לימוד נהיגה בחור ישיבה רוצה לעשות רישיון. האם להרשות לו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בני יקירי לומד באחת הישיבות הנחשבות ולאחרונה הגיע עם בקשה בפיו: "רוצה לעשות רישיון"
א. האם נורמלי שבחור ישיבה בגיל עשרים יעשה רישיון
ב. האם מעיפים על זה בישיבות
ג. האם זה לא גורם להם טרלול לאחר מכן שכל הזמן רוצים לנהוג
אשמח לחוות דעת הציבור!

• הוסף לסימניות
בני יקירי לומד באחת הישיבות הנחשבות ולאחרונה הגיע עם בקשה בפיו: "רוצה לעשות רישיון"
אשמח לחוות דעת הציבור!
נס שראיתי אתהשאלה לפני שצץ פה שרשור שלם בעד ונגד.. כי אז לא עייתי עונהלא נכנס לעומק העניין
דבר אחד אני יודע זה שאלה לרב או לאיש חינוך תורני, לא לפה!!

• הוסף לסימניות
חלילה לא באתי בגישה רוחנית.
באתי בשאלת ציבור בחורי הישיבות פה וכן הוריהם, האם הרישיון השפיע עליהם באופן אישי, השפיע עליהם מהישיבה שלהם, וכו'

• הוסף לסימניות
בעיקרון אני הייתי ממליץ שלא כי הדבר הכי מסוכן זה בחור רוק שיש לו רישיון והוא נוסע עם חברים וגורמים לו לנסוע לא טוב בכלל פשוט לי היה חבר שהיה לו רישיון ונסע עם חברים ועשה תאונה והוא נפצע אנוש לנשאוי יש אישה יש לו אחריות יותר לכן הוא נוסע עדין
בקשר הבדיקות רשיונות בישיבות היה תקופה שלא עשו עכשיו זה חזר ועיפו בחורים על זה אבל זה תלוי איזה ישיבה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כרציתי לעשות רישיון בתור בחור, אז עשיתי סקר קטן התשובה היא חד משמעית כן! לא היה אפילו אחד שאמר לי לא.
כמובן צריך לדעת איך לשאול ובכנות
תודה רבה על התגובה.
אשמח לשמוע במה גם בך וגם בהם.

• הוסף לסימניות
אשמח לחוות דעת הציבור!
שאלה א וב - מאוד משתנה בין הישיבות..
שאלה ג' - הייתי יותר חושב בכיוון של מה גורם לו לרצות כל כך... אם לכל החברים שלא יש רישיון אז סביר שזה מקובל בישיבה שלו..
ואם לא אז נדרש להבין את העומק של מה עומד מאחורי זה.
כך לענ"ד.

• הוסף לסימניות
אשמח לחוות דעת הציבור!
א. די נורמלי (תלוי בסגנון פרום/פתוח)
ב. תלוי מאוד בישיבות, יש הרבה ישיבות (פתוחות בעיקר) שאע"פ שאסור להוציא רשיון לא יזרקו על כך.
ג. תלוי בסגנון הבחור.
נ.ב. צריך לזכור שזאת גם הוצאה מאוד נכבדת, אם זה על ההורים תיקחו את זה בחשבון.

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע במה גם בך וגם בהם.
מאוד מגרה אותי לענות על זה אבל אני חושב שלרבנים ואנשי חינוך יש את התשובה במה זה משפיע וגם האם לעשות או לא.
כל מקרה תלוי לגופו ואם אני יגיד דברים שלילים או חיובים זה ודאי ישפיע, וזה אני לא רוצה שיקרה.

• הוסף לסימניות
א. די נורמלי (תלוי בסגנון פרום/פתוח)
ב. תלוי מאוד בישיבות, יש הרבה ישיבות (פתוחות בעיקר) שאע"פ שאסור להוציא רשיון לא יזרקו על כך.
ג. תלוי בסגנון הבחור.
נ.ב. צריך לזכור שזאת גם הוצאה מאוד נכבדת, אם זה על ההורים תיקחו את זה בחשבון.
סוג התגובות שפיחדתי שיעלו..

• הוסף לסימניות
זה כמו מה שאמור חז"ל ללמד את בנו לשחות ואומנות, לדעתי.
לדעתי לא כ"כ קשור ...שני הדברים הנ"ל הם דברים שנצרכים לקיום ולא כמו רישיון!
הבן שלנו גם ביקש
אמרו לו 'מה שהמשגיח יגיד נעשה'
אמר 'לא' אז לא
לא בוער כלום, יתחתן בע''ה נממן לו גם רשיון נהיגה
לדעתי זה הדישה הכי טובה לכם כהורים וגם האמיתית כי לא כדאי שיהיה חריג בישיבה...
האם הרישיון השפיע עליהם באופן אישי,
ברור!
זה הרי לא נגמר ברישיון אלא בלנהוג
ואז צריך לממן את כל הנהיגות וכו'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה