התייעצות בחורים מבוגרים

צדיק,
אם את טוען כך אז ה' ירחם,
תלמד קצת מה הרבנים אומרים בין אשכנזים ובין הספרדים ותראה שאתה טועה בגדול
תפרט, אל תכתוב סיסמאות
למה נראה לך הגיוני כל מיני שידוכים שהחלטת שזה מתאים והמוצעים כנראה לא התאים להם

מהכרותי הנרחבת, לפני גיל 40 (או גרים בעלי תשובה) אין שום שדכן הגיוני שינסה להציע שידוך לבחור עצמו.
בכל מקום יכול להיות שניגש אליך חסר הטקט השגרתי ולשאול אותך: "תגיד רק לי, למה זה מתעכב? אולי תעקוף את ההורים... ומערים עליך ראיות וציטוטים כעמיר גורנה להתיר את העניין, ובכך להסתכסך עם ההורים לצמיתות (כאילו שעכשיו המצב לא מספיק מתוח)... וכולי...
ממש מסקרן איפה אתה חי
בסביבה שלי יש מאות שדכנים ושדכניות כאלו.
לפעמים זה עובר אח"כ להורים, לפעמים (תלוי גיל) המשודך מברר לעצמו, או מבקש ממישהו שסומך עליו, וזה יכול להיות אח/חבר לברר לו.
ומי מסתכסך עם ההורים?? זה נורמלי בעינך שהורים יקפידו על בחור בגיל 30 לדוגמא אם דיבר ישירות עם השדכן?

א. כשהגאון רבי יעקב ישראל קניבסקי – הסטייפלר זצ"ל, התעניין בשידוך עבור נכדתו, שאל אותו רב גדול אחד: איזה מעלות צריך להיות לבחור המבוקש? השיב לו הסטייפלר: איננו צריכים הרבה מעלות וענינים, רק שלשה דברים בלבד: התמדה, שכל הישר, ומידות טובות…

ואז שאלו הרב: אם הוא מתמיד ושקדן גדול בתורה, הלא כבר ממילא יש לו מידות טובות? השיב הסטייפלר: אסביר לך מה זה מתמיד? הוא כבר יושב בישיבה שש שנים בהתמדה רבה ליד הסטנדר והגמרא ולומד בשקידה. והנה עם הסטנדר והגמרא יש לו "שלום בית" מופלג… הם לא דורשים ממנו כלום… עוד אף פעם לא קרה שהסטנדר יבקש ממנו עזרה באיזה ענין, לא לשפוך את הזבל ולא לקנות במכולת, ולא לגשת לסדר איזה ענינים. אף פעם לא קרה שהסטנדר הראה לו פנים זועפות. אף פעם לא קרה שלסטנדר לא היה מצב רוח, וציפה ממנו שידבר על לבו דברים טובים וניחומים, ויעודד אותו בדברים מתוקים ומבוסמים. ואף פעם לא קרה שהסטנדר חלה והיה צריך לטפל בו. והנה פתאום הוא צריך להתחיל לגור עם בן אדם שני, שהיא האשה, שכל הנ"ל יכול לקרות שם, ולזה מוכרח שיהיה בעל מדות טובות, כי השקידה המופלגה לא הרגילה אותו לכל הנ"ל.

והוסיף הרב הנ"ל לשאול את הסטייפלר: ומה זה שהתורה מעדנת את הלומד? והשיב הסטייפלר: בודאי, יש כאלו שאילו לא למדו תורה, היו בגדר חיות טורפות, רוצחים, ועל ידי הלימוד בשקידה – ניצלו מכל זה, אבל עדיין אינו מוכרח שהוא בעל מידות טובות, אלא מי שעובד על זה, בלימוד המוסר הרבה, ובבדיקת מצבו הרוחני תמיד, ובשבירת מדותיו ותאוותיו ורצונותיו, ואז נהיה לבעל מידות טובות…
(פניני רבינו הקהילות יעקב)

ב. גם באשרי האיש להגרי"ש אלישיב (אבן העזר ח"א פ"א ס"ז) כתוב את אותם בקשות - מידות טובות, השקפות, התמדה.
ובבחורות צריך לחפש - מידות טובות, השקפות נכונות, יראת שמים.

ג. יום הגיע בחור לחזון איש להתעניין לגבי שידוך, ואמר לו שלבחורה יש מעלות טובות מידות טובות וכו', רק יש בעיה קטנה שהיא קצת נמוכה...
השיב לו החזון איש גם היהלום קטן הוא.

ד. מסופר על הצדיק הירושלמי רבי אריה לוין זצ"ל שפעם סר לביתו בחור צעיר כדי ליטול ממנו עצה ותושיה בדבר שידוך מסויים שהוצע לו.
החל אותו צעיר למנות מעלותיה של הכלה, אולם, הוסיף הבחור ואמר, בת עניים היא.
הפסיקו ר' אריה ואמר לו: והרי זה עתה מנית מעלה נוספת שנתברכה בה כלתך... ('הנישואין בהלכה ובאגדה', עמוד 33).

ה. כן נשאל הגאון רבי יצחק זילברשטיין והובא דבריו בספר 'מה' יצא הדבר' (עמוד 170), והשיב: "שאלה זו כואבת מאוד והרבה נכשלים בה, אביא את הסיפור הבא שסיפר הגר"י ליברמן שליט"א, וזו תהיה תשובה לכל הבחורים השואלים.
מעשה שהיה כך היה: הגה"ק ר' שמעון סופר ז"ל אב"ד קראקא השיא את אחד מבניו לבתו הראשונה של אחד מחשובי קראקא שזכה לתורה וגדולה, החתונה הייתה נהדרת, הסבו בראשה כל גדולי ודייני העיר, אדמורי"ם מכל הסביבה, והמון נכבדים, שהשתתפו בשמחת רבה של קראקא. במשך השמחה כשהמחותן הצעיר ישב בראש על יד אחד מחשובי האדמורי"ם, שאלו האדמו"ר אמור לי נא במה זכית להתחתן עם רב האי גאון רבן של ישראל בנו של מרן החתם סופר ז"ל, ענהו המחותן אני אינני כלום, אבל עשיתי פעם דבר טוב וזה מלווה אותי כל הזמן.
והוא שנשאתי בת עני, וכמנהג הארץ הבטיח את אשר הבטיח וקיים הכל. כשבאתי לשבת הראשונה אחרי החתונה לאכול אצל חמי, ראיתי שחמותי אינה מדלקת נרות שבת בפמוטות כסף או נחושת, אלא באופן פשוט ביותר על גבי
אבנים, ואילו אשתי הצעירה הדליקה בפמוטות שקיבלה מהוריה, לא יכולתי להתאפק ושאלתיה על זה, ענתה לי ודמעתה על לחיה שאלה הן הפמוטות של אמה, וכיון שלא היה להם כסף לקנות לי חדשים נתנו לי אותם.
התחלתי להתבונן בשאר החפצים וראיתי עוד דברים, כגון שהשמיכות שלנו אמנם לא היו חדשות אבל טובות מפוך, ואילו בבית חמי התכסו בשמיכות פשוטות, ובוודאי היה להם קר. הדמעות של אשתי חדרו אל לבי, והחלטתי להחזיר הכל לחמי, וכי איך אוכל ליהנות כשאני יודע שחמי מתענה ביום ובלילה. לוויתי אצל מכרים עשרת אלפים כסף, ניגשתי לחמי ואמרתי לו למה זה כבוד חמי נתן לי את חפציו השייכים לו, ומה טוב אני ממנו, ולמה מגיע לי יותר ממנו, הנה יקח נא חזרה את כל אשר לנו, משלו ואני קניתי לי הנצרך לי, ובטחוני שהשי"ת יעזור לי וכן היה.
עוד באותו יום בבואי לבית המדרש ניגש אלי יהודי ואמר לי, אברך יש לי עסק טוב בשבילך שאפשר להרויח בו מצוין, כדאי ללוות להשקעה שהיא בטוחה. לויתי לי עוד עשרת אלפים ומכרתי את הסחורה בעשרים אלף. מאז האירה לי שמש ההצלחה, זכיתי ב"ה לבנים ובנות מוצלחות, וברכת ה' היא תעשיר, ועם זאת לא ביטלתי ח"ו לימודי בהתמדה יום יום, וכעת זיכני השי"ת בכבוד הזה להשתדך עם מרן הגאב"ד של עירנו".

ו. הגאון הרב שך זצ"ל שאל פעם בחור מבוגר, מדוע הוא מתעכב לבוא בקשרי שידוכים. אמר לו: "רבי, אני מחפש את האבידה".
ענה לו הרב: "אם היית מחפש את האבידה, כבר היית מוצא. הצרה היא – שאתה מחפש מציאה. מציאה – קשה
למצוא"...
('בית מנוחה', עמוד יא).

ז. לגבי יופי כמעט בכל מקום כתוב כך - אין צורך לחפש יופי מספיק שלא מפריע לך משהו בבחורה והשיחה זורמת.
לגבי משיכה מסוימת יש לזה שני אופציות -
הגר"ח קנייסבסקי זצ"ל - רק פרה נקנית במשיכה.
הרב שטיינמן או הרב ש"ך לזוכר בדיוק - צריך שתהיה משיכה.

על כל פנים משיכה לבחורה אינה בדווקא לאחת שנראית ממש טוב, משיכה יכולה להיווצר אף ממידות טובות.

ח. שאלו את הרב שטיינמן למה מתעכבים היום בשידוכים?
השיב: גאווה. (אחפש בע"ה מקור)

מה יכול לגרום לבחורים מבוגרים שנשארו מהבודדים מהועד שלהם
ולעיתים אף בלי חברותות
לנהל סדר יום נורמאלי?
מסגרת של כולל שמקבלים עליה כסף - כמו אברכים
לשלב עבודה שנותנת סיפוק
בחור בעבר את גיל 24-5 לא יכול ללמוד במסגרת כמו בגיל 22
משהו מסודר כמו שיש לבחורות - שמנהלות סדר יום נורמלי אחרי שנגמרת המסגרת של הסמינר

מה יכול לגרום לבחורים מבוגרים שנשארו מהבודדים מהועד שלהם
ולעיתים אף בלי חברותות
לנהל סדר יום נורמאלי?
לא עברתי על האשכול
רק יכול להגיד מידיעה וניסיון
בחור חור שהוא בסך הכל מתפקד והוא טוב
הוא מכיר את הקשיים של הבחורים היותר צעירים הוא יודע מה עובר על בחור שנכנס עכשיו לישיבה גדולה
ויודע את ההתלבטויות והלבטים שבחורים עוברים שכביכול לא רואים התקדמות
הרי בנינו סוף סוף הוא עבר דבר אחד או שניים.
ובחור מסוג כזה שאחראי על ליל שישי סוג של משמר או מסירת חבורות וכדו'
זה ממלא אותו נותן סיפוק
ודבר נוסף בסוף הוא קולט את הבחור שצריכים מילה אחת או שתיים של חיזוק
וכשזה קורה הוא נהיה מבלי משים חלק "מהצוות" זה נותן המון סיפוק לבחורים שהם מבוגרים.
אני אישית מכיר כמה כאלו שזה מה שהם עשו והרים אותם המון ונתן להם הרגשה שהם שווים
והיה להם על מה לקום בבוקר

מסגרת של כולל שמקבלים עליה כסף - כמו אברכים
לשלב עבודה שנותנת סיפוק
בחור בעבר את גיל 24-5 לא יכול ללמוד במסגרת כמו בגיל 22
משהו מסודר כמו שיש לבחורות - שמנהלות סדר יום נורמלי אחרי שנגמרת המסגרת של הסמינר
חד משמעית

לא רבים יודעים אבל יש המון בחורים יקרים שפשוט נופלים בין הכיסאות, אין מסגרות שמתאימות לבחורים מבוגרים, וולדעתי אם יהיו לזה פתרונות זה יציל וירומם אין ספור בחורים בכל הבחינות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה