחורה למישהו, ואמר לי כך: יש לי עיניים כחולות ואני רוצה (לא זוכר בדיוק) שהבת זוג שלי תהיה עם עיניים ג"כ כחול.
הצעה ג' - אשה בת 35 הצענו לה תלמיד חכם ירא שמים מידות טובות, אמרה לנו אני רוצה פאה הוא רוצה? אמרתי לה לא, אז אין מה לדבר.
הצעה ד' - הפוך בחור חוזר בתשובה בן 27 רצה פאה והמשודכת רוצה כיסוי.
הצעה ה' - בחורה שהפריע לה מאוד למה הציציות שלו לא בחוץ. (לא התבטל הסברתי לה את הנושא וב"ה התחתנה).
הצעה ו' - בחור אמר לי אני רוצה בחורה יפה, באתי להציע לו מישהי, אמר לי לטעמך איך היא נראית? אמרתי לו תשמע לכל אחד יש טעם שונה בנושא, אני יכול להגיד שהיא נראית טוב או רע ואתה יכול להיות שזה להיפך. בסוף הוא בירר עם חברו אמרו לו לא נראית טוב, וביטל. אפי' לא ניסה, וכי הטעם של החבר זה הטעם שלך, וסתם ככה הבחור לא היה כזה יפה שאפשר לומר שיש לו מה לדרוש.
הצעה ז' - הצעתי לבחור בחורה טובה מידות טובות יעידו עליה כולם, רק שאין להם כסף לתת לדירה, אמר לי לא שומע.
הצעה ח' - לאחד שלחתי פרטים כתובים אמר לי 'לא מתאים'. (בפרטים ששלחתי: גיל, גובה, סמינר, עבודה, משפחה, אחים מקום לימודים, תחביבים אופי) ואני מכיר את אופי הבחור וגם את בחורה.
הצעות נוספות מבטלים בגלל עדות, אחד הצעתי לו טונסאית אמר לי אמא רוצה רק מרוקאית.
קיצר וזה עוד כלום יש עוד מלא.

בעוד שאתה עם דרישות לעניין, יש מלא אבל מלא עם דרישות שלא לעניין

אתן לך כמה דוגמאות שקרו לי עם משודכים
הצעה א'
- הצעתי בחור מישיבה בלי שם גבוה לבחורה טובה (בחור שאני כן מכיר טוב) הבחורה סיננה לאחר כמה זמן הישיבה לא נראית לי. (זה אולי עוד קצת נשמע הגיוני) זה ישיבה שלומדים בה אבל אין לה שם.
הצעה ב' - הצעתי בחורה למישהו, ואמר לי כך: יש לי עיניים כחולות ואני רוצה (לא זוכר בדיוק) שהבת זוג שלי תהיה עם עיניים ג"כ כחול.
הצעה ג' - אשה בת 35 הצענו לה תלמיד חכם ירא שמים מידות טובות, אמרה לנו אני רוצה פאה הוא רוצה? אמרתי לה לא, אז אין מה לדבר.
הצעה ד' - הפוך בחור חוזר בתשובה בן 27 רצה פאה והמשודכת רוצה כיסוי.
הצעה ה' - בחורה שהפריע לה מאוד למה הציציות שלו לא בחוץ. (לא התבטל הסברתי לה את הנושא וב"ה התחתנה).
הצעה ו' - בחור אמר לי אני רוצה בחורה יפה, באתי להציע לו מישהי, אמר לי לטעמך איך היא נראית? אמרתי לו תשמע לכל אחד יש טעם שונה בנושא, אני יכול להגיד שהיא נראית טוב או רע ואתה יכול להיות שזה להיפך. בסוף הוא בירר עם חברו אמרו לו לא נראית טוב, וביטל. אפי' לא ניסה, וכי הטעם של החבר זה הטעם שלך, וסתם ככה הבחור לא היה כזה יפה שאפשר לומר שיש לו מה לדרוש.
הצעה ז' - הצעתי לבחור בחורה טובה מידות טובות יעידו עליה כולם, רק שאין להם כסף לתת לדירה, אמר לי לא שומע.
הצעה ח' - לאחד שלחתי פרטים כתובים אמר לי 'לא מתאים'. (בפרטים ששלחתי: גיל, גובה, סמינר, עבודה, משפחה, אחים מקום לימודים, תחביבים אופי) ואני מכיר את אופי הבחור וגם את בחורה.
הצעות נוספות מבטלים בגלל עדות, אחד הצעתי לו טונסאית אמר לי אמא רוצה רק מרוקאית.
קיצר וזה עוד כלום יש עוד מלא.

בעוד שאתה עם דרישות לעניין, יש מלא אבל מלא עם דרישות שלא לעניין
יש פה הרבה הצעות שירדו בצדק, על מי התלונה? למה חושב שדכן שכל מה שהוא מציע בטוח מתאים והוא החכם היחיד (ואני אומר בתור אחד שהצעתי המון)?
הצעה ב' לכל אחד יש דברים שחשוב לו מה שחשוב לאחד - לשני נשמע מופרך, וכן להיפך
הצעה ג' מאוד מובנת זה לא קל להחליף מפאה למטפחת וכן להפך
הצעה ד' כנ"ל
הצעה ו' הגיוני
הצעה ז' הגיוני, כל אחד מה שחשוב לו, אם לא חשוב לך שלא יהיה חשוב, אבל חשוב לך דברים אחרים.
הצעה ח' רוב השידוכים יורדים ככה והרבה פעמים בצדק, בשביל מה הרזומה אם לא לראות בגדול אם נראה לך מתאים?
הצעות נוספות - ברור זה אחד הדברים שאין מה לעשות אצל ספרדים רבים חשוב העדה, כמו שאתה לא תרצה להתחתן עם חסידית/ספרדית/ליטאית/תימנית וכו'.

יש פה הרבה הצעות שירדו בצדק, על מי התלונה? למה חושב שדכן שכל מה שהוא מציע בטוח מתאים והוא החכם היחיד (ואני אומר בתור אחד שהצעתי המון)?
הצעה ב' לכל אחד יש דברים שחשוב לו מה שחשוב לאחד - לשני נשמע מופרך, וכן להיפך
הצעה ג' מאוד מובנת זה לא קל להחליף מפאה למטפחת וכן להפך
הצעה ד' כנ"ל
הצעה ו' הגיוני
הצעה ז' הגיוני, כל אחד מה שחשוב לו, אם לא חשוב לך שלא יהיה חשוב, אבל חשוב לך דברים אחרים.
הצעה ח' רוב השידוכים יורדים ככה והרבה פעמים בצדק, בשביל מה הרזומה אם לא לראות בגדול אם נראה לך מתאים?
הצעות נוספות - ברור זה אחד הדברים שאין מה לעשות אצל ספרדים רבים חשוב העדה, כמו שאתה לא תרצה להתחתן עם חסידית/ספרדית/ליטאית/תימנית וכו'.
צדיק,
אם את טוען כך אז ה' ירחם,
תלמד קצת מה הרבנים אומרים בין אשכנזים ובין הספרדים ותראה שאתה טועה בגדול

אז ההיכרות כנראה מסתכמת בגבול הקרייה החסידית.
אני התחתנתי עם בחור שמישהו הציע לי.
התחתנתי בת 20 מסמינר מינסטרים בירושלים.
כ"א מבין שזה מקרה נדיר.
אין שום צורך להכניס אותו כאן לאשכול.
זאת חוץ מהנזק של חשיפת הפרטים.

צדיק,
אם את טוען כך אז ה' ירחם,
תלמד קצת מה הרבנים אומרים בין אשכנזים ובין הספרדים ותראה שאתה טועה בגדול
עם כל הכבוד לרבנים כאו"א בשמו הטוב יבורך;
אשמח לקבל שם אחד של רב מוכר וידוע שהתחתן עם אחד שלא מבני עדתו.
(ונא לא להביא לי דוגמאות של משה רבינו שהתחתן עם ציפורה, אני מבקש דוגמאות קצת יותר עדכניות).

(ונא לא להביא לי דוגמאות של משה רבינו שהתחתן עם ציפורה, אני מבקש דוגמאות קצת יותר עדכניות).
לא הבנתי יש רבנים שאומרים לאשכנזי להתחתן עם ספרדיה ולהיפך?

נערך לאחרונה ב:
כ"א מבין שזה מקרה נדיר.
למה נראה לכם?
בסביבתי מגיל 25+- זה סטנדרט לגמרי שהשדכן מדבר ישירות עם הבחור/בחורה
וגם קודם זה קיים רק שאז בד"כ הבחור/ה מעבירים את ההצעה להורים

הבעיה המרכזית שהם בשלב שאין להם אחריות ומחויבות לשום דבר בחיים (משפחה/רוחניות/יהדות/מוסד לימודי וכו') כך חלקם מרגישים, והם לא נושאים בתוצאות ובהשלכות של מה שנדרש מהם...
ולכן נראה לי שהכי חכם לכוון אותם (ע"י מי שכן יכול להשפיע עליהם...) לקחת תחום מסוים של עיסוק שידרוש מהם אחריות, וכך הם יתרגלו לזה לקחת אחריות גם על חייהם ויצליחו לבנות את ביתם.

כ"א מבין שזה מקרה נדיר.
לא חושבת שזה נדיר.
אני עצמי הובלתי שידוך שהצעתי למועמדת (ובעלי למועמד).
כשהכיוון נראה מתאים לפגישה, הורים מבררים ורואים אם ממשיכים הלאה.

כשרוצים להעביר משהו לצד השני, משפט תמים שעובר ב4 פיות (בחורה, הורים, שדכן, הורים, בחור) יכול לקבל פרשנות אחרת בדרך.

הראשון לציון הרה"ג דוד יוסף שליט"א עירקי - נשוי למרוקאית

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה