לימוד נהיגה בחור ישיבה רוצה לעשות רישיון. האם להרשות לו?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הצבא סימן את מי שיש לו רשיון על משאית
יש מצב אתה בודק לי עוד כמה דברים שעושים בצבא??
מהיכן הביטחון הזה? יש לי למעלה מ 10 חברים עם רישיון למשאית שלא נראה שסימנו אותם
הרבה אנשים עושים היום למשאית זה שווה בהרבה דברים (יותר נכון היה)

• הוסף לסימניות
שמעתי שזה לא מקובל בציבור החרדי לעשות רישיון נהיגה לפני חתונה,
ואם עושים אז להקפיא אותו עד החתונה.
(נ.ב להתחיל לנהוג לפני חתונה זה סגולה לנפילות, והכי טוב להתייעץ עם רב.)
אי אפשר להקפיא רישיון כבר

• הוסף לסימניות
וזה לא נכון שהצבא סימן את האלה שיש להם רישיון אצלנו בישיבה כול הבחורים שקיבלו צו אין להם לא רישיון ולא עובדים

• הוסף לסימניות
ועדין כנשוי הוא יותר זהיר, זה נתון שקשה להתווכח עליו
אולי אם כבר יש ילדים והוא נוהג איתם ברכב, כי הורות היא טלטלה, אבל באופן כללי זהירות זה לא משהו שבא ביום אחד בהחלטה להיות פתאום אחראי.
זה הרבה עניין של מודעות לכל מיני דברים שלא באמת לומדים אותם בשיעורי נהיגה.
בין השאר מודעות ליכולות אישיות. טיפוסי בעיקר לגברים צעירים (אבל ממש לא רק) לחשוב שהם הרבה יותר טובים ממה שהם, ולקחת סיכונים לא בגלל שהם בקטע של לעשות שטויות ולקחת סיכונים בשביל האקשן, אלא בגלל שהם בטוחים שהם נוהגים מספיק טוב בשביל שזה בכלל לא יהיה סיכון. תחושת אחריות כלפי המשפחה לא פותרת את הבעיה הזו.

• הוסף לסימניות
יש מצב אתה בודק לי עוד כמה דברים שעושים בצבא??
מהיכן הביטחון הזה? יש לי למעלה מ 10 חברים עם רישיון למשאית שלא נראה שסימנו אותם
הרבה אנשים עושים היום למשאית זה שווה בהרבה דברים (יותר נכון היה)
דבר איתי באישי לפרטים נוספים

• הוסף לסימניות
א. האם נורמלי שבחור ישיבה בגיל עשרים יעשה רישיון
תלוי בבחור, ודאי שבישיבות מתנגדים לזה באופן מוחלט.
ב. האם מעיפים על זה בישיבות
כמובן, אבל היום אין להם דרך לדעת על זה. אא"כ יש לראש הישיבה קשר עם גורמים במשטרה (פתרון לא כ"כ חוקי)
ג. האם זה לא גורם להם טרלול לאחר מכן שכל הזמן רוצים לנהוג
תלוי בבחור ובכול אופן רוב כן וזה פירצה שלא עוזרת ללימוד.
מה המסקנה : זה שזה בא מרצון הבן שלך זה לא מעיד שום דבר זה טבעי גם אצל בחורים מאוד טובים, אתה בתור אבא יכול לשכנע אותו להוציא יותר מאוחר (כמו עזרה במימון וכו').

• הוסף לסימניות
השאלה כמה זה חשוב לו, וכמה זה בעייתי אצלו בישיבה.
הרבה חבר'ה עושים רישיון וכשהם מקבלים אותו ביד הם מבינים שאין להם מה לעשות איתו כי אין להם רכב...

• הוסף לסימניות
מניסיוני כבחור ישיבה בדימוס, לבחור ששקוע בלימוד אין זמן מיותר לרישיון.
רק שאם כבר יש לו זמן מיותר, אין זה אומר שהוא ינוצל ללימוד אם לא יושקע ברישיון...
עצם הרישיון בהחלט משנה את אופי הבחור, זה מנגיש הרבה יותר בזבוז זמן במקרה הטוב.
ולגבי יותר מזה, כבוד אלוקים הסתר דבר.
וחוץ מזה תרבות הנהיגה עם ה'חבר'ה' לא זהירה במיוחד ע"פ רוב.
בחור סטנדרטי לעיתים לא עומד בלחץ של חבריו לצאת לעקיפה גם כשאין בה הגיון או שהיא מסוכנת.
הצורך לממש את יכולת הנהיגה גורם לחלק בחורים לחפש עבודות מזדמנות למימון,
וחלקם לוקחים מהשכרה בשחור כמובן בלי ביטוח...
בעיני השיקול הוא יותר מה יגרום יותר נזק, להסכים או לא להסכים.

• הוסף לסימניות
וחוץ מזה תרבות הנהיגה עם ה'חבר'ה' לא זהירה במיוחד ע"פ רוב.
בחור סטנדרטי לעיתים לא עומד בלחץ של חבריו לצאת לעקיפה גם כשאין בה הגיון או שהיא מסוכנת.
כמו כל לחץ חברתי שלילי אחר, התשובה לזה היא חינוך מהבית.
הורים יכולים לתת לבחור לנהוג, למצוא הזמנויות בשבילו לנהוג עם ליווי, לתת לו את הרכב בהזדמנויות שונות.
זה עוזר למצות את החידוש וההתרגשות שבנהיגה, ולבנות ביחד עם הבחור את החוסן לעמוד בפני הלחץ החברתי, לפני שהוא מתחיל לקחת את הרכב ליציאות עם החבר'ה. מי שמקבל הזדמנויות לנהוג בבית, פחות יחפש אותן בחוץ.
אני לא נכנסת למכלול השיקולים האחרים, אבל אני חושבת שגם תרבות נהיגה צריכה להגיע מהבית. אם להורים אין רכב או שבוחרים לדחות את הוצאת הרשיון, אז לפחות כדאי לנסות להטמיע את האחריות על ידי שיח.

• הוסף לסימניות
כמו כל לחץ חברתי שלילי אחר, התשובה לזה היא חינוך מהבית.
הורים יכולים לתת לבחור לנהוג, למצוא הזמנויות בשבילו לנהוג עם ליווי, לתת לו את הרכב בהזדמנויות שונות.
זה עוזר למצות את החידוש וההתרגשות שבנהיגה, ולבנות ביחד עם הבחור את החוסן לעמוד בפני הלחץ החברתי, לפני שהוא מתחיל לקחת את הרכב ליציאות עם החבר'ה. מי שמקבל הזדמנויות לנהוג בבית, פחות יחפש אותן בחוץ.
אני לא נכנסת למכלול השיקולים האחרים, אבל אני חושבת שגם תרבות נהיגה צריכה להגיע מהבית. אם להורים אין רכב או שבוחרים לדחות את הוצאת הרשיון, אז לפחות כדאי לנסות להטמיע את האחריות על ידי שיח.
בדיוק בגלל זה פתחתי בכך שאני מגיב מתוך ניסיוני כבחור ישיבה בדימוס...
יש סברות שהם טובות בתאוריה, ופחות מוכיחות את עצמן בשטח...
כמובן שיש יוצאים מן הכלל, רק שבדרך כלל הם פחות להוטים ללמוד נהיגה

• הוסף לסימניות
בדיוק בגלל זה פתחתי בכך שאני מגיב מתוך ניסיוני כבחור ישיבה בדימוס...
יש סברות שהם טובות בתאוריה, ופחות מוכיחות את עצמן בשטח...
כמובן שיש יוצאים מן הכלל, רק שבדרך כלל הם פחות להוטים ללמוד נהיגה
כמה באמת ניסו את השיטה של לנהוג תחת חסות ההורים?
לא רק התזמון לפני או אחרי החתונה, אלא באמת לנהוג עם ההורים ולקבל את הרכב שלהם כמות משמעותית של פעמים?
כי דווקא נראה שזה לא מי יודע מה מקובל.
אני לא אומרת שזה קל ושאפשר להבטיח שלא יעשו שטויות, כי בחינוך אין הבטחות. הילדים שלי עוד לא בגיל, אבל ממה שראיתי מסביב, מי שההורים שלו באמת השקיעו בלתת לו לנהוג, נרגע.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אני בהלם מהתגובות פה!
למה לעשות נגד מה שאומרים לכם???
הכל לטובתכם!!
אף אחד לא רוצה להגביל אתכם!!!!
זה רק בשבילכם!!!
למה???
אתם יכולים לדבר עם הר"מ, והוא יסביר לכם בדיוק על העניין!!!
חבל!!!!
ולמה ללמד את הבחור לא לציית לישיבה??? זה רק מוריד!!!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה